• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hassas Çocuk Aptal Anne

Ayy yemin ederim bi şu yorumu okurken mutlu oldum. Benimkide düzelir inşallah. Bugün arkadaşının doğum gününe gitti. Yerde toprakla oynuyorlardı. Benimki yanlarına gitti ama oyuna almadılar git dediler. İlk defa kızdım bende toprak senin değil karışma oynayacak oda diye. Vallahi rahatladım. Gerçi onun öncesinde gözüne parmağını soktu :(
Daha bebek ondan böyle şeyleri anlayıp ona göre tepki veremez ama siz diğer cocukların yanında da yalnızken de söyleyin hep. Diğer cocuklarda öğrenir doğrusunu sizin söylemlerinizle anneleri de desteklerse tabi. Birazda arkadaş ortamında pişiyorlar yani el bebek gül bebek ortamından çıkınca mücadeleyi de öğreniyorlar.

Siz de uyumlu birisiniz bu size zarar veriyor mu? Uyumlu olması ufak şeylere takılmaması aslında ilerde onu rahatlatacak bir şey bana kalırsa. Ama kendi isteklerini göz ardı etmesin devamlı. Ya da hakkı devamlı başkalarına devredilmesin. Yani her şeyin fazlası zarar. Bu nedenle devamlı çocuğunuzu bastırmayın. Birazcık kendi de konuşsun. Ona vermek isteyip istemediğini sorun mesela. Belki tamam diyecek sizin öyle isteyeceğinizi düşünüp ama en azından kendi isteklerinin de önemli olduğunu bilinç altına bence işlenir. Bir gün de gerçek isteğini dile getirebilir. Özgüven inşasına sadece bu aşamada dikkat edin.

Sevgiler…
Teşekkür ederim. Çocuğuma sorunca malesef paylaşmak zorunda gibi hemen paylaşıyor. Benim en çok zoruma giden biri zarar verdiğinde bir şey yok gibi devam etmesi

Önce sen sonra çocuk . Senden ne alırsa öyle davranır . Önce kendını değiştirmelisin. 11 aylık ikizlerim var . Gittiğim yere oyuncaklarıyla gidiyorum , Gelen misafir çocuklarına da sizin için farklı oyuncaklarım var onların alanına girmeyin onlar suan ağızlarına alma evresindeler mikrop kaparlar diyip farklı oyuncağa yönlendiriyorum baktım çocuk anlamıyor saldırma çabasında mı annesine dönüp canım kusura bakma diş çıkarıyorlar herseyi ağızlarına alıyorlar hastaneler suan çok riskli gitmek gelmek istemiyorum sınırını çizer misin diyorum . Zaten bunu beceremeyen de gelmesin öncelik kendi çocuklarım biri kırılır üzülür die düşünemem kocaman insanlar kendi çocuğu üzülecek die küsecekse buyursun küssün ben sağlık düşünüyorum daha önemli . Bencil yetıssinler istemem ama dönem dönem nasıl korunulmaları gerekiyorsa o şekilde alanlarını korurum savunmasızlar çünkü . Büyük oğlum da da böyleydim zamanla serbest bıraktım ama sonra kendi öğrendi acı tecrübelerle 🤣🤣onun için acıtıcıydı 😔 misafir gelecegınde sevdiği ve zevk aldığı oyuncaklarını kaldırıyor normal oyuncaklarını paylaşıyordu çünkü bi kaç kez oyuncağını ağladıkları için giderlerken üzülüp ağlamasın die verdi misafir çocuğuna sonra o oyuncağı yok die yenisi kargodan gelene kadar oyuncaklarına küsmüştü

Ayrıca gerçekten eğer kreşe gitmiyorsa ve bu çocuklar dısardansa oyuncak paylaşımını kısıtlayın rsv virüsü çok yaygın su aralar ve sürekli ellerını yıkayıp duramazsınız .

Daha bebek ondan böyle şeyleri anlayıp ona göre tepki veremez ama siz diğer cocukların yanında da yalnızken de söyleyin hep. Diğer cocuklarda öğrenir doğrusunu sizin söylemlerinizle anneleri de desteklerse tabi. Birazda arkadaş ortamında pişiyorlar yani el bebek gül bebek ortamından çıkınca mücadeleyi de öğreniyorla
Umarım aşabiliriz benim gibi olacak diye aklım çıkıyor.

