Hastalık, yeni evlilik, karmaşa..

Yeni evli olup bu durumla mutlu olan insan sizce olabilir mi ?
Bence olamaz
Kuzenin bunu kabul ederse yapacak birşey yok.
Öyle mutlu olur mu bilmem ama belki ayrılsa çok daha mutsuz olacak.
Yani demem o ki sen fikirlerini paylaş. Kendince doğru yolu göster yardımcı ol. Ama o ille o şekilde evlenicem derse de çok üzülme

Üzülürüm ama seçim onun .
Kabul etmez onu biliyorum .

Adam kuzeninize fikrini bile sormamış. Çok bencilce bir davranış. Kuzeniniz istememekte son derece haklı. Evliliğe ısınma, cicim ayları olur ilk zamanlar. Hem baba hem bakıcı olacak bir de üstüne sürekli gelen giden.. Evin düzeni farkli olacak, rahat edemeyecekler. Arkada 7 tane çocuk daha olmasa insan kabul edebilir ama burada haksızlık söz konusu. Ben olsam böyle bir evlilik için acele etmezdim. Bir daha düşünürdüm.

Size katılıyorum.
Bir kisi dahi olsun yanlarına alsin demedi.
Aklin yolu bir.

Adam fikir sorma zahmetinde bile bulunmuyor. Emrivaki ile iş yapmaya çalışıyor. Tabi ki anne babamız atamayız kapı önüne koyamayız. Ama 8 kardeşin olduğu yerde yeni gelinin evine düşmez bu iş. Evlenmesin kendine yazık etmesin. Hastaya üzüldüm ama daha kocasını tanımayan birinin evinde iki yabancı daha olması uygun değil. Allah hastanın yardımcısı olsun. Herşeyi gayet net söylemiş kuzeniniz zaten daha ısrar olursa ve evlenirse çok da mutlu bir evlilik olmayacak.

Size katılıyorum.
Bir kisi dahi olsun yanlarına alsin demedi.
Aklin yolu bir.

Diğer kardeşler de kabul etmiyor demişsiniz. Doğru düzgün bir kurumda (bakıcısı, hemşiresi olan) kalmasına nasil bakıyorlar? Ev açmaktan daha sağlıklı geliyor bana şahsen. Sürekli kamera ile takip edilen yerler var. Güvenli, temiz olur adam da rahat eder belki..

Anne baba illaki atılmaz,fakat bu durum saçma ötesi.
Madem ki bakıcı ve 8 kardeş var,her çocuk 500 tl versin,4000tl ile bakıcı parası,kira evin masrafı vs karşılansın oturacakları apartmanda babayada kiralık daire tutulur.
Hem dibinde gözünün önünde olmuş olur,hemde diğer kardeşler istediği zaman babalarını rahat ziyaret ederler.
Diğer türlü bakıcı,hasta yatalak baba,yeni gelin hiç mümkün değil beyin error.
Böyle bile zor olur,diğer türlü hiç vicdan yapmasın ayrılsın.
Kendisinede şuan fazlasıyla vicdansızca davranılıyor zaten.

Kendimi kp yerine koydum ne acı ne kötü. Ama bizim orda yaşlılar için kullanılan bir deyim aklıma geldi “Azrail kardeşi olsa kaç gün müsade eder.”
Bakıcı da varmış bilemedim hani yük üstüne binmeyecek sonuçta

Babamlar da on kardeş, babam da yeni evliyken rahmetli annesine ben bakacam diye tutturmuş. Sonra evlenince annemle aralarında sorun çıkmış. Yani annem başta sorun etmemiş de anlaşamamışlar kv ile...

Babam şimdi "o kadar eski evli kardeş varken yeni evli halimle neden ortaya atıldım ki ben de " diye kendini eleştiriyor.

Bence büyük kardeşleri bakmalı.. Yada herkes ortak para koyacak, yakında bir ev tutulacak, bakıcı bakacak. Evlatları da her gün uğrar, yemek götürür , halini hatrını sorar. Yalnız bırakmamış olurlar yine. Bu da bir çözüm...

