hastalık hastası kayınvalidem..

Bu yapı ile de alakalı olabilir
Kimisi de titizlik hastasıdır mesela

Seni ilgilen bir durum görmedim ben..

ben de aynısını dedim. aslında konu kişinin adı kayınvalide olduğu için sorun oluyor sanırım.

değil kayınvalide ya hu en sevdiğin de olsa sürekli hastalığından bahsetse insan bunalıma girer yani
üstelik niye çekmek zorundasın ki?
bir süre sonra eehh yeter olur insan

değil kayınvalide ya hu en sevdiğin de olsa sürekli hastalığından bahsetse insan bunalıma girer yani
üstelik niye çekmek zorundasın ki?
bir süre sonra eehh yeter olur insan

Sanırım yapı ile alakalı bu, ben pek kafaya takmam açıkçası

Ben zaten arkadaşım filansa hastalık hastasısın kızım sen başka konu konuşalım artık derim
Ama büyük biriyse zaten saygısızlık etmemek adına dinliyomuş gibi yaparım sadece

neticede insanız ve bu tür şeylerden etkileniriz
ben etkilenirim mesela
ya da niye hep bana anlatıyor diye hayıflanabilirim.
en yakınım da olsa hastalığını anlatırken başka konu açalım diyemem.sonucta hastalık önemli bir mevzudur. işin aslı olmasa bile anlatıyor yani.
bence de yapıyla alakalı.

Herkese anlatıyor demiş ama
Tek ona değilmiş ki

Ben düşüncelerimi söylerim eşim, dostum arkadaşıma. Ben söylemezsem nerden bilecekler ki ?
Büyükleri de saygıdan dinlerim, hep aynı şeyi sunuyorlarsa tabi dinliyomuş gibi yaparım

Evet yapı ile alakalı demek ki

Aynen aynen.Evlendik evleneli dedikodu dinliyorum,hastalık dinliyorum,sıkıntıları dertleri hiç bitmiyor..
Hepsinide bilerek anlatıyor.
Anne hastasın madem yat dinlen,ilaçlarını kullan bak geçecekmiş moralini bozma demekten bıktım artık..
Ama bi bakıyorum kızıyla pazarlara carsılara cıkmıs ayak kemiğim çatlamış yürüyemiyorum diyen insan kilometrelerce yürümüş.. ilginçç
Neden bize gelmiyorsun anne 5dk lık mesafedeyiz hadi gelin oturalım dediğimde başım agrıyor kolumu kaldıramıyorum ayağım tutmuyo vs vs surekli acındırma içine giriyor..
Üstelik ben 7 bucuk aylık hamileyim bir defa beni aramadı kızım nasılsın bebeğin nasıl evinin bi eksiği yada ne bileyim yapamadığın bişey varmı demedi.Varsa yoksa kendisi.Sürekli biz gidiyoruz eşimle.2hafta boyunca arayıp sormadı bizi bi bakıyorum kardeşine gitmiş bi bakıyorum carsıda pazarda..Sonrada eşimi arıyor neden beni aramıyorsunuz diyor.Eşim aksam 8de eve geliyo yorgun argın yemek vs derken oturup kalıyor ben hamileyim zaten artık dahada zorlaştı hareketlerim.Surat asıyor bide gitmiyoruz diye.Şaka gibi bi kayınvalidem var sinir olmamak elde degil..Allah yardımcımız olsun canım..

k.validen hastadır, fizi olmasa bile ruhsal da olabilir. depresyondadır belki...

benim k.validemde öle ama sorununu biliyor depresyonda... görümcemde öle... ben onlara gittiğimdede hep hastalıktan konuşuyorlar, haliyle bende etkileniyorum.. Allah şifa versin...

Benim annemde böyle...arabaya koyup onu doktora götürdüğümde nasıl mutlu mutlu bakınıyor yani dünya turuna çıkarsam böyle sevinmeyecek...benim de artık yaşlanmaya başladığımı bir yerlerimin ağrıyabileceğini asla kabul etmiyor...bir yerim ağrıyor anne demeye gelmiyor bir başlıyor ağrılarını anlatmaya parmak ucuna kadar... dersiniz bu kadın ölüm hastası....aslında çok şükür dizleri dışında bir yerinde sıkıntısı yok ama neden böyle bilmiyorum...ama diğer çocuklarına değil sadece bana ve eşime....nazlanıyor ben olayın farkındayım...bazen dinliyorum bazen dinlermiş gibi gözüküyorum...canı sağolsun....Allah uzun ömür versin...

