hastalık hastası kayınvalidem..

Allah korusun :)

ay valla bneden önce kv yi korusun canım yoksa daha çoook hastalık dinliycez..Allah uzun ömür ve bolca şifa sağlık versin tabiki insan hastalığa üzülür ama hastalığa, hastalığın hayaline değil..bazen böyle düşününce kendimden utanıyorum acaba ben mi çok abartıyorum hasta işte kadın hepimiz öyle olabiliriz diye ama yok yani bazı şeyleri bu kadar büyütmemek lazım daha bir öksürükten yada sıradan bişeden bu kadar büyük olay çıkaran insan önce kendine zarar veriyor sonra da etrafına hem nice insanlar iyi düşünce ve inançla nasıl zor hastalıkları yeniyor bunları bilince gerisi komik geliyor maalesef.. ben bu durumu daha çok ilgi bekleyen insanların yaptığını düşünüyorum ya da başka bir adıyla çocuk şımarıklığı yapan insanların..hem nedense özellikle evlilik arefelerinde oluyor bu tip şeyler ve sonra da devam ediyor..ama bilinmiyor ki ilk başlarda insanları etrafınıza çekip ilgi şefkat görseniz de sonra bir bir kaçırıyosunuz yanınızdan çünkü insanoğlu bu hergün hasta asık suratlı bi insan çekilmiyor..

Benimki de aşağı yukarı sizin kv.ye benziyormuş.

Hasta olmaya bayılır,sivilce çıksa hastaneye koşar.
Elindeki egzamaları yıllardır dinliyoruz..

Benim annem 4 yıl kanserle mücadele etti,ve GIK demedi inanır mısınız?
Ve bu dönemde yaşadıklarımı kv. çok iyi bildiği halde egzaması,kılı yünü bunları çok mühim hastalıklarmış gibi anlattı durdu bana..
Birgün öyle canım sıkkın ki,annemin hastalığı iyiye gitmiyor ve bunu bildiği halde basit hastalıklarını hala anlatıyor da anlatıyor..
dinlediiiim..dinlediiim..
sonunda: ''hastalığınız ölümcül müymüş'' diyiverdim..
tabi kadın dondu kaldı,kendine geldi...

Artık hastalıklarını (ki bunlar hastalıktan sayılmaz bana göre,mantar,egzama vs..hatta ölümcül olmayan hastalıkların hiçbiri hastalık değil bana göre) anlatmaya tam başladığında...
''iyisiniz iyisiniz maşşşşşşşşşallah'' diyorum susuyor
ve en sevmediği yaklaşım aslında bunu da biliyorum..
''vaaah tüüühhhh'' desem dünyanın en mutlu insanı olacak ama daha çok ballandırarak anlatacak ve benim bunları dinlemeye gücüm de tahammülüm de yok artık..

Demem o ki;ben kv.min damarını buldum,siz de bulun ve oraya basın susuyorlar

Son düzenleme:

tamamen katılıyorum özellikle de son yazdıklarınıza..böyle yaparak zamanla diğer çocuklarını ve akrabalarını yanından kaçırtmış aslında yaptığı şey ters tepiyor..

öncelikle annenize geçmiş olsun, dediğiniz gibi ölümcül bir hastalık olmadıktan sonra sürekli hastalığa odaklanmak hayatı zorlaştırıyor ki kanser olunca bile genelde doktorlar moralinizi iyi tutun iyimser olmaya çalışın demiyorlar mı? şu 'iyisiniz maşallah' sözünüze bayıldım kullansam mı acaba :)

kimi insanlar hastalığını anlatmaya utanır. iyiyim iyiyim bişeyim yok der..
kimisi de kendini dünyanın merkezi zanneder hep hastalıklarını anlatır.
en iyisi "hı hı hı hı" deyip önemsiyor gibi dinlemek hatta o sırada başka birşey düşündüğünü belli etmek.
ama terslemeye gerek yok bence.

bende nerdeyse aynı durumdayım ve üstelik kv bizimde sürekli yememize içmemize karışıyor bizide hasta sanıyor ve çok bunalıyorum.sürekli sağlıklı yaşam hakkında konuşmak beni deli ediyor.bende birgün patlamaktan korkuyorum. iki haftada bir makarna yapıyorum ona bile laf ediyor burnumdan getiriyor.

ben hastalık konusu açıldığında ''geçmiş olsun' der ya tv izlerim yada başka bişeyle uğraşırım. bıktım artıkkkkk. o da anlatmaz artık anlatsa bile dinlemediğimi belli ederim.

