Çocuk Hastalıkları Hasta bebek

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Karıştırmayın. Onun yöntemlerinin eskide kaldığını doktorların artık tam tersini söylediğini anlatın.
Ben oğlumu yatırmadan önce odayı öncesinde havalandırırım mutlaka.

Ablam da ilk çocuğu olduğunda çok acemiydi. Ben yanındaydım ama küçüktüm. Kv si geldi çocuğu yıkadılar "banyo yapan bebek hemen giydirilmez üşür" dedi ablama giydirtmedi çocuğu. Sözde sıcak tutacak nemli havluyla bıraktırdı kaç dakika. Çocuk o gün soğuk aldı hasta oldu. Hala unutmam.

Ben terliyken hiç bekletmem hemen soyar yeni kıyafet giydiririm. Eskiler hemen giydirilmez der mesela.
Temmuz ayında doğum yaptım. Oğlumu yeni dogduğu zaman dışında kat kat giydirmedim. Doktora sor kv de duysun..

ben bunu duymamistim,

et suyu hatta daha iyisi kemik suyundan yapin corbalarini hep diye duymustum.

benimkiler de sezeryan bebegi olduklarindan floralarini gelistiecek onerilere kulak asmaya calisiyorum,
ama su evde yogurt olayi olmuyor ya, ben beceremiyorum ya da sutlerden kaynakli artik diye dusunuyorum.

Yani sadece suyunu yedirmeyin mutlaka etini de yedirin demek istiyordu

Yoğurtta bir şey yok aslında belki oranın sütleri pastorisedir o Zaman tutmaz bakterisi olmadığı için

ben de hic hoslanmam sac kurutmadan, aynen basimi agritiyor. Hemen disari cikmam gerekmiyorsa falan asla kullanmam.

ben de direk beyni fazlaca isittigi icin zararli diye duymustum, ne kadar dogru bilemicem. Bir de tabi kulaga zarar verme ihtimali de var, zira cok yuksek ses cikariyorlar.

Ancak kucuk zaten korkuyor, buyuk 5 yasinda bu sene saclarini uzatiyoruz, mecburen ona kullanmaya basladim ben de.

Yani sadece suyunu yedirmeyin mutlaka etini de yedirin demek istiyordu

Yoğurtta bir şey yok aslında belki oranın sütleri pastorisedir o Zaman tutmaz bakterisi olmadığı için

oyle bir sey sanirim,
evde dogal maya ile bile denedim tutmadi,
yogurt yapma makinesi ise yarar mi diye dusunuyorum ama...

sezeryan bebeklerinin floralari normal sekilde gelismez diyorlar ya korkuyorum acikcasi.

Asla karıştırmayı düşünüyorum zaten canım inşallah başarabilirim
Bazen düşündüğümle icraata olan aynı olmuyor

Bebek doğduğunda yaşayıp görücem inşallah

oyle bir sey sanirim,
evde dogal maya ile bile denedim tutmadi,
yogurt yapma makinesi ise yarar mi diye dusunuyorum ama...

sezeryan bebeklerinin floralari normal sekilde gelismez diyorlar ya korkuyorum acikcasi.

Makine de ekstra bir şey yapmıyor ki

Belirli bir ısıda tutuyor

Ben geçen yoğurdu unutmuşum

Normalde gece mutfak masasında mayalar sonra da sabah dolaba koyardım

Yılbaşında mutfak masası üste bde yer kaplamasın yatmadan koyarım dolaba diye erken mayalayıp arka odaya koydum

Tabii unutmuşum ertesi gün akşamüzeri aklıma geldi yani 22 saat falan sonra ama ekşimemiş sulanmamıştı koydum dolaba yedik

Zaten biraz fazla ekşi olursa kedi hanım yemiyor

Mayasını mı az koyuyorsun acaba bir de çok maya koyarak denesene

ay resmen deney yapiyor gibiyim zaten,
boyle bir kac kap yan yana koyuyorum, birine az birine cok birine normal koyuyorum mayayi falan,

sonra baska gun birini daha ilik birini daha sicak yapiyorum,

ahahaha,

attigim sutun haddi hesabi yok.

