- 4 Mart 2014
- 870
- 458
- 323
- Konu Sahibi Perfect0123
-
A:) Bende uykuyu unuttum artık. Şuan uyusa da uyuyamıyorum. Amaterlemesin dikkat et o kötü yapar bebegi. Ben gerekirse kaldırıp kurıtuyorum. Ciğerlerine işlemesi diye. Azcık öksürüğü oldugunda çok az şurubu dan verip hemen geçirtiyorum.Şuan tatil beldesinde yaşadığımız için hava çok iyi bebek için ama siz dikkat edin madem çok soguk var. Acil varsa acile götürün saglık ocagına falan
Hatitlattigin için sağol cnm. Vicks sureyim ayak altlarına bakayimBence alakasi yoktur. Elinize sıkın bakin zaten minnacik cikiyor. Eve birinden gelmistir. Bugun eczanede bir hanim aynilarini anlatti doktor prospan yazmis oksurugune. Bende kullaniyorum onu korkmadan birde gogsune vicks baby rub suruyordum. Bazende ayakaltlarina. Aklima gelenler bunlar
Saçlarının terlemesinden birşey olmaz canım merak etme.onemli olan sırtı terlemesin.ihlamur icirebilirsin.icmezse biraz şeker atarsin.Şuanda hava aşırı buz yüz yakıyor. Dağa yakin oturuyoruz.
Sizin orda nasıl bilmiyorum ama bizimdisari cikartack gibi değil hava.
Bu akşam markete gittim tek.
Yerler buz lu gibi kayıyor bembeyaz kar da var çok da soğuk.
Guzel olsa zaten çıkarıyorum cnm.
Bebek Arabasina koyup.
Serum fizyolojik var onu damlatiyorum
Burundakiler dışarı akıyor. Ateş yok . Ama işte şuan saçları ıslak terlems .
Uyandırıp kurutsam mi
Ama çok da uykusuz kaldi
Bizim eve misafir geldi o da öğün hastaneye gitmiş o zaman ondan bulaştı cnm haklısınız çok teşekkürler.
Dr ona da antibiyotik yazmış bebeği sevmedi yaklaşmadi bulasmasin diye ama yine de aynı havayı soludugundan bulaştı demeki
Saç kurutma makinesi sessiz değil sesli çalışıyor uyanmasindan oturu tedirgin oldum uyanıp da daha çok ağlamasın diye çünkü bugün de çok ağlamıştiii.... AmaaGeçmiş olsun. 9 aylık bebenin kafasını kurutmak o kadar zor iş mi yav? Havluyla ıslaklığını alın uyandırmadan, sonra da pamuklu ince bir şapka takın başına. Ben böyle yaparım hep. Bir de benimkiler hatırı sayılır derecede bol saçlı doğdular, ona rağmen kuruyor yani. Kıyafetleri ıslanacak kadar terlediyse, uyanmasını dert etmeyip değiştirin mutlaka.
Limon veriliyor mu bu kadar küçük bebeğe? 1 yaştan sonra verilir diye biliyorum. Turunçgiller asitli yiyecekler, hazmedemiyorlar. Kusması ondandır büyük ihtimalle. Öksürük için daha hafif bitkilerden yararlanın; ıhlamur ve elma çayı gibi... Pros... ile başlayan bitkisel bir öksürük şurubu var (internetten bakarsanız bulursunuz) ama 1 yaş altı bebeklerde doktor gözetiminde kullanılması gerekiyor. Bizde işe yaramıştı. Doktorunuza sorup, evde bulundurabilirsiniz.
Doktora götüremiyor olabilirsiniz ama bir çocuk doktorunuz yok mu? Yoksa telefonunu alın, acil durumlarda telefonla tavsiye isteyin. Şehir merkezinde yaşıyorum ama ona rağmen her hastalık belirtisinde biz de doktora koşamıyoruz. Bazen sadece telefonlaşıyoruz. Ya da sağlık ocağı gibi bir şey de mi yok etrafta?
Bir de odalarınız kaç derece, sürekli kontrol altında tutun. 22-24 derece arası normal deniyor. Terlememesi için bu da önemli. Umarım biran önce toparlanır yavru.
Bu doğru ama bana da hak verin ilk anneligim ve çok ağlıyor . Hurultusu var burnu akıyor öksürüyor. Uyumuyor sesi kısık. Dramatize etmiyorum etmek değil bu bence . CanmÇocuk bu hasta olur. Hasta olacak ki bağışıklık sistemi güçlensin. Bu kadar basit bir olayı dramatize etmeyin lütfen.
