Hastayım, Umutsuzum ama Eşimi çok seviyorum...

omtebarla

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
615
20
16
Diğer
Kendimi o kadar umutsuz hissediyorum ki şu anda...

Sanki tüm dünya yıkıldı bende altında kaldım. Ben Obsesifim hem de baya baya. Bir konuyu saatlerce, günlerce, aylarca ve hatta yıllarca düşünebiliyorum sanki kafamın içinde bir değirmen dönüyor. 3 yıllık evliyim. Ailemin aldıkları yüklü miktarda borcun üzerine yatmaları evliliğimi çok yordu. Bu durum takıntılarımı da tetikledi.

Eşimle bazı tartışmalarımız olmuştu ailesi yüzünden o dönemlerde bana söylediklerini unutamıyorum hepsi tekrar tekrar aklıma geliyor. Onu çok seviyorum ama çokta anlayışlı sayılmaz aslına bakarsanız. C.....x kullanıyorum 20 mg lık.

Uzun zaman önce bana söz vermişti tatile çıkacaktık 3 yıldır ilk defa. Konu açılınca ne gerek var tarzında konuştu zaten kaç gündür aklımı kemiren düşünceler canımın sıkılmasıyla patlak verdi. Oda idare etmediği için ortalık karıştı.

Çok mutsuzum, eşimin yaşadıklarımızı yorumlama tarzı beni umutsuzluğa sürüklüyor. Yorgunum ve çok kırgınım...

Hassas olmak basa bela,bende temizlik duzen obsesif derecede ama diger seyleri tolere edebiliyorum cok sukur.sen kafana cok taktigin icin ufak seyleri bile buyutuyorsun muhtemelen.biraz daha olaylarin uzerinde durmamaya calis belki olaylara gosterdigin tepkiler esinde geri adimlara neden oluyordur belkide gercekten anlayisi azdir bunu gozlemleyerek bulabilirsin.

Hassas olmak çok kötü bir şey evet. Ailemin bana yaptıklarını sindiremiyorum. O derece sevdiğim insanlar nasıl yaptılar bunu bana nasıl harcadılar beni sindiremiyorum. Annemi ve kardeşlerimi çok özlüyorum ara ara ama içim acıyor...

Bosverceksin yada omrunu curutceksin dusune dusune ben hep 1.yi yapiyorum aklima gelince de hemen zihnimden def ediyorum ise yariyo!hayatta en onemli sensin,sen varsan digerleri var.kendine hicbirzaman acima hayat herkese esit davranmiyo bazilari daha guclu olmak zorunda maalesef

Çok telkin verdim bu konuda kendime ama maalesef başaramıyorum...

hepimizin kırgınlıkları, unutamadıkları, en ufak bir şeyde tüm eski olayların zihnimizde tekrarlanması olayı vardır ve bu çok normal. biz insanız ve kadınlar erkeklere göre çok daha duyarlı ve hassas ama 3-5 günden fazla kafanıza takarsanız sizden başka kimseye birşey olmaz. kendinizi meşgul edecek ve kafanızı dağıtacak uğraşlar bulun. ben ilacı onaylamıyorum. belki ara sıra nadir olarak alınabilir ama bende bu hastalık var deyip kendinizi iyice o psikolojiye sokarak ilaçlatan çare aramayın.

canım yalnız degılsın ben tam 10 yıldır obsesıf kompulsuf bozuklugu hastasıyım bıseye taktımmı takıyorum ama cok kotu bazen oyle oluyorumkı doktor dıyorkı korkunun uzerın gıt bak bısey olmıycak rahatlıyacak sın dıyo 1 gun 2 gun 3gun ondan sonra aglama krızı hayat zehır hayatım o kadar zorkı doktora gııttınde teshısı doktormu koydu bılmıyorum ama ben resmen delırme asmasından dondum
doktor bırgun dedıkı benım elımde sıhırlı degnek yok sende caba harcuyacaksın ama olmuyor bende bu doktor olayını 2 sene devam ettırdım cunku seanslar cok pahalı hemde bıe gelışme yok bazen anneme dıyorumkı anne olum benım ıcın kurtulus dıyorum oda uzuluyor kızıyor ama hayatım cok zor su an yazarken bıle aglıyorum senı anlıyorum dıyenlerede ınanma yasamayan anlıyamıyo hatta bırkac gundur bırseye takmısım ınan cehennemde yasıyor gıbıyım doktor demıştı zaten cok ıyı olmayı bekleme en kucuk bıseyde basa sararsın dıye ıte kalka bır hayat yasıyorum bu obsesıfın derecelerı asamaları farklı ınankı en zorunu yasıyorum benımkı hem hastalık asamasında hemde hayatımı cok etkılıyor

