Hasta kayınvalide

Aynen hemen psikiyatriye gitmesi gerek. Eminim sinirden geceleri bile uyumuyordur ve daha ilerleyip bize fiziki zarar da vermeyeceğinin garantisi yok. Bir iki kere boğazıma sarılmaya yeltenmişti çünkü.

Ama esim asla annem kabul etmez diyor. Nasıl kabul ettirilirde götürülür

Babam da aynı sizin gibi konuştu boşanacaksa da boşansın dedi. Biz kızım var benim elin delisini mi çekecek dedi. Ben o kadar arkamda duracağını tahmin edememiştim. Ama tek değilim çocuklarım var sabredebildiğim kadar sabretmeye çalişiyorm ama en sonunda alip çocukları gidicem böyle giderse

Kayınvalidem eşimle boşansak asla Üzülmez. O kadar hırs sahibi ki çocuklara da üzülmez. İstediği olduğu için kurban falan da kesebilir sevinçten.

Oturduğumuz ev Kayınvalidemin zaten eşimde çok masraf yaptı ama bizim değil onların. Kiraya çıktığımız zaman buranın kirasını almadık. Almayızda zaten o da asla vermez. Alsın başına çalsin evini umrumda değil bana huzur lazım. Eşimin çıkmama sebebi annesinin yaptığı kalpten gideriz duygu sömürüsü. Hastaneye yatırıldığı öğrendiğim de ben de üzüldüm o yüzden geri dönmeyi kabul ettim ama yine aynı oldu. İnsanlar değişmiyor.

Ben eşimle sürekli konuşuyorum kafamın artık kaldırmadığını hasta olacağımı. Ama o kadar sabırlı görüyor demekki beni bir hafta ev bakiyoruz sonra yine vazgeçiyor. Bakalım nereye kadar gidecek

Ay inanırmısınız ben de elimde bıçakla üstüne yürüdüğünü hayal ediyorum :)) diyorum demekki insanlar böyle katil oluyor :)

Hep sen iyi olursan karşındaki de iyi olur diye yetiştirilmenin sonuçları bunlar. Ama öyle değilmiş eşek olana semer vuran çok oluyor. Bence de değmez ikinci kart daha az yorucu ve kesin çözüm

Canım o zaman ne diyim ki evlerden ırak yani... Eşini ve torunlarını da düşünmüyorsa kendi öz evladını düşünmeyenin seni düşünmesini bekleme.Ama gerçekten hatanın en büyüğü eşinde, annesinin bu tavırlarını bildiği halde seni hala orda tutmaya devam ediyorsa Allah korusun senin başına gelebilecek her şeye de hazırlıklı olsun. Hiç bir kayın validenin gelinini öldüreceğini düşünmüyorum senin kayın validen de aslında çok zeki, kalkıp da seni öldürüp kendini hapislerde çürütmez ama yine Allah korusun diyorum genelde hastalıkların oluşma nedeni belli.. Sinir,stres!

" Sabret, gez , dolaş takma. " Bu çözüm tamamen sıyrılmak üzerine verilen saçmalıklar.

Annesi hastaneye yatıp ölmesin ama karım sinir hastası olsun, sonra ben bu evlilikten çok sıkıldım diyeyim , yeni ve yıpranmamış genç bir kadın bulayım yelken açayım buralardan.
Ama karıma yaptıklarımı asla ona yapmam "

Genelde böyle evliliklerin sonu böyle oluyor, üzgünüm..

Eşiniz çare bulmuyor, eşiniz kendini konudan siyiriyor.

Is yerindeki sorunlarına başlatma şimdi derdim ben olsaydım.

Calismiyorsaniz para biriktirin,evi terk edin , kiraya çıkın. Birkaç eşya alın yanınıza.

Ben hayatıma buradan devam ediyorum. Gelirsen devam ederiz ,gelmezsen bosaniriz. Hayata bir kere geliyorum , her saniyemi zehir etmeye kimsenin hakkı yok " der çıkar giderdim.

Doktora gitmiş, ömür boyu kullanacağı ilaçları var hatta bazen ben kafadan hastayım, hastalanıyorum falan diyor ama aynı sizin dediğiniz gibi kafası kötülüğe çalışıyor. Etrafında kimsesi yok, sadece iş gördürmek için ona dalkavukluk yapan tipler var, ama bir anlatıyor ki sanki herkesle çok muhteşem...Alakası yok..

