Hasta diye boşanıyorlar

Söyleyin kıza ucuz iş gücü olarak gelin alındığı evden ve o koca müsveddesinden kurtulduğu için sadaka madaka birşey dağıtsın.
Ve de hukuk mücadelesini versin.Manevi tazminat davasıyla o gönderildiği ahırdaki tüm hayvanları alsın da birilerinin aklı başına gelsin. Tabi bunun bir de nafakası var.Kayınvalide olacak kadın da ömür boyu eski gelinine çalışadursun.

Bak sana ne anlatacagim. Bir tanidigimin kardesi bir kizla birlikteydi kizin ailesinde engeli olan biri var diye annesi yarin obur gun basiniza kalir sen bakmak zorunda kalirsin diye ayirdi kizdan. Simdi noldu cocuk baskasiyla evlendi. Simdi cocugun kendi evladi sakat dogdu.

Artik ardinda aglayarak biraktigi kizin ahi mi tuttu bilmem. Kalp kirmak cok kotu bir sey.

Verilmis sadakasi varmis kizin,kole olmaktan kurtulmus..

Siz mi hastasınız bilmiyorum ama çok ama çok geçmiş olsun.

“Canı yanan sabretsin, canı yakan canının yanacağı günü beklesin”
Çok ayıp, insanlık dışı bir tavır. Yarının garantisi var mı bunları söyleyenin, onu ne bekliyor hayat ona ne yaşatacak biliyor mu.. İnsanlar artık hayırlısını isteyemez olmuş. Çıkar ilişkisi üzerine kuruluyor çoğu bağ. Akrabanız için en hayırlısı olmuş. Rabbim gönlüne göre birini nasip eder inşallah.

Ms bir sinir sistemi hastalığıdır. Kızcağızı bunların elinden Allah kurtarmış. Emin olun onların yanında hastalığı kötüye giderdi. Ms'de kafan rahat olacak. Stres bir numaralı düşmanıdır. İnşallah onun kıymetini bilen bir insan çıkar karşısına. Benim de bir tanıdığım tam da nişan aşamasıda Ms olduğunu öğrendi. Maşallah oğlan hiç bir şekilde negatif davranmadı kıza. Aksine daha da el üstünde tuttu kızı. Çok şükür bir evladı var ,eşiyle mutlu mesut yaşıyor. Yani ms'in gidişatını yaşadığınız hayat belirliyor. İlla yatalak olur diye bir durum yok.
Geçmişler olsun efendim. Ne kadar üzülme desek de kızcağız üzülecek. Ama söyleyin ona hayırlısı buymuş. Rabbim kurtamış onu.

Rabbim kimsenin ahını kimse de bırakmıyor işte
Nasıl insanlar var, hiç mi koymazlar kendilerini bir saniye onların yerine, kim ister engelli yada hasta olmayı, herkesin imtihan ı ayrı.

Nasil kalp var bunlarda hicmi allah korkusu yok ne igrenc laflar kendilerinin garantisimi varmis hastalik ugramayacakmi saniyorlar zaten bole yaparak kendi iplerini cekmisler kizcagiz hic uzulmesin allah acil şifalar versin...

Arkadasının sevinmesi gerek böyle insanlardan kurtulduguna.onlar hasta olmamaya yemin mi etmişler ilerde onların basınada gelmeyecegini nerden biliyorlar.etme bulma dünyası.Böyle cahil insanları görüp duydukca insanlıgımdan utanıyorum.Allah bizi böyle cahillerin eline düşürmesin.

Bu kadar özenle büyütülen kızların bu tarz ailelerle ne işleri var acaba gerçekten şaşıyorum...

Ms hastasıyım üzülmesin çünkü üzüntü stres bu hastalığın en büyük tetikçisi. Şükretsin vücut atakla kendini belli etmiş ki o eş ve ailesinin eziyetlerinden kurtulmuş. Belki daha ileri aşamada farkedilecekti ama o zamana kadar yorgunluk üzüntü stresle geri dönülmeyecek noktaya gellinmiş olacaktı. Yaşı genç kendine iyi baksın moralini yüksek tutsun bu hastalık o kadar zarar vermiyor. İyi geçinmesini bilmek gerek.

10 yaşımdan beri düzenli senede 1 kez olmak üzere atak geçiren ben 2 yıldır kullandığım ilaç sayesinde çok şükür atak geçirmiyorum. İnsanların yarına sağ çıkacağının garantisi yok. Hastalıkta, sağlıkta ölüm bizi ayırana dek diye insanlar yemin etmemeli bence bu yüzden ayrılacaklarsa.

Öyle vicdansızların elinden kurtulmuş, çok iyi olmuş. Allah çıkarsın bin katını inşallah

Teyzemlerin komşusu bi kız varmış karşı apartmanın 2 3 sıra ilerisinde binalar bitişik hep kız da çok güzel... bir adamla evleniyor ilk yıl her şey yolunda sonra kız kanser oluyor ama çok acılı eriyor bitiyor resmen ve o eş kişisi olacak adi ş.... kızı annesinin evine bırakıyor ve asla da ziyaret etmiyor.

Ve o kız hep onu sayıklamış yazarken bile gözlerim doluyor yine de 1 kez olsun gelmemiş. Bir ramazan günüydü gece oturuyoruz teyzemlerde bir feryat bir figan koptu meğersem kız kendinden geçmiş ambulans kapıda millet dışarıda... sanırım o üzüntüyü ölsem unutamam şuan bile o tanımadığım kızın acısını hissediyorum sonra da vefat etmiş...

O adamın kolay can vereceğini düşünmüyorum.

Sizin konuya gelince de kuzeniniz bi şükür namazı kılsın ve hayatına devam etsin allahın tokadı o kadar büyük ki....

Ben 21 yasindayim. 16 yasimdan beri ms hastasiyim. Cok stresli oldugum kendimi cok yordugum donemde atak gecirdim. Ms zor bi hastalik degil ama insanin kendisine cok iyi bakmasi kendisini yoran uzen insanlari hayatindan cikarmasi gerekiyo. Bence onun icin en iyisi olmus insallah karsisina ona iyi bakacak ilgilenecek birileri cikar

Ailesi kızlarının hasta olduğunu niye söylememiş? Bence kusura bakmayın ama burda kız tarafının da hatası var. Evlilik bu yani her şeyin net ortaya konması lazımdı...

Iyi bir avukat bulup kurtarbildigini kurtarsin. Manevi tazminat da alabilir.Boyle insanlara gelin gitmek ms hastaligindan daha kotu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…