Bazıları kötü kaynanalara göre yorum yapmış ama ben bu hikayede bencil, kötü kaynana değil, akli dengesi yerinde olmayan bir kaynana görüyorum. Ne yaptığını ne konuştuğunu tartamayacak kadar kötü durumda olan ve acilen psikolojik tedavi alması gereken çok zavallı bir insan aynı zamanda. Zavallı dememin sebebi şu ki ciddi düzeydeki psikolojik rahatsızlığı onu önce kendisinden nefret edilmeye götürecek sonra da öfke kaynaklı olarak hastalanıp ölümüne sebep olacak. Arkada kalan sizlerse birbirini suçlayan dağılmış aile bireyleri...
Yapacağınız ilk şey psikiyatriste götürmek. Çok zor ama onu deli gibi kabul edin. Delinin lafına üzülmeyeceğiniz gibi onu da takmayın. Yoksa olacaklar malum
Çocuklarını da alıp babanın evine donsen tasinmadan dönmem desen, esin senden bosanir mi?
Ben olsam çeker giderdim çünkü duymamazlıktan gelemezdim. Tasinana kadar da donmezdim. elin delisini manyagini çekip psikolojimi bozup hasta olacagima giderdim. Zaten esimin psikolojisi sinirleri bozuluyor diye dusunmeyip, delisinee sahip çıkmayan, duymamazlıktan gel diyerek tüm yuku uzerimde bırakan adam da bosansin zaten.
Merhaba canım,
Bence de geri dönmeyi kabul ederek kendine en büyük kötülüğü etmişsin. Yine de Allah korusun ben de aynı durumda olsam belki ben de eşim için kabul ederdim. Sonuçta eşin annesine zarar geleceğini, annesinin bu durum yüzünden ölebileceğini düşünüp senden tekrar aynı apartmana dönmenizi talep etmiştir. Genelde tüm erkekler böyle... Kaç yaşındasın, eşin ve kayın validen kaç yaşındalar? Bence psikoloğa götürmeyi aklından çıkarmalısın. İnsanlar kendi istekleriyle gitmedikleri sürece, kendilerini tanımadıkları sürece başka insanlar tarafından götürüldüklerinde en basitinden ilacını kullanmazlar yani yine bir arpa boyu bile yol kat edememiş olursun. Olan yine sana olur, yine boşa geçen zaman yine hayal kırıklığı... Ben yerinde olsam işe eşimden başlardım. Ona sadece annesinin ölümlü olmadığını, senin de hastalanabileceğini, üzülebileceğini, bu konular yüzünden başına türlü türlü olaylar gelebileceğini anlatmalısın. Ev kendinizinse yeniden taşınmayı kabul etmeyebilir bu durumda da şuan ki evinizi kiraya verip yeni evin kirasını ödemenizi öneririm. Boşanmak çözüm değil bana göre.. Sen neden eşinden vazgeçesin? Ama kayın validene gözdağı verebilirsin, onun yüzünden yuvanın yıkılabileceği sinyalini verebilirsin. Eşini muhattap etmeyip karşısına geçip kendini savunabilirsin. Ne kadar sessiz kalırsan o kadar üstüne gelir. Biraz dişini göstericeksin, biraz da duymamayı öğreniceksin.
Amcamın eşinin kafa biraz gitmiş. Herkes bilir azıcık deli diye. Oğlu evlendi, 5 sene oldu,ikizlerin var. Gelin o deli kadını mum etmişKıza neler yapmış neler. Sonra bir gün kız sinir krizi geçirip bıçakla bunun üstüne yürümüş, zar zor tutmuşlar, kolunu bacağını tek tek kesip ağaçların dibine gömeceğim diye çığlıklar atıyormuş. Kuzenim annesini değil eşini tuttu. Karıma sinir krizi geçirttiniz diye yıktı ortalığı. Şimdi çocuklara yenge bakıyor, yazlık eve geldiklerinde her iş yengeden, gelin yan gelip yatıyor. Korkudan ağzını açıp tek kelime edemiyor çünkü gelin daha deli çıktı. Deli deliyi görünce sopasını saklarmış ya, o hesap. Düşünülebilir bence bu yol
Fazla narin ve kibarsiniz sorun o.. o sizin bogaziniz sarildiginda elini kirip biraksaydiniz en kiymetli gelin siz olurdunuz.. bizim kvalidelik sisteminde isler boyle yuruyor bir nevi deveyi diken ornegi.. eger kibar, disini gecirecegi kadar pasif ve sessiz bir insansaniz size dis gecirmeye calisacaktir.. ne zaman ki baskin olursunuz sizden cekinir ve bir anda kiymete binersiniz.. tabi esinize caktirmadan bir yol bulmak da saglam bir plan ister deger mi bence degmez.. bence ya ayri eve cikiyoruz ya bosaniyoruz kartini oynamak daha az yorucu..
