Allah korusun :)
ay valla bneden önce kv yi korusun canım yoksa daha çoook hastalık dinliycez..Allah uzun ömür ve bolca şifa sağlık versin tabiki insan hastalığa üzülür ama hastalığa, hastalığın hayaline değil..bazen böyle düşününce kendimden utanıyorum acaba ben mi çok abartıyorum hasta işte kadın hepimiz öyle olabiliriz diye ama yok yani bazı şeyleri bu kadar büyütmemek lazım daha bir öksürükten yada sıradan bişeden bu kadar büyük olay çıkaran insan önce kendine zarar veriyor sonra da etrafına hem nice insanlar iyi düşünce ve inançla nasıl zor hastalıkları yeniyor bunları bilince gerisi komik geliyor maalesef.. ben bu durumu daha çok ilgi bekleyen insanların yaptığını düşünüyorum ya da başka bir adıyla çocuk şımarıklığı yapan insanların..hem nedense özellikle evlilik arefelerinde oluyor bu tip şeyler ve sonra da devam ediyor..ama bilinmiyor ki ilk başlarda insanları etrafınıza çekip ilgi şefkat görseniz de sonra bir bir kaçırıyosunuz yanınızdan çünkü insanoğlu bu hergün hasta asık suratlı bi insan çekilmiyor..
Benimki de aşağı yukarı sizin kv.ye benziyormuş.
Hasta olmaya bayılır,sivilce çıksa hastaneye koşar.
Elindeki egzamaları yıllardır dinliyoruz..
Benim annem 4 yıl kanserle mücadele etti,ve GIK demedi inanır mısınız?
Ve bu dönemde yaşadıklarımı kv. çok iyi bildiği halde egzaması,kılı yünü bunları çok mühim hastalıklarmış gibi anlattı durdu bana..
Birgün öyle canım sıkkın ki,annemin hastalığı iyiye gitmiyor ve bunu bildiği halde basit hastalıklarını hala anlatıyor da anlatıyor..
dinlediiiim..dinlediiim..
sonunda: ''hastalığınız ölümcül müymüş'' diyiverdim..
tabi kadın dondu kaldı,kendine geldi...
Artık hastalıklarını (ki bunlar hastalıktan sayılmaz bana göre,mantar,egzama vs..hatta ölümcül olmayan hastalıkların hiçbiri hastalık değil bana göre) anlatmaya tam başladığında...
''iyisiniz iyisiniz maşşşşşşşşşallah'' diyorum susuyor
ve en sevmediği yaklaşım aslında bunu da biliyorum..
''vaaah tüüühhhh'' desem dünyanın en mutlu insanı olacak ama daha çok ballandırarak anlatacak ve benim bunları dinlemeye gücüm de tahammülüm de yok artık..
Demem o ki;ben kv.min damarını buldum,siz de bulun ve oraya basın susuyorlar
öncelikle annenize geçmiş olsun, dediğiniz gibi ölümcül bir hastalık olmadıktan sonra sürekli hastalığa odaklanmak hayatı zorlaştırıyor ki kanser olunca bile genelde doktorlar moralinizi iyi tutun iyimser olmaya çalışın demiyorlar mı? şu 'iyisiniz maşallah' sözünüze bayıldım kullansam mı acaba :)
bende hastalık hastasıyım. insanın elinde olmadan düşünerek kendini hasta hissettiği bi şey bu. dışarıdan çok hoş görülmediğini de çok iyi biliyorumm
bir daha ki sefere kaynananla konuştuğunda o anlatmadan sen hastayım diyerek sürekli şikayetlensen tepkisi nasıl olur acaba kaynananın.bir dene istersen
Biri benim yerime konu acti sandim
Benim kv dem de gegiriyor diye bir hafta bizde kalicak
Doktor biseyin yok deyince gegirnesi de gecti birden
Ama durmadan yeni tip terimleri yaratiyor
Beynim civildiyor
Gozumun ustunde karinca yuruyor
Her saniye her saniye oram hasta buram hasta
Bende cok riskli bir gebelik yasiyorum aynen dedigin gibi icim sisti
Ben cok aciktim hastayim yemek be yiycez bilmem ne demesi cidden fenalik geldi
İnsanin ici daraliyor dimi
Her saniye ölucem ben ölucem ben demeler
Bence duymamaya calis
Ben yavastan basladim ama doktor bisey yok diyo siz var diosunuz demelere
Surekli hastayim diyerek daha cok hasta olursunuz demeye
Bi cozum bulursan bana da solersen sevinirim
hamilelikte moral çok önemli sizin duygusal durumunuzun bebeğin ilerdeki karakterine yandığını okumuştum ne kadar doğrudur bilmem ama mutlu olacağınız ortamlar yaratmaya çalışın, bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız inşallah..
kayınvalidem konusuna gelince ben hala bir çözüm bulamadım şu anda tatildeyiz kendi ailemin yanına geldik telefonda bile yetiştiriyor hastalıklarını, insan en azından uzaktayken akılları kalmasın diye iyiyim der, geçen ablam doğum yaptı kv, annemi aradı tebrik için düşünün o an bile yetiştirdiği bitkilere zehir atarken ondan etkilendiklerini iyi olmadığı anlatıyordu, ben de ciddi bir şey var sandım oysaki her yıl ilaçlama sırasında oluşan bir durummuş.. ilgi çekmeyi seviyor işte naparsınız
senin kvaldenle benimki tanıstıralım
gün boyu bahsedip dursunlar hastalıklarından
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?