hasta mı? düğün mü?

söyledim durumu izah ettim. yok hastaneye bir kaç kere gittim. ve ailemin yanına gittim sürekli. ne olursa olsun hastanede bir yakınım üstelik amcam hastanede yatarken düğüne gitmeyi uygun bulmadım.

bence sen doğrusunu yapmışsın hastaneye gitmesende
amcan hastanedeyken senin düğüne gitmen tuhaf olurdu
arkadaşın neden böyle bir tepki verdi garip geldi bana açıkçası
yani neden böyle bir yalan söyliyeceğini düşündüki

bence sen doğrusunu yapmışsın hastaneye gitmesende
amcan hastanedeyken senin düğüne gitmen tuhaf olurdu
arkadaşın neden böyle bir tepki verdi garip geldi bana açıkçası
yani neden böyle bir yalan söyliyeceğini düşündüki

bende anlam veremiyorum. düğün telaşı diyeceğim ama bugün aradı dinleyebilirdi beni. çok bencil bir insanmıydı da ben mi hissedemedim yoksa düğün psikolojisi mi..

Düğün işi biraz da nasip işi bence yani ben bu konuyu insanların büyütmesini anlamıyorum malesef
Bence aramayın nasıl istiyorsa öyle düşünsün sonuçta siz haklısınız.

Öncelikle acil şifalar diliyorum amcanıza..Rabbim Şifasını versin inşalllah..

siz durumunuzu izah etmişsiniz..bence onun yaptığı çok ayıp birşey..kaldı ki hastanız olmasa bile 7 saatlik bir mesafeymiş..bu kadar mesafeli bir yere zaten gitmek ayrı bir sorun..

Arkadaşınız anlayışsızmış sanki biraz..:34:

Öncelikle acil şifalar diliyorum amcanıza..Rabbim Şifasını versin inşalllah..

siz durumunuzu izah etmişsiniz..bence onun yaptığı çok ayıp birşey..kaldı ki hastanız olmasa bile 7 saatlik bir mesafeymiş..bu kadar mesafeli bir yere zaten gitmek ayrı bir sorun..

Arkadaşınız anlayışsızmış sanki biraz..:34:

iyi dilekleriniz için tşk ederim sağolun. bende çözemedim bu tepkisini anlayışsızlıktanmı farklı birşey mi kafam da sorular

amcanız çok ağır bir durumda olmasa ve/veya arkadaşınız 7 saatlik mesafede olmasa onu haklı bulabilirdim belki, ama bu durumda gitmemeniz en doğrusu olmuş, arayıp haber de vermişsiniz zaten.

Arkadaşınıza çok kızım. Orada insanın en yakın akrabası hasta, anlayışlı olacağına üstüne laf söylemiş. Yerinizde olsam fazla üstüne düşmezdim.

öncelikle geçmiş olsun allah şifa versin amcana...
bence daha fazla arkadaşını ikna etmeye çalışma bu duruma...
bu durumdan sonra zaten eskisi olmaz ilişkiniz sanırım...
inanıp inanmamak ona kalmış ama arayıp seninle böyle konuşması terbiyesizlik..
aslını astarını bilmeden yalancı demek çok ayıp gerçekten...

arkadaşın dünyanın kendi etrafında döndüğünü düşünüyor galiba. sakın arama msj atma. illaki bir gün karşılaşacaksınız. o zaman gereken cevabı verirsiniz.

eger aranızda anlattıklarının harıcınde bısey gecmedıyse tovbe bıllah konusmazdım ben olsam sen kımsınde bana yalan soyluyorsun dıyebılıyorsun

Bence hic suçlu degilsin. Ben senin yerinde olsam bir daha aramam kendi hatasını anlamasını beklerim , bence anlatacaktık da.
Benim cok yakın arkadasım , biletini de almıştı düğünüme gelecekti, düğünden bir kac gun önce arayıp kızının hasta olduğunu Dr un uçağa binmesine izin vermediğini söyledi.
Üzüldüm katılamayacağı icin ama kırılmadım da, küsmedim de. Hala da görüşüyoruz .

Evvela geçmiş olsun.
Rabbim şifalar versin.

Arkadaşına gelince elbette haklı olan sensin.
Bencillik yapmış .

Amcanın durumu kritikken senin düğünde işin olamazdı zaten.
Hem de 7saatlik bi mesafede...

