Hastalık, yeni evlilik, karmaşa..

E haklı,ya ne olacak.
Gelecekler tabii.
Hazır bakılan babayı ziyaret edecekler,vicdanlarını rahatlatıp gidecekler.
Kuzeniniz de onları her sefer ağırlayacak.
Ne yeni evliliğinden bir şey anlar ne düzen kurabilir.
Kabul etmesin.
Kuzeninizi daha tanımıyorlar kabul eder diye topu yeni evlenecek çifte attılar demekki.
Sesini çıkarsın derim.

Acıdım o babaya , kendi öz evlatları varken elin kızına atıyorlar...
Canım benim ben olsam bende vicdan yapardım kimin başına be gelir bilemeyiz, ama evlilik başka bişey , daha siz birbirinizi evlendikten sonra tanıyacaksınız. O babaya bakmak sana değil kendi çocuklarına düşer, eğer nişanlın ısrar ederse ben ozaman seninle evlenmek değilde babasına bakıcı evine temizlikçi yatağına kadın arıyor derim. Ama nişanlın derseki bütün bakımı benim üzerime sen elini sürmeyeceksin o ayrı, babasına bakmakla yükümlü her evlat, diğerleri bakmıyor diye nişanlında atacak değil.

Onu kabul etmiyor beyefendi .
Aklı evde kalirmis .
Kuzenim de kamera kurdururz demiş.
Yok Bence bu iş yaş çünkü karşı da nisanlisini düşünen bir adam yok.

8 kardeş değil de 2 kardeş olsalardı derdim ki düğünden 1 2 yıl sonra bir kardeşi baksın bir kuzeniniz ama 7 kardeş resmen babalarını yamayacak kapı bulmuşlar. Kuzeniniz çok haklı lakin ben burada da o adam a da üzüldüm sen dünyaya 8 tane çocuk getir büyüt yeme yedir giyme giydir 7 tanesi seni başından atsın yazıklar olsun öyle evlatlara..

Kuzeninin nişanlısı resmen son dakika golü atmış. Her şey planlı düğüne sayılı günler kala babam da bizle yaşayacak; bu resmen emrivaki. Madem böyle bir şey olacaktı en başından olasılıkları konuşmaları gerekirdi. Adam dürüst değil. Baba bu elbette bakmak ilgilenmek gerekir. Ancak tek çocuk değilmiş diğer 7si de sorumluluk almalı.

Kuzenim gerçekten çok iyi niyetli bir kız.
Ama çok net birisi .
Bu kadar insan varken yeni evli bir çifte mi kaldı dediğinde, onlar şimde de bir şey yapmıyor biliyorsun demiş .
Tamam yapmıyor ama oturup orta yolu bulmalisiniz .
Biz daha biz olamadan bu durum çok ağır deyince ben anne babamı getirirken sormam mi lazım demiş nisanli kişisi .
Kuzenim de o ev senin kadar benim de evin evet sorman lazım demiş .

Kuzeniniz mantıklı konuşmuş bence.. Tabi ki babası, atamaz ama zaten 8 kardeşlermiş ve bakıcısı da varmış. Yeni evli olana düşmez bence..

Kuzeninizin nişanlısı isterse kendi bakar tabii. Ama bu durumda kuzeninizin onunla evlenmek istememesini de normal karşılaması lazım. Böyle önemli bir konuda emrivaki yapmayı düşünen adam bu konuda uzlaşsalar bile başka konularda da emrivaki yapabilir. Bence kuzeniniz evlenmesin. Nişanlısı da istediği gibi kendi baksın.

Bu evliligin oluru yok.yeni gelinin evinde yatalak hasta ve bakici olacak sey deil.Allah sifasini versin babaya ama asla olmaz gibi.ne bilim kendi acimdan düsündüm evlenmezdim heralde ben.diger 7 kardes evlat deilmiymis.neden yeni gelinin evi yani?

İyi demiş. Ağzına sağlık

Yok, kesin evlenmesin. Hayata bakışları (bireysel hak ve özgürlüklere bakışları vs) çok farklı.

Kuzeniniz mantıklı şeyler söylemiş.Vicdan yapmasına gerek yok.Daha birbirlerine alışamadan evde iki kişi daha olucak.Biz evleneli 10 ay olucak anca alışmaya başladık birlikte yaşamaya 8 senelikte flört dönemimiz var.Ayrıca 7 kişi daha var tek çocuk olsa durumu anlarım.

Çok net oldu teşekkür ederim

Net ve baska çözüm yok bence.. aşk meşk hayatın gerçekleriyle yüzlesince hiç biri kalmaz. Kuzenin pismanligiyla kalır. Ki bu olay " aman kimin ne olacagi belli olmaz ana baba atilmaz, bakilmasi lazım" tarzi bi olay degil.. yeni yapilacak bir evlilik ve emrivaki yapan bir eş adayi.. cogu konuda insanın canini sikar.
Sonuç: evlenmesin.

Tek olmasını geçtim tek dahi olsa 1+1 ev tutulur . Kamera düzeni kurulur .
Evden işten her yerden izle .
Evi de yakın tutarsin ki gün içinde uğrama sansin olsun .
Kuzenim biz hiç bir yere gitmicek miyiz ?
Kalmaya gezmeye .
Evi yabancı birine bırakıp mi gitcez demiş.
Bilmiyorum sonları ne olur ?

Zaten kız uyumlu bir kız .
Ama aklı başında , bu zamanda kim böyle bir şeyi kabul eder.
Hadi 2 kardeş olsalar yada 3 olsunlar tamam ama 7 tane daha var .
Kimse oralı değil .
Babasını sokağa atsin diyen de yok.
Bilmiyorum çok zor

Zaten şu an tam olarak bu durum söz konusu.
Kız diyor ki ; bana gelip de hayatım böyle bir durum var nasıl yapalım dese anlicam .
Orta yolu buluruz diyor ama şu an beyefendi emrivaki yapıyor .
Üzerine bir de sana mi sorcam gibi bir laf demiş .
Olcak şey mi

Biz hasta babamiza senelerce baktik (agir hastaydi o adam kadar yatalak olmasada) ve bende kuzeniniz icin evlenmesin derim.hastaya bakmak (bakici olsa dahi) cok farkli birsey,hele ki psikolojik olarak. Babam hayatta olsaydi ha bugün yine bakar sirtimda tasirim ama onun cocugu benim. Nisanlisini anliyorum babasini atamaz. Ama kuzeninize de acayip yazik olacak..yani yapabiliriz derse cok takdir ederim. Ama bence ona danisilmadan böyle bir karar almasi olacak evlilik hakkinda cok sey gösteriyor zaten

Diğer arkadaslara katılıyorum bence de evlenmesin yeni evliyken bu durum zor olur. Sonuçta 8 kardeşler diyorsunuz neden onlar değil de sadece yeni gelin ?

Kimse vazgeçilmez değil. Anne babalar da kendilerine bakcak diye cocuk yapmasin. Bu tip yprumlar da var. Yok kac evlat babaya bakmiyormus.. ne alakasi var? Bakicisi varmis zaten.. insan yükü ağırdır. Nekadar severse sevsinler evliligin ilk zamanları sancılı olabiliyor.. düzelir diye bir hata yapmasin kesinlikle. Duzelmez nişanlısı.

Allah rahmet eylesin.
Son karar kendisinin olcak .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…