O hep haklı, o hep kurban, o hep mağdur. Ben görmemiş, eğitimsiz, cahilim, ailem desen at kenara. Ama kendisi ve ailesi kraliyet ailesi maşallah, onlar bile bu kadar övmüyorlardır kendilerini

Günlerdir benim arkamdan dedikodumu yapıyor gene, bana ulaştıranlara da ilgilenmediğimi belirttim, anlatmayın bana, muhatap olmak istiyorsanız siz bilirsiniz dedim.

Eşim artık inanmıyor ona, kendine şahit olarak görümcemi alıyor yanına, Allah ıslah etsin. Ben hiç muhatap olmuyorum, olmam da bu saatten sonra. Eşimin ailesi, kendi halletsin.

Biz yanyana apartmanlarda oturuyoruz, eskiden göz göze bakardık Allahtan aramıza bina yapıldı kapandı, görmüyorum.Sizin durum farklı, acilen taşınmalısınız bence. Size de yazık. Evinde huzur içinde oturmadıktan sonra...Eşiniz akşama kadar evde yok, sizin ne çektiğinizi bilmez. Kayda alıp eşinize dinletseniz belki anlar sizi...Kararlı durun bence, eşinize onun hatrı için bir şans daha verdiğinizi ama sağlığınızdan olacağınızı belirtin.

İnsan olayın içinde olunca anlayamıyor dışarıdan bir gözle bakınca tam da dediğiniz gibi aslında. Eşim tam olarak kendini sıyırıyor çözüm bulmak yerine.

Erken evlendim hiç çalişmadım ama istersem çalişirim en kötü kasiyerlik yaparım ne bileyim kpss ye filan çalişirim. Kiraya çıkamasam da ailem var çok şükür.

Benim de görümce en büyük destekçisi kadın zaten hasta o da iyice dolduruyor Allah ıslah etsin ikisini de.

O kayıt işini yaptım. Hatta eşime inkar edince dediklerini kaydı dinlettim rezil oldu.

Kayınvalidem bana düşman ama torununa çok düşkün. Bir gün eşim erken geldi eve içerde oturuyor. Kapı çaldi. Oğlum kapıyı açtı. Biyere gezmeye çağırdı oğlumu, oğlum da yok ben orada sıkılıyorum gelmem deyip kapıyı kapadı girdi içeri. Kayınvalidemin eşimden haberi yok ama. Ertesi gün eşim yukarı çıktı yanlarına. Bu fergat figan yerlere yatıyor senin karın torunumu bana göstermiyor çocuk benle gelmek için ağladı ama karın izin vermedi. Torunumu benden kıskanıyor diye. Düşünün eşim de evdeydi önceki gün :) anne yalan söyleme ben evdeydim deyince karın seni bize karsı dolduruyor diye yine fergat figan.

Esim bir çok seye sahit ve farkında da çözüm bulmaktan aciz. İnsallah bizde çıkarız ne diyeyim

Nacizane bu kadar Hassas ve düşünceli olmayın bence ve şöyle güzel bir cinnet mi gecirseniz acaba ama cidden güzel bir Cinnet .deli deliyi görünce sopasını saklarmış. Yani numara yada gerçek ama bence geçirin bir cinnet olsun bitsin esinizde anlasın ailesini kaybedecegini işlerin kötü olacağını .çünkü yazdiklarinizdan uslubunuzdan çok belli naif bir insansiniz yıllar sonra kanser olup keşke cekmeseydim diye uzulursunuz yapmayın kendinize bunu

Eşinin yapısını anladım, düzelir diye bekliyor, şans veriyor, kendisi gibi sanıyor. Benim eşim de böyle. 6 senedir şans verdik biz kv me. Eşim baktı düzelmiyor, şu an görüşmüyor onlarla. Kv ben oğlumu kaybettim, karısını seçti bizi bıraktı, onu da acıdığı için boşamıyor benim merhametli oğlum diye feryat figan ediyor.

Eşine anlatmalısın canım, bunu çekmek zorunda değilsin. Annesinin hasta olduğunu, ilaç almadan düzelmeyeceğini. Belki bir aile büyüğü belki anne baban konuşur eşinle. Ama önce sen konuş, sakince.