Ateşini kontrol altında tutun, bol bol sıvı verin yeter. Vücuda kendini savunması için biraz fırsat verin.
Evi havalandirmaz olur muyum havalandıriyorum her gün canım. Her odayı havalandıriyorum yaz kış her gün.Yasadigim yerde cok soguk, suan hava -12.
Ben uyandigimiz gibi butun evi havalandiriyorum, sende havalandirmalisin.
Hergun iki kere disari cikariyorum cocuklari.
Yelekle kalin kiyafetle cocugu uyutma.
Basi terlediyse kurutman laZim, bastan soguk alir iyice, bas agrisindan duramaz.
Gunicinde de kat kat giydirme hasta diye, atesi ciksa atesli oldugunu anlayamazsin.
Ates cikma ihtimaline karsi elinde iki cesit fitil olsun, degistirerek kullan, caprazlama yap yani.
Burnunu surekli temiz tut.
Oksurugu kuru mu?
Kuruysa o oksurugu yumusatman gerek ki enfeksiyon burnundan mukus olarak aksin.
Geçmiş olsun. 9 aylık bebenin kafasını kurutmak o kadar zor iş mi yav? Havluyla ıslaklığını alın uyandırmadan, sonra da pamuklu ince bir şapka takın başına. Ben böyle yaparım hep. Bir de benimkiler hatırı sayılır derecede bol saçlı doğdular, ona rağmen kuruyor yani. Kıyafetleri ıslanacak kadar terlediyse, uyanmasını dert etmeyip değiştirin mutlaka.
Limon veriliyor mu bu kadar küçük bebeğe? 1 yaştan sonra verilir diye biliyorum. Turunçgiller asitli yiyecekler, hazmedemiyorlar. Kusması ondandır büyük ihtimalle. Öksürük için daha hafif bitkilerden yararlanın; ıhlamur ve elma çayı gibi... Pros... ile başlayan bitkisel bir öksürük şurubu var (internetten bakarsanız bulursunuz) ama 1 yaş altı bebeklerde doktor gözetiminde kullanılması gerekiyor. Bizde işe yaramıştı. Doktorunuza sorup, evde bulundurabilirsiniz.
Doktora götüremiyor olabilirsiniz ama bir çocuk doktorunuz yok mu? Yoksa telefonunu alın, acil durumlarda telefonla tavsiye isteyin. Şehir merkezinde yaşıyorum ama ona rağmen her hastalık belirtisinde biz de doktora koşamıyoruz. Bazen sadece telefonlaşıyoruz. Ya da sağlık ocağı gibi bir şey de mi yok etrafta?
Bir de odalarınız kaç derece, sürekli kontrol altında tutun. 22-24 derece arası normal deniyor. Terlememesi için bu da önemli. Umarım biran önce toparlanır yavru.
Oda kaç derece bilmiyorum ama kombide 43 derece yazıyor bir tek yatak odasi yanıyor sıcak ama kısa kollu ula durulacak gibi değil . Tabi 43 derece dedim ama Altimizda yanmıyor. Buraları dag. Çünkü dagda oturuyoruz. Çok soğuk kar var bembeyazGeçmiş olsun. 9 aylık bebenin kafasını kurutmak o kadar zor iş mi yav? Havluyla ıslaklığını alın uyandırmadan, sonra da pamuklu ince bir şapka takın başına. Ben böyle yaparım hep. Bir de benimkiler hatırı sayılır derecede bol saçlı doğdular, ona rağmen kuruyor yani. Kıyafetleri ıslanacak kadar terlediyse, uyanmasını dert etmeyip değiştirin mutlaka.
panik yapmayin tavuk suyuna sarimsakli bir corba yapin dayanabilecegi en iyi sicaklikta icirin kapi acik kaldigi icin olmamistir salgin var ortalikta zaten
ihlamurun ciceklerini kaynatip icirin
Şuanda hava aşırı buz yüz yakıyor. Dağa yakin oturuyoruz.
Sizin orda nasıl bilmiyorum ama bizimdisari cikartack gibi değil hava.
Bu akşam markete gittim tek.
Yerler buz lu gibi kayıyor bembeyaz kar da var çok da soğuk.
Guzel olsa zaten çıkarıyorum cnm.
Bebek Arabasina koyup.
Serum fizyolojik var onu damlatiyorum
Burundakiler dışarı akıyor. Ateş yok . Ama işte şuan saçları ıslak terlems .
Uyandırıp kurutsam mi
Ama çok da uykusuz kaldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?