Daha 2,5 yaşındaymış bende 7-8 sandım. Paralel oyun zamanı yeni başıyor 3yaşta yeni ne geç kaldınız ne başka bir şey.
Ben oyuncak konusunda paylaşmaya teşvik ediyorum ama zorlamıyorum vermezse şuan paylaşmak istemiyor diyorum fakat bi

istemiyor oda ayrı sorun yani.
Başkasının oyuncağını isteyip vermediler diyelim onda dikkatini dağıtıyorum, sende paylaşmak istemiyosun bazen oda istemiyor diyorum. Kızınıza nispeten dışa dönük ama zorba olmayan oyun arkadaşı bulursanız açılacaktır.
Benimki erkek çocuğu :) Lojmanda oturuyorum ve lojman çocuğu diye bir tabir var. Hepsi aşırı zorba çocuklar ve en kötüsü en acımasız hangisiyse o daha çok seviliyor. Küçük bir arkadaş grubum var genele göre daha iyiler ama onların yanında yine benimki çok saf kalıyor ne yazıkki
Sunlar siizn icin guzel baslangic kitaplari olabilir. Ikitanesi cocuklar uzerine ama kendi cocuklugunuza sorgulayarak okursaniz , neden nasil simdiki zamanda hayir diyemediginizi cozebilirsiniz.
Hemen sipariş vereceğim teşekkür ederim
Siz aptal değilsiniz tabi sadece hayır demeyi bilmiyorsunuz belki de hayatınız bir başkasını memnun etme üzerinedir .
Bunu fark etmeniz çok değerli değişim buradan başlar.
Benim oğlum da üç yaşında. Oyuncak paylaşmama durumu yüzünden kankasıyla oyun oynayamıyorlar sonu hep kavgayla bitiyor . Biz iki anne olarak onlara hem paylaşmayı teşvik edici yaklaşıyoruz ama hem de zorlamıyoruz. Ben oğlumun kimsenin elinden oyuncak çekip almasına müsaade etmediğim gibi, onun elinden de çekilirse karşı çocuğa " ama bu şekilde elinden cekemezsin onunla x oynuyordu " diyprum ki benden görsün ne yapması gerektiğini.
Bu konuda tavrım nettir ve duruma göre değişmez sizde bunu uygulaya uygulaya yerleştirirsiniz .
Be
Farkımız bu. Siz iki tarafa da adaletli davranıyorsunuz. Ben sdce kendi çocuğumu uyarıyorum. Karşı tarafın kendi çocuğunu uyarmasını bekliyorum ve genelde umurlarında olmuyor

Önce sen sonra çocuk . Senden ne alırsa öyle davranır . Önce kendını değiştirmelisin. 11 aylık ikizlerim var . Gittiğim yere oyuncaklarıyla gidiyorum , Gelen misafir çocuklarına da sizin için farklı oyuncaklarım var onların alanına girmeyin onlar suan ağızlarına alma evresindeler mikrop kaparlar diyi
Şu tepkiyi verebilmem için 40 fırın ekmek yemem lazım ama doğru olan bu aslında.

Bakacağım teşekkür ederim. Gerçekten elimde olmadan yapıyorum. Maddi olarak çevremdeki herkesle aynı orta halliyim. Çocuğuma istediği her şeyin en iyisini alıyorum parama acımıyorum ama insanlar çok cimrilik yapıyor basit bir şeyin bile hesabını yapıyor. Bende çocuklara kıyamıyorun. Özeniyorlar biz paylaşalım kıskanmasın içlerinde ukde kalmasın diyorum pahalı ucuz demeden her şeyi paylaşıyorum ama insanlar kırık küreği paylaşmaktan aciz.
Tabi ki elinizde olmadan yapıyorsunuz bu konuda suçluluk hissetmeyin.

Misafir çocuğundan evvel pahalı oyuncakları saklayan hatunlar var ve bu bencillik değil. Kimseden kendine ait bir şeyi veya bilerek gösterdiğiniz bir şeyi esirgemiyorsunuz. Ziyan olup kırılacak bir şeyi niye ortaya koyasınız? Güzelce oynayacak olana amenna ama tutup kopartacak, kıracak olanın ukdesinden sorumlu değilsiniz.

Yalnız oğlunuz da çok küçükmüş henüz. Yolun çok basındasınız bir şey kaybetmiş değilsiniz. Siz de çok güzel değişimler yaşarsınız çocuğunuza da örnek olursunuz. İnsan isterse her yaşta yeniden büyür.

