Çocuk Hastalıkları Hasta bebek

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Birde cinko eksikligi yapiyor deniyor
Bunu bilmiyordum ama radyasyon mevzusunu biliyordum. Ha saniyeler içinde kurur zaten bebek saçı ama ben bu yaşımda hala kullanmaktan hoşlanmiyorum kurutma makinesi. Başağrısı yapıyor bende,kızıma da ılık ve düşük ayarda kullanırım gerektiğinde. Oğlumun saçı yok zaten henüz ona da gerek olmuyor

Nezle/grip viral bir enfeksiyondur, soguk hava esti diye degil, eve virus girdigi icin hasta olmustur. Siz disari cikarmasaniz bile eve babasi ya da baska biri tarafindan tasinabilir. Cok kalin giydirmeyin, terletmek daha kotu yapar. Burnunu beslenme oncesi ve yatmadan once acin, bol bol emzirin.

Bana aşırı pimpirik bir anne izlenimi uyandırdınız.
Lütfen sakin olun , bebek bu elbet hasta olacak.
Siz onu nekadar üst düzey korusanızda , her türlü yoldan o mikrop onu bulacak.
Hasta oldukça ,bağışıklığı güçlenecek.
3gündür hasta çocugum.
3gündür 10dakikadan fazla uyuyamıyor tıkanıyo.
Öksürmekten boğazı mahvoldu garibimin.
Yemek yemiyor sıvı alıyor zorla.
Şu an salgın var (gerçi artık hep salgın var malesef)
Doktorun dediklerini yapın ve sakin olun.

ya ben bundan cok rahatsizim biliyor musun.

sozde bilincli cocuk yetistirmeye calisiyoruz,
doktorlari takip ediyoruz,
zaten birinin dedigi digerini tutmuyor,
bir de ustune 3-5 yilda bir, aaaa o cocuga verilir mi manyak misiniz siz diyorlar,
e bunu cocuga verin diyen de 3-5 yil once doktordu yani.

haklısın ne diyeyim

ben çoğunu makul geldiği şekli ile yaptım

örneğin ben bana gaz yapan hiçbir şeyi çocuğa vermedim

hatta şimdi bile aç karnına salatalık yememesini gece yatmadan karpuz yememesini vs söylerim

ne bileyim soğan sarımsak falan benim mideme dokunur sindirimi zordur ona göre küçükken vermedim

arkadaşım oğluna 4 aylıkken tarhana yedirmeye başladı ben düşünmüştüm ya bu tarhana benim midemi ekşitiyor bebek bunu nasıl yiyor diye bir de ballandıra ballandıra anlatıyordu yani şöyle sağlıklı böyle sağlıklı

neyse benim çocuğum oldu doktor dedi ki bu aylarda ille tarhana yedirin diyen doktorlar var ama bence yedirme sindirimi zor çocuğun bağırsaklarını yoruyor onun yerine taze yoğurttan yap çorbanı düşündüm makul geldi benim oğlan tarhana içmedi bebekken

ama mesela 8 aylık görüntüleri var birisi soruyor aaa o ne yiyor diye

elimde bir yemek var cevap bakliyat şeklinde

içinde mercimek pirinç bulgur vs bir de mevsim sebzesi olan bir yemek ama ezilmiş vs de değil taneli taneli

ağır gelmez mi diyor soran kişi onlarınki daha yemiyormuş böyle ki onların çocuk benimkinden 9 ay büyük

aynı süreçte aynı hastanede iki ayrı doktora gittik bu arkadaş ile ama o esnada da görüşler farklıydı

ama ben en çok çocuğa etin suyunu değil kendini verin lafını sevmiştim siz etini yiyip çocuğa suyunu vermeyin demişti

sonra da bizimki neden etçil diyoruz velet 6 aylıktan beri aralıksız et yiyor ona alışıyor tabii

ne radyasyon var allah aşkına , elektrıkle çalışan bir alet ,

mikrodalga desen anlayacam ,

Elektrikle çalışan tüm aletler radyasyon yayar. Ama durumun biraz abartıldığını düşünüyorum.

Konu sahibi çocuğunuzun ateşi yok anladığım kadarıyla. Basit bir soğuk algınlığı geçiriyor gibi. Enfeksiyon ya da grip olsa ateşi olurdu. Biraz pimpiriklisiniz galiba. Bir kaç günde atlatır merak etmeyin. Tabi ki hasta olacak. Bu kadar sakınırsanız topluma karışma yaşı geldiğinde daha sık hastalanır ve daha zor atlatır.

