Hassas olmak basa bela,bende temizlik duzen obsesif derecede ama diger seyleri tolere edebiliyorum cok sukur.sen kafana cok taktigin icin ufak seyleri bile buyutuyorsun muhtemelen.biraz daha olaylarin uzerinde durmamaya calis belki olaylara gosterdigin tepkiler esinde geri adimlara neden oluyordur belkide gercekten anlayisi azdir bunu gozlemleyerek bulabilirsin.
okb hastası biri olarak benimde suan cayır cayır içim yanıyor
Bosverceksin yada omrunu curutceksin dusune dusune ben hep 1.yi yapiyorum aklima gelince de hemen zihnimden def ediyorum ise yariyo!hayatta en onemli sensin,sen varsan digerleri var.kendine hicbirzaman acima hayat herkese esit davranmiyo bazilari daha guclu olmak zorunda maalesef
Allah sabır versin canım. Çok zor yaşamayan bilmez...
Kendimi o kadar umutsuz hissediyorum ki şu anda...
Sanki tüm dünya yıkıldı bende altında kaldım. Ben Obsesifim hem de baya baya. Bir konuyu saatlerce, günlerce, aylarca ve hatta yıllarca düşünebiliyorum sanki kafamın içinde bir değirmen dönüyor. 3 yıllık evliyim. Ailemin aldıkları yüklü miktarda borcun üzerine yatmaları evliliğimi çok yordu. Bu durum takıntılarımı da tetikledi.
Eşimle bazı tartışmalarımız olmuştu ailesi yüzünden o dönemlerde bana söylediklerini unutamıyorum hepsi tekrar tekrar aklıma geliyor. Onu çok seviyorum ama çokta anlayışlı sayılmaz aslına bakarsanız. C.....x kullanıyorum 20 mg lık.
Uzun zaman önce bana söz vermişti tatile çıkacaktık 3 yıldır ilk defa. Konu açılınca ne gerek var tarzında konuştu zaten kaç gündür aklımı kemiren düşünceler canımın sıkılmasıyla patlak verdi. Oda idare etmediği için ortalık karıştı.
Çok mutsuzum, eşimin yaşadıklarımızı yorumlama tarzı beni umutsuzluğa sürüklüyor. Yorgunum ve çok kırgınım...
Kendimi o kadar umutsuz hissediyorum ki şu anda...
Sanki tüm dünya yıkıldı bende altında kaldım. Ben Obsesifim hem de baya baya. Bir konuyu saatlerce, günlerce, aylarca ve hatta yıllarca düşünebiliyorum sanki kafamın içinde bir değirmen dönüyor. 3 yıllık evliyim. Ailemin aldıkları yüklü miktarda borcun üzerine yatmaları evliliğimi çok yordu. Bu durum takıntılarımı da tetikledi.
Eşimle bazı tartışmalarımız olmuştu ailesi yüzünden o dönemlerde bana söylediklerini unutamıyorum hepsi tekrar tekrar aklıma geliyor. Onu çok seviyorum ama çokta anlayışlı sayılmaz aslına bakarsanız. C.....x kullanıyorum 20 mg lık.
Uzun zaman önce bana söz vermişti tatile çıkacaktık 3 yıldır ilk defa. Konu açılınca ne gerek var tarzında konuştu zaten kaç gündür aklımı kemiren düşünceler canımın sıkılmasıyla patlak verdi. Oda idare etmediği için ortalık karıştı.
Çok mutsuzum, eşimin yaşadıklarımızı yorumlama tarzı beni umutsuzluğa sürüklüyor. Yorgunum ve çok kırgınım...
doktor o ilacı bana migren için vermişti.hiç begenmedim hele takıntıya iyi gelecegini hiç zannetmiyorum.lustral daha iyi sanki.
okb hayatı gerçekten çok zorlaştırıyor.
bir arkadaşım ciddi derecede takıntı sahibiydi.
biz de çevresindeki yakın arkadaşları olarak çok çok zorlanıyorduk
ne yalan söyleyeyim ben bir süre sonra uzaklaştım kendisinden.
onun iç dünyasını anlayamıyordum çünkü.
bir gün iyiyse 10 gün eskisinden de kötü haline dönüyordu.
hep hayatın merkezine kendisini koyup, onun istediği gibi davranmamızı bekliyordu.
çok katı kuralları vardı, onları istemeden bile olsa çiğnediğinde hem kendine hem bize resmen eziyet ediyordu.
ama bunların farkında değildi...
sorunlarınızı tam bilemiyorum ama gerçekten hastalığınız ağırsa eşiniz de zorlanıyor olabilir.
onu da anlayın.
okb hastası olanların zihinlerinde bu hastalığı yaşamayanlara göre o kadar fazla detay var ki.
sanırım hiçbir şeyi unutmadan birbirleriyle bağ kuruyorlar olaylar arasında.
ve bu hastalığı yaşamayanlar tarafından "çok düşünüyorsun, çok takıyorsun" olarak algılanıyor.
İdrak edilemiyor yani, içinden, aklından geçenleri eşine anlat ve sonra ilgini başka şeye, eşine, eğlenmeye vs. kaydırmaya çalış bence. bilemiyorum ben de nasıl tavsiye verebileceğimi. gözlemlerimden yola çıkarak yazdım sadece.
ne zamandır ilaçlı tedavi alıyorsunuz
2 ay olmak üzere. Kendime ciddi bir rahatlama göremedim oda canımı sıkıyor maalesef
Allah acil şifalar versin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?