Teşekkür ederim. Çocuğuma sorunca malesef paylaşmak zorunda gibi hemen paylaşıyor. Benim en çok zoruma giden biri zarar verdiğinde bir şey yok gibi devam etmesi
Sizden öyle öğrendiği için paylaşıyor. Ama biri zarar verdiğinde siz sesinizi çıkarın çocuğunuzu koruyun bir süre sonra o da hakkını aramaya başlar. Dengeyi bulmak lazım

Umarım aşabiliriz benim gibi olacak diye aklım çıkıyor.

Benimki erkek çocuğu :) Lojmanda oturuyorum ve lojman çocuğu diye bir tabir var. Hepsi aşırı zorba çocuklar ve en kötüsü en acımasız hangisiyse o daha çok seviliyor. Küçük bir arkadaş grubum var genele göre daha iyiler ama onların yanında yine benimki çok saf kalıyor ne yazıkki

Hemen sipariş vereceğim teşekkür ederim

Farkımız bu. Siz iki tarafa da adaletli davranıyorsunuz. Ben sdce kendi çocuğumu uyarıyorum. Karşı tarafın kendi çocuğunu uyarmasını bekliyorum ve genelde umurlarında olmuyor
Umurlarında değilse sizde umursamayın kendi çocuğunuza yönelin. Destek imkanınız varsa alın bende bazı şeyleri destekle aştım fark edemediğim bazı şeyleri.
Mesela benim oğlumda da vurma huyu vardı direkt elini tutup vuramazsın derdim ama davranış hiç sönmedi. Psikolojik destek aldığım kişi aynı zamanda 0-3 yaş ruh sağlığı ile ilgileniyor ona anlattığımda, siz çocuğunuzu kötü çocuk diğerini de iyi çocuk gibi etiketlemiş oluyorsunuz fark etmeden dedi bana. Başkasının yanında verilen öğüt , azardır dedi. Çocuğunuzu kucaklayıp götürün bir odada tek başınıza anlatın dedi. Ben bunu uygulayınca gerçekten de oğlumun davranışları daha sakinledi. Vurması çok çok azaldı. Siz kendi çocuğunuzla ilgilenin , dayak yiyen çocuğun annesi zaten yanında sözü bende bir aydınlanma yaşattı. Maalesef aileden getirdiklerimiz yüzünden bazen göremiyoruz ya çok sertiz ya da çok relaks.. ortasını tutturmayı bize onlar öğretecek. İyi ki varlar :) sizde oğlunuzla birlikte gelişeceksiniz, yapamam dediğiniz her şeyi de yapabileceksiniz yeter ki bir yerden başlayın :)

alttan almazsanız ne olacağından korkuyorsunuz önce onu bulmanız lazım. yani hayır dediğinizde sizce ne olur?
insanlar hayatlarının ilk evrelerinde ne görürlerse onu devam ettiriyorlar ettirmezlerse suçlu hissediyorlar

ayy konuyu okuyunca aklıma ne geldi.
küçükken babam monopoly almıştı bana. o zamanlar böyle kutu oyunları biraz pahalıydı. apartmanda 4 kızdık ben 7 yaşındaydım. benle yaşıt bir kız vardı diğer ikisi 2 yaş büyüktü. apartman görevlisinin kızı o 2 yaş büyük olanlardan biriydi. hem çok dilbazdı hem de 2 yaş büyük olunca daha fazla şey biliyordu. neyse bi gün oturduk saatlerce benim monopoly'yi oynadık sonra babam geldi hadi kızım misafirliğe gidicez toparlan falan dedi. ben de oyunumu topladım vedalaştım gittim. saat akşam 7 olmuş zaten. ertesi gün baktım bu kız benle konuşmuyo yüzüme bile bakmıyo:d grubun alfası gibiydi o öyle yapınca diğerleri de biraz mesafe alıyodu otomatik:d sürekli sordum noldu noldu neden küstün falan diye. kız da diyo ki bilmem sen bul. şu sebeple mi diyorum yok. bu sebeple mi diyorum yok.
akşam monopoly'yi toplayıp gittikten sonra annemler misafirlik için hazırlanırken balkona çıkmıştım bu da onu görmüş. en sonunda itiraf etti. madem vaktin vardı neden oyunu alıp gittin bizim oyunumuz yarım kaldı. bize bırakıp öyle de gidebilirdin vsvs. günlerce bu sebeple onun afra tafrasını çekmişim.
yani oyuncak bana ait, parasını biz ödemişiz, akşam 7 ye kadar saatlerce oynamışlar bi de ıncığı cıncığı bol pahalı bi oyunu onlara bırakıp gitmem gerekiyormuş:d babam çok paylaşımcı biridir zaten onlarla oynamam için almıştı ama ben varken. bahsettiğim kız herrr konuda böyleydi. bir gün iyiysek ertesi gün mutlaka bi hareketimize bozulur bize küser günlerce peşinden koştururdu. yetişkin olunca neden öyle davrandığını anladım. maddi olarak sıkıntılı bi ailesi vardı babasının apartman görevlisi olmasından hoşlanmıyordu. evimize gelir sizin evin tavanı düz bizimki çatı gibi hiç hoşuma gitmiyo vs derdi. çocuk aklıyla insan anlamıyor. halbuki biz de ona özenirdik zaten onun onayını aradığımız için her küstüğünde peşinde koşardık:d
yetişkin olunca insan hangi konularda avantajlı bunu daha iyi anlıyor. hem malımdan faydalan hem trip at öyle bi dünya yok. kaynaklar kimdeyse onun sözü geçer aslında yetişkin dünyasının da temeli buna dayanıyor. gücün sende olduğunu fark etmezsen paranla skiliyorsun bi de. zenginler neden cimridir her yere yardım bağış yapmaz sebebi bu yüzden.
yani siz her şeyi verince insanlar sizi daha çok sevmiyor aksine rahatsız olmaya başlıyorlar. çocukken bile bu böyle.

