- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
- Konu Sahibi mistikkedi01
-
Öncelikle böyle bir konuyu buraya açtığım için özür diliyorum.Çünki böyle bi konuyu ,nereye kime soracağımıda bilmiyorum..KK da makat hastalığı ( basur,anal fissür vb.) ile ilgili çok konu var..Forumlara baktım,ama tam bilgi alamadım..Yarın Genel cerrahiden randevu aldım..Yalnız muayene olmaktan UTANIYORUM..lütfen kınamayın..Gideceğim elbette bu hastalıkla yaşamaktan sıkıldım..Ama tecrübesi olan varsa bana anlatabilir mi..Muayene nasıl oluyor odaya girdikten sonra ne diyorsunuz...BÖlgeyi direk açmak zorundamısınız..bi kıyafet vs giydiriyorlar mı..Şimdiden Teşekkürler...
Fis kesmek...netten baktım bende genel cerrahiymiş..neyse hiç yoksa fiş kesenlere dert anlatmak zorunda kalmam..
Bence ihmal etme canım ilerlemiş hemoroit ameliyata kadar gidiyor zaten göreceğini görmüş :) hadi geçmiş olsunBurda bana yardım için zaman ayıran, tecrübelerini paylaşan ve destek olan herkese çok teşekkür ederimkorka korka..utana sıkılada olsa gittim..Sorunu söyleyince, çoğu arkadaşın dediği gibi..Sol yan pozisyonda yatırıp muayene etti..biraz canım yandı çünkü hemeroid var..ilaçları verip gönderdi..Ama ben o kadar kastım ki kendimi...birde 10 15 güne tekrar muayene gel dedi..duruma göre bakarız...ya iyileşir gitmem..yada amaaaan zaten göreceğini gördü bidaaa baksın derim şaka tabiii Tekrardan çok teşekkür ederim..İYİKİ VARSIN KK :)
kabızlık için bol su lifli besınler hareket et tuvaletın yoksa bıle otur terbıye et dedılerbende doğum sonrası olmuştu ama ben sadece homoroid sanıyordum..kabızlık ishal vs sorunum yoktu üstelik de.sonrasında da stress sıkıntı tetikleyince bir de abse oldu.fena birşey ..
hemen aynı gün yattım hastaneye.genel anestezi istedim.bayılıp ayılmam dahil 1 saat kadar sürdü.yalnız çok farklı türde teknikleri var,ben doktoruma çok güvenirim daha önce de operasyon yapmıştı bana,dediğini dinledim.1 hafta rapor verdi,sonrasınd ağrım sancım yok denecek kadar az oldu.acı ekşi gibi gıdaları yasakladı bir süre.sonrasında çok rahatım çok şükür.
kabızlık sorunu için ne dediler peki? yani çözümü onlarda değil mi zaten? sebebini bulmaları gerekli.
yok tuvalette uzun süre oturmak doğru değil.ne zaman gelirse o zaman gideceksin.ama alışkanlığa dönüştürmak gerekli.şöyle mesela,kahvaltı sonrası yürüyüş.spor hareket sonra duş alıp tuvalet gibi..kabızlık için bol su lifli besınler hareket et tuvaletın yoksa bıle otur terbıye et dedıler
hıç bısey benı ıshal gıbı yapmıyo ınsanlar 2 kayısı yeyınce tuvalete zor yetısıyo
kabızlık ıçın ılaç verıyolar kullanılan sure ıcınde ıyıyım bırakınca aynıuzun sure o ılaçları kullanmak da bagısak florasına gerı dönulmez zararlar verebılıyomus
yanı ozetle ben kendım kabızlığı asamıyorum onlarda uzun sure ılaç kullamayı doğru bulmuyolar haklılar
dur simdi tek tek cvp verıyımyok tuvalette uzun süre oturmak doğru değil.ne zaman gelirse o zaman gideceksin.ama alışkanlığa dönüştürmak gerekli.şöyle mesela,kahvaltı sonrası yürüyüş.spor hareket sonra duş alıp tuvalet gibi..
ilaçlarla olmaz beslenme alışkanlıkları ile ilgili.kuru meyveler.ama en güzeli kuru erik,komposto yap iç,yanesi de ye,harika gelir.sabahları aç karnına dene .
haşlanmış mısır üzerine su iç mesela.
lifli gıdalar çok çok önemli.kefir çok öenmli.
denedin mi hiç bunları?
Ben, halamın kızı, amcamın oğlu, halamın gelini hepimiz aynı doktora gittik. Doktor artık bizim aileyi k...dan tanıyorduKorkma yanı bak senin gibi binlerce insan her gün aynı şekilde muayene oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?