Hasta misafir sorununa çözüm ?

Zor bir durum
Çok zor

2 ay dayanmış bu saatten sonra da dayanabilir,zaten halası da çok rahatsızmış orada kalmaktan,yük olduğunu düşünüyormuş. Kim ister ki baskasının evinde kalıp yük olmak. Keyfinden kalmıyolar onlar da.
Konu sahibi yemek olayına gelince işin zor hakikaten. Balkonda tüpte yapsan dediğin gibi hava soğuk üşütürsün hazır söyleseniz hazıra dağ dayanmaz. Senin de işin zor çünkü yatana da zor bakana da zor.

Yok köstek oluyor demedim ama destek olun dedim sonuçta hala baba yarısıdır öyle değil mi

Anneniz bu konuyu biliyorsa aslında onların teklif etmesi lazım gelin bize diye. Burda büyük bi saçmalık var yani. Bu arada tavrınız güzel bence sıkın dişinizi biraz daha.
Annemler farklı şehirdeler ...biz Ankara'da olduğumuz için başta burayı tercih ettiler ama bi çok kişi arayıp gelin bizim buraya hastane doktor her yerde aynı dediler onlarda işte kısa kalırız gibi düşünüp başladılar burda ama hastalığı kötüleşti ...annem istersem arar halamla açık açık konuşur kendi evine davet ederde ben bilmiyorum bunu yapmalımuyım gider daha kötü olursa suçlanırmıyım

halaniz yemek işlerini halletse dışarıdan sipariş verip yeme içmeyi karsilasalar. hem maddi yükünüz hafifler hem yemek stresi yasamazsaniz daha rahat geçer bu süreç.
halaniza koku için haklı oldugunu ama dışarıdan sipariş e gucumuz yetmez deseniz mesajı anlar heraldw

Allah başa vermesin çok zor gerçekten iki taraf için de. Ancak hangi hastanede hangi doktorla başladıysa tedaviye aynı doktorla tedaviyi sonlandırması çok önemli. Konu sağlık ve can olunca insanın eli kolu bağlanıyor. Biraz daha sabretseniz. Onların da psikolojileri bozulmuştur zaten zorlu bir hastalık. Kira vermeyi teklif ettilerse çok çaresizler. Üzüldüm açıkçası, size de ayrı üzüldüm. Allah yardımcınız olsun.

Bunu diyebilirim sanırım bakalım ne diyecek saolun
unu

Öncelikle Rabbim eniştenize şifa Sizede kolaylık versin. Tedavileri beklenenden uzun sürecek ise size yakın bir ev tutsalar, siz yine hastaneye götürüp getirseniz? Sonuçta hastalık bu tedavi 4-5 ayla sınırlı kalmayabilir ayrıca 2 ayda zaten eşinizle problem yaşamaya başlamışsınız bu süre uzarsa sizin evliliğinizde sarsılabilir. Halanızın sizin kirayı karşılayacak durumu varsa ev de tutabilirler diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Hangi hastaneye gidiyorlar
Hastane civarında kiralık daire bakmaları en mantıklısı
Süreç çok daha uzun sürebilir çünkü

Kanser hastalığı bir iki aylık bir hastalık değil ki.
Baştan kabul etmeniz yanlış olmuş.
Kemoterapi alan insan zaten elden ayaktan düştükçe düşer.
Madem oradaki tedaviyi beğenmişler eniştenizin yaşadığı süre zarfında hastaneye yakın ev tutup tedaviye devam edilsin.
Evliliğinizi tehlikeye atıyorsunuz,ayrıca sizin kabul edeceğiniz şeyi eşiniz kabul edip katlanmak zorunda değil.
Bizde bu evreyi geçirdik,hem hasta hemde bakan için çok zor dönem bunlar.
Rahmetli annemin wc si ayrıydı sürekli temiz tutmak zorundaydık,hastada artık istifra,ishal,kabız,nöbetleride başlayacak hep hastane hep hastaneye gidilecek.Sırf kemoterapi günüyle sınırlı kalmayacak hiçbirşey,radyoterapiye hiç girmeyim o daha beter.
Evliliktede bu hatayı yapar insanlar,sonuna kadar yapamayacağı birşeyi kabul eder ve pişman olur.
Keşke kabul etmeden bu hastalığın evreleri ve zorluklarını öğrenmiş olsaydınız.
Hastaya şifalar dilerim,ancak bu hastalıkta şifada ölümde çok çetrefelli bir süreçten geçip son bulur.
Arabayla ihtiyaçlarında getir götürlerinde yardım etmeniz yeterli olurmuş sadece.

Allah hastanıza acil şifalar versin size de feraha çıkmayı nasip etsin. İşiniz zor hem de çok zor. Babam kanserden öldü. Annem bebekler gibi baktı huysuz olurlar doğal olarak bin dese bile sesini çıkarmadı ve öldüğünde iyi bakamadım keşke daha iyi baksaydım diye kendini yedi. Evet durumunuz zor ama başka bir yere gidip orda ölürse vicdan azabı çekersiniz. Bu yüzden halanızın düşünüp kendisi gitmesi gerek.

Aynı durumda biz kalmıştık annemin amcasının kızı trioid kanseri için önce ameliyat olmuştu o sırada da bizde kalmıştı. Ama sonrasında ışın tedavisi alacağı zaman da bizde kalmak istediler. Annem ben kalmayın diyemem demişti. Babam tüm aileyi karşısına alıp konuştu radyasyon tedavisi sonrası etraftaki insanlara da zarar veriyo siz kendi çocuğunuzu evde bırakıyosunuz etkilenmesin diye benim burda 2 çocuğum var bu durumda kabul edemem tedaviyi alana kadar başımın üstünde yeriniz var ama sonrasında kendinize başka bir yer bulmalısınız demişti. Karşı tarafta gayet anlayışlı davranmıştı. Belki böyle mantıklı bir konuşma yapabilirsiniz evet kısa süreli sizi kabul ettik ama artık sizde uzun sürede kendinize başka bir yol bulmalısınız hatta birlikte bir çare arayalım önerisi getirebilirsiniz.

Yanlış bilmiyorsam bu tedavide hijyen her şeydir.
Evinizi ve kendinizi böyle dezenfekte edebiliyor musunuz?
Siz çok gönülden bir işe girismissiniz ama bu böyle olmaz ki.
O hastanın duvarlarına kadar haftada 1 buharla silinmesi, steril olmayan kimsenin yaklastirilmamasi lazım kemoterapiden sonra.
Ama normal yaşanılan bir evde bu mümkün olamaz ki.
Acaba bunu mu söyleseniz başka hal çare düşünseler, onlara da size de yazık.

Bence bukadar sabretmissiniz birazdaha sabredin. Belki sizin yaninizda daha cok rahat ediyorlardir. Kim ister bir baskasinin duzenini bozmayi veya kendi duzeninden olmayi ..

Soz konusu kanser hastasi bir adam ve halaniz. Evet biraz zor bir durum olabilir anliyorum yasamayan bilemez ama cok buyuk sevaba giriyorsunuz . Belkide bugun buna sabretmeniz yarin cok istedginiz bir olayin gerceklesmesine vesile olur.

Birde bu acidan bakin lutfen. Belki simdi hergun hastaneye gitmek zorunda kaliyorsunuz rahatinizdan odun veriyorsunuz ama bu yaptiginiz hayir ve aldiginiz hayir dualari ile yarin cok guzel bir mevkiye gelebilirsiniz. Yasli insanlara yardim etmek 4 5 ay icin cok birsey degil koskoca insan omrunde. Eksin olmaz artin olur :)

Bence sabredinn derim elbette onlarda artık rahatsız olup bir ev tutmak isteyecekler eminimki onlarda o kadar rahat değillerdir ama odanızı vererek iyi bir şey yapmamışsınız olsun inanın ben babamj bu illetten kaybettim her ay geldimi tık gitmeleri gerekiyordu o kadar ezilip büzülüyorlardıki bizimkiler yük olacağız gene diye annemin 3 akrabası vardı her gittiklerinde 1 ay birinde 1 ay birinde kalırlardıkiiii yük olmasınlar böyle olduğu halde rahat edemediler ev tuttular inşallah yakın zaman da onlarda ev tutarlar ama size bir tavsiye sakın ola salkın siz tarafından birşey söylemeyin söylenecekse bakası söyleyin çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim...

Allah acil şifalar versin. Onların da durumu zor sizin de..
Kira mevzusunu açması nezaketten diye düşünüyorum çünkü eğer gerçekten öyle bir düşüncesi olsa,kiraya çıkalım derdi.
Sevap kazanıyorsunuz öyle düşünün kabul etmişsiniz artık..

Kanser hastasi nasil otelde kalsin?
Adam kemoterapi aliyor ve bagisiklik sistemi cokmus durumda, kadin deseniz o da sinirsel olarak bitmistir, 1+1 e gecseler kafayi usuturler, iki muhabbetle dertlesmeyle kafasi biraz rahatliyordur.
Konu sahibinin isi zor cunku insan yuku basli basina agir ama gitsinler ev tutsunlar, kiraya ciksinlar otelde kalsinlar demeden once bi dusunmek lazim.

Akraba bile degil annemin arkadasinin esi akciger kanseriydi ve yasadigimiz sehire geldiler tedavi icin.
Para bol, adam albaydi, oteli birak orduevinde kalabilirlerdi.
Ama tam 5 ay bizde kaldilar, insana ihtiyaclari vardi cunku.
Benim annemde yatagini verdi, o adamcagiz ayni zamanda sedef hastadiydi heryer batar cikardi dokuntuden.
Annem babam bi gun of demedi.
Cocuklari da bizdelerdi, 17 ve 11 yaslarinda..
Olum hastalik herkes icin.

Konu sahibi sabret, inan mukafatini alirsin.
Allah rizasini gozetip disini sIk azcik kalmis

Siz hiç böyle bir durumla karşı karşıya gelip bu hastalığı bire bir yaşadınız mı?
Çok rahat sabredin demişsinizde dikkatimi çekti.
Kanser tedavisi üç beş ay süren bir hastalık değildir.
Bunun için bazen yıllar bile sürebilir.
Anne baba evlat eş belki buna sabredilebilir ancak,halanın eşi baya sabredilmesi zor.
Onların kendine ait ev ve düzende olmaları gerekir.
Sevap kazanmak için herzaman olara destek olup yanlarında olabilirler zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…