Hasta adamı başkasına yamamak?

Bence gayet akıllı, anne zoru ile oraya gelmiş bir zat da olabilir. Bir keresinde komşu teyze habersiz görücü getirmişti evimize. Koskoca adam, annesinin yanında kısır gününe gelmiş küçük pipili gibi duruyor. Bana bir gülme geldi tabi. Süslenmiş de yazık sünnet çocuğu gibi. Bizi odaya ittirdiler. Anneme dedim ben bunu döverim. Beni rezil etme idare et bilmem ne diye çemkirdi. Girdik odaya. Totomu kanepeye koyar koymaz "evlilikten beklentiniz nedir" dedi ahsjsjs. Bana cümleler de hazırlamış canım benim.

"Ayda bir akıl hastanesine yatmam gerekiyor benim. İlaç tedavisi görüyorum ama yetmiyor. Benim evlilikten tek beklentim beyimle birlikte delirmek" diye cümleye başlamıştım. "ben dışarıda bir sigara içeyim" diye çıktı, dışarıdan teyzeyi arayıp aşağı çağırdı. Düşün vedalaşmadı bile. Adım deliye çıktı diye annem yıllarca başımın etini yedi. Zaten sonrasında görücü de gelmesi hiç :) bu da böyle bir anımdır.

Ben ne kadar deliysem, o abimiz de o kadar hastadır belki de. Çok da şaapmayın.

Arkadaşımı iş yerinden arkadaşı ısrar kıyamet bı adamla tanışdı.
Adam 38 yaşında dedi. Arkadaşım da 32 yaşında.
Adam evlenip ayrılmış 2 çocuğu varmış. Arkadaşımda evlenip ayrıldı ama çocuk yok. Kız çocuklu bir adam istemiyor arkadaşı öyle bı zorladı ki gitti.
Adam resmen şizofrenik vaka.
Konuşamıyor, tuhaflıklar diz boyu, adam AVM ye annesi ile gelmiş. Vs vs kızın anlattıklarını yazsam destan olur.
Ve adam 38 yaşında değil 45 yaşındaymış.
Kız ertesi gün iş yerine gittiğinde arkadaşı geliyor nasıl geçti diye.
Tabi arkadaşım sinirli kafadan rahatsız bı adamla beni neden tanıştırdın diyor.
Aaaa diyor x abiyi ben çok severim öyle çok severim ki çok iyi bir insan diyor.
Arkadaşım o zaman Allah senin kızlarına inşallah bu adam gibi eşler nasip eylesin diyor. Şok.
Getirirler arkadaşım getirirler bu insanlar kafayı yemiş. Deliyi de getirirler hastalıklı yı da. Allah ıslah etsin.

Bak bu hikayenin aynısını yaşadım ama ben erkek tarafiydim. Niye konusmadin diye sikistirdilar kuzenimi baya demedi. Ben cok israt edince kız hakkinda olumsuz seyler duyduğunu anneme desem kiza gider ayip olur ben desem üzülür diye demedim dedi. 3 aya unutuldu neticede mevzu simdi adam baskasiyla evli. Belli olmaz kimin yamandigi yani. Erken hukum vermeyin.

Aynen annesiyle geldi ve zoraki evlilik olacaktı
Zaten nasip kısmet bu işler

Arkadaşımla aynı kurumda çalışıyoruz
Ailesi iyi biri ben bir köuluklerni görmedim
3 senedir onların evine gittiğimde kızları gibiyim
Güzellik görecelidir. Bana göre gayet alımlı güzel biri
Ama .. ama nasip kısmet öncelikle
Bir erkek olarak konuşmamasi tuhaf geldi

Sonra annesinin
Evlenince açılır oğlum konuşur demesi saçmaydi
Çiçek mi açılsın dedim :) kadın bozuldu
Zaten ben öyle deyince kalktılar

puhahaaa çok yaşa emi gece gece neşelendirdin beni

Sen sormaya devam et

Şaşırsam şaşardım. :)

Sorularımın cevabını çoktan aldım, sorun yok.
Kapıları hususi dinlemeyin, ayıptır; arkadaşınız size anlatmayı tercih ederse dinlersiniz.
Tanımadığınız ve size zararı dokunmamış birini anarken "Yamamak" kelimesini telaffuz etmek, kaf dağında bir buruna delalet; kendinizi iyi sakının(!) aman diyeyim, sonra hasta(!) adamlara kadar düşersiniz maazallah. Elbette, en iyisini hak ediyorsunuz.
Adam muhtemelen hasta değil, Allah'ın sevdiği bi kuluymuş ki koruyor; kv adayı da hemencecik gözünü açar umarım da kendini arkadaşınıza yoldurmaz.
Ki büyük ihtimalle, adam arkadaşınızın ne olduğunu size dahi bakarak anlamış olsa gerek ki kibarca arkadaşınızın reddetmesi için pas vermiş ^_^

Canım yanlış anladın bence. Hatta yanlis anlayipta kız kötüdür anlami cikarma fiyede ekstradan sona ekledim. Erken hüküm verilmemeli diye. Ki ben tanımıyorum bile gelin adayini hüküm vermem imkansiz. Ama bak bu oğlunu evlendirmeye çalışan kafinlar cok itici ce saçma konusabiliyorlar. Verdiğin o cevapta haklisin bence. Netice kismet işi bir sonraki geleb spiker gibi olur belki nerden biliyorsunuz

Tamam

"yamamak" kelimesi çok çirkin olmuş.

Konuda "ben değil bi' arkadaşım" havası sezdim.

Konuşmayabilir , belki de gerçekten bir rahatsızlığı vardır adamın.Sen yine de kimseyi kendinden aşağı görüp "Aşağılık insanlar benim gibi birine nasıl bu adamı layık görürler!?!?!!" diye triplere girme.

Yalnız bunu yapanlara dikkat et çoğu 20-25 yaş arası grubu kızlar. Çeyiz altın ev koca derdindeler okudukça konuları kafayı yolasım geliyor

Bazilari öyle oluyor evet
Hayırlısıni nasip etsin Rabbim herkese

Ne kafa salladı
Ne cevap verdi
Put gibi durdu dedi
Zaten konuşmadı adam ben şahidim
Çünkü kapı açıktı
Kenardan dinliyordum

Kalkarken iyi günler dedi

Bilemedim psikolojik bir rahatsizligi da olabilir. Yine de boyle demeyin gunahtir hasta durumda olan bizler de olabilirdik. Herkes icin hayirlisi olsun.

Herşey olabilir,zekası biraz eksikte olabilir ki, toplumumuz içinde bu kişiler çok fazla , evleniyorlarda, hayatlarını da evliliklerini de sürdürüyorlar. Hasta diyip küçümsemeniz hoş olmamış, kimbilir belki arkadaşınız bu insana layık değildir bilemeyiz.
Ne olursa olsun , kapı açık bile olsa bu görüşmeyi dinlemeniz hoş olmamış, insanların özelidir bu.
Bir çok sebep olabilir,
Bir rahatsızlığı olabilir, suç mudur bu?
Görüşmeye zorla gelmiş olabilir.
Daha önce hiç kız arkadaşı olmayabilir.
Çok içine kapanık biri olabilir.
Olabilir de, olabilir.
Kız arkadaşınız sizin kadar bu durumu dert etti mi kendine acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…