- 16 Şubat 2012
- 1.573
- 503
- 323
- Konu Sahibi Efsetefset
-
aynen ben de evlenmesin diyorum.Hanımlar merhaba .
Kuzenimin ağustos ayında düğünü var.
Kayınpederi yatalak hasta ...
Hiç bir şey bilmiyor . Öylece yatıyor.
Ayrıca nişanlısı 8 kardeş .
Bu akşam nişanlısı, aile ici bir problemden dolayı evlenirken yanına alacağını belirtmiş .
Kuzenim de bunu bana danışmadan böyle bir karar vermen ne kadar doğru demiş ...
Babam benim ne yapayım, sokağa mi atayım demiş .
Kuzenim de, 8 kardeş bir araya gelip bir çözüm bulun burada mesele çok farklı yeni evli olcaz yarın bir gün çocuğumuz olcak , hemen evlenir evlenmez bu durum bizi nasıl etkiler farkında misin demiş .
20 yıllık evli olsak anlarım ama şu an için bu çok büyük bir şey demiş .
Ostemiyosun yani demiş .
Şu anda da bakıcı var bakıyor ..
Bakıcısı ile birlikte gelicek, evde yabancı bir insanla 24 saat ben ne yapcam demiş .
Konu çok derin yüzeysel olarak bu .
Bir yandan vicdan azabı çekiyorum bir yandan da 8 kardeş varken bana mi yakışır diyorum diyor .
Lütfen yardım edin kendisine..
yahu nesini anlamadınız 8 kardeşler bakıcı bakıyor adama bu en son battal gazi benim diyen eleman ben evlenirim karım bakar moduna girmiş bunda diğer 7 abi ablanın etkisi zaten vardır.Tmm da bu adamin bekar yada evli cocugu evi barkı yokmu .Adamin bakıma muhtac olduğu yeni gelin gelince mi anlaşılmıs .Hiç birsey anlamadım.
Yeni gelin uygundur baksın mı olmuş .
Ah keşke herkes sizin eşiniz gibi olsa karısını korusa. Sizin gibi olsa da buyuklerine baksa. Ben de yaşlı başlı insanların 2 3 ayda bir dolastirilmasina karşıyım cok zor. diğer evlatları varsa gercekten görmek vakit gecirnek istiyorlarsa o başka. Ama diğerleri bakmayıp geline yıkıyorlarsa mecbur tutuyorlarsa ve kv kp cok huysuzsa cektiriyirsa o gelininde kendine göre düzen kurmak hakkı.Yani bilemedim zor bir karar. Ben k.p ime bakıyorum ama bana emrivaki yapılmadı.
Zor durumda kaldı o zaman eşim. Zar zor söyledi bana, rica etti . Eşimin kişiliğini de bildiğim için kabul ettim.
Eşim vefalıdır, kıymet bilir, nankör değildir. Beni mecbur gibi görmez.
Mecburmusum gibi yaklassaydi kabul etmezdim.
Gelen giden çok oluyor evet ama bu benim kontrolümde oluyor.
Iyi zamanlar sıkça gelip gittiklerinde eşim buna benim.isteğim doğrultusunda kota koydu.
15 günde bir gelmek isteyen geliyordu uygunsak. Iyk baştan çok söylenen oldu , o zamanda eşim " istiyorsanız hep sizde kalsın biz gelelim ziyarete dedi.
Sırayla kalma durumu da yapabilirsiniz sizler , ben kabul etmedim. Babama sorduğumuzda çok mahsunlasti , bizde daimi kalmasını istedik.
Zor mu , elbette çok zor ama onun için çok daha zor. Bakıcısı varsa , eşi nankör değilse, mecburi görmüyorsa kabul edebilir.
Herkesin evlatligi kendine. 8 değil 10 kardes bile olsa herkes kendi çapında evlattir.
Kuzenim, nisanlisina bana danışmadan mi buna karar veriyorsun dediğinde benim babam sana mi sormam gerekiyor gibi birşeyler demiş .Yani bilemedim zor bir karar. Ben k.p ime bakıyorum ama bana emrivaki yapılmadı.
Zor durumda kaldı o zaman eşim. Zar zor söyledi bana, rica etti . Eşimin kişiliğini de bildiğim için kabul ettim.
Eşim vefalıdır, kıymet bilir, nankör değildir. Beni mecbur gibi görmez.
Mecburmusum gibi yaklassaydi kabul etmezdim.
Gelen giden çok oluyor evet ama bu benim kontrolümde oluyor.
Iyi zamanlar sıkça gelip gittiklerinde eşim buna benim.isteğim doğrultusunda kota koydu.
15 günde bir gelmek isteyen geliyordu uygunsak. Iyk baştan çok söylenen oldu , o zamanda eşim " istiyorsanız hep sizde kalsın biz gelelim ziyarete dedi.
Sırayla kalma durumu da yapabilirsiniz sizler , ben kabul etmedim. Babama sorduğumuzda çok mahsunlasti , bizde daimi kalmasını istedik.