Arkadaşının üstüne düşme...arama..msj atma...
Hatasını anlayıp ta onun senden özür dilemesi lazım.

Hem bencillik yaptığından hem de seni yalancılıkla suçladığından...

Kendi amcasi boyle hastanelik olmus olsa dügünü yapamazdi bile, mecbur ertelerdi. Nezle grip degil ki bu. Ben bana böyle yapanlari hic arayip sitem falan etmiyorum. Neyse ne kendi bilir diyorum. Ilerde karsilassak veya hatasini anlayip birsey olmamis gibi ararsa ben de birsey olmamis gibi konusuyorum. Ama eskisi gibi de yakin görmüyorum, mesafe koyuyorum.Ne demek sen yalan söylüyorsun amcani bahane ediyorsun. Kendisinin demesi lazim amcanin durumu kötüymüs gelemezsen anlarim diye. Yalan söylüyorsun diyecegine bir gecmis olsun, Allah acil sifalar versin der insan olan, gercek dost olan. Yani fesat olmak istemiyorum ama maddi bir beklentisi mi vardi acaba, taki takmanizi falan mi bekliyordu?

Kafaniza takmayin, bosuna üzülmeyin bence.

ya şimdi hassas bir konu tabi herkes hasta lafını duyunca olaya duygusal yaklasıyor.....benım de basıma böle bır olay geldı aynısı olmasa da benzer,o yüzden ben şöyle dusunuyorum.sen arkadasın için çok önemli olmalısın ki bu kadar tavır yapmış önemsız bırı olsan salllamazdı dıye dusunuyorum...diğer yandan 1-2 gun sadece dgune katılıp gerı dönebılırdın...sonucta tatıle gıtmıyorsun....hergun hastaneye gıdıp orda beklıyorsan bılemem tabi....okuduguma göre pek öylede değil galıba, senın ıcın yol uzunlugu da bıraz etken olmus gıbı gelıyor...düğün hazırlıgı çok streslı bır surec zaten ınsan yapmadıklarını yapıyor,e byle bır zaman da da ınsan en sevdıklerını yanında görmek ıstıyor.

O kişinin arkadaşınız olduğuna emin misiniz :53: ne biçim arkadaş bu

Kendi öyle yapıyor demek ki, bi yere gitmek istemeyince bahane uyduruyor.. Hemde hastalık gibi önemli bi sebep :19:

Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum...
Bu hafta sonu -cumartesi günü- bir arkdaşımın düğünü vardı. bana yaklaşık 7 saat mesafede bir şehirde........

Öte yandan öz amcam, kötü bir hastalığa yakalandı ve geçen hafta hastaneye kaldırıldı. Şu an hala hastanede ve maalesef durumu kritik.

Arkadaşım yaklaşık bir ay önce aradı düğün tarihini söyleyip davet etti. Bende düğününe gelmeyi çok isterim bir aksilik çıkmazsa gelmeye çalışacağım dedim.

Düğün hazırlıklarından dolayı çok yoğun olduğunu bildiğim için hiç arayıp rahatsızlık vermek istemedim bu süre zarfında.

Bu hafta sonu düğün olduğu için geçen salı günü aradım ve durumu izah ettim. "Amcam rahatsız bu yüzden düğününe gelemeyceğim özür dilerim" dedim.

Çok soğuk konuştu ve "tamam şimdi çok işim var daha sonra konuşuruz bunu" dedi ve telefonu kapattı. Bugüne kadar da aramadı bir daha.

Cumartesi günü yani düğünü olduğu gün tebrik etmek için öğleden önce aradım fakat cevap vermedi. Bende " bir ömür boyu mutluluklar" tarzında tebrik mesajı attım.

Bugün saat on gibi aradı beni. Açtım telefonu fakat tek kelime etmeme müsade bile etmeden "sen yalan söylüyorsun gelmek istemedin ve amcanı alet ederek, bu yalanı uydurdun" dedi.

Ben şok oldum. Hiç böyle bir tepki beklemiyordum.

Şimdi ben mi haklıyım? o mu haklı ?

Ben evlenmedim daha önce nasıl bir duygu olduğunu bilmiyorum düğün telaşı ile böyle bir tepki vermiş olabilir mi?

Ben arayıp kendimi affettirmelimiyim ? yoksa özür dilemesi gereken o mu?

