Hatalar unutmak için...miş

bence unutulmuyor,unutulmuş gibi oluyor ama en ufak olayda ortaya çıkıyor.için acıyor

Bence unutulmaması gerek zaten..
Unutursam kendimi yok saymış olurum..
Bana yapılanları,döktüğüm yaşları hiçe saymış olurum..
Evet affetmek Allahıma mahsus zaten o yüzden yüce olan o..

Ben yok sayardım sanırım...Kendimi değil...Ama...

yapılan hatalırı unuturmuyum asla hep aklımdadır onun yüzüne baktıgımda konusurken fln hep aklıma o yaptıgı hata gelir. affederim ama eskisi gibi olamam yapamam tabiki bu bide hatanın sonuclarına baglı cok büyük bi hata yaptıysa eger soguk dururm slmını alır veririm okadar ama ufak tefek bişiyse araya birazcık mesafe koyar dikkatli olurum ama hayatımdaki herkesi herseyi affetmeliyim ( hatasını anladıgında) buna inanırım Yüce Allah bile bizlerin ne büyük hatalarını affediyor ben kul olarakmı affetmicem

Son düzenleme:
Ya sanırım bendeki sorun affedememek...affedebileceğimi bilsem unuturum...
unutsam normal hayata dönsem bile içten içe onu asla affedemem ki ben...hiçbişey eskisi gibi olmaz ki...
e hayatıma sokacağım ya da hayatımdan çıkaracağım insanlara da ben karar vereceğime göre,affedemeyeceğim insanı çıkarırım gider...

Aff ederim....her insan ikinci bir sansi hak ediyor bana göre...:hulya:

Tabiki bu hatanin boyutunada bagli...Ihanet, Siddet, cok büyük bir Yalan olmadiktan sonra herseyi aff edebilirim.....

Hatta bazen aff etmek en büyük intikamdir....Iyilerin intikami:delphin:

unutulmuyor..........
sadece unutuluyormuş gibi yapılıyor.........
özellikle yakınlarımızın hataları dahada iç acıtıcı oluyor.......
kalbimizin taaaaaaaaaaa
derinliklerine atıyoruz.........ama ara ara çıkıp hatırlatıyor o hatalar..........
belkide unuttuk diye hayatımızın rolünü oynuyoruz kendimize......

Aff ederim....her insan ikinci bir sansi hak ediyor bana göre...:hulya:

Tabiki bu hatanin boyutunada bagli...Ihanet, Siddet, cok büyük bir Yalan olmadiktan sonra herseyi aff edebilirim.....

Hatta bazen aff etmek en büyük intikamdir....Iyilerin intikami:delphin:

güzel söz AFFETMEK EN BÜYÜK İNTİKAMDIR İYİLERİN İNTİKAMI sevdim bu sözüsüprizzzzz

bana yapılanı unutmak neden kendimi yok saymak olsun ki. insanız ya,herkes hata yapar...önemli olan hayati bir yanlış,olmasın. ben affettim arkadaşımı,kendimimi yok saydım. hayır..özür diledi,bir dahada aynı hatayı yıllardır yapmadı. beynimden sildim o olayı. insandır şaşar, şaşabilir. bizler çok mu dört dörtlüğüz. bizler hiç mi hata yapmıyoruz. affedemiyoruz ya . peki bizide affedemeyenler yokmu.vardır elbette... istemez miyiz o hatalarımızı,telafi etmeyi. ha hayat boyu kimseyi kırmadım hata yapmadım diyorsanız,bu bana çokta inandırıcı gelmez.açıkçası...
..şu var ben asla affettiğim için gocunmadım. kinci olmadım.
yapı meselesi. demekki ,herkes farklı

Son düzenleyen: Moderatör:
Affetmesini bilmiyorum..
Affedemiyorum da , en önemsiz bir hatayı bile..
Affetmeyi bilmeyi çok isterdim
Eskiden sevdiğim insanlara bir şans daha vermeyi..
Ama olmuyor işte ..

bana yapılanı unutmak neden kendimi yok saymak olsun ki. insanız ya,herkes hata yapar...önemli olan hayati bir hata olmasın. ben affettim arkadaşımı,kendimimi yok saydım. hayır..özür diledi,bir dahada aynı hatayı yıllardır yapmadı. beynimden sildim o olayı. insandır şaşar, şaşabilir. bizler çok mu dört dörtlüğüz. bizler hiç mi hata yapmıyoruz. affedemiyoruz ya . peki bizide affedemeyenler yokmu.vardır elbette... istemez miyiz o hatalarımızın telafi etmeyi. ha hayat boyu kimseyi kırmadım hata yapmadım diyorsanız,bu bana çokta inanddırıcı gelmez. onuda eklemeden duramayacağım..
..şu var ben asla affettiğim için gocunmadım. kinci olmadım.
yapı meselesi. demekki ,herkes farklı

kendini yok saymakla kastedilen hatanın içeriğine göre değişir...
öyle hatalar var ki evet affedersen yok sayarsın kendini...bile bile kanırtmışlardır seni...hata değildir aslında yapılan kasıtlı kötülüktür...unutulmaz...
tabiki hepimiz insanız, tabiki hepimiz hata yaptık, affedildik...ama ben birini bilerek ve isteyerek kanırtmışsam beni affetmesin...ben karaktersizin tekiyimdir çünkü...
yaşımla yaşıt bir arkadaşım vardı, boyu bir hayli kısa ve buna takık içten içe...yıllarca canım dediği (bu zaafını da iyi bilen biri) o üniversiteyi bitirp mesleğini eline alınca karşısına geçip şu cümleyi kurdu...
"E bitirdin ne oldu yani...Sen bu boyla ne doğru düzgün bir adam bulup evlenebilirsin, ne oturduğun koltuğu doldurabilirsin...bir karizman yok ki saygı göresin..."dedi...bu hata mı...hayır...bu onu bildiği hassas yerinden vurmak, ona göre açığını kullanmak...kullanabileceği tek yeri...
çok basit bir örnek...ama ben o arkadaşımın yüzündeki o andaki acıyı hala hatırlarım...böylesini de asla affetmem...

Son düzenleme:
ınsanın bir de kendi kendine yaptığı hatalar vardır,
sanır ki,sadece kendim etkilenirim sonucundan,
halbuki,yakın çevremizi de etkiler bu durum,
işte o zaