- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.202
- 598
- 41
- Konu Sahibi Perfect0123
-
Keşke komşum olsanızda siz benim
şu kv me anlatsanız bunları ben anlatamıyorum çünkü
İstanbuldayız burası öyle sogukta degil
1cam açtırtmiyor suan hava sogukmuş ona göre hasta olurmuşuz
temmuzda doğucak bebegim için en kalinindan yelekler örüyoki dogduğunda onlarla büyücekmiş
temmuzda bile petek yakmayı düşünüyor kadın
Laftan sözden anlamıyor hiç
Bebeğim doğduğunda ne yapcam bilmiyorum
haklısın ne diyeyim
ben çoğunu makul geldiği şekli ile yaptım
örneğin ben bana gaz yapan hiçbir şeyi çocuğa vermedim
hatta şimdi bile aç karnına salatalık yememesini gece yatmadan karpuz yememesini vs söylerim
ne bileyim soğan sarımsak falan benim mideme dokunur sindirimi zordur ona göre küçükken vermedim
arkadaşım oğluna 4 aylıkken tarhana yedirmeye başladı ben düşünmüştüm ya bu tarhana benim midemi ekşitiyor bebek bunu nasıl yiyor diye bir de ballandıra ballandıra anlatıyordu yani şöyle sağlıklı böyle sağlıklı
neyse benim çocuğum oldu doktor dedi ki bu aylarda ille tarhana yedirin diyen doktorlar var ama bence yedirme sindirimi zor çocuğun bağırsaklarını yoruyor onun yerine taze yoğurttan yap çorbanı düşündüm makul geldi benim oğlan tarhana içmedi bebekken
ama mesela 8 aylık görüntüleri var birisi soruyor aaa o ne yiyor diye
elimde bir yemek var cevap bakliyat şeklinde
içinde mercimek pirinç bulgur vs bir de mevsim sebzesi olan bir yemek ama ezilmiş vs de değil taneli taneli
ağır gelmez mi diyor soran kişi onlarınki daha yemiyormuş böyle ki onların çocuk benimkinden 9 ay büyük
aynı süreçte aynı hastanede iki ayrı doktora gittik bu arkadaş ile ama o esnada da görüşler farklıydı
ama ben en çok çocuğa etin suyunu değil kendini verin lafını sevmiştim siz etini yiyip çocuğa suyunu vermeyin demişti
sonra da bizimki neden etçil diyoruz velet 6 aylıktan beri aralıksız et yiyor ona alışıyor tabii
ben bunu duymamistim,
et suyu hatta daha iyisi kemik suyundan yapin corbalarini hep diye duymustum.
benimkiler de sezeryan bebegi olduklarindan floralarini gelistiecek onerilere kulak asmaya calisiyorum,
ama su evde yogurt olayi olmuyor ya, ben beceremiyorum ya da sutlerden kaynakli artik diye dusunuyorum.
Bunu bilmiyordum ama radyasyon mevzusunu biliyordum. Ha saniyeler içinde kurur zaten bebek saçı ama ben bu yaşımda hala kullanmaktan hoşlanmiyorum kurutma makinesi. Başağrısı yapıyor bende,kızıma da ılık ve düşük ayarda kullanırım gerektiğinde. Oğlumun saçı yok zaten henüz ona da gerek olmuyor
Yani sadece suyunu yedirmeyin mutlaka etini de yedirin demek istiyordu
Yoğurtta bir şey yok aslında belki oranın sütleri pastorisedir o Zaman tutmaz bakterisi olmadığı için
Asla karıştırmayı düşünüyorum zaten canım inşallah başarabilirimKarıştırmayın. Onun yöntemlerinin eskide kaldığını doktorların artık tam tersini söylediğini anlatın.
Ben oğlumu yatırmadan önce odayı öncesinde havalandırırım mutlaka.
Ablam da ilk çocuğu olduğunda çok acemiydi. Ben yanındaydım ama küçüktüm. Kv si geldi çocuğu yıkadılar "banyo yapan bebek hemen giydirilmez üşür" dedi ablama giydirtmedi çocuğu. Sözde sıcak tutacak nemli havluyla bıraktırdı kaç dakika. Çocuk o gün soğuk aldı hasta oldu. Hala unutmam.
Ben terliyken hiç bekletmem hemen soyar yeni kıyafet giydiririm. Eskiler hemen giydirilmez der mesela.
Temmuz ayında doğum yaptım. Oğlumu yeni dogduğu zaman dışında kat kat giydirmedim. Doktora sor kv de duysun..
oyle bir sey sanirim,
evde dogal maya ile bile denedim tutmadi,
yogurt yapma makinesi ise yarar mi diye dusunuyorum ama...
sezeryan bebeklerinin floralari normal sekilde gelismez diyorlar ya korkuyorum acikcasi.
Makine de ekstra bir şey yapmıyor ki
Belirli bir ısıda tutuyor
Ben geçen yoğurdu unutmuşum
Normalde gece mutfak masasında mayalar sonra da sabah dolaba koyardım
Yılbaşında mutfak masası üste bde yer kaplamasın yatmadan koyarım dolaba diye erken mayalayıp arka odaya koydum
Tabii unutmuşum ertesi gün akşamüzeri aklıma geldi yani 22 saat falan sonra ama ekşimemiş sulanmamıştı koydum dolaba yedik
Zaten biraz fazla ekşi olursa kedi hanım yemiyor
Mayasını mı az koyuyorsun acaba bir de çok maya koyarak denesene
ay resmen deney yapiyor gibiyim zaten,
boyle bir kac kap yan yana koyuyorum, birine az birine cok birine normal koyuyorum mayayi falan,
sonra baska gun birini daha ilik birini daha sicak yapiyorum,
ahahaha,
attigim sutun haddi hesabi yok.
bir de mesela yogurt tutmayinca annem onu lor peyniri yapardi, onu da denedim, peynir de olmadi yani.
sutte kesin bir sey var dimi
Ya hanımlar yapmayınnnVicks surceksen ayak altina surup masaj yap, asla gogsune filan surme. Cocugun biri bu yuzden vefat etti.
teşekkür ederim sağolun :)ama anne sutunuz vvarsa yeterliyse mayalayacak kadar daha iyi olur benim sutum 6.ayda kesildi oyuzden inek sutuyle mayaladim
Ayagina ben surdum..iyide geldi.. gogsune surulmez solunumla ilgili sknti verdigi icin. Ha benimkinin adi vicks degildi belki ama yenidoganlar bile kullanabiliyoduYa hanımlar yapmayınnn
2 yasından önce bebeklere viks sürülmezzz.
Bu yüzden ölen bebekler var.
Ayağına da sürülmez..
Ne kadar bekletiyorsun?ay resmen deney yapiyor gibiyim zaten,
boyle bir kac kap yan yana koyuyorum, birine az birine cok birine normal koyuyorum mayayi falan,
ahahaha,
bir de mesela yogurt tutmayinca annem onu lor peyniri yapardi, onu da denedim, peynir de olmadi yani.
ay resmen deney yapiyor gibiyim zaten,
ahahaha,
Benim kızım da şimdi 7 aylık tam. Dün mis gibi yayla çorbası yaptım, pirinci biraz fazla haşladım sadece boğulma riski de olmadı. Çorba suyuna da annemden aşırdığım et sularından koyuyorum. Karışık ağır olmayacak bakliyatlardan çorba yapıyorum ve çoğunlukla blenderdan geçirmiyorum. Onu da zaten iki haftadır yapıyorum. Geçen hafta et haşladım, koparamayacağı ve yutamayacağı bir parçayı eline verdim, emdi yaladı falan öyle uğraştı onunla. Ek gıdaya daha geçen ay başladık zaten yumurta sarısı peynir vs püre olarak verin diyor doktor ama hafif ezip içinde parçalar kalacak şekilde verdim. Diliyle damağıyla eze eze yedi. Püre ile başlayan çocuk taneli yemeğe çok zor geçiyor.haklısın ne diyeyim
ben çoğunu makul geldiği şekli ile yaptım
örneğin ben bana gaz yapan hiçbir şeyi çocuğa vermedim
hatta şimdi bile aç karnına salatalık yememesini gece yatmadan karpuz yememesini vs söylerim
ne bileyim soğan sarımsak falan benim mideme dokunur sindirimi zordur ona göre küçükken vermedim
arkadaşım oğluna 4 aylıkken tarhana yedirmeye başladı ben düşünmüştüm ya bu tarhana benim midemi ekşitiyor bebek bunu nasıl yiyor diye bir de ballandıra ballandıra anlatıyordu yani şöyle sağlıklı böyle sağlıklı
neyse benim çocuğum oldu doktor dedi ki bu aylarda ille tarhana yedirin diyen doktorlar var ama bence yedirme sindirimi zor çocuğun bağırsaklarını yoruyor onun yerine taze yoğurttan yap çorbanı düşündüm makul geldi benim oğlan tarhana içmedi bebekken
ama mesela 8 aylık görüntüleri var birisi soruyor aaa o ne yiyor diye
elimde bir yemek var cevap bakliyat şeklinde
içinde mercimek pirinç bulgur vs bir de mevsim sebzesi olan bir yemek ama ezilmiş vs de değil taneli taneli
ağır gelmez mi diyor soran kişi onlarınki daha yemiyormuş böyle ki onların çocuk benimkinden 9 ay büyük
aynı süreçte aynı hastanede iki ayrı doktora gittik bu arkadaş ile ama o esnada da görüşler farklıydı
ama ben en çok çocuğa etin suyunu değil kendini verin lafını sevmiştim siz etini yiyip çocuğa suyunu vermeyin demişti
sonra da bizimki neden etçil diyoruz velet 6 aylıktan beri aralıksız et yiyor ona alışıyor tabii
Açık sutse iyice kaynat/pastorize sutse isitman yeterli ocağın altını kapat.İsisini serçe parmağınla ayarla.İcinden ona kadar say ama 7/8 den sonra parmağının iyice sicaklastigini farkedeceksin ama 10 a kadar içinde tutabileceksin...mutfak termometrem yokben bunu duymamistim,
et suyu hatta daha iyisi kemik suyundan yapin corbalarini hep diye duymustum.
benimkiler de sezeryan bebegi olduklarindan floralarini gelistiecek onerilere kulak asmaya calisiyorum,
ama su evde yogurt olayi olmuyor ya, ben beceremiyorum ya da sutlerden kaynakli artik diye dusunuyorum.
Açık sutse iyice kaynat/pastorize sutse isitman yeterli ocağın altını kapat.İsisini serçe parmağınla ayarla.İcinden ona kadar say ama 7/8 den sonra parmağının iyice sicaklastigini farkedeceksin ama 10 a kadar içinde tutabileceksin...mutfak termometrem yokben markette satılan prebiyotik yoğurdu ilk maya yapıyorum.1 kg a 1 paket...sonra 3/4 kez kendi yogurdumu maya olarak kullaniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?