Canım o zaman ne diyim ki evlerden ırak yani... Eşini ve torunlarını da düşünmüyorsa kendi öz evladını düşünmeyenin seni düşünmesini bekleme.Ama gerçekten hatanın en büyüğü eşinde, annesinin bu tavırlarını bildiği halde seni hala orda tutmaya devam ediyorsa Allah korusun senin başına gelebilecek her şeye de hazırlıklı olsun. Hiç bir kayın validenin gelinini öldüreceğini düşünmüyorum senin kayın validen de aslında çok zeki, kalkıp da seni öldürüp kendini hapislerde çürütmez ama yine Allah korusun diyorum genelde hastalıkların oluşma nedeni belli.. Sinir,stres!Kayınvalidem eşimle boşansak asla Üzülmez. O kadar hırs sahibi ki çocuklara da üzülmez. İstediği olduğu için kurban falan da kesebilir sevinçten.
Oturduğumuz ev Kayınvalidemin zaten eşimde çok masraf yaptı ama bizim değil onların. Kiraya çıktığımız zaman buranın kirasını almadık. Almayızda zaten o da asla vermez. Alsın başına çalsin evini umrumda değil bana huzur lazım. Eşimin çıkmama sebebi annesinin yaptığı kalpten gideriz duygu sömürüsü. Hastaneye yatırıldığı öğrendiğim de ben de üzüldüm o yüzden geri dönmeyi kabul ettim ama yine aynı oldu. İnsanlar değişmiyor.
Ben eşimle sürekli konuşuyorum kafamın artık kaldırmadığını hasta olacağımı. Ama o kadar sabırlı görüyor demekki beni bir hafta ev bakiyoruz sonra yine vazgeçiyor. Bakalım nereye kadar gidecek
Aynı benimkide çok zeki maşallahı var ama akli hep kötülüğe çalişiyor.
Kayınvalideniz doktora gitmiş mi peki? Benim ki asla gitmez. Zaten ona göre tüm dünya ona karşı ben onun kuyusunu kazıyorum. Sorun biz de onda değil.
" Sabret, gez , dolaş takma. " Bu çözüm tamamen sıyrılmak üzerine verilen saçmalıklar.
Annesi hastaneye yatıp ölmesin ama karım sinir hastası olsun, sonra ben bu evlilikten çok sıkıldım diyeyim , yeni ve yıpranmamış genç bir kadın bulayım yelken açayım buralardan.
Ama karıma yaptıklarımı asla ona yapmam "
Genelde böyle evliliklerin sonu böyle oluyor, üzgünüm..
Eşiniz çare bulmuyor, eşiniz kendini konudan siyiriyor.
Is yerindeki sorunlarına başlatma şimdi derdim ben olsaydım.
Calismiyorsaniz para biriktirin,evi terk edin , kiraya çıkın. Birkaç eşya alın yanınıza.
Ben hayatıma buradan devam ediyorum. Gelirsen devam ederiz ,gelmezsen bosaniriz. Hayata bir kere geliyorum , her saniyemi zehir etmeye kimsenin hakkı yok " der çıkar giderdim.
Doktora gitmiş, ömür boyu kullanacağı ilaçları var hatta bazen ben kafadan hastayım, hastalanıyorum falan diyor ama aynı sizin dediğiniz gibi kafası kötülüğe çalışıyor. Etrafında kimsesi yok, sadece iş gördürmek için ona dalkavukluk yapan tipler var, ama bir anlatıyor ki sanki herkesle çok muhteşem...Alakası yok..
O hep haklı, o hep kurban, o hep mağdur. Ben görmemiş, eğitimsiz, cahilim, ailem desen at kenara. Ama kendisi ve ailesi kraliyet ailesi maşallah, onlar bile bu kadar övmüyorlardır kendilerini
Günlerdir benim arkamdan dedikodumu yapıyor gene, bana ulaştıranlara da ilgilenmediğimi belirttim, anlatmayın bana, muhatap olmak istiyorsanız siz bilirsiniz dedim.
Eşim artık inanmıyor ona, kendine şahit olarak görümcemi alıyor yanına, Allah ıslah etsin. Ben hiç muhatap olmuyorum, olmam da bu saatten sonra. Eşimin ailesi, kendi halletsin.
Biz yanyana apartmanlarda oturuyoruz, eskiden göz göze bakardık Allahtan aramıza bina yapıldı kapandı, görmüyorum.Sizin durum farklı, acilen taşınmalısınız bence. Size de yazık. Evinde huzur içinde oturmadıktan sonra...Eşiniz akşama kadar evde yok, sizin ne çektiğinizi bilmez. Kayda alıp eşinize dinletseniz belki anlar sizi...Kararlı durun bence, eşinize onun hatrı için bir şans daha verdiğinizi ama sağlığınızdan olacağınızı belirtin.