kv ler bence oğullarını kaybetmekten yada kaptırmaktan korkup böyle çocuk şımarıklığına bürünüyorlar nedense çoğusu eşinden ilgi görmüyor diye de böyle bişe yapıyor diye düşünüyorum..benim annem trafik kazası geçirmesine rağmen her zaman iyiyim derdi ama içerde ağlardı bize belli etmemek için ve eminim ki aslında iyiyim diye düşündüğü için çabucak toparlandı çünkü o yaşta biri için çok büyük bi olay ve acıydı..zaten kvyi gördükten sonra anneme milyon kez şükrettim önceden hep didişirdik her anne kız gibi

Ayni benimkidi oyledir sagolsun!! Biz yurt disinda oturdugumuz icin belki sizin kadar sinir bozucu degil ama inanin her aramamizda kesin bir hastaligi var.
Yani ona bile sinir oluyorum, ALLAH size buyuk sabir versin. Her seferinde az ariyorsunuz diye sikayet ediyordu bizde kirmamak icin bahaneler uyduruyoduk veya aradigimizi ama evde olmadigini soyluyorduk. En sonunda esim dayanamadi dedi valla =) Acayip rahatladim. Ohhh dedim sonunda dedi. Yani ben dicem deyine kotu gelin olacam diye susuyodum o yuzden esimin demesi iyi oldu. Annem demis bikac kere, olani biteni cocuklara anlatma, uzaktalar hasta oldugunu soyleyince onlar ne yapabilir taa ordan diye. Kisa yoldan anlatmaya calismis ama yokk...

Ben kv demiyodum ama telden sonra esime derdim. Annen birkerede iyi olsa sasircam. Evde can sikinitisindan hastalandigini falan soyluyordum. En sonunda esim annesine dedide rahatladik yani.
3yila yakin evliyiz, her aradigimizda hastayim diyon dedi. Zaten soyliceklerini ezberledim artik o yuzden arama geregi duymuyorum dedi.
Zaten esim annesine duskun biri degil pek. Insallah degismez. Boyle mesafeli kalir. Ben hep aratirim yoksa arica yok kendiliginden.
Sonra telefonu ben aldim, kucuk oglunun hasta oldugunu anlatti. Dedim bu seferde o mu hasta dedim. Sakayla karisik laf ettim, kaloriferi acmazsan falan diye..
Esimden yuz buldum O gun bugundur hic hasta oldugunu soylemiyo... Bence kendi ogullarindan duymalari gerek nekadar sinir bozucu bisey oldugunu ozaman farkinda oluyorlar yaptiklari simarikligin. Cunku ''hasta'' olmanin sebebi gormek istedikleri ilgi ve bunu oglu farkinda oldugunu soyleyince ozaman yaptiklarindan utanirlar diye dusunuyorum. bosuna oldugunu gorurler. Mesela kendi babami ornek verirsem. Ayni seyi annem kac senedir cekiyo ve babam her seferinde gercegi bilsede istedigi ilgiyi verdigi icin, 25yildir hastaligi hic bitmedi. O yuzden bi an once ne yapin edin, esinizin ona yaptigi seyin nekadar sinir bozucu oldugunu soylemesini saglayin. Nasil olcak bu bilmiyom ama yapin. Sakayla karisik falan hic bir kerede iyi oldugunu duymicammi senin demesi bile yeterli olabilir.

kaynananız çok bencil ve inancı zayıf kimse rahmetli babam ne kadar ağrısı vardı ve geceleri uyuyamadığı halde hiç bir zaman şikayet etmezdi , sonra anneme sorduğumda neden şikayetlenmiyor dediğimde o allah korkusundan dedi niye ki dedim allah hastalığı verdiğinde insanoğlunu sınarmış kulu şikayet etmeye başladığındada epey günaha girermiş bu nu baban bildiği için son günü kadar hep şükür ederdi kadın yaşlanmış ama önemli konuları kaçırmış hayatta

benimde kv böyle. ne zaman tlfda konuşsak veya gitsek bu gece hiç yatmadım şuram buram ağrıyo der devamlı ah uh yapar otururken kalkarken bazen insan dalgın oluyo sesiyle sıçrıyosun ama bi sınırı da vardır akşama kadar anlatmaz. Elbette gerçekten hasta olduğu zamanlar oluyor ama bana bazen oğlunun ilgisini çekmeye çalışıyor gibi geliyor. bu aralar eşimin işi nedeniyle uzaktayız ne zaman uzakta olsak veya sık gidemesek(kendisi hergün gidelim ister) hep hasta olur veya bize hep böyle söyler ki vicdan yapalım diye.

Eğer hakikaten hastaysa da Allah şifasını versin ne diyeyim. Yaşlılık zor bir durum (55 yaşında) ama babaannem 82 yaşında gerçekten de çok hastalık çekti bi gün bağıra bağıra ah uh etmedi ve bu yaşa kadar dinçti maaşallah son 2 senedir düştü ama yaş geldi artık.

Son düzenleme:

Teşekkür ederim ama annemi 5 ay önce kaybettim malesef..

