Hasta misafir sorununa çözüm ?

çok üzüldüm gerçekten yaşadığınız durum oldukça zor hem sizin için hem hasta için hem size mahçup olan halanız için. Allah size sabır hastayada şifa versin inşallah. Benim görüşüm; zor oluyor biliyorum ama sabretmeniz yönünde mukafatını alacaksınızdır. ama insan kendinide düşünmeli bir tarafımda böyle söylüyor bu süreç uzayadabilir burdan kendilerine uygun bir ev tutamazlar mı size yakın yada hastaneye yakın... siz zaten uğrar yalnız bırakmazsınız yine destek olursunuz ama bunu nasıl söyleyeceksiniz işte onu hiç bilmiyorum. karşıdakini kırmadan nasıl söylenir ki böyle birşey.

Allah sabır versin, babam kemoterapi ve ışın tedavisi görürken beni hep yanında istedi. Çok zordu, serum alırken uyuklamasına rağmen konuş sesini duyayım derdi hele radyoterapi alacağı zaman ne olur kapıdan ayrılma dediği günleri hiç unutmuyorum. Görevli kızardı bekleme odasında bekle diye ama geçmişte bende yaşadım, babamda beni yalnız bırakmamıştı. Ama babaannem 1 ay dayanamadı ben senden daha hastayım bile demişti, babam 5 ay içinde öldü, babaannem hâlâ yaşıyor. Son bir yıldır keşke demeseydim diyormuş , yengem söylüyor. Çok zor biliyorum ama lütfen yanlış yapmayın, anneniz yada en iyisi babanız konuşsun. Sonra çok pişman olabilirsiniz.

Anneannem kanser hastasiydi ve vefat etti bu hastaliktan dolayi. Konuyu okudugumda 3 5 ay yaziyor. Okuduguma gore yorum yapiyorum yani anlayacaginiz. Sizi bilmem ben of bile demem hele hele hastaliksa. Akrabam olmadigi halde esimin koylusu esiyle bizim yasadigimiz sehire tasindilar. Uc bes ay sonra cok buyuk zorluklar cektiler iflas ettiler ev bark gitti elden. Esi hamileydi koye donmek istemiyorlardi hic ortada kalmislardi ve ben direk esime bizde kalsinlar esi bir ise girip calissin kendilerini toparlayincada ev tutarlar yeniden dedim.Esi hamileydi kiyamadigim icin herseyi ben yaptim gocunmadim. Sonucta herseyi iki kati yapiyorsun is yemek camasir vs Ramazandi ter akiyordu heryerimden yemekleri yetistiricem onu yapcam bunu yapcam diye hemde yeni dogmustu ozamanlar kizim nerdeyse yinede of demedim. Bende boyleyim iste bu konularda herkezin kimyasi farkli . 3 ay 5 ay . Peki ya sevabi senin koskoca omrunde belki uc ay bes ay bir kovuk bile doldurmaz ama yaptigin iyilik birgun herseyin anahtari oluverir ben buna inaniyorum.

Hastalığın kötü ve zor olmasi aylarca sizde yasamalarini hakli çıkarmıyor bence. Düşüncesizlik etmisler. Basima boyle bir sey gelse, gidip yegenimi bunu yasamaya mecbur birakmam. Ama tabii artik bir sey denmez. Keske odanizi vermeseydiniz. Siz verdiniz de onlar keske kabul etmeseydi. Bu iyice zorlastirmis süreci.
Acil sifalar diliyorum, kemoradyoterapi aliyorsa son evrededir herhalde. Onlarin yasadigi da zor.
Ama sizinki de cok zor. Kolayliklar dilerim.

Rabbim guzel.gonlunuze gore versin ♡

sizin gibi insanların gücüne hep hayran kalmışımdır. çünkü ben bunu başaramadım ne yazık ki. kanser hastam yoktu ama başka bir rahatsızlık diyelim biz ona ben buna sabretmeyi başaramadım 1,5 yıl en fazla ve gücüm tükendi yapamadım. sizin gibi hikayeler görünce çevremde imrenerek bakıyorum gücünüze, o bitmeyen sabrınıza Allah gönlünüze göre versin...

Bence annenize söyleyin tatli dille canim o misafir etsin birazda annenize anlatn o yardim eder zatenn birazda bzde kalin ozledik szi felan uydursun bseyler

Kanser hastasi, kemoterapi alan biri otelde veya günlük kiralik evlerde kalamaz hanimlar, hastane kadar steril olmasi lazim kaldigi yerin. Sizin kiranizi verecek gucleri varsa 1+1 ev tutsunlar hem temizligi de kolay olur.

Cok birsey degildi 4.5 ay. Ne onlardan eksilen birsey oldu nede bizden giden birsey. Ben 21 yasindayim benden yasca buyuk insanlardi .Biz gorevimizi yaptik. Rahatimi dusunseydim bugun cocuguyla esiyle bir baslangic yapamayip baslari yerde koylerine donen iiki mutsuz insan olacaklardi. Biz sadece araciyiz iste rabbim boyle kilmiş. Kendinizede haksizlik etmeyin lutfen 1.5 sene. Dilekolay ve hala yapamadiginizi dusunup uzuluyorsunuz buda vicdanli biri oldugunuzu gosteriyor. Allah hepimizin gonlune gore versin..

