- 17 Aralık 2016
- 4.522
- 4.185
- 63
- Konu Sahibi Yildizlisorunlar
-
Yanlış bilmiyorsam bu tedavide hijyen her şeydir.
Evinizi ve kendinizi böyle dezenfekte edebiliyor musunuz?
Siz çok gönülden bir işe girismissiniz ama bu böyle olmaz ki.
O hastanın duvarlarına kadar haftada 1 buharla silinmesi, steril olmayan kimsenin yaklastirilmamasi lazım kemoterapiden sonra.
Ama normal yaşanılan bir evde bu mümkün olamaz ki.
Acaba bunu mu söyleseniz başka hal çare düşünseler, onlara da size de yazık.
Haklısınız dile kolay elbette zor oluyordur allah acil şifalar versin ama bence mecbur biraz daha bakın yüzmüş kuyruğuna gelmişsiniz onlar da anlıyordur rahatsızlığınızı. Başa gelen çekiliyor bazen . Bu sevaptan dönmeyin ve sabredinHanımlar iyi geceler...halamın kocası kanser olduğu için bizim bulunduğumuz şehirde tedavi görmeye başladı..başta kemoterapi yapıldığı gibi uçağa atlar gideriz modundaydılar kemoterapiden kemoterapiye bizim evde kalacaklardı ama iş bu şekilde olmadı 2 aydır bizde kalıyorlar ve kemoterapiden sonra radyoterapi görecekmiş 4-5 ay daha burdayız dediler ..akraba olunca bişey diyemedik hatta odamızı verdik daha rahat etsinler diye biz salonda yatıyoruz eşimle...hastanın durumuda kötü onada çok üzülüyorum sabredelim diyorum ama çok bunaldım her gün hastaneye götürüyorum serum yapıyorlar eve geliyoruz halam sürekli mutsuz ağlıyor ...hastaya herşey kokuyor bugün artık mutfakta yemek yapmasan balkonda tüpte yapsan yemeği burnuna çok kokuyormuş dedi halam hava çok soguk üşütürüm dedim evde yemek pişmek zorunda siz acaba Annenlerin evine mi gitseniz dedim orası 3 katlı bir katta yemek pişmez koku olmaz falan diye bu dediğime çok bozuldu halam ve ağladı yine en iyi doktorlar işte sizin şehrinizde ama bi konuşayım eniştenle bende size yük olduğumuzu biliyorum gibi seyler dedi akşam ise kiranızı biz ödesek burda kalsak teklifi ile geldiler bende kesinlikle olmaz ne kadar isterseniz o kadar kalın akrabayız dedim ve dediğime çok pişmanım ...nasıl geçecek günler bilmiyorum ne önerirsiniz ? Annemlerde kalmalarını çok gereksiz buluyor ama onlarda bişey söyleyemiyorlar ..siz olsanız ne yapardınız ?
Onlar için de zoorr sizin için de zor.Hanımlar iyi geceler...halamın kocası kanser olduğu için bizim bulunduğumuz şehirde tedavi görmeye başladı..başta kemoterapi yapıldığı gibi uçağa atlar gideriz modundaydılar kemoterapiden kemoterapiye bizim evde kalacaklardı ama iş bu şekilde olmadı 2 aydır bizde kalıyorlar ve kemoterapiden sonra radyoterapi görecekmiş 4-5 ay daha burdayız dediler ..akraba olunca bişey diyemedik hatta odamızı verdik daha rahat etsinler diye biz salonda yatıyoruz eşimle...hastanın durumuda kötü onada çok üzülüyorum sabredelim diyorum ama çok bunaldım her gün hastaneye götürüyorum serum yapıyorlar eve geliyoruz halam sürekli mutsuz ağlıyor ...hastaya herşey kokuyor bugün artık mutfakta yemek yapmasan balkonda tüpte yapsan yemeği burnuna çok kokuyormuş dedi halam hava çok soguk üşütürüm dedim evde yemek pişmek zorunda siz acaba Annenlerin evine mi gitseniz dedim orası 3 katlı bir katta yemek pişmez koku olmaz falan diye bu dediğime çok bozuldu halam ve ağladı yine en iyi doktorlar işte sizin şehrinizde ama bi konuşayım eniştenle bende size yük olduğumuzu biliyorum gibi seyler dedi akşam ise kiranızı biz ödesek burda kalsak teklifi ile geldiler bende kesinlikle olmaz ne kadar isterseniz o kadar kalın akrabayız dedim ve dediğime çok pişmanım ...nasıl geçecek günler bilmiyorum ne önerirsiniz ? Annemlerde kalmalarını çok gereksiz buluyor ama onlarda bişey söyleyemiyorlar ..siz olsanız ne yapardınız ?
benim annem kanserdi ve bende of demeden baktım. Bu üç beş aylık bir tedavi değil ve evdeki sağlıklı bir misafir gibi hiç değil.Anneannem kanser hastasiydi ve vefat etti bu hastaliktan dolayi. Konuyu okudugumda 3 5 ay yaziyor. Okuduguma gore yorum yapiyorum yani anlayacaginiz. Sizi bilmem ben of bile demem hele hele hastaliksa. Akrabam olmadigi halde esimin koylusu esiyle bizim yasadigimiz sehire tasindilar. Uc bes ay sonra cok buyuk zorluklar cektiler iflas ettiler ev bark gitti elden. Esi hamileydi koye donmek istemiyorlardi hic ortada kalmislardi ve ben direk esime bizde kalsinlar esi bir ise girip calissin kendilerini toparlayincada ev tutarlar yeniden dedim.Esi hamileydi kiyamadigim icin herseyi ben yaptim gocunmadim. Sonucta herseyi iki kati yapiyorsun is yemek camasir vs Ramazandi ter akiyordu heryerimden yemekleri yetistiricem onu yapcam bunu yapcam diye hemde yeni dogmustu ozamanlar kizim nerdeyse yinede of demedim. Bende boyleyim iste bu konularda herkezin kimyasi farkli . 3 ay 5 ay . Peki ya sevabi senin koskoca omrunde belki uc ay bes ay bir kovuk bile doldurmaz ama yaptigin iyilik birgun herseyin anahtari oluverir ben buna inaniyorum.
Ben gelen misafire yatak odasinin verilemsi mantigini anlayamiyorum. Tum ozeliniz o odada, nasil olur da baska insanlarla paylasirsiniz, mahreminiz orasi, bence salonda yatmaktan bunalmissiniz, size ozel olan bir yeri her kim olursa olsun baskasina bir sureligine tahsis etmek hic mantikli gelmiyor bana, oyle ki bana gore kimsenin gormemesi gereken, kapisinin hep kapali olmasi gereken oda orasi!Yanlış anlarlar diye teklif edemiyorum onuda kırılsınlarda istemiyorum başka akrabalarda teklif etti gelin bizde kalın 1 ay her yerde hastane aynı diye ama onlar burası rahat biz iyiyiz dediler ama kendi evimde sığıntı gibi hissediyorum
hastalık zor bir hastalık ama ne olursa olsun kimsenin evinde bu kadar uzun süre kalınmaz, kanser hastaları için misafirhaneler var orada kalabılırler hem kımseye yük olmazlar hem sizde kendi ev yaşantınıza geri dönersiniz.Hanımlar iyi geceler...halamın kocası kanser olduğu için bizim bulunduğumuz şehirde tedavi görmeye başladı..başta kemoterapi yapıldığı gibi uçağa atlar gideriz modundaydılar kemoterapiden kemoterapiye bizim evde kalacaklardı ama iş bu şekilde olmadı 2 aydır bizde kalıyorlar ve kemoterapiden sonra radyoterapi görecekmiş 4-5 ay daha burdayız dediler ..akraba olunca bişey diyemedik hatta odamızı verdik daha rahat etsinler diye biz salonda yatıyoruz eşimle...hastanın durumuda kötü onada çok üzülüyorum sabredelim diyorum ama çok bunaldım her gün hastaneye götürüyorum serum yapıyorlar eve geliyoruz halam sürekli mutsuz ağlıyor ...hastaya herşey kokuyor bugün artık mutfakta yemek yapmasan balkonda tüpte yapsan yemeği burnuna çok kokuyormuş dedi halam hava çok soguk üşütürüm dedim evde yemek pişmek zorunda siz acaba Annenlerin evine mi gitseniz dedim orası 3 katlı bir katta yemek pişmez koku olmaz falan diye bu dediğime çok bozuldu halam ve ağladı yine en iyi doktorlar işte sizin şehrinizde ama bi konuşayım eniştenle bende size yük olduğumuzu biliyorum gibi seyler dedi akşam ise kiranızı biz ödesek burda kalsak teklifi ile geldiler bende kesinlikle olmaz ne kadar isterseniz o kadar kalın akrabayız dedim ve dediğime çok pişmanım ...nasıl geçecek günler bilmiyorum ne önerirsiniz ? Annemlerde kalmalarını çok gereksiz buluyor ama onlarda bişey söyleyemiyorlar ..siz olsanız ne yapardınız ?
Bende benzer şeyler yazdım ama eşi rahatsız bu durumdan. Konu sahibi tek başına yaşasa evet ama burda razı olmayan bi de eş var.Kanser hastasi nasil otelde kalsin?
Adam kemoterapi aliyor ve bagisiklik sistemi cokmus durumda, kadin deseniz o da sinirsel olarak bitmistir, 1+1 e gecseler kafayi usuturler, iki muhabbetle dertlesmeyle kafasi biraz rahatliyordur.
Konu sahibinin isi zor cunku insan yuku basli basina agir ama gitsinler ev tutsunlar, kiraya ciksinlar otelde kalsinlar demeden once bi dusunmek lazim.
Akraba bile degil annemin arkadasinin esi akciger kanseriydi ve yasadigimiz sehire geldiler tedavi icin.
Para bol, adam albaydi, oteli birak orduevinde kalabilirlerdi.
Ama tam 5 ay bizde kaldilar, insana ihtiyaclari vardi cunku.
Benim annemde yatagini verdi, o adamcagiz ayni zamanda sedef hastadiydi heryer batar cikardi dokuntuden.
Annem babam bi gun of demedi.
Cocuklari da bizdelerdi, 17 ve 11 yaslarinda..
Olum hastalik herkes icin.
Konu sahibi sabret, inan mukafatini alirsin.
Allah rizasini gozetip disini sIk azcik kalmis
Ben gelen misafire yatak odasinin verilemsi mantigini anlayamiyorum. Tum ozeliniz o odada, nasil olur da baska insanlarla paylasirsiniz, mahreminiz orasi, bence salonda yatmaktan bunalmissiniz, size ozel olan bir yeri her kim olursa olsun baskasina bir sureligine tahsis etmek hic mantikli gelmiyor bana, oyle ki bana gore kimsenin gormemesi gereken, kapisinin hep kapali olmasi gereken oda orasi!
Hanımlar iyi geceler...halamın kocası kanser olduğu için bizim bulunduğumuz şehirde tedavi görmeye başladı..başta kemoterapi yapıldığı gibi uçağa atlar gideriz modundaydılar kemoterapiden kemoterapiye bizim evde kalacaklardı ama iş bu şekilde olmadı 2 aydır bizde kalıyorlar ve kemoterapiden sonra radyoterapi görecekmiş 4-5 ay daha burdayız dediler ..akraba olunca bişey diyemedik hatta odamızı verdik daha rahat etsinler diye biz salonda yatıyoruz eşimle...hastanın durumuda kötü onada çok üzülüyorum sabredelim diyorum ama çok bunaldım her gün hastaneye götürüyorum serum yapıyorlar eve geliyoruz halam sürekli mutsuz ağlıyor ...hastaya herşey kokuyor bugün artık mutfakta yemek yapmasan balkonda tüpte yapsan yemeği burnuna çok kokuyormuş dedi halam hava çok soguk üşütürüm dedim evde yemek pişmek zorunda siz acaba Annenlerin evine mi gitseniz dedim orası 3 katlı bir katta yemek pişmez koku olmaz falan diye bu dediğime çok bozuldu halam ve ağladı yine en iyi doktorlar işte sizin şehrinizde ama bi konuşayım eniştenle bende size yük olduğumuzu biliyorum gibi seyler dedi akşam ise kiranızı biz ödesek burda kalsak teklifi ile geldiler bende kesinlikle olmaz ne kadar isterseniz o kadar kalın akrabayız dedim ve dediğime çok pişmanım ...nasıl geçecek günler bilmiyorum ne önerirsiniz ? Annemlerde kalmalarını çok gereksiz buluyor ama onlarda bişey söyleyemiyorlar ..siz olsanız ne yapardınız ?
Her yerde hastane aynı değil bence. Yani şehir değiştirme durumu varsa olmaz. Siz halanızı alın bir arkadaşım yurt dışına gidecekmiş evini 6 aylığına kiracı arıyormuş. Aklına siz gelmişsiniz size sormamı rica etti ister misiniz diye sor bakalım.Yanlış anlarlar diye teklif edemiyorum onuda kırılsınlarda istemiyorum başka akrabalarda teklif etti gelin bizde kalın 1 ay her yerde hastane aynı diye ama onlar burası rahat biz iyiyiz dediler ama kendi evimde sığıntı gibi hissediyorum
Kadının hastası var belki derdinden ne dediğinin farkında değildir diyeceğim ama onu tanıyan sizsiniz. Biraz bencil biri gibi geldi.Eşiminde morali bozuk ama bişey diyemiyor 15 tatil başlıyor çocuklar gelecekmiş dediler bi ona nerde kalacaklar burda yer mi var dedi...halamda sizde haklısınız dedi sonra ben gönlün sığdığı yere herkes sığar gelsinler moral olur dedim ama işte dilimi tutamıyorum bunu dediğimede pişman oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?