İşte diyorum ya annem kanser olduğu halde hastalığını umursamazdı..
Tabi annem gibi insan azdır,kolay değil hastalığı umursamamak ama basit hastalıkları da anlata anlata çevreyi bunaltmanın ne manası var anlamıyorum..

Evet kullan kullan..
Hattaa ''maşşşşşşşşallah'' şeklinde ben öyle yapıyorum

babaannem de aynen böyle
dizinden girer kulağından çıkar, bağırsağına taktı dr biraz normalden uzun demişti sana zararı yok demişti ama dinler mi uzun da uzun bıktırmıştı ..

doktor begenmez bişeyin yok iyisin maşşallaa turp gibisin diyen dr a bidaha gitmez
profösöre bile götürdük
adam kızarak teyzeee sen hastasın hem de cook ama
sinirsel sinirsel
dedi seni psikiyatri servisine gönderiyorum vücudunda bişey yok kafanın içind evar demişti, nasıl olduysa ona inandı şimdi sinir ilacı kullanıyor, şu an tek rahatsızlığı panik atağım var diyor, aslında o da yok, ordaki asistana sormuş o da panik ataksın demiş şimdi paniğim ben diyor herkese ama artık hepimiz güler olduk çok komik çünkü

bir süre sonra senin de gülmeni diliyorum.. bence bir de psikiyatri servisine götürün hastalık hastalığı ruhsal bir sorun çünkü

bende hastalık hastasıyım. insanın elinde olmadan düşünerek kendini hasta hissettiği bi şey bu. dışarıdan çok hoş görülmediğini de çok iyi biliyorumm

Biri benim yerime konu acti sandim
Benim kv dem de gegiriyor diye bir hafta bizde kalicak
Doktor biseyin yok deyince gegirnesi de gecti birden
Ama durmadan yeni tip terimleri yaratiyor
Beynim civildiyor
Gozumun ustunde karinca yuruyor

Her saniye her saniye oram hasta buram hasta
Bende cok riskli bir gebelik yasiyorum aynen dedigin gibi icim sisti
Ben cok aciktim hastayim yemek be yiycez bilmem ne demesi cidden fenalik geldi
İnsanin ici daraliyor dimi
Her saniye ölucem ben ölucem ben demeler
Bence duymamaya calis
Ben yavastan basladim ama doktor bisey yok diyo siz var diosunuz demelere
Surekli hastayim diyerek daha cok hasta olursunuz demeye
Bi cozum bulursan bana da solersen sevinirim

bir daha ki sefere kaynananla konuştuğunda o anlatmadan sen hastayım diyerek sürekli şikayetlensen tepkisi nasıl olur acaba kaynananın.bir dene istersen

İşe yaramaz

Bendede var aynısından, ben gerçekten hasta olsam dahi bendede var aynı hastalık diye başlıyor anlatmaya .
Konu sahibi arkadaşım ben 15 yıldır bir çözüm bulamadım, umursamıyorum.
Allah yardım etsin, Buda bir hastalık işte.
Sürekli acillik olur benim kayınvalidem ama hiç hastalığı bulunamaz.
Heryıl checkup yaptırır, bir yeri ağrırsa Ankara , İstanbul tüm doktorları dolaşır .
Dediğim gibi onu öyle kabul ettim ben başka çare bulamadım.

hamilelikte moral çok önemli sizin duygusal durumunuzun bebeğin ilerdeki karakterine yandığını okumuştum ne kadar doğrudur bilmem ama mutlu olacağınız ortamlar yaratmaya çalışın, bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız inşallah..
kayınvalidem konusuna gelince ben hala bir çözüm bulamadım şu anda tatildeyiz kendi ailemin yanına geldik telefonda bile yetiştiriyor hastalıklarını, insan en azından uzaktayken akılları kalmasın diye iyiyim der, geçen ablam doğum yaptı kv, annemi aradı tebrik için düşünün o an bile yetiştirdiği bitkilere zehir atarken ondan etkilendiklerini iyi olmadığı anlatıyordu, ben de ciddi bir şey var sandım oysaki her yıl ilaçlama sırasında oluşan bir durummuş.. ilgi çekmeyi seviyor işte naparsınız

senin kvaldenle benimki tanıstıralım
gün boyu bahsedip dursunlar hastalıklarından

hepsi mi aynı bunların bende de var aynısı...

24 saat hastalıklarından bahsediyor hiç susmuyor hiç birşeyi yok

ramazanda her gelene oruç tutamıyorum şekerim var diye diye bıktırdı..(niye tutmuyorsun diye sorarlarsa diye kendisi turp gibi zira)

ama ben yiyorum diye her gün 1 büyük dondurma ve bir sürü nutella yedi nasıl şeker hastalığıysa artık

hiç bişey yapamazsa canı isteyince topallamaya başlıyor bel fıtığım var diye diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…