Bu yapı ile de alakalı olabilir
Kimisi de titizlik hastasıdır mesela
Seni ilgilen bir durum görmedim ben..
ben de aynısını dedim. aslında konu kişinin adı kayınvalide olduğu için sorun oluyor sanırım.
değil kayınvalide ya hu en sevdiğin de olsa sürekli hastalığından bahsetse insan bunalıma girer yani
üstelik niye çekmek zorundasın ki?
bir süre sonra eehh yeter olur insan
Sanırım yapı ile alakalı bu, ben pek kafaya takmam açıkçası
Ben zaten arkadaşım filansa hastalık hastasısın kızım sen başka konu konuşalım artık derim
Ama büyük biriyse zaten saygısızlık etmemek adına dinliyomuş gibi yaparım sadece
Ben olsam he he der geçerim
Kafama takmaya değer mi derim
Cidden takıntılıysa bu onun sorunu yani
Beni ilgilendirmez
neticede insanız ve bu tür şeylerden etkileniriz
ben etkilenirim mesela
ya da niye hep bana anlatıyor diye hayıflanabilirim.
en yakınım da olsa hastalığını anlatırken başka konu açalım diyemem.sonucta hastalık önemli bir mevzudur. işin aslı olmasa bile anlatıyor yani.
bence de yapıyla alakalı.
bizim kvler ne kadar birbirine benziyor öyle :) kvmin mahallesinde yaşlı bir teyze var onunla karşılaştığımızda aman onun nazarı çok değer pek konuşmayın onunla diyor, herkesin onu ve ailesini çekemediğini düşünüyor...neyi çekemiceklerse... o da eltisiyle komşu onunla da pek görüşmez ona göre sürekli dedikodu yapıyo eltileri.. mahalledeki her olaydan haberi vardır bize de gittiğimizde ayrıntısıyla anlatır.. o zamanlar canlanıveriyor anlayacağın..
b ende de var aynısından elinde olsa hastaneden çıkmıycak oğlu da sevmiyo bu hallerini hiç..ay benim başım ağırsa bile doktora git diyo kızı da o da..o bi yana kadın bana sara ve guatr teşhisi koydu eğer bigün online olmazsam akıbetim belli yani kızlar
hanımlar başlıktan da anlaşılacağı gibi kayınvalidem sürekli hasta.. biz nişanlandıktan kısa bir süre sonra kv bir ameliyat geçirdi ama hayati riskli bir operasyon değildi.. ameliyat öncesi ve sonrası hep destek oldum hatta bi ara çok bunaldım bizim düğünümüze çok az kalmışken tek konumuz ameliyat, tahlil sonuçları, doktor muayeneleri olmuştu, belki bencilce gelebilir ama siz neler yaptınız, düğün hazırlıkları ne alemde diye sormadılar hiç.. ameliyattan sonra her şeyin düzeleceğini sanmıştım fakat öyle olmadı kv uzun istirahat dönemi geçirdi neyse o hastalığı geçti başkası başladı, sonra daha başkası yani anlayacağınız kayınvalidem hep hasta ve bu beni çok bunaltıyor..
haftada bir ya da en geç iki haftada bir onları ziyaret ederiz inanın nasılsın demeye korkuyorum mesela cevaplar şunlar başımı hiç kaldıramadım tansiyonum yükseldi, her yerim ağrıyor dizlerimin ağrısı çok, griptim bi haftadır nefes alamadım, çiban çıktı canım çok yanıyor vb.. bunları duyunca geçmiş olsun anne, doktora gittini, ilaçlarını düzenli al demekten illalah ettim inanın o kadar daralıyorum ki hep mi şikayet eder bir insan ayaklarım hep geri geri gidiyor herkes hastalanıyor ama bunu sürekli dillendirmiyor. ben çalışan bir insanın bi sürü insanla uğraşıyorum ama sorunlarımı dile getirmiyorum, kv doktora gidiyor sonuçları gayet iyi çıkıyor bunu söyleyen de görümcem doktor da söylemiş neden bu kadar takıyorsun diye gene de kv suratı hep asık kızlar..
en son olayımızda 2 hafta önce anneannemi kaybettim kayınvalidem aradı önce başın sağolsun dedi sonra da hemen boğazlarım ağrıyo diye başladı kendi derdini anlatmaya.. artık bunları dinlemek istemiyorum hanımlar ne yapmam lazım sürekli onu hastalıklarıyla ilgili teselli etmekten bıktım usandım bana anlatsın istemiyorum. kv durumunun etrafındaki herkes farkında tek kayınbabam ve eşim dışında.. eşim diyorki kadın hastaki hastayım diyor inanın öyle sabırlılarki sabahtan akşama dinliyorlar onun hastalıklarını.. biz 8 aylık evliyiz yani şimdiden bu kadar hastalık konuşmak bana fazla geliyor daha bize destek olacakken torunlarıyla ilgilecekken hep onun derdini düşünüyoruz.. annem ve babama bakınca onların hep anneleri kayınvalideleri belli yaşlardan sonra hastalıktan söz etmeye başladırlar öncesinde torunlarını büyüttüler gayet dinçtiler bizim hemen evlenir evlenmez bu sorunlarla uğraşmamız canımı çok sıkıyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?