canım bazı insanlar böyle malesef.ben hak veriyorum sana.bunalıyor insan kendimden biliyorum.rahat ol.o hastalıklarından dem vurduğu an anne şükret haline niceleri var,Allah dermansız dert vermesin felan de.bizim bi akraba var 1000 yaşında belki.doktor doktor gezer her gittiği doktor teyze iyisin bişeyin yok demeye görsün ammaan başlar veryansına sen nasıl doktorsun?bu doktor bişeyden anlamıyor başkasına gidelim der durur.biri de çıkıp sen kansersin yarın ölecen dese ne yapar çok merak ediyorum.sıkma canını onun da huyu bu belli ki değiştiremezsin....

benim sevgilimin annesi de öyle, her şeyi herkesi şikayet eder durur. kendi çektiği acılardan sürekli bahseder. başlarda dinleyip güzel güzel yorum yapıyordum ama artık her hafta aynı şeyleri dinlemekten sıkıldım

herkese merhaba, öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim... bazı arkadaşlar kötü niyetlli olduğum kanısına varmışlar görüşlerine saygılıyım fakat benim konuyu açmamın nedeni kayınvalidemin tutumunu nasıl değiştirebilirim tecrübeli kişilerden yardım almaktı, dikkatinizi çekerim kayınvalidemi üzmek ona saygısızlık etmek değil amacım..

bence kötü niyetli değilsin sürekli birşeylerden yakınan insan ne kadar hasta olsa da bir süre sonra fenalık geçirtir. onun hastalığını her daim dinlemek zorunda değilsin...

Iyy sanki benim k.validemi anlatmışsın.aynen senin gibi Ailemden uzakta yaşıyorum,bünyem çok zayıf sürekli hastalanıyorum,güleryüz ve Şevkat istiyorum İnan fazlasını değil.hastalandığım zamanlarda nadiren bana bakmaya gelir ve ben ateşler içinde yanarlen onun saçma sapan hastalıklarını dinlemelektem banada gına gelir.daha vahimi görümcem yani kendi gencecik kızı kanser tedavisi gördü ve o kızcağız kemoterapiydi radyoterapiydi ağır bi süreçten geçti.aldık k.valdemi dedikki bak bu kızın yanında hasatayım kelimesini kullanma,kızın piskolojisini iyice bozma,hasta bile olsan iyiyim de! Ama nerdeee..o süreçte bile kızından daha hastaydı ,ben bi doktora gitsem neler çıkar kesin yatırır benide diyodu.ama lafta bu kadar hasta olan kadın biner tur otobüsüne bir gece kalmak için 15saat yol gider..ayy yazarken bile bunaltı geldi.çözüm demişsin , ben k.vakdemin değişmeyeceğini anladım kendim değiştim.hal hatır sormak için aramıyorum.40derece ateşle kucağımda çocukla savaşıyorum ama yardım istemiyorum. 60yaşına gelmiş insanın değişme şansı yok bence..takma kafana daha az ara ,kendi keyfine bak bence..

Kaynana değilde bu bir yakın arkadaşınız olsa hergün dert dinlemeye tahammülünüz olurmuydu?Bazı insanları ne kadar pofpoflarsanız okadar tepenize çıkar.Kızım hamilesin bir ihtiyacın varmı diyen kaynanamı daha makbuldür yoksa kendini gelin yerine koyup tripler yapan,hastalık hastası olanlarmı,sorarım size?

b ende de var aynısından elinde olsa hastaneden çıkmıycak oğlu da sevmiyo bu hallerini hiç..ay benim başım ağırsa bile doktora git diyo kızı da o da..o bi yana kadın bana sara ve guatr teşhisi koydu eğer bigün online olmazsam akıbetim belli yani kızlar

Allah korusun :)

kayınvalidenin psikolojik tedavi görmesi gerekiyor bence.hastalıkları takıntı haline getimiş.kayınvalideme de nasılsın demeye korkuyordum.elhamdülillah iyiyim dedikten sonra mutlaka ya boynu ağrır ya midesi ağrırır ya da öksürüyordur sürekli hastadır.kızım öksürse hemen grip mi olacak acaba.öksürmeye hapşurmaya hakkı yok.hemen hastalık düşünürler.
bencede kötü niyetli değilsin.yaşamayan anlayamaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…