Hastalık, yeni evlilik, karmaşa..

aynen ben de evlenmesin diyorum.

ben de olsam ilk aylar istemezdim kesinlikle. Bir de nişanlısınin son dk kararı değil de korkusundan söylemeyi son zamanlara biraktığı birşey gibi geldi bana. Eğer ailesinden kimse hiç bakmıyorsa bakmayacaksa birkaç ay müsade ister sonra uygun bir ev tutma şartı ile kabul ederdim. Çünkü sonuçta babası ve bakıcı kolaylığı var. Amaa babasına bakmayan diğer 8 evladı evime sokmazdim. Babasını gormeye bile gelmesinler. Ya da belirli gunlerde yarım saat o kadar.

Tmm da bu adamin bekar yada evli cocugu evi barkı yokmu .Adamin bakıma muhtac olduğu yeni gelin gelince mi anlaşılmıs .Hiç birsey anlamadım.
Yeni gelin uygundur baksın mı olmuş .
yahu nesini anlamadınız 8 kardeşler bakıcı bakıyor adama bu en son battal gazi benim diyen eleman ben evlenirim karım bakar moduna girmiş bunda diğer 7 abi ablanın etkisi zaten vardır.

Ah keşke herkes sizin eşiniz gibi olsa karısını korusa. Sizin gibi olsa da buyuklerine baksa. Ben de yaşlı başlı insanların 2 3 ayda bir dolastirilmasina karşıyım cok zor. diğer evlatları varsa gercekten görmek vakit gecirnek istiyorlarsa o başka. Ama diğerleri bakmayıp geline yıkıyorlarsa mecbur tutuyorlarsa ve kv kp cok huysuzsa cektiriyirsa o gelininde kendine göre düzen kurmak hakkı.

Ayni durumu yegenim yasadi.nisanlandiktan sonra kv felc tarzi bisey gecirdi.haliyle dugun ertelendi.sonra nisanlisinin ailesi sizinle beraber yasasin bakicida tutariz dediler.ama yegenim kabul etmedi yeni evliyiz nasi olacak ki dedi.cok sukur kv duzeldi.zor bi karar ben yapar miydim yapamazdim ama sabirli biriyse allah rizasi icin yapabilir

Kuzenim, nisanlisina bana danışmadan mi buna karar veriyorsun dediğinde benim babam sana mi sormam gerekiyor gibi birşeyler demiş .
Kuzenim de o ev senin olduğu kadar benim de evim .
Bana danışmadan böyle bir karar vermen ne kadar doğru?
Kaldı ki biz seninle 20 yıllık evli değiliz .
Öyle olsak .
Duzenimiz belli olsa çocuklarımız yetişkin olsa tamam ama aynı evde yabancı bir bakıcı ile ben sürekli olarak ne yapcam demiş ..
Oda istemiyorssun öyle mi demiş .
Istememek değil burada soz konusu olan 8 kardeş olarak , orta yolu bulun .
Diğer kardeşlerinin düzenleri herşeyi belli yeni evli bir çifte mi bu yakışır demiş .
Insanlar ilk evlendiklerinde oturmaya misafir kabul etmiyor sen benden çok büyük bir şey talep ediyorsun .
Hadi 2 kardeş 3 kardeş olsaniz tamam ama 8 tane bu demiş .
Gayet sakin bir şekilde .
Evlilik işini askıya almayı düşünüyor

Hangi akılla bunu söylüyorlar bilmiyorum

Kizlar guncelleme;
kuzenimle görüştüm...
Nişanlısı bu konuya dair hiç bir şey soylememis .
Hiç bir şey olmamış gibi devam ediyormuş ..
Kuzenim enistemle yani babası ile konuşmuş bu konuyu .
Eniştem çok akıllı ve sakin bir adamdır .
Kimse yokken damadina , madem aile içi karışık babanın durumu ne olcak demiş.
Ona bir şey dememiş .
Ayrı ev tutup bakıcı ile orda mi kalacak doğru mi anlamisim demiş .
Dmat bey de tık yok .

Kuzenim de benim hiç fikrimi bile almadan emrivaki yapip konuştuğu için çok kırgınım.
Ve evlenmek istemiyorum diyor .

Babaya bir şey diyemez tabi gücü anca nişan yaptığı ve mecbur bıraktığı kızcağıza yeter. Babasına da verseymis ya aynı cevapları size mi soracağım diye ayy nasıl sinir oldum bu konuya anlatamam. Paşa hazretleri net bir şekilde cevabını versin kuzeniniz de önüne baksın böyle saçma bir dayatma olamaz. Düğüne kadar oyalayıp düğünden sonra eve de getirebilir belli olmaz ki bu adama

Kuzenimi de teyzemi ve eniştemi de tanıyorum .
Ertesi gün mahkemeye giderler .

valla kuzeniniz muhtemelen evlenecek ama kendine yazık edecek üzüldüm ben.

Davul bile dengi dengine diye bir laf vardır çok severim .
Belki eleştirenler olabilir ama bu sözün doğruluğuna inanıyorum .

Insanlara cektireceksin işte güzellikten iyilikten anlayan yok ki memlekette böyle maraz doğuruyorlar. Kuzeniniz ve ailesi belli ki aklı başında ınsanlar yol yakınken dönmekte fayda var

Insanlara cektireceksin işte güzellikten iyilikten anlayan yok ki memlekette böyle maraz doğuruyorlar. Kuzeniniz ve ailesi belli ki aklı başında ınsanlar yol yakınken dönmekte fayda var
Inanın övmek için konuşmuyorum .
Çok sakin çok hanım bir kız.
Eğitimli ve terbiyeli...
Olaylar karşısında soğukkanlı ve istikrarlı durur .
Bunca zamandır nisanli , ne bir şey istedi ne bekledi.
Ailesinden herşeyi gördü zaten .
Gözü yok ki .
Olduğu kadar der hep.
Fakat damat bey , basının üzerinde taşıması gerekirken onun ailesi hep kiskandi istemedi .
Isteme günü bile terbiyesizlik yaptılar.
Şimdi kalkıp son dakika gol atmaya çalışıyor.

Davul bile dengi dengine diye bir laf vardır çok severim .
Belki eleştirenler olabilir ama bu sözün doğruluğuna inanıyorum .
Önceden ben kişilere yalnızca insan oldukları için değer verip sever sayardim fakat ben kendi nisanlimdan da gördüm ki olmuyor .
Karşı tarafa yetmiyor .
Anlamıyor insanı enayi sanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…