Zor mu , elbette çok zor ama onun için çok daha zor. Bakıcısı varsa , eşi nankör değilse, mecburi görmüyorsa kabul edebilir.
Herkesin evlatligi kendine. 8 değil 10 kardes bile olsa herkes kendi çapında evlattir.
Saçmalık .Adamin duzenini niye degistiriyorlar .yahu nesini anlamadınız 8 kardeşler bakıcı bakıyor adama bu en son battal gazi benim diyen eleman ben evlenirim karım bakar moduna girmiş bunda diğer 7 abi ablanın etkisi zaten vardır.
Hangi akılla bunu söylüyorlar bilmiyorumAyni durumu yegenim yasadi.nisanlandiktan sonra kv felc tarzi bisey gecirdi.haliyle dugun ertelendi.sonra nisanlisinin ailesi sizinle beraber yasasin bakicida tutariz dediler.ama yegenim kabul etmedi yeni evliyiz nasi olacak ki dedi.cok sukur kv duzeldi.zor bi karar ben yapar miydim yapamazdim ama sabirli biriyse allah rizasi icin yapabilir
Babaya bir şey diyemez tabi gücü anca nişan yaptığı ve mecbur bıraktığı kızcağıza yeter. Babasına da verseymis ya aynı cevapları size mi soracağım diye ayy nasıl sinir oldum bu konuya anlatamam. Paşa hazretleri net bir şekilde cevabını versin kuzeniniz de önüne baksın böyle saçma bir dayatma olamaz. Düğüne kadar oyalayıp düğünden sonra eve de getirebilir belli olmaz ki bu adamaKizlar guncelleme;
kuzenimle görüştüm...
Nişanlısı bu konuya dair hiç bir şey soylememis .
Hiç bir şey olmamış gibi devam ediyormuş ..
Kuzenim enistemle yani babası ile konuşmuş bu konuyu .
Eniştem çok akıllı ve sakin bir adamdır .
Kimse yokken damadina , madem aile içi karışık babanın durumu ne olcak demiş.
Ona bir şey dememiş .
Ayrı ev tutup bakıcı ile orda mi kalacak doğru mi anlamisim demiş .
Dmat bey de tık yok .
Kuzenim de benim hiç fikrimi bile almadan emrivaki yapip konuştuğu için çok kırgınım.
Ve evlenmek istemiyorum diyor .
Kuzenimi de teyzemi ve eniştemi de tanıyorum .Babaya bir şey diyemez tabi gücü anca nişan yaptığı ve mecbur bıraktığı kızcağıza yeter. Babasına da verseymis ya aynı cevapları size mi soracağım diye ayy nasıl sinir oldum bu konuya anlatamam. Paşa hazretleri net bir şekilde cevabını versin kuzeniniz de önüne baksın böyle saçma bir dayatma olamaz. Düğüne kadar oyalayıp düğünden sonra eve de getirebilir belli olmaz ki bu adama
Zaten eniştemin 4 dairesi var birini kızına düğün hediyesi olarak verdi .Kuzenimi de teyzemi ve eniştemi de tanıyorum .
Ertesi gün mahkemeye giderler .
e bedava işçi geliyor mantığıSaçmalık .Adamin duzenini niye degistiriyorlar .
Çok saçma bir şey bu.e bedava işçi geliyor mantığı
valla kuzeniniz muhtemelen evlenecek ama kendine yazık edecek üzüldüm ben.Çok saçma bir şey bu.
Bu kız el bebek gül bebek büyüdü.
Yabancı dili , sertifikaları herşeyi var.
Guzel de .
Fakat damat beyin hiç bir şeyi yoktu .
Hiç bir şey demeden kabul ettiler .
Şimdi dediklerine bakar misiniz ?
Davul bile dengi dengine diye bir laf vardır çok severim .Çok saçma bir şey bu.
Guzel de .
Insanlara cektireceksin işte güzellikten iyilikten anlayan yok ki memlekette böyle maraz doğuruyorlar. Kuzeniniz ve ailesi belli ki aklı başında ınsanlar yol yakınken dönmekte fayda varÇok saçma bir şey bu.
Guzel de .
Inanın övmek için konuşmuyorum .Insanlara cektireceksin işte güzellikten iyilikten anlayan yok ki memlekette böyle maraz doğuruyorlar. Kuzeniniz ve ailesi belli ki aklı başında ınsanlar yol yakınken dönmekte fayda var
Böyle bir şey olursa evlenmem diyor ki olmasa bile aklımı çok kurcaladi diyor .valla kuzeniniz muhtemelen evlenecek ama kendine yazık edecek üzüldüm ben.
Önceden ben kişilere yalnızca insan oldukları için değer verip sever sayardim fakat ben kendi nisanlimdan da gördüm ki olmuyor .Davul bile dengi dengine diye bir laf vardır çok severim .
Belki eleştirenler olabilir ama bu sözün doğruluğuna inanıyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?