Hastayken ev işleri

'O zaman al bir kurutma makinesi bir kaç saat içinde kurutup kaldırayım' deseydin. Çamaşır makinesinin kilidi mi var siz hastayken o iyiymiş baksaydı ev işlerine.
Nasıl başlarsanız öyle gider zaten ne diyelim. Siz sessiz sedasız yapmaya devam edin...

Yapmayin bisey. Kirlileri makineye atip, calistirmak 2dk, islak camasirlari asmak max 15dk.

Erkek arkadasim coraplarini kirli sepetine atmak yerine, yerlere atiyordu. 1 ay boyunca sadece sepetteki kirlileri yikadim ve beraber astık. Birimiz evi supurur digerimiz sileriz. Egilip yerden bir corap bile kaldirmadim yerleri silerken coraplari kenara ittirdim, o da supururken kenara ittirirdi. Temiz corabi kalmayinca kendisi topladi, yikadi, astı ve bana tek kelime bile etmedi cunku temizlik sadece kadinin gorevi degil

Kalkip alamayacak kadar kotu durumda degilse hic bir akil sagligi yerinde olan ergin bireyin corbasini vitaminini vermeyin.

Bu bilimsel bir calismadir. Esiniz hazira alisiyor sonra corabin hesabini sormayi kendine hak biliyor. Gitgide siz olmadan en ufak isi beceremez halledemez veya umursamayan ne de olsa prettywoman halleder diyen bir hale geliyor. (Kedimin suyunu mamasini verdim demek gibi geliyor bana. Esiniz sizin evcil hayvaniniz veya cocugunuz degil. Oyleyse annelik veya sahiplik yapmayin)

Yari felcli anneanneme bile ilacini vermiyoruz ki vucudu tembellesmesin...

Belki dengeyi biraz bozdunuz cunku biriniz calisiyor biriniz calismiyorsunuz. Bence corbayi yapin ama sunmayin. Hele ki vitaminini hic vermeyin. Cok kotu durumdaysa zaten doktora gidilir. Ne gerekirse yapilir. Ama kendiniz de hasta yorgun uykusuzken???

Ben insanlar hastayken fazla merhametli davranıyorum, sadece eşim için de değil herkes için aslında. Ama kendi hastalığımda aynı şefkati ve duyarlılığı görmüyorum, üzüldüğüm nokta bu. Birgün yataktan kalkamayacak kadar üşütmüştüm suyumu dahi alamıyorum, kardeşimden istediğimde kalk kendin al demişti, yattığım yerde ağladığımı hatırlıyorum kalkamadım da suyu da içemedim. Bilmiyorum merhametli olmakla fazla fedakar olmayı karıştırıyorum belki de.

Arkadaşlar sabah sabah moralim bozuldu sizlere danışmak istedim, düne kadar ben ve oğlum hastaydık, hatta oğlum istifra etti yatak yorgan hepsi yıkandı mecburen gece 3lere 4lere kadar da başında bekledim ben de hasta olduğum halde, eşim uyuyordu o sıra seslenmedim işe gidecek diye, dün o da rahatsızlanmış akşam çorbasını vitaminini verdim öyle uyudu, sabah çoraplardan ince olanlarından kalmamış diye ters ters söylendi, ben de biz daha yeni toparlandık bütün çarşaf yorgan yıkandı asamadım çamaşırları bugün yapacağım dedim sustu ama suratını görseniz neyse ben o sırada oğlum da eşimde hastalıktan dolayı terledikleri için çarşafları çıkartıyorum, eşim de işe gidecek oğlum ağlıyor arkasından genelde, çocuğu almam için bana sesleniyor ben de sinirle hangi birine yetişeyim dedim normalde dediğim bir laf değil her işi sessiz sedasız yaparım, işe gidiyorum ben bu halde diye bağırdı, biz de hastaydık ve bayramda akrabalara gittiğimiz için tek sorun çamaşırlar oldu yer olmadığı için hepsini asamamıştım. Üzüldüğüm nokta şu ki biz çamaşır, bulaşık, yemek, ilaç saati bunların hepsini zamanında yaparken hasta olduğumuzda veya unuttuğumuzda bu kadar nankör olunuyor. Ben özellikle çocuğum kreşe başlayınca çalışma kararı almıştım ama çalışsam kadın da tutsam gene de annenin yapması gereken işler muhakkak ki oluyor, benim annem yok, eşimin annesi de uzakta hani hastayken sen çocuğa bak diyebileceğim birisi de yok bu halde bu kadar düşüncesiz olması canımı yaktı. Normal zamanlarda değil ama hastayken herkesin daha anlayışlı olması gerekir. Ben konuştuğum zaman da çok uzatıyorsun oluyor adı, sizlerle paylaşmak istedim.
çarşaflar kaçıyormuydu.. adam işe gidecek çocugu almalıydınız.. kimse bu noktayı görmemiş nedense.

