Hastalık, yeni evlilik, karmaşa..

Kuzeniniz gerekeni söylemiş geri adım atmasın . Evlenir evlenmez kimse böyle bir durumla karşılaşmak istemez . Anlayamadığım madem o kadar zaruri şuan ne yapıyorlar. O kalan kardeşler sokağa mi atacak babalarını el insaf yahu ..

üfff siz ne saçmalıyorsunuz ya. vicdan vicdan üstüne. sekiz kardeş var heeeeeyyy sekizzz. ve daha evli bile olmayan nişanlı küçük bir genç kız var. herhalde bir zaman onada bakma sırası gelecek. ama düğünün ertesi bakıcıyla kp nin eve gelmesi akla ve mantığa uygun mu sizce ya. 6 ay sonra getirin de kızım. ben önce bi evime alışayım de.

kuzeninizin nişanlısı alsın kardeşlerini karşısına ben evleniyorum, yeni evli bir insan olucam sonuçta, eşimin de yaşı küçük. babama napıcaz nasıl bakıcaz bir plan belirlememiz lazım desin. kimse bakmak istemezse o zaman toplucaz aramızda paraları ya küçük bir ev+bakıcı yada uygun bir bakım merkezine yerleştiricez desin. yada topluca dönüşümlü bakılacak desin. bu ne saçmalık. 20 li yaşlarında yeni evli kız, ne yapacak nasıl çekip çevirecek, evliliğinde nasıl mutlu olacak. bunun hamileliği var lohusalığı var. babaya çok üzüldüm Allah korusun. kardeşler akrabalar atmışlar bir kenara. bu kuzeninizin ailesinde kv vefat etmiş anladığım kadarıyla. ama bunlara akıl verecek çekip çevirecek bir aile büyüğü hiç mi yok. eğer kuzeninizin nişanlısı en büyük kardeşse o biraz otoritesini kullansın. ailesine çeki düzen versin.

Sorun cozulmeden evlenmesin. Gerci eninde sonunda kuzene kalir ihale. Digerleri sahip çıkmadığına gore. Benim kayinvalide nisanliyken oldu. Kp uzaktayiz diye gelemedi. Tayin istesek aninda evimizde. Yanima geldi 1 ay. Inanin zulum oldu. Kendimi unuttum ona yemek hazirlayacagim diye. Paralari var yine de cocuklara yük oluyor. Herkesin psikolojisi bozuldu su an. Bakici buldurup kendi evinde baktiracaksa ok. Yoksa kendi bilir.

Son düzenleme:
Söz konusu kişi, kuzeninizin babası olsaydı nişanlısının ne yapmasını beklerse onu yapsın.

bir muddet siz de olmasi guzel degil. 8 kisi bunlar. neden sen? haa bakti nisanlin digerleri havasina bakiyor,o zaman mecbur alin bas taci edin. zaten ne kadar omrü kalmistirki..

Evlenmeden yanına almamış da evlenince mi alacakmış yanına? Valla bu erkeklerin “evlenince yanıma alacağım”ları bende nefret uyandırıyor. Al canım evlenmeyi niye bekledin bekliyosun?!

Yani sorumluluğu tek başıma alamadım alamıyorum, sorumluluğu sana da yüklicem hatta sadece sana yüklicem (nasıl olsa evde bitün gün duran kadın kendi akşamdan akşama görecek) ben bir halt etmicem vicdanım da rahat edecek diyor aklınca.

Net tavrını koysun. Gerekirse evlenmesin. Hatta ona güzelce açıklama yaptığında “istemiyosun yani” triplerine giren biriyle evlenme fikrini bile birkaç defa daha düşünsün.

8 kardeş varken yeni evlenmiş kardeşe, yeni evlilere bakmak düşmez. Bunların derdi babalarına senin bakman. Ne vicdanı allasen. Bir de adamın vicdanına oynamaya kalkarlar.
Babalarına bakmak bir tarafa bir de o 8 kardeşe sık sık bakmak zorunda kalır kuzeniniz.

Ayrıca burada ağustostaki düğüne kalmış bir ay, yapılmış büyük bir emrivaki var.
Fikirlerini almamak var, ortak yaşam ile ilgili tek başına karar almalar var ve bence bu kuzeninize yapılmış büyük bir saygısızlık.