Benim de görümce en büyük destekçisi kadın zaten hasta o da iyice dolduruyor Allah ıslah etsin ikisini de.
O kayıt işini yaptım. Hatta eşime inkar edince dediklerini kaydı dinlettim rezil oldu.
Kayınvalidem bana düşman ama torununa çok düşkün. Bir gün eşim erken geldi eve içerde oturuyor. Kapı çaldi. Oğlum kapıyı açtı. Biyere gezmeye çağırdı oğlumu, oğlum da yok ben orada sıkılıyorum gelmem deyip kapıyı kapadı girdi içeri. Kayınvalidemin eşimden haberi yok ama. Ertesi gün eşim yukarı çıktı yanlarına. Bu fergat figan yerlere yatıyor senin karın torunumu bana göstermiyor çocuk benle gelmek için ağladı ama karın izin vermedi. Torunumu benden kıskanıyor diye. Düşünün eşim de evdeydi önceki gün :) anne yalan söyleme ben evdeydim deyince karın seni bize karsı dolduruyor diye yine fergat figan.
Esim bir çok seye sahit ve farkında da çözüm bulmaktan aciz. İnsallah bizde çıkarız ne diyeyim
Benim de görümce en büyük destekçisi kadın zaten hasta o da iyice dolduruyor Allah ıslah etsin ikisini de.
O kayıt işini yaptım. Hatta eşime inkar edince dediklerini kaydı dinlettim rezil oldu.
Kayınvalidem bana düşman ama torununa çok düşkün. Bir gün eşim erken geldi eve içerde oturuyor. Kapı çaldi. Oğlum kapıyı açtı. Biyere gezmeye çağırdı oğlumu, oğlum da yok ben orada sıkılıyorum gelmem deyip kapıyı kapadı girdi içeri. Kayınvalidemin eşimden haberi yok ama. Ertesi gün eşim yukarı çıktı yanlarına. Bu fergat figan yerlere yatıyor senin karın torunumu bana göstermiyor çocuk benle gelmek için ağladı ama karın izin vermedi. Torunumu benden kıskanıyor diye. Düşünün eşim de evdeydi önceki gün :) anne yalan söyleme ben evdeydim deyince karın seni bize karsı dolduruyor diye yine fergat figan.
Esim bir çok seye sahit ve farkında da çözüm bulmaktan aciz. İnsallah bizde çıkarız ne diyeyim
Plan yapsanız, eşiniz dese ki calpol psikiyatriste gidiyor, doktor çok kötü olduğunu söylemiş, aile ile görüşmek istiyor doktor, ailenin bilgisine başvurmak için. Doktorla önceden görüşürsünüz. Doktor ona dese ki tüm aile risk altında, sinirler çok gerilmiş, hepinize ilaç yazayım falan..?Aynen hemen psikiyatriye gitmesi gerek. Eminim sinirden geceleri bile uyumuyordur ve daha ilerleyip bize fiziki zarar da vermeyeceğinin garantisi yok. Bir iki kere boğazıma sarılmaya yeltenmişti çünkü.
Ama esim asla annem kabul etmez diyor. Nasıl kabul ettirilirde götürülür
O zaman dizin sıhhatiniz için evinizi taşımakta ısrar etmenizi tavsiye ederim. Gelmemeliymişsiz başta ama hata yaptım diye düşünmeyin.Bu ilde tek. Diğerleri il dışında. Tek erkek eşim
İnşallah tez zamanda kurtulursunuz. Inanin benim kp kalp, tansiyon ve şeker hastası. Onlarda bunu öne sürdü ama eşim dinlemedi. O kadar hastaysaniz. Buyuklugunuzu bilip, Elimizden tutmaliydiniz. Biz elimizden geleni yaptik ama siz yapici degil yikici olmayi tercih ettiniz. Günah bizden gitti dedi. Hic takmadi. Hasta olan insan, hep boyle diri kalmicam, Bunun elden ayaktan düşmesi de var der Ona gore davranir. Bu insanlara ne oluyor bilmiyorum. Tek bildiğim herkes işine geldiği gibi yaşıyor. Bizim gibilerde geçinme derdine ya sabir çekiyor. Bu da bir yere kadar ama.Ne güzel kurtulmuşsunuz. Benim kayınvalidem sağlik ile korkutuyor esimi. Giderseniz yasayamam diye sömürü yapıyor kendisi de kocası da ama yapacaklarından geri kalmiyor. Kiraya çıktığımız dönem esim de ben de çok mutluyduk evlilik nasıl oluyor ben de o zaman anlamıştım.
Sizin adınıza çok sevindim inşallah biz de tekrar çıkarız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?