Hasta diye boşanıyorlar

Her birinin yarına hasta olarak uyanmayacaklarindan eminler mi? Nasıl da kolay insan harcamak.. Ama kurtulmuş kızcağız kölelikten bu net.

MS gec baslangicli bir hastalik. 20-50 yas arasi ilk ataklar gozukuyor, oncesinde MRIda plaklar sans eseri fark edilmediyse tahmin edilmesi zor. Kaliteli bir yasamla prognozu iyi ilerleyen bir hastalik. O kadar genc ki akrabaniz, her seye sifirdan baslayabilir. Lutfen psikolojik destek almasi icin tesvik edin, yalniz atlatmaya calismasin.

Bu devirde böyle cahilliklerin yaşanması ne kadar üzücü. Keşke ailesi kızlarını genç yaşta evlendirmek yerine iyi bir eğitim ve kendisini geliştirmesi için ısrarcı olsalarmış. Bence kız ruhu ve beyni hasta insanlardan zamanında kurtulduğu için sevinsin.

Her şerde bir hayır varmış.

Kurtulmuş erkenden.
Işte kesinlikle bu doğru böyle bir hayrın olup o lanet hariçten kurtulmak için böyle bir şerri yaşaması gerekiyormus bence olumlu tarafından bakmaya çalışsın o parazitten tek hücreli canlıdan kurtuldu
Inşallah Allah ona gani gani mutluluk verir o kız i köyde ahirlarda stresin tetiklediği bir hastalıkla çürür giderdi o kadının ağzına biri çaksaydı keşke

Aman kurtulduğuna dua etsin şükür etsin zaten yuva kuramamışlar ki eşi olacak adam böyle yapmış hiç üzülmesin 21 yaş ne ki Allah şifa versin inşallah

Ben de dün tam bu konuda birkac yazi okudum.Ms hastalarinin yasam kalitesi son 20 yilda oldukca artmis.Eskiden ms hastalarina mümkün oldugunca kendinizi yormayin deniliyormus ama simdi bol bol spor yapin deniliyor.Bunun disinda ms hastaligina sahip olanlarin büyük yüzdesi kadinlarmis.Eskiden kadin hastalara hamile kalmayin derlerken simdi ilk tavsiye ettikleri bir an önce hamile kalmalari gerektigiymis.Hamilelik esnasinda ataklar geriliyormus.Son olarak ms hastalarinin ücte biri hayatinin sonuna kadar tekerlikli sandelyeye baglanmadan hayatlarini sürdürebiliyorlarmis.Her seyden önce yakininizin moralini bozmamasi ve hayatini bu kriterlere göre ayarlamasi gerekiyor.

Resmen kurtulmuş. Bunlar için gözyaşı dökmesin.
Pislikler mal almışlar gibi davranmış.
Sizin kız bunların çoğalmasına vesile olmayarak aslında kendine büyük iyilikte bulunacak.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Umarım onu seven biriyle mutlu olur...

Kurtulmuş kiz hiç üzülmesinler. Ona edener elbet cezalarini bulur. Kimse bu dünyaya saglam gelip saglam gitmiyor. Hayat da her sey insnin basina gelebiliyor.lanet olsun böyle insanlara. Insallah daha iyi biri karsisina cikarda gozunun icine bakar. O adamada oyle bir kari duserki o kaynanayi bir guzel yolar :))

Lütfen kızı tekrar göndermeyin. Barışmak istese bile karşı taraf. Kız nafadını alsın manevi tazminat talep etsin. Fakat barışmasın lütfen

Cok uzuldum ya oyle boyle degil.. hastalik bu neyin ne zaman cikacagi belli mi olur.. ama bunun ev islerine kosturulmasiyla bir ilgisi yok.. ben ikinci hamileligimde aurali migren teshisi yedim mesela, ki bilen bilir ms ile cok karistiriyor belirtileri hemen hemen ayni cunku.. gecici gorme kaybi, uyusukluk ama bende extradan bas agrisi da var.. ms in sebebinin buyuk olcude d vitamini eksikligi oldugunu duymustum cunku benim bir arkadasim da ms hastasi, ataklari cok sikintili evet.. insallah kizcagiz kendisini hak eden biriyle evlenir, mutlu olur..

MS in nedeni bilinmiyor, farklı farklı araştırmalar var. D vitamini ile de, ırk ile de, çölyak ile de ilişkili oldugu düşünülüyor ama kesin bir bulgu yok. Sadece mesela MS hastalarında aynı zamanda çölyak da çıkıyor, ya da d vitamini eksikliği vs oradan bir şeyler çıkarmaya çalışıyorlar.

Ablam MS hastası. Henüz hiç bir atağı yok. Şansa teşhis edildi ve teşhisten sonra( ilk şüphe) evlendi ve dünyalar güzeli bir kızı var ( ikinci asla kesin teşhiş evlendikten sonra konuldu). Su an çalışıyor da . MS herkeste aynı ilerlemiyor ama strese gelmiyor, kızcağız resmen uzun vadeli stresten kurtulmuş. Ama destek olun kıza, şu an ciddi kötü bir süreçten geçiyor bu onun hastalığını tetikleyebilir.

Yazmadan edemedim çok üzüldüm
Ablam da ms hastası 11 yıllık devlet memuru 8 yıllık evli ve iki çocuğu var inşallah beter olurlar Bı insanı en hassas noktasından vurmak ne kadar insanca acaba
Iyı kı kurtulmuş umarım değerini bilen biriyle hayatının geri kalanını mutlu huzurlu sağlıklı bir şekilde geçirir tüm kalbimle diliyorum bunu

Cilt hastalığı var diye ayrılmak isteyen es kusurlu bulunmuş. Yüksek tazminat ödemiş.

Belki kalbinin kırıklığını çözmez ama maddi manevi tazminat davası açsın. Altınları da alsın.

Evet sıkıntı sebep olmuştur atagina. Ettiklerini bulsunlar .

cok uzuldum. cunku bu hastalikla 25 yildir tanisiyoruz. yasadiklari tanidik bana ne yazik ki. sana sunu tavsiye ediyorum. jyi bi avukat bulun iyi den kastim kanunlari bilen ve vicdanli. tazminat davasi acin. oyuna getirilerek evden atildigi icin yari yolda birakildigi icin tazminat ve nafaka istesin.
yasi daha cok genc hastalik agir is yapmayi uzuntuyu kederi kotu beslenme vb seyleri sevmiyor. eger bunlara dikkat edilmesse ilerliyor cok ilerliyor.
bazen ser gibi gorunende hayir oluyor. kendini toplamasina yardim edin. onceligi kendisi olsun. kendi yasami sagligi olsun. egitim is bunlara oncelik versin. evlenen leri cocuk sahibi olanlar cok. ama boyle yilanlarla degil insan evlatlariyla.
simdi iki yol var ya uzuntude bogulacak ya dogrulup yoluna devam edecek.
ailesine arkadaslarina cok is dusuyor. ah vah etmeyin. kalk dogrul diyin. doktoruna soyleyin o konussun.insan yatalak olunca kimseye degmezmis diyor ama vakit gecmis oluyor
isin diger kismi sirtini Allah a dayasin Allah onun ahini fitil fitil getirir burunlarindan hic merak etmesin. insallah tez zamanda gorur de ici ferahlar

Oyyyy oy kıyamam ben ona. Kurtulmuş onların zulmünden. Allah bildiği gibi yapsın o aileyi ne diyeyim. Kınadığını yaşamadan ölmüyor insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…