Hastanede başıma gelenler...

Boşuna uğraşıyorsun inan küçücük çocukla herhalde bir alıp veremediğimiz var sanıyorlar ya da bilerek yapıldığını. Serviste topuk kanı alana kadar neler çekiyorum, anlatıyorum canı yanmıyor uyaran verdiğim için tepki olarak ağlıyor dediğim halde yaptırmak istemeyen o kadar aile var ki birde topuk kanının ne kadar önemli olduğunu anlasalar ama yok. Burayı okuyunca bazı şeyler için zorlamamak lazım onu anlıyorum istemiyor mu yapmayacaksın kendi çocuğu kendi kararı bırak ama ileride bir sorun çıktı mı benim vicdanım rahat.

En basta calisma arkadaslari tolere etmez falan hikaye zaten de ben konuya gore yorum yapiyorum cok buyuk rezillik var. Yuzde bir fire de cok buyuk bir rakam. Kucumsuyorsan bu sayiyi ve o sayinin bir insani temsil ettigini dusunmuyorsan bosa konusmayalim. Hastadan tarafa bir empati goremedim sende.

Ya başınız sağ olsun o kadar üzüldüm ki ben diyeceğimi bilemiyoeum

Biz bilmiyoruz sanki bunları.Iyiki söylediniz.Biz bilerek yapıyoruz zaten.Hosumuza gidiyor.Zevk aliyoruz.Sizler insansiniz biz değiliz.Onun insan olduğunu bilmiyoruz.Ay kiyamam dersen bu meslegi asil ozaman yapamazsın
Tamam yani illa kıyacağım diyorsunuz..
Az öncede yazdım zorla veya babanızın hayrına çalışmıyorsunuz!!

Gunde 2000 hastadan kan alip bu kadar rezillige sebep olmak zor zanaat olsa gerek.
Bak canım

Orda çalışan da memnun değil, buna sebep nedir? Bu şartlar niye var?

Anne olunca her yönden haklı olunmuyor ne yazık.

öyle ya da böyle. Kan alındı

Kimse çocuğun Çan'ını almak istemedi, herkes işini yapıyor.

Bir kerede aldığını bildiğiniz bir yer varsa oraya götürün madem risk almak istemiyorsanuz.Bir kerede alınır diye bir şey yok.Biz istiyor muyuz can yakmayı . Aklınız alıyor mu?Çocuk damarında usta olduğum halde nadiren bir kerede bulamadığımda bu direnclerle karşılaşıyorum.Direnc hadi normal yine.Laflara bak ya..Yerin dibine sokulmuşuz ne beceriksizligimiz kalmış ne insanlıksizligimız.Onyargi hep önyargı.Bizde de onur var sizin hastanız varsa.Biz de kıymetsiz değiliz.Onura saygısızlık hicbir meslekte bukadar yoktur.Insanin özgüvenini çokertırsınız yaaa.Meslekten yaşamdan soğutursunuz.Depresyona sokarsınız.
Şikayet edilecek ne var üç kerede alındığında ayrıca.Damari kotu değil mi?Hep kolay mi bulunuyor?Bir tek bu hemsire mi uc kerede girdi.?Ah keşke hemşire olsaydınız da bu işi yapsaydınız.Coluk çocuğunuz birgün hemşire olur nasılsa.

Son düzenleme:
Arkadaşlar. Ben burda tüm sağlık çalışanlarına bir şey demedim. Ben yaşadığım bir olayı anlattım. Siz üstünüze alınıyorsunuz. Siz orda değildiniz görmediniz bile niye hemen savunmaya geçiyorsunuz yargılıyorsunuz anlamıyorum. su bimerden sonra şımardı insanlar, yok beğenmiyorsan kendin al ya da hiç olmadı hastaneye götürme diyen sağlık görevlileri var ya onlar istediklerini üstlerine alabilirler. Durduk yere sorun çıkarıyormuşuz gibi davranılması hususundan da ayrıca sıtkım sıyrıldı. Ben nereye başvuracağımı anladım sağ olun arkadaşlar yardımcı oldunuz. Daha da gerilim çıksın istemiyorum. Kişisel tartışmalara dönmek üzere konu. Hepinize çok tşk ediyorum. Mune konuyu kapatabilir misin rica etsem?

Herkes isini yapsa boyle rezillik yasanmazdi zaten. Insani anne olmak hakli yapmiyorsa sartlari bahane etmek hic hakli cikarmaz saglik calisanlarini. Bunyesi kaldirmayan is degisimi yapsin.

Kişiselleştirmeyelim lütfen. Ben tüm sağlık çalışanlarına itham etmedim konuyu. Ben sizi elbette anlıyorum 3 haftada bir görüyorum zaten aöa bu seferki durum çok farklı. Daha önce hiçbir şekilde yaşamadım bu durumu.