Evt arkadaşlar ben aptalım. Kimseye hayır diyemiyorum. Çocuğumda çok hassas ve aşırı uyumlu. Gören herkesin ne kadar uyumlu sakın diye kıskandıkları çocuk var ya işte o benim çocuğum. Bulunduğum yerde çok fazla çocuklu insan var. Ben kimsenin çocuğuna kıyamıyorum onlarda küçük diye alttan alıyorum ama çocuğuma zarar veriyorlar. Biri elinden oyuncak alsa boşver çocuğum biraz oynasın diyorum ama aynı kişi kendi oyuncağını paylaşmayınca boşver annecim kendi oyuncağınla oyna diyorum. Artık insanlar bunu suistimal etmeye başladı. Çocuğum çok seven ve sevgi dolu insanlar zararda verse ses çıkarmıyor hep alttan alıyor. Çocuğuma böylece en büyük kötülüğü ben yaptım. Bunu nasıl düzelteceğim ne yapacağım nasıl kendini korutacağım bilmiyorum..

Anne neyse çocuğu da odur.

O yüzden siz artık çocuğunuza göre hareket edin. Çocuğu uyarıp durmayın.
Birisi oyuncağını mı atiyor veya elinden mi alıyor?

Çocuğunuza bakın onun duygularına göre hareket edin. Gerekirse alan çocuktan alın oyuncağı bakın bunu hiç utanmadan, bükülmeden yapın. Ve çocuğunuza geri verin.

Sonra çocuğunuza sorun vermek istiyor musun istemiyorsa padişahın çocuğu da olsa vermesini istemeyin.

Yavaş yavaş hayır demesini öğreneceksiniz çocuğunuza sizi gördükçe sınırlarını korumayı öğrenecek!

Baxı arkadaşlarının anneleri çocuklarına müdehale de etse yine çocuklar anlamıyor zorbalıyor. Bu sefer inanın ne tepki vereceğimi şaşırıyorum. Umarım benimkide fena olurr
Aslında ben fena olmasını istemiyorum. Yani kendini zorbalatmasın ama başkasına da yapmasın. Siz de hayır diyemiyorum dediniz ya karşıdaki kişiye göre şekilleniyorum diye o yüzden dedim. Siz öyle yaptıkça çocukta öğreniyor ve sınırlarını koruyor ❤️

Lojmanda oturuyorum ve lojman çocuğu diye bir tabir var. Hepsi aşırı zorba çocuklar ve en kötüsü en acımasız hangisiyse o daha çok seviliyor.
unuttuğum travmaları tetikliyor bu site :KK14:lojman çocukluğu...

şimdi sizin çocuk sakin ya, bi tepki verse "X hanımın çocuğu bilmem ne yaptı" diye laf olur, sittin sene unutulmaz ve sizin karşınıza çıkarılır. ama o zorba çocuğun yaptığı "çocuk işte" olur. hele üst makamdan birinin çocuğuysa millet gık demeye korkar. küçücük yaşta hiyerarşi öğrenmek zorunda kalır çocuğunuz.

Back
X