2.5 yaşında oğlum, bir de evde durmadığı için parka götürdüm mesela dün hastalığımız tam geçmedi, tek çocuk olduğu için aşırı ilgi istiyor, yemek seçiyor zorla versem tükürür aç kalır öyle bir çocuk, hastayken daha da zor oluyor. Eşim de hastalanınca herkese çatan bir insan, telefonla arkadaşı arıyor mesela şimdi çekemem diyor kapatıyor. Ben de hasta olunca köşeme çekilirim genelde.
Sanırım bende öyleyim hiç çekilmem hasta iken.
Bir an önce atlatırsınız inşallah.
Küçük sorunlar bunlar anlıyorum.

Ben insanlar hastayken fazla merhametli davranıyorum, sadece eşim için de değil herkes için aslında. Ama kendi hastalığımda aynı şefkati ve duyarlılığı görmüyorum, üzüldüğüm nokta bu. Birgün yataktan kalkamayacak kadar üşütmüştüm suyumu dahi alamıyorum, kardeşimden istediğimde kalk kendin al demişti, yattığım yerde ağladığımı hatırlıyorum kalkamadım da suyu da içemedim. Bilmiyorum merhametli olmakla fazla fedakar olmayı karıştırıyorum belki de.

Yazlari hep babaannemle kalirdik. Her isine yardim ederdim, toz alirdim, yerleri paspaslardim vs. 8.sinifa geldigimde bademcik ameliyati olmam gerekti. Ameliyat sonrası 2 saat gec uyanmisim hastanede sadece annem ve dedem vardi. Babaannem gelmemisti. Gec uyandigim icin annem korkmus aglamis zavalli. Babaannem bir de ustune telefonda annemi bana sikayet etti "ne var sanki niye agliyor. Sanki ölüme gidiyorsun."dedi. Cok icime oturdu acikcasi.

Bir sure sonra diger torunuda bademcik ameliyati oldu ve basarili gecti. Babaannem ameliyattan once aglamaya basladi, cikana kadar agladi. Bu olaylardan sonra evine misafir gibi geldim, misafir gibi gittim. Ne bir temizlik yaptim ne de yatılı kaldim.

İyi niyetinizi suistimal edenlere tepkinizi koymazsanız bir sure sonra o kisiler sizi enayi yerine koymaya basliyor.

Geçmiş olsun. Herşeyi yaptığınız için her zaman yetiştiğiniz için öyle alışmış. Bişeyi eksik görünce de söylenir. Yavaş yavaş alıştırın bence yapmamaya zamanım yoktu yetişemedim bahaneler bulun. Sürekli evdesiniz anlaşılan ev işleri dışında bişey yapmıyor musunuz? Kendinizle de vakit geçirin yıpratmayın ne derse desin. Alışır bir süre sonra :))

Screenshot_20170914-125048.webp

Maalesef hayatın gerçeği bu!
Kadınsan, anneysen hasta olmak bile lüks..

Erkeklerin böyle davranmasının, bencilliklerinin sebeplerinden en büyüğü anne davranışları. O yüzden bizim daha bilinçli olmamız lazım.

O kadar haklısınız ki işinde sıkıntıda borçları var diye ben kadın dahi tutmadım, hasta olduğumda bile elimden geldiğince yaptım, mükemmel değilim eksiklerim vardır ama bilmiyorum nankörlük çok üzüyor beni ve bunu eşime defalarca söyledim sen eve para getirmediğinde ben seni hiç eleştirmedim bugünlerde geçecek düzelecek dedim ki gerçekten zor günler oldu. Ama böyle bir çorap için beni eleştirmek çok kolay oluyor. Allah'tan dileğim kimseye muhtaç etmesin, inşallah bir iş bulur çalışırım ama bu şekilde kalpler kırılarak o evliliği yürütmek de zor oluyor. Boşanan insanlara da hiç kızamıyorum, insanlar bencillik ve nankörlükte yarışıyor resmen.
inşallah en kısa sürede gönlünüze göre bir işiniz olur. mükemmel değilim eksiklerim var diyorsunuz da kocalarınız mükemmel mi sanki? ben bizim kadınlarımızın bizim erkeklerimize fazla bile olduğunu düşünüyorum. bizim milletin kadınları kadar fedakar başka bir milletin, ülkenin kadını var mı? bilen göstersin, söylesin lütfen. elin olga'sı, nataşa'sı para yoksa basar valla tekmeyi, erkek yerine bile koymaz.

Corabini elde yikasin aksam gelince assin madem
Vay pasam vay
Bunlarin hepsi analarinin evinde b.kuyla gulle oynuyorlar da kadin yuzu gorunce boyle temizlikleri tutuyor.
Almayin eve. Terbiyesiz

Back
X