Ben görümcemi hiç anlamıyorum zaten, bize bulaşmasın diye yapıyor diyorum ama göz göre göre abisinin eşine, abisine bunları yapmasını izlemek, annesini uyarmamak, kötülüktür yani net. Kendi de evli, eşi para biriktirme derdinde, görümce kv çocuk diye ölüyor, adam akıllı tabi yapmıyor çocuk falan, cebini doldurma peşinde. Bana yaptıklarını da Allah onlardan çıkarır ne diyeyim.

Bir insan yanlış yoldaysa, başkalarına kötülük yapıyorsa, eşi çocuğu dostu onu uyarmalı, elinden geleni yapmalı, doğrusu bu bence.

Plan yapsanız, eşiniz dese ki calpol psikiyatriste gidiyor, doktor çok kötü olduğunu söylemiş, aile ile görüşmek istiyor doktor, ailenin bilgisine başvurmak için. Doktorla önceden görüşürsünüz. Doktor ona dese ki tüm aile risk altında, sinirler çok gerilmiş, hepinize ilaç yazayım falan..?

Bu ilde tek. Diğerleri il dışında. Tek erkek eşim
O zaman dizin sıhhatiniz için evinizi taşımakta ısrar etmenizi tavsiye ederim. Gelmemeliymişsiz başta ama hata yaptım diye düşünmeyin.

Eşinizin içinde kalmamış olur. Bunu da denemedim eşim yüzünden demez. Siz onun hattını kırmayıp geldiniz. Muhakkak bunun bir önemi var.

Eşinizle kavga etmeden, yumuşak bir şekilde konuşun. Ne kadar deli de olsa, erkeğin annesi dokunulmazlık alanı. Sizin onun hattını kırmadığınızı ama bu şekilde devam ederse, sizi sinir hastası edeceğini, en güzel yıllarını bu şekilde geçirip yaşlılıkta bunların acısının çıkmasını istemediğinizi söyleyin.

Yine yakın ama farklı bir evde olsun, annesine ulaşabilsin ama o sizi etkileyemesin.

Emin olun bu meseleler yüzünden aranız açılır, kavga ederseniz bu en çok kayınvalidenizin hoşuna gider. Amaçlı bu. O yüzden yumuşak bir geçiş yapmaya çalışın.

2. kez dönmüşsünüz. Yapılacak çokta bir şey yok. Kulağınız kapıda olmasın. Açın müziği, tekevizyonu zaten bi şey duyamazsınız.

Eşiniz gidin görüşün demiyor en azından. Annesi vicdanına oynuyor, karısı habire sıkıştırıyor. Onun içinde çok zor bir durum. Artık ruh hastası bu diyip duymacaksınız, başka yolu yok.

Eşine bunları söyle "Ya bu evden taşınalım, ya da annenle yaşa ben gideceğim, olmuyor böyle. Hangisi daha önemli senin için annenin saçma tavırları mı çocuklarının mutluluğu mu seçme zamanın geldi" de.

Senın kv hasta falan değil canım sadece işine geldıgı gibi davranıyor. Aklından zoru olan ınsan bizim orda bısey derler şey eder şeyıyle oynarmıs. Senınkı boyle yapmıyorsa delilik değil şeytanlıktır o .

senin ne yapıp ne edip o evden kaçman lazım. gerekirse evde üç harfliler var de. olmadı evi böcekle. ben sana güveniyorum kaynanadn gitme seni boşatır. o ev üzerinden git.

İnşallah tez zamanda kurtulursunuz. Inanin benim kp kalp, tansiyon ve şeker hastası. Onlarda bunu öne sürdü ama eşim dinlemedi. O kadar hastaysaniz. Buyuklugunuzu bilip, Elimizden tutmaliydiniz. Biz elimizden geleni yaptik ama siz yapici degil yikici olmayi tercih ettiniz. Günah bizden gitti dedi. Hic takmadi. Hasta olan insan, hep boyle diri kalmicam, Bunun elden ayaktan düşmesi de var der Ona gore davranir. Bu insanlara ne oluyor bilmiyorum. Tek bildiğim herkes işine geldiği gibi yaşıyor. Bizim gibilerde geçinme derdine ya sabir çekiyor. Bu da bir yere kadar ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…