Hasta bir baba bu yapmayın. Çok kardeş olunca herkes diğerinden bekliyor. Büyükler ortada kalıyor. Bence 2-3 ay almasın. Sonra kuzenininizde kalsın. Bakıcı varmış oğlu da bakar babasına. Gelenleri dert etmesin istemiyorsa çay bile koymasın. Babasını evine kabul etmeyip hergün gelecek değiller

Allah sizden razı olsun. Bence de kuzen ziyaretleri sınırlandırsın. Hiç sevmem yiyip içip vah vah yapan ay iyi bakmıyor diyen tipleri. Allah korusun evlerden uzak.

Güncelleme :
Kızlar kuzenim nişanlısı ile konuşmuş.
Bu kadar insan varken, bu kadar kisi varken herkes keyfine bakıyor .
Geziyor eğleniyor.
Ailede yaşı en ufak olan birine böyle bir şey yapmasını istiyorsun .
Sen ne istediğinin farkında misin ?
Bu kadar büyük bir sorumluluğu ben kabul etmek zorunda miyim .
Yeni evli olcam .
Birbirimize alışma süremiz olcak
Biz daha kendimiz ne yapcagimizi bilmiyorken olcak şey mi demiş .
Avrupada 3 tane büyüğü var nişanlısının.
Ben uzagim deyip kaçıyorlar .
Onlar da gelsin.
Sadece sen yoksun ki demiş .
Nişanlısı da mecburen kabul etmiş .
Yüzü düşmüş.
Durum bu

vicdan yapanlar. tazecik kiziniz guzel kiziniz iki ay sonra gelin olur kani kayniyor civil civil genc bir kiz. sonra bir bakiyirsunuz kiziniza dugun ertesi yatalak bir hasta baba yaninda bakicisiyla birlikte gonderiliyor. hemde damadiniz 8 kardesken. o zamanda essek gibi bakacak diyecekmisiniz. biraz empati lutfen ya. bu is donusumlu olur. ama ilk sirada daha evlenmemis yeni gelin olmamali. bu insan kullanmaktir. yapmayin ya. insaf biraz. kabul etme kizim. bende bakarim elbet. ama herkes bakacak diyeceksin. ac agzini biraz.

O işler pek öyle olmuyor. Evlenince getirir.En iyisi huzurevi .

Gerçekten 8 kardeş varken neden, sırayla bakacağız 1 ay 1 ay dönüşümlü dese neyse. Bence de evlenmesin

Onların umurunda bile değil .
7 kardeşin içinde bir sizin nısanlınızınmı umurunda en azından bir sure baksalar bırsene birkaç ay nişanlınızın çözmesi kardeşleriyle konuşup halletmesi gerek 8 kardeş herkes 1 buçuk ay baksa senede bir sefer sıra gelir

evlendikten sonra babayı alıp gelirse aha kk demişti dersin.

Canım kuzenin çok iyi düşünsün evet çok ama çok üzücü bir durum. Allah kpde şifa versin.
Ama 8 kardeş varken yeni geline bu yıkılmaya çalışılıyorsa terbiyesizliktir. Asıl kuzenine karşı vicdansız davranılıyor.
Tamam hastalık bu allah korusun. Yarın öbür gün bizim yada ailemizin başına da gelebilir hepsine tamam..
Ama bu olay daha çok enayi yerine konmaya giriyor..
Yeni gelin her şeyi yeni olacak hayatı,evi,alışma süreci tüm bu hengamede 8 kardeşe rağmen hasta kp bakıcı ve gelenler gidenler.
Kuzenin ailesine açsın bi durumu bakalım onlar ne düşünüyor.
Ayrıca nişanlısının bunu söylemesi lazım en başta kardeşlerine yeni evli olucam benide anlayın diye. Onlara değil de kuzenine yükleniyor.
Şimdi böyleyse yarın öbür gün evlendiler.
Bu sefer benimde evim babam gelecek tabi. Napim falan filana gelecek mevzu.
Kimseye kolay kolay böyle şeyler söylemem ama kuzenin çok çok iyi düşünsün. Balık baştan kokmuş sanki canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…