Evet kim babasının hayrına çalışmış ki bizler de babamızın hayrına çalışalım akşama kadar binlerce hasta hastanın yakınları milyonlarca soru cevap tavır trip Çekiyoruz sizin gibileri olduğu kadar teşekkür eden mutlu ayrılanlarda bir o kadar çok, bizlerde herhangi bir çocuğun ağlamasından rahatsız olmasından zevk almıyoruz mazoşist değiliz tamam mı anemiymiş çocuk yaşı da küçük o İşler öyle duygusallıkla olmuyor ay kıyamam edemem yavrum cicimlede olmuyor ay bunu beğenmedim bunun damarı belirgin. Ben alamam demekle de olmuor yapacaksın mecbur işin herkes bir profesyonel Veya beceriksiz değil dimi bu yaşanılanlar normal şeyler yeter artık

Her meslekte iyisi de var kötüsü de. Burda sırf meslektaşı diye hemşireyi evladı gibi savunanlar neyin kafasında? Ben milyon tane iş ahlakı olmayan hemşire gördüm. Hatta bu oran en fazla hemşirelerde. Şu yorum yapan hemşireler de muhtemelen hastayı azarlayan tiplerden. Ama biz çok kötü şartlarda çalışıyoruz diyorsanız da istifa ediverin. Hayrına yapıyorsunuz sanki

Herkes isini yapsa boyle rezillik yasanmazdi zaten. Insani anne olmak hakli yapmiyorsa sartlari bahane etmek hic hakli cikarmaz saglik calisanlarini. Bunyesi kaldirmayan is degisimi yapsin.
Ee yapsın, bana niye çemkiriyorsun?

Yapmıyorlar işte, günde bilmem kaç bin kan alan , çalışanlar
Haklılar,
Herkesin çocuğu kendine kıymetli

Lakin, sağlığını tehlikeye atacak kadar da, kan alımı yapılmıyordur.

Diyorum,Bebek cildi, üflesen izi kalır.

Büyütmeyin bu kadar.

+ 1 milyon

Biz emeğinizin karşılığını alıyoruz sizler gibi.Valla kan alınacak denmiş alınacak yani.Birkac kerede alınamazsa risk alır aldırmazsınız kanı.O tahlil yapilmamis olur.Zaten bir kerede de yapsan acıtan bir işlem.El mahkum kiyiyoruz sizin anlayışınıza göre.Ne istiyorsunuz bizden söyleyin onu yapalım.Damari kötü çocuk var bir kerede de girebilirim üç kerede de.Belli olmaz.Diger arkadaşlarım da böyle.Alamayacak olsam zaten bulasmam:Hakaret duymaya niyetim de yok zaten.Napalim söyle?

Aaa sizin zihniyetiniz mükemmel Zaten döverimm bir dalmadığım kaldılar falanlar pardon siz haklısınız
Bakın hemşire hanım aynı zihniyettesiniz. Siz niye bu kadar savunmaya geçtiniz biz anladık zaten tamam okey sizin işiniz zor, sizin mesleğiniz insanları asağılamaya bağırmaya halledemediğiniz işler olunca da zor şartlar veryansınına müsait. Anladık daaaa tamam yeri gelir su gapaaaaa verele baaaahale gibi avam tavırlar da çok yerinde. Siz su an mesleğinizin önemini değil, meslektaşınızın mesleğinize yaptığı terbiyesizliği savunuyorsunuz. Siz niye üstünüze alınıyorsunuz????

×devletin beceriksiz doktorlari...
( ozeldekiler zembille gokten iniyor)
×iki tane patlatamadin mi?

Neler okudum neler..
Bebegi gercekten ciddi hasta olup her gun hatta saat basi kan alinmasi gereken hastasi olan hasta yakinlarindan 1 defa duymadim bunlari.
Allah a sukur gercek hayatta da duymadim cogu hasta hala elinize saglik der tesekkur eder.
Kelebek dediginiz sey kan almak icin degil iv tedavi icin uretilmis. Yani birincil kullanimi kan almak degildir. Her hastanede kan alma birimine verilen malzeme hastaneye ozgudur ellerinde yoktur. Varsa da kullanimina gerek yoktur.
enjektorle kan almak bebeklerde bizde ilk tercih cunku damarlar cok ince..
damar patlamasi dediginiz sey kanin damar disina cikmasi kan alma sonrasi iyi bastirilmazsa da olur. Bu komplikasyondur ve hemsirenin suclu olmadigini gosterir.. tibbi girisim yapiliyorsa bu sonuclar olabilir demektir komplikasyon.. yani herseyi 4 4luk yapsaniz da olma ihtimali vardir.

Siddet egiliminize gelirsek

Deli gibi anlatilmaya calisilan bangir bangir tvlerde reklami donen gereksiz antibiyotik kullanimiyla alakali olarak gerekmedikce antibiyotik yazilmamasiyla alakali bugun bir hekim darp edildi..
Hasta yakini antibiyotik recetelemekten aciz diye dusunup hasta hakkini siddetle esdeger gorup hekimi darp etti..
Sizin anlayamadiginiz sey burda basliyor..oyle usulsuz antibiyotik kullanildi ki devam edildigi taktirde gelisen dirence turkiye icin cozum bulunamayacak. Hekim yazmamakta hakli..
Buradaki konu icin de bu gecerli.. bilmem nerde boyle yapildi burda yapilmali demek hic dogru degil..
Sizin takdir ettiklerinizi gerceklestirmek eger konu hakkinda uzmansaniz mumkundur..
Bebegini istemeden dusuren,gozlemleyemedigi icin cocugu ilac zehirlenmesi ile acile getiren,ilaclarini duzgun kullandirmayan,cocuguna siddet uygulayan,hiz yapip kazaya sebep olan hicbir anneyi babayi acilde dovmuyoruz... saglikta hataya yer yok ama istemeden yaptiginiz hatalari gozden gecirip lutfen tekrar dusunun.. hatasi varsa veya oldugunu dusunuyorsaniz hakkinizi sonuna kadar idari ve kolluk kuvvetlerine basvurarak cozmeye calisin..

Hasta hakki demek personele saldirabilmesi demek degildir...sizin yanlis olarak kendi bilginizle degerlendirdiginiz her dogru dogru degildir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…