Of.. böyle çocuk büyütülmez, insana daral gelir. Yok bir an serinlik girmiş yok yeleği şöyle olmuş. Soğuktan hasta olunmaz. Soğuk havalarda ortamları bu kadar sıcak hale getirdiğiniz için çocuklar hasta oluyor. Mikrop ürüyor.
Gözleri sulanıyor diye doktora gitmek ne alaka? Lütfen biraz rahat olun yahu.

bir yelek gıymemekten olmaz bence bunlar ... ateşi yoksa hırıltısı yoksa olabılır bunlar... anne sutu alıyorsa anne sutunu artır... çünkü çocuk hasta olduğunda anne sutu ona gore uretılır ve şifalıdır... odasını nemlı tut havluyu ıslat kalorifere koy... burnunu temizle... bıkaç kaşık ıhlamur ver... limon agır gelır...

Kafası terlediğinde mutlaka şapka geçirin. Islak kafa beni bile hasta eder. Ben kızımı gece şapkalı yatırıyorum. Olur da terlerse kafasına gelebilecek serinlik direkt hasta eder çünkü

Yok artık bir de atkı takın bari. Gece içine badi ve penye pijamadan başka şey giydirmek sakıncalı. Asıl o şapka terletir çocuğu. Sokakta yatmıyor sonuçta.
Umarım çorap da giydirmiyorsunuzdur.
Üstünü açıyorsa tulum giydirin ama tulum varken kalın şey örtmeyin yeterli..

Resmen hem terleyecek ortam yaratıp hem de terlemesine önlem almaya çalışarak kısır döngüye giriyorsunuz..

yoğurdunu neyden yaptınız acaba? Anne sütü mü inek sütü mü keçi sütü mü derken darlandım. Herkes farklı bi şey söylüyo doktorlar bile

Bende supurgeyle cekerim burunlarini cocuklarin, baby vac kullaniyorum ben

Temmuzda petek yakmayi dusunene ne deseniz bilemedim.
Havalanmayan ev eksi eksi kokar, tuhaf bi nefes kokusu olur, insan katlanamaz ki surekli o havayi solumaya.
Siz gizli gizli acin havalandirin.

Değişti mi bilmiyorum da 2.5 yaşındaki oğlumun ek gıda listesi hala duruyor. Açıp baktım 6.aydan itibaren soğan sarımsak gösteriyor. Bu listeye göre gittik hep.
Gıda mühendisi arkadaş da onaylamıştı bu tabloyu.

Bu arada konu sahibi ben de yazayım; Limon 1 yaşından önce verilmez..
Aynı şekilde asidik yapısı olan hiç bir meyve de verilmez. Çilek, portakal, mandalina, kivi gibi..

Penye şapkalar yok mu ?? Bere taktım sandınız herhalde. İkinci çocuğumu büyütüyorum acemi değilim çok şükür

Benimki 8,5 yaşında

Bizden sonra çok şey değişmiş :))))

Penye şapkalar yok mu ?? Bere taktım sandınız herhalde. İkinci çocuğumu büyütüyorum acemi değilim çok şükür

Penye veya değil yatarken sakıncalı. Benim tek ama ikinci de olsa böyle bir hata yapmam..
Dediğim gibi çocuğu bunaltarak zaten terlemeye zemin hazırlıyorsunuz.
Evinizin ısısı sizin için yeterliyse bebek için de yeterlidir..

yoğurdunu neyden yaptınız acaba? Anne sütü mü inek sütü mü keçi sütü mü derken darlandım. Herkes farklı bi şey söylüyo doktorlar bile
ben inek sutuyle kendim gunluk mayaladim süt tamam yasak ama yogurtla ilgili bir problem yok 6.aydan sonra eger alerjisi yoksa normal sutle mayalayabilirsiniz

ben inek sutuyle kendim gunluk mayaladim süt tamam yasak ama yogurtla ilgili bir problem yok 6.aydan sonra eger alerjisi yoksa normal sutle mayalayabilirsiniz
ama anne sutunuz vvarsa yeterliyse mayalayacak kadar daha iyi olur benim sutum 6.ayda kesildi oyuzden inek sutuyle mayaladim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…