Çocuk Hastalıkları Hasta bebek

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Korkmayın neredesiniz bilmiyorum ama soğuk aldıysa sadece,burnunu acık tutun ,terlediğinde üzerini sık sık değiştirin. Ateşi yok sanırım.
9 aylık diyorsunuz artık pekmez,tereyağı karışımı,ıhlamur tarzı şeyleri verebilirsiniz.
Güzel bir hasta çorbası hazırlayin,tarhana varsa olur,yada tavuk suyuna çorba olabilir. Bol su içirin ılık ılık,enfeksiyon değilse kolayca toparlar.
Gece şayet sırtının terlediğini düşünüyorsanız ince bir havlu yada pamuklu biz bez koyabilir,terledikce onu uyandırmadan değiştirebilirsiniz.
Geçmiş olsun

ne radyasyon var allah aşkına , elektrıkle çalışan bir alet ,

mikrodalga desen anlayacam ,

sarimsak ve sogan 6 ayliktan itibaren veriliyor bende farkindayim 9 aylik oldugunun

bebek büyütme trendleri de değişmiş

bana onların sindirilmesi zor diye 1 yaşından önce verilmez diye söylemişti doktorumuz da

zira sarımsak vs yakıcı özelliğe de sahip sindirim sistemi için

tıpkı limon, portakal vs gibi turunçgillerin verilmediği gibi

bizim dr umuzda ilk verilebilenler listesine yazmisti bebekler icin dogal dogal antibiyotik niteliginde oldugu iicin ozellikle
zaten nettende arastirsaniz makalelerde blw listelerinde ilk ayda verilebilecek sebzeler arasinda

ayrica trendlere gore bebek buyutmuyorum her ay dunzeli kontrole goturur dr un verme dedigi hic bir seyi koklatmam bile kafama gore oyuncak bile almam bu konuda hassasim
eskiden domatesi 1 yasa kadar vermiyorlardi mesela asidik yapisi yuzunden dr 9 aylikken verebilirsin diyince ustune basa basa bunu sordum
eskiden cocuklara bazi seyler gec verildikce daha cok alerjen olduklari anlasildi
sut cilek bal vs harici herseyi 1 yastan oonce verdik

ben de bunu diyorum işte

eskiden vermiyorduk

trendler dediğim de o yani doktorların fikirleri değişiyor

biz çocuğa 1 yaş öncesi bu saydığınız 3 şey dışında da bir çok şeyi vermedik mesela domates bunların başında geliyor yine portakal vs asidik şeyler o nedenle yazdım

örneğin doktorumuz çocuğa et suyu vermeyin de demişti eti kendiniz yiyip suyunu çocuğa vermeyin çocuğa eti verin diye espri yapmıştı hatta

ya da tarhana çorbası da fermente olduğu bu da asidik olduğu için sindiriminin zor olduğunu onun yerine taze yoğurt ile çorba yapmamızı da

suan bir cok seyi 9.aya kadar vermis oluyoruz
hatta artik marketlerde bile hazir ilikli kemik suyu satiyorlar bebekler icin belki bundan 5 sene sonrada sogan sarimsak verrmeyin diyecekler yine aslina bbakarsaniz hepimiz tıp icin birer kobayiz maalesef

Vicks surceksen ayak altina surup masaj yap, asla gogsune filan surme. Cocugun biri bu yuzden vefat etti.

DOmuz gribi salgini var dikkat edin.

Ama ben cocugu cok fazla hastalanan bir anne olarak artik doktora gitmeyi gereksiz bulur bir hale geldim. 1 yasina kadar kac defa nezle grip oldu sayisini bilmem (domuz gribi olmuslugu bile var) daha semptomlar goruldugu anda doktora gidip ilerlemeden tedbir almak istedim, her defasinda kendi kendine gecer cigerler temiz diye gonderdiler. 1 hafta sonra daha kotu bir tabloyla gidip antibiyotik baslandi. Hic sasmadi bu senaryo...

