• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hassas Çocuk Aptal Anne

Byzsa

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
5
Puanlar
16
Evt arkadaşlar ben aptalım. Kimseye hayır diyemiyorum. Çocuğumda çok hassas ve aşırı uyumlu. Gören herkesin ne kadar uyumlu sakın diye kıskandıkları çocuk var ya işte o benim çocuğum. Bulunduğum yerde çok fazla çocuklu insan var. Ben kimsenin çocuğuna kıyamıyorum onlarda küçük diye alttan alıyorum ama çocuğuma zarar veriyorlar. Biri elinden oyuncak alsa boşver çocuğum biraz oynasın diyorum ama aynı kişi kendi oyuncağını paylaşmayınca boşver annecim kendi oyuncağınla oyna diyorum. Artık insanlar bunu suistimal etmeye başladı. Çocuğum çok seven ve sevgi dolu insanlar zararda verse ses çıkarmıyor hep alttan alıyor. Çocuğuma böylece en büyük kötülüğü ben yaptım. Bunu nasıl düzelteceğim ne yapacağım nasıl kendini korutacağım bilmiyorum..

sinirlar-cocuklarda-sinirlar-2-kitap-kc1241248-1-a81cf93992c1456d86244e2bc3c4a51d.jpg

Sınır bilmesi lazım,kimse sizin sınırımıza rahatça girmemeli sizde başkasının kine sizin sınırınız ihlal edildiğinde tepki vermeli çocuk,ben istiyorsan ver diyorum ama oğlum istemiyorsa asla ver demem önce Can sonra canan

bende sessiz biriyim hep olay anında susarım söyleyeceklerim sonradan aklıma gelir.
çocuğum 3 yaşına yaklaştı ve ilerde bu söylediklerinizi yaşamaktan korkuyorum bu nedenle oyuncaklarına benim demeyi öğrettim ama istersen paylaş, istemezsen verme dedim yalnız uygulamada hiç denk gelmedik evdeyken bunları söylüyorum birlikte oynarken iyi mi yapıyorum bilemiyorum .
O da arabaları verirken bu senin bu da benim diyor onun kontrol etmesine izin veriyorum

Maalesef aynı durum bizde de var. Girdiği her ortamda da çokça zorbalanıyor. Biz mi çok hassas çocuk yetiştiriyoruz, başkalarının çocukları mı çok vurdumduymaz bilmiyorum.

Anasınıfında özellikle her konuda zorbalanıyor, hem çok üzülüyor hemde kafaya çok takıyor. Ve bizde şöyle bir durumda oluştu, bir şeylerini paylaştığında insanlar onu sevecekler. İşte atıyorum diyor ki “anne Ayşe’yle oyuncağımı paylaştım ama yine de beni sevmiyor.”

Çok üzülüyor, çok anlatıyor ve çok konuşuyorum. Değiştirmeye, özel hissettirmeye çalışıyorum ama karakterinde de olduğu için çok da etkili olamıyorum. Bende çocukken böyleydim. Buda karakter aktarımı mı bilmiyorum.

Şu yaşıma geldim hala “hayır” demeyi öğrenemedim.

Bence önce kendinizle alakalı aksiyon alın 29 yaşındaki insanın hayır diyememesi büyük sorun. Eş zamanlı olarak çocuğunuz için de alanında uzman birinden danışmanlık falan alabilirsiniz belki, doğru yönlendirir en azından.

Bunun farkında olmanız çok güzel.

Sizin sürekli sizi ezen ebeveynleriniz vardır büyük ihtimalle ondan hayır diyemiyorsunuz e çocuğunuza da bunu aktarmışsınız.

Şimdi çocuğunuza yerinde çirkef olmayı öğretin.

Evt arkadaşlar ben aptalım. Kimseye hayır diyemiyorum. Çocuğumda çok hassas ve aşırı uyumlu. Gören herkesin ne kadar uyumlu sakın diye kıskandıkları çocuk var ya işte o benim çocuğum. Bulunduğum yerde çok fazla çocuklu insan var. Ben kimsenin çocuğuna kıyamıyorum onlarda küçük diye alttan alıyorum ama çocuğuma zarar veriyorlar. Biri elinden oyuncak alsa boşver çocuğum biraz oynasın diyorum ama aynı kişi kendi oyuncağını paylaşmayınca boşver annecim kendi oyuncağınla oyna diyorum. Artık insanlar bunu suistimal etmeye başladı. Çocuğum çok seven ve sevgi dolu insanlar zararda verse ses çıkarmıyor hep alttan alıyor. Çocuğuma böylece en büyük kötülüğü ben yaptım. Bunu nasıl düzelteceğim ne yapacağım nasıl kendini korutacağım bilmiyorum..
Aptal demeyelim de yaklaşımınız yanlış. Biri çocuğunuzun oyuncağını istediğinde vermek zorunda değil. Seçenek sunun paylaşmak istiyosan verebilirsin diyin yoksa o da ilerde hiçbir şeye hayır diyemeyen bir yetişkin olur

Terapide uzun uzun çalışılan bir şey bu: sınırlar
Burda kimsenin iki sihirli cümlesi ile bir anda davranışınız değişmez
Ama bilincinde olmanız güzel
Yukarıda önerilen kitaplar ve terapi öneririm
Terapi ilçe sağlık müdürlerinde psikologlar tarafından ücretsiz verilebiliyor, araştırın

Sizin sürekli sizi ezen ebeveynleriniz vardır büyük ihtimalle ondan hayır diyemiyorsunuz e çocuğunuza da bunu aktarmışsınız.

Empati yeteneği çok gelişmiş bi çocuk bu zor olacak

Maalesef aynı durum bizde de var. Girdiği her ortamda da çokça zorbalanıyor. Biz mi çok hassas çocuk yetiştiriyoruz, başkalarının çocukları mı çok vurdumduymaz bilmiyorum.

Anasınıfında özellikle her konuda zorbalanıyor, hem çok üzülüyor hemde kafaya çok takıyor. Ve bizde şöyle bir durumda oluştu, bir şeylerini paylaştığında insanlar onu sevecekler. İşte atıyorum diyor ki “anne Ayşe’yle oyuncağımı paylaştım ama yine de beni sevmiyor.”

Çok üzülüyor, çok anlatıyor ve çok konuşuyorum. Değiştirmeye, özel hissettirmeye çalışıyorum ama karakterinde de olduğu için çok da etkili olamıyorum. Bende çocukken böyleydim. Buda karakter aktarımı mı bilmiyorum.

Şu yaşıma geldim hala “hayır” demeyi öğrenemedim.
Sanırım her ikiside. Karşımızds görmek istediğimiz gibi insanlar yetiştiriyoruz ama karşımıza çıkan insanlar vurdumduymaz ve bencil..

Aynı böyle bir anne olurum gibime geldi ben sadece konuyu okumaya geldim. Komşumun 3 çoçuğu var annesi diyor ki sendelerken her istediğini kesinlikle verme ama ben kıyamıyorum kendi bebişim doğunca da kesin yaşanır böyle durumlar off karnımdayken dertlendim daha 🤣

Daha çok sesi duyulmayan çocuktum sanırım bu yüzden yine söz hakkım yok gibi davranıyorum

Tedavi olabilirsin.

Back
X