Iyi olayim nisanlimla aram bozulmasin diyorsa tabiki de kabul etsin. Ama sonra burda yeter diye konu acacak bellki bosanmaya kadar gidecek. Ama ne olursa oksun ben hayatimi mahfedemem diyorsa sonuna kadar hakli bakmak zorunda degil ayni evde yasamak zorunda da degil..

Daha yeni evlenen bir çift birbirlerine alışmadan evde iki yabancı kişi daha olacak. Bir de yeni evlenmiş insanlar başbaşa olmak isterler. Diğer kardeşler ayıp etmiş fazlasıyla. Yaşlı adam tabiki sokakta bırakılmaz ama en azından aynı apartmanda başka bir daire daha kiralanır yaşlı adam bakıcı ile orada kalır. Aynı evin içinde evlenir evlenmez olmaz.

Hem de daha önceden bilinen bir şey değilmiş , resmen adam oldu bittiye getirmiş. Bence şartlarını belli etsin gerekirse ayrılsın.

Dini olarak da gelinin bakma zorunluluğu yok ki. Oğlu bakmak zorunda. Sokağa atın demez kimse ama yeni evli birine bu sorumluluğu yüklemeleri olmamış. Bence aynı apartman ya da yakın apartman da bir daire kiralanip orda yaşayabilirdi. Bunu nişanlısının da düşünmesi lazım. İnsan yeni bir hayat kuruyorken, sevdiği kişi ile evlerinde başbaşa olmak ister en azından yeni evlendikleri bir kaç sene.

Eğer kuzeninin birazcık aklı varsa kaçarak uzaklaşsın
1)kendi kardeşlerinin bakmadığı hasta babanın yükünü daha ilk günden ona yükleyen adam hayatın geri kalan her yerinde o kadını kullanmak ister daha cicim aylarına bile girmeden bunu isteyen o evlilik monotonlaşınca neler neler eder
2)babasının yatalak olduğunu daha önceden bilmiyor muydu son anda Kıza bu sorumluluğu yüklüyor klasik nasılsa nişanda takıldı nasılsa terk edemez kafası
3)yarın baba ölse bile 7 kardeş gelecek gidecek eşi olacak çocuğu olacak Allah aşkına biz bir iki tanesini kaldıramıyoruz biri bitse biri başlar 7 kardeş ne ya
4)madem kamera kurdurmayı başka eve taşımaya gönlü elvermiyor paşanın kimsenin başını yakmaya hakkı yok,kuzenin arkasına bile bakmadan terketsin bence

Babanin kendi evinde bakici baksin.
Ama bu tekliften sonra da ben o nişanliya guvenmem. İmzayi atinca o benim babam diye karisina sormadan eve yerlestirir diye dusunuyorum... Soz ucar hicbir seyin garantisi yok... geçici sure icin diye getirir eve yerlestirir... Bu iş yaş maalesef

Daha evlenmeden böyle ciddi bir kararı ona sormadan alabiliyorsa evlendikten sonra dediğim dedik çaldığım düdük olacağı aşikar.

Kayınpeder sağlıklı olsa bile durum çok kolay değilken bakıma muhtaç kayınpeder ve onun bakıcısı ile yaşamak cidden sıkıntı.Yarin bakıcı işten ayrılır bu kız bakarken bulur.Cocuklar babalarını özler "kardeşlerimi evime getirirken sana mı soracağım " denilir.Eskiden bir eve sigmaya çalışan 10 insana daha rahat edebilecekleri ikinci bir ev verilmiş gibi olacak

Bu durumda tek çıkar yol ya yan yana ya da altı üstü daireler tutmak gibi görünüyor. Böylece nişanlısı her daim gidip babasını kontrol edebilir, e bakıcı zaten varmış.

Kesinlikle geri adım atmasın kuzeniniz.
Tamam tek cocuk olsa amenna diyeceğim ki onda bile durup düşünülür yani.
Madem bakıcısı var 8 kardeş bir ev ayarlar,bakıciyla kalir baba,her gün sırayla ziyaret/kontrol edilir.
Gerekirse evlenmesin ,kabul etmesin yada. Vicdan yapacak birşey yok bu adam kimsesiz değil yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…