Yada hiç bir şey yapmadan beni anlamasını ve bana inan mısını mı beklemeliyim. Şu an ne yapacağımı bilemiyorum..........

7 saat mesafelik bir yere düğüne gitmeyi düşündüğüne göre senin de dediğin gibi yakın bir arkadaşın..
Madem o kadar yakınsınız, insan arkadaşını tanımaz mı yalan söyleyip söylemeyeceğini bilmez mi?
O biraz anlayışsız davranmış bence….hayat her zaman tek merkezden mükemmel yürümüyor.
Her şeye rağmen biraz zaman geçince arayıp şans daha vermelisin ilişkinize.

Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum...
Bu hafta sonu -cumartesi günü- bir arkdaşımın düğünü vardı. bana yaklaşık 7 saat mesafede bir şehirde........

Öte yandan öz amcam, kötü bir hastalığa yakalandı ve geçen hafta hastaneye kaldırıldı. Şu an hala hastanede ve maalesef durumu kritik.

Arkadaşım yaklaşık bir ay önce aradı düğün tarihini söyleyip davet etti. Bende düğününe gelmeyi çok isterim bir aksilik çıkmazsa gelmeye çalışacağım dedim.

Düğün hazırlıklarından dolayı çok yoğun olduğunu bildiğim için hiç arayıp rahatsızlık vermek istemedim bu süre zarfında.

Bu hafta sonu düğün olduğu için geçen salı günü aradım ve durumu izah ettim. "Amcam rahatsız bu yüzden düğününe gelemeyceğim özür dilerim" dedim.

Çok soğuk konuştu ve "tamam şimdi çok işim var daha sonra konuşuruz bunu" dedi ve telefonu kapattı. Bugüne kadar da aramadı bir daha.

Cumartesi günü yani düğünü olduğu gün tebrik etmek için öğleden önce aradım fakat cevap vermedi. Bende " bir ömür boyu mutluluklar" tarzında tebrik mesajı attım.

Bugün saat on gibi aradı beni. Açtım telefonu fakat tek kelime etmeme müsade bile etmeden "sen yalan söylüyorsun gelmek istemedin ve amcanı alet ederek, bu yalanı uydurdun" dedi.

Ben şok oldum. Hiç böyle bir tepki beklemiyordum.

Şimdi ben mi haklıyım? o mu haklı ?

Ben evlenmedim daha önce nasıl bir duygu olduğunu bilmiyorum düğün telaşı ile böyle bir tepki vermiş olabilir mi?

Ben arayıp kendimi affettirmelimiyim ? yoksa özür dilemesi gereken o mu?

Yada hiç bir şey yapmadan beni anlamasını ve bana inan mısını mı beklemeliyim. Şu an ne yapacağımı bilemiyorum..........

haklı olan tabiki sizsiniz ben de sizin yerinizde olsam amcamı seçerdin hastalık bu Allah korusun. Sonuçta Düğün tebriğini öyle yada böyle bir hediye ile yapabilirsiniz fakat durumu kritik olan birini yalnız bırakmak hoş olmazdı. siz doğru olanı yaptınız ve özür dilemesi gereken kişi o siz değilsiniz. Akışına bırakın aramayın eminim o sizi arayacaktır.:16:

Yaptigi sey cok yanlis vede agir bir tabirde küstahca birsey ..
Ne diye yalan edesinizki, heleki hastalik hakkinda kimse yalan söyleyemez demekki kendisi yapabilcegi icin böyle bir düsünceye kapildi..
Yerinizde olsam ne birsey derim birdaha ne ararim vede ASLA ÖZÜR DILEMEM!
Özür dilemesi gereken kendisi sizi ztn ailevi durumda iyi olmadiginiz halde üzdügü icin sifa diliyecegine yaptigi seye bakin..
Elbet yalan olmadigini görüp yüzünüze bakamicak bir hale gelcek.. Oluruna birakin ALLAH görüyor herseyi.

yazdıklarınızı okudum teşekkürler arkdaşlar. hepiniz hak vermişiniz. amcamı kaybettik vefat etti. yazdıklarınızda çok hakılısınız hastalık durumu üstelik ölümle sonuçlanan bir hastalık durumunda yalan söylüyorsun demek yerine geçmiş olsun derdi insan olan. gözüm görmesin o insanı ya düğününe gitmedim diye yalan söylüyorsun diyen insandan ne hayır gelir.

Son düzenleme:
Back
X