doktor o ilacı bana migren için vermişti.hiç begenmedim hele takıntıya iyi gelecegini hiç zannetmiyorum.lustral daha iyi sanki.

doktor o ilacı bana migren için vermişti.hiç begenmedim hele takıntıya iyi gelecegini hiç zannetmiyorum.lustral daha iyi sanki.

Bilmiyorum ki...

Forumlardan okudum iyi geldi diyen çok. Eşimin sürekli ailesini savunmasından eltim için bile benimle hiç çekinmeden tartışmasından bıktım artık.

Hem seviyorum hem de yüzünü görecek gözüm yok çok bunaldım artık.

okb hayatı gerçekten çok zorlaştırıyor.
bir arkadaşım ciddi derecede takıntı sahibiydi.
biz de çevresindeki yakın arkadaşları olarak çok çok zorlanıyorduk
ne yalan söyleyeyim ben bir süre sonra uzaklaştım kendisinden.

onun iç dünyasını anlayamıyordum çünkü.
bir gün iyiyse 10 gün eskisinden de kötü haline dönüyordu.
hep hayatın merkezine kendisini koyup, onun istediği gibi davranmamızı bekliyordu.
çok katı kuralları vardı, onları istemeden bile olsa çiğnediğinde hem kendine hem bize resmen eziyet ediyordu.
ama bunların farkında değildi...

sorunlarınızı tam bilemiyorum ama gerçekten hastalığınız ağırsa eşiniz de zorlanıyor olabilir.
onu da anlayın.
okb hastası olanların zihinlerinde bu hastalığı yaşamayanlara göre o kadar fazla detay var ki.
sanırım hiçbir şeyi unutmadan birbirleriyle bağ kuruyorlar olaylar arasında.
ve bu hastalığı yaşamayanlar tarafından "çok düşünüyorsun, çok takıyorsun" olarak algılanıyor.
İdrak edilemiyor yani, içinden, aklından geçenleri eşine anlat ve sonra ilgini başka şeye, eşine, eğlenmeye vs. kaydırmaya çalış bence. bilemiyorum ben de nasıl tavsiye verebileceğimi. gözlemlerimden yola çıkarak yazdım sadece.

Hayatı zorlaştırdığım doğru. Eşim neden evlenmeden önce söylemedin diyor söyleseydim evlenmezdin benimle diyorum susuyor. Buda çok pozitif bir tepki sayılmaz değil mi

Kızlar belki burası uygun değil bu konu için ama OKB tedavisi görmüş olan var mı? Hangi ilaçları kullandınız? Burada yazmak yasak olabilir belki özelden mesaj olarak atabilir misiniz?

Burası daha hareketli o yüzden yazıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim...

2 ay olmak üzere. Kendime ciddi bir rahatlama göremedim oda canımı sıkıyor maalesef

Daha evvel iki buçuk yıl antidepresan kullanan birisi olarak yazıyorum içini rahat tut.
Antidepresanlar sakinleştirici değil tedavi edici ilaçlar.
Zaten ilacın etkilerini iki aydan sonra yavaş yavaş hissedeceksin.
Kendine biraz zaman ver mutlaka faydasını göreceksin inan.Sadece biraz daha sabır.
Emin ol ilaçlar etkileşimini göstermeye başladığında önceden nasıl yaşıyormuşum diyeceksin.
Unutma ilaç bıçak değil ki kessin atsın yavaş yavaş rahatlayacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…