bir de mesela yogurt tutmayinca annem onu lor peyniri yapardi, onu da denedim, peynir de olmadi yani.

sutte kesin bir sey var dimi

Valla çocuk ağır hasta sandım.Allah korusun.
9 ayda ilk defa mı hastalanıyor.
Çocuk bu öyle öyle bağışıklık kazanacak mikroba..
Anne böyle panik yaparsa bebek daha nazlı olur.
Yapmayın kendinize bunu.
Cok geçmiş olsun.

O süt bizim buradaki kutu süt gibidir

Pastörize ısısına baksana

Yani günlük süt var ya burada cam şişede onun yoğurdu oluyor ama uzun ömürlü tetrapak kutudaki olmuyor

Sütün ısıtılıp soğutulduğu derece farklı

yahu sakin ol bebekler soğuğa karşı bizden daha dirençliler. bence evdeki düzeni değiştir. yattığı odanın ısısı 21 derece olsa yeter dedi bize doktor. bebeğini ne kadar rahat yetiştirirsen o da öyle rahat büyür. terlemesine asla izin verme isterse uyansın uykudan. her gün evi havalandır çünkü havasız ve sıcak ortamda hastalık kolayca oluşur. terlediği zaman sırtına bi mendil koy yeter. terlemek hasta yapar,üşümek değil. bir fıs soğuk d vitaminiyle üşütmez emin ol. doktorluk bir durum yok bence anlattığına göre. eczaneden izotonik serum al,şırınga da al. serumdan çek burnuna sık temizle. burnu tıkanmazsa hastalık da ilerlemez. odasına soğanı ikiye bölerek koy mikrop varsa kırılır. inek sütü veriyorsan onu verme bir süre çünkü akıntıyı,tıkanıklığı arttırır. soğuk bile olsa bir iki dakika temiz hava bebeklere iyi gelir. benim tecrübelerim bunlar

Panik yapacak bir şey yok. Ben çocuk her hasta olduğunda hastaneye koşmadım. Enfeksiyon mu normal bir soğuk algınlığı mı zamanla anlıyorsun zaten. Bir daha kafası terlerse kurutma makinesi ile kurutmayın. Henüz saçları çok olmadığından ter deri üzerinde kuruyacaktır ki zaten terleyerek toksinleri atıyor. Başının altına bir havlu koyun ve uyandırmadan yavaş yavaş masaj yapar gibi kurutun saçlarını böylece teri havlu emecektir. Burnu için fizyolojik serum iyi gelir, kullanmışsınız zaten. Bebeğim ilk doğduğunda tıkanmış acile koşturmuştuk. Doktor bana, böyle durumlarda gerekirse ağzınla burnuna yapışacaksın demişti. Ne, hayatta asla öyle bir şey yapmam demiştim.

Yaptım. Bebeğim büyüdü sizin ki kadar vardı. Hava değişikliğinden annemde fena üşüttü. Nefes alamıyordu. Doktora da götürdük. Bir akşam deniz suyu, burun aspiratörü işe yaramıyor. Sesi kısılmış ağlıyor, boğazları acıyor, burundan da nefes alamıyor ve susturamıyoruz. Yapmam dediğim şeyi yaptım. Sırtına koymak için kullandığımız müslin bezlerden temiz bir tane aldım, burnunun üstüne koydum ve ağzımla midem kalka kalka vakumladım. Çok ağladı ama ben o kadar kötü oldum ki ayağa fırladığım gibi klozete koştum. Döndüğümde abimin kucağında olduğu gibi sızıp kalmıştı. Ertesi sabah uyandığımda ben de hastaydım. Değdi mi değdi. Ağzım var derdimi anlatıyorum ama el kadar çocuk anlatamıyor.

Terlediği gibi çocuğu soymayın sırtına ve göğsüne ya bez ya da havlu koyun teri çeksin öyle değiştirin üstünü. Ayva çayı yapın ve ılıtıp içirin. Yüzüstü çevirip sırtına masaj yapın ve pat pat hafif hafif vurun. Suyu kaynatın bardağa yarısından az doldurun (bardağı sıkı sıkı tutun elleriyle çarpıp dökmesin. Mümkünse kupa bardağı olsun) ve içine biraz limon sıkın ve burnuna tutun. Gözü aktığı zaman peçeteyle mendille almayın yüzünü yıkayın. Sırtına ve göğsüne gerçek zeytinyağınız varsa sürün. Prospan varsa içirin ama yoksa fiyatı 40 tl civarı. Olmazsa olmaz değil ben 3 senedir kullanıyorum aman aman bir faydası yok. Emme de zorluk çekiyorsa sütünüzü sağın ve kaşık ile içirin çünkü bebeğin en iyi ilacı anne sütüdür. Kızım her hastalandığında gittiğimiz her doktor bunu vurguladı. Çok geçmiş olsun inşaallah hemen iyileşir.

Ya hanımlar yapmayınnn
2 yasından önce bebeklere viks sürülmezzz.
Bu yüzden ölen bebekler var.
Ayağına da sürülmez..
Ayagina ben surdum..iyide geldi.. gogsune surulmez solunumla ilgili sknti verdigi icin. Ha benimkinin adi vicks degildi belki ama yenidoganlar bile kullanabiliyodu

Ne kadar bekletiyorsun?
Annem 3-4 saatte kaldırır dolaba, benimki 5 satte bile hep süt duruyor.
Herhalde soğuk mayalıyorum.
Akşam mayalayıp sabah çıkarıyorum ben de saate dikkat etmeden.

5 litrelik süte 2 yemek kaşığı yoğurt mayası koyun. Siz nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama ben önden mayaya ılıyan sütten katıp güzelce pütür kalmayana dek karıştırıyorum sonra süte yavaşça eklerken yine yavaş yavaş sütü karıştırıyorum. Bir sofra bezi ile sarıyorum bir de sırf yoğurt mayalamak için aldığım ince bir pikeyi iki kat yapıp sarıyorum. Akşam yatmadan önce yapıyorum ve sabah kalktığım zaman dolaba kaldırıyorum. En ideali dolaba kaldırdıktan 24 saat sonra tüketmek kıvamı tam oturuyor. Belki kaynattıktan sonra ılıma derecesini tutturamıyorsunuzdur. Ne varsa annelerde var zaten

Benim kızım da şimdi 7 aylık tam. Dün mis gibi yayla çorbası yaptım, pirinci biraz fazla haşladım sadece boğulma riski de olmadı. Çorba suyuna da annemden aşırdığım et sularından koyuyorum. Karışık ağır olmayacak bakliyatlardan çorba yapıyorum ve çoğunlukla blenderdan geçirmiyorum. Onu da zaten iki haftadır yapıyorum. Geçen hafta et haşladım, koparamayacağı ve yutamayacağı bir parçayı eline verdim, emdi yaladı falan öyle uğraştı onunla. Ek gıdaya daha geçen ay başladık zaten yumurta sarısı peynir vs püre olarak verin diyor doktor ama hafif ezip içinde parçalar kalacak şekilde verdim. Diliyle damağıyla eze eze yedi. Püre ile başlayan çocuk taneli yemeğe çok zor geçiyor.

Açık sutse iyice kaynat/pastorize sutse isitman yeterli ocağın altını kapat.İsisini serçe parmağınla ayarla.İcinden ona kadar say ama 7/8 den sonra parmağının iyice sicaklastigini farkedeceksin ama 10 a kadar içinde tutabileceksin...mutfak termometrem yok ben markette satılan prebiyotik yoğurdu ilk maya yapıyorum.1 kg a 1 paket...sonra 3/4 kez kendi yogurdumu maya olarak kullaniyorum

yok valla canim olmuyor,
ama yurtdisindayim ve marketten aliyorum sutu,
aslinda gunluk sut aliyorum ama farkli demek ki,
benim termometrem de var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…