O yuzden simdi burnu aktiginda kendim evde daha once verdikleri ilaclardan veriuorum, 2-3 gune gecmezse doktora gidiyorum

Bir insan sabah 6.30 a kadar hiç uyumazmı demişsiniz bende size şaşırdım doğrusu. Anneyiz biz ateşlenecek , diş çıkaracak, grip olacak , oooo 6 yıldır uykuyu unuttum ben. Hiç hasta olmasalar bile uyanır çişim geldi anne, susadım anne , korktum anne bitmez ki. Şuan çok panik halindesin sakin ol önce. Her burnu aktığında her öksürdüğünde doktora götürmenin anlamı yok. Eviniz çok mu sıcak acaba ? Ev normal ısıda olsun . Terlemesin bebeğin.burun akıntısı varsa burnunu temizle sürekli.evde varsa soğuk algınlığı ilacı onlardan verebilirsin.

Bu kadar panikle bu cocuga nasil bakiyorsunuz ben en cok ona hayret ettim. Allah vermesin sanki ölümcül derde yakalanmis gibisiniz. Biraz sakin olun. Cocugun uyurken kafasi terledi diye panik olunur mu? Kurularsiniz,kiyafetleri kontrol edersiniz geri yatirirsiniz bitti gitti. Her soguk alginligi icin kosa kosa doktora gitmenize gerek yok. Anne sutunu az dahi olsa aliyormus,iyilesir kendiliginden.

Evinizde termometre olsun,sicaklik da sabit olsun yeterli. Cocuk bu,elbet oksurecek ,burnu da akacak. Dunyanin sonu degil

Keşke komşum olsanızda siz benim
şu kv me anlatsanız bunları ben anlatamıyorum çünkü

İstanbuldayız burası öyle sogukta degil
1cam açtırtmiyor suan hava sogukmuş ona göre hasta olurmuşuz

temmuzda doğucak bebegim için en kalinindan yelekler örüyoki dogduğunda onlarla büyücekmiş
temmuzda bile petek yakmayı düşünüyor kadın
Laftan sözden anlamıyor hiç
Bebeğim doğduğunda ne yapcam bilmiyorum

Ama ben panik ataktan uyuyamadım çocukla ilgisi yok. Uyku bozukluğum var.

Cocuğumdan şikayet etmiyorum . Edemem de. Konu aslında benim panik atak olmam.

Ama ben panik ataktan uyuyamadım çocukla ilgisi yok. Uyku bozukluğum var.

Cocuğumdan şikayet etmiyorum . Edemem de. Konu aslında benim panik atak olmam.
Önce sakin olun.
-Çocuğunuzu yelekle uyutmayın
-gece kafası terlerse kurulayın
-en iyisi uyku tulumu terleyince üstünü açıp hasta olma derdi olmuyor.
-benim evde şu saat olarak da kullanılan digital termometre var. En fazla 20 lira kadar birşeye almıştım. Çocuğun odasında duruyor. Gündüz 22 derece gece 21 derece oluyor. İdeal ısıda tutuyorum evi. Öyle birşey edinin çocuk çok sıcağı sevmez daha sık hasta olur
İlk çocuk olunca insan teleaşlanıyor ister istemez. Ge e de sık kontrol edin ama uyuyunda. Siz yorgun olursanız çocuğunuza faydanız olmaz ki.

Canım bu kadar abartma kendine yazık.Bebek bu daha çok hasta olacak.Ateşi olmadığına göre bakteriyel Yada viral bir durum olmasa gerek.Soğuk algınlığı şurubu varsa ondan verebilirsin.Burnunun akması iyi birşey öksürük olmaz öbür türlü genizden içine aktığı için öksürük yapar.Çok geçmiş olsun.

Sapka gecir kafasina birde internetten tereyagi pekmez kurune bak iyi geliyor. Ben bu durumlarda sogani kesip yataginin altina koyuyorum cok iyi geliyor. Gecmis olsun
ay o nasıl lezzetli bi şey :) bende yapıyorum bunları.

Bir de evinizde hava makinesi varsa hava verin P Perfect0123 , eviniz nemli olsun. Ihlamur verin içine biraz limon sıkarak. 9 aylık bebeğe safi limon suyu içirilir mi naptınız siz. Tarhana çorbası iyi.gelir. Sarımsaklı yoğurt yedirin. Doğal antibiyotik almış olur hem de yoğurt içini ferahlatır. Şifalar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…