Hashimato Hastaları Beslenme, Hamilelik,Doktor Tavsiyesi

Pembe_stiletto

Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2016
255
88
Herkese merhabalar... Ben 8 senedir hipotroid ve sonrası hashimato hastasıyım. Bu süreçte çok farklı doktorlara gittim, ilaçlarımı hep düzenli kullanırım. Diyet yaptım tabi çok istikrarlı olamayarak... Bu hastalık ile aldığım 20 kiloyu veremedim. 8 aydır da hamile kalma yolundayım ve hiç bir sıkıntımız yokken çok şükür yine de hamile kalamadım. Sizler de bu süreçlerden geçtiyseniz burada birlikte birbirimize destek olalım mı ? Doktor tavsiyesi, hashimato ve beslenme, hamilelik süreci vs.
Benim araştırdığım kadarı ile besinlerden lahanagiller, brokoli, karnabahar, Antep fıstığı, şeftali, çilek... Bunlar guatrojenik besinler. Nasıl besleniyorsunuz ?
 
Benim annem hashimato hastasıydı. İlk gittiği özel hastanedeki doktorlar apar topar ameliyat edelim dediler. tabi çok korktuk ama ben başka bir doktora daha götürmek istedim. Allah o doktordan razı olsun, 2-3 ay gibi bir sürede annemi iyileştirdi aspirin ve kortizon tedavisi ile. Çok geçmiş olsun, umarım yakın zamanda kavuşursun sağlığına. Allah beterinden saklasın.
 
Merhaba banada yardimci olursaniz sevinirim bende gebelik dusunen biriyim ama doktorum tedavi suresince uygun gormedi gebeligi benimde tiroidim 4.41 cikti ve anti tpo 207 cikti doktor bana Euthyrox 25mg verdi onun yarisini icmemi soyledi bir ay sonra gel degerlerine bakalim omur boyuda kullanabilirsin dedi persembe gunude ultrosunum var sizce cokmu yuksek omur boyumu kullanirim yardimci olursaniz sevinirim .
 
Merhabalar, Haşhimato ile birlikte bende kilo alanlardanım. Polikistik Over insülin direnci ve hashimato eşliğinde şuan 6 aylık bi tedavi sürecindeyim.Kilo verememekle beraber doğum kontrol hapı kullanıyorum. Hashimato da beslenme çok önemli. Normal insanlar gibi beslenemeyiz. Çabuk kilo alma ihtimalimiz yüksek. Bu sebeple sağlıklı beslenme ve spor öneriliyor. Hepimize çok geçmiş olsun.
 
X