Annenizle konuşun napsın etsin ikna etsin.. sen deme gidin diye akrabalar bir olur taşa tutarlar seni acilen anneni devreye sok hiçbşeyden haberin yokmuş gibi onları izle sadece :)

Ama siz kendi dilinizle başka şeyler söylüyorsunuz. Çocuklarına da gelsinler demişsiniz. Tutarlı olmalısınız. Yüzlerine karşı öyle deyip arkadan başka şeyler demeniz çözüm olmaz. Üzerinize düşeni yapmışsınız zaten.

Kemoterapi zor bi surec. Bnmde anneannem aldi hersey kokuyodu. Istahla sunu yapin der yapinca begenmezdi. Allah yardimciniz olsun. Ama siz yatak odanizi verdiginiz icin bence biraz huzursuzluk duyuyosunuz. Salonda yatmak ev sahibi icin siginti hissiyati tabiki verir. Bide su durum var. Kemoterapi doneminde hijyen onemli yani akrabalari gezmekte cozum degil. 12 seanssa 10 gunde bir gidiyosa sayet. Isiniz cok uzun. Bence toplu bi karar alin yakin herkes yardim eder. Bide sizin enisteniz oluyo yani sizin bakmaniz dogru degil. Kizi damadi yada adamin kendi yigeni anne vs yok mu

Benim kaybettiğim eşimde ankarada tedavi gördü. Tedavi başlamadan gidip 1+1 ev tuttum hemen.Her şey o kadar hızlı gelişti ki, eşyalarımı koyacak yer bile bulamadım, eşya değil mi alınır deyip çöpe bırakıp yola çıktım.Bu çok uzun bir süreç, hem siz hem halanız ve eşi yıpranır bu süreçte. Onlar sığıntı hisseder, siz haklı olarak rahat edemezsiniz. Muhakkak 1+1 bir ev bulmaya çalışsınlar, hem normal hayatlarını yaşamaları daha kolay olur, belki standart hayata dönmek hastaya da iyi gelir.

Bayanlar affiniza siginarak sizinle bir sey paylasmak istiyorum...
Nisan 2017 de babami akciger kanserinden hemde ogrendikten 3 ay icinde kaybettik .. ben isten ciktim annem ameliyathane hemsiresi 55 yasinda hem gece nobeti tuttu hem sabahlari bakti ben de geceleri .. tabi sadece agrilari dinsin diye radyoterapiye basladk kemo falan gecmisti artik son gunleri ... ne anneden ne babadan bir amcam var yeni torunlari oldu ve maddi durumlari cok kotu oglu issiz vs vs sirf kardesinin son aylari diye olene kadar yengemle gelip baktilar hem de bebek gibi ... sonrasi malum babam gocup gitti .. demem o ki ne olur sabredin suan siz istediginizi yer icerken enisteniz in bogazindan gram lokma gecmedigi icin perisan oluyor ve olecegini bildigi icin caresiz ... size yalvariyorum ne olur halanizin ve enistenizin bu zor zamanlarinda onlara sabir gosterin bi an kendimi onlarin yerine koydum yutkunamadim ve suan bu satirlari goz yaslari icerisinde yaziyorm .. ne olur sadece sabir ...

Bence hiç sesinizi çıkartmayın. Hastalık bu keyfi değilkalmaları. Ne güzel sevap işleme şansı gelmiş önünüze. Sakın içinizi kötü tutmayın. İntihan dünyası ise bu dünya bu da sizin vicdanınızla olan sonavınız olur. Kemoterapi sırasında kokular özellikle parfüm ve yemek kokuları çok rahatsızlık veriyor kayınpederimden biliyorum. Allah hepinizin yardımcısı olsun. İçinizde durumu en zor olan enişteniz. Kendinizi onun yerine koyun lütfen. Acil şifalar diliyorum

Bence onlar Ke dine yardımco arıyor bir ev tutmaları herkes için iyi olur birde su var son günlerini yaşayan birine yardım ediyorsunuz çok çaresizce sizide zor durumda bırakıyorlar en temizi bir ev tutmaları

Son düzenleyen: Moderatör:
o durumda sende bende olabiliriz ama durumlari varmis kiraya ciksinlar kimseye yuk olmaya gerek yok yemegini bildigin yerde pişir balkonda şu sogukta pişerse kendisi pişirsin insanlara hic acimiyorum artik acinacak hale geliyorsun evini aç yatagini ver yemegini ver ustelik hizmet et hasta bakici misin sen cok sinirliyim sabah sabah ofkemi halanlardan alacam iyi ki yanimda degiller

Bence bırakın kalsiar durumu kötü diyorsunuz enistenin zaten sanretmissiniz 2 ay..
Yenmek kokmasi normal hastaya herşeye karşı hassaslar annem bana bagirmisti su evde yemek pisirmeyin diye yada sabun kullanmayın diye zaten bir de agresif oluyorlar.

Bazı arkadaşlar kendi kiralarina çıksınlar durumu annem kadarsa çok zor oluyor bakması...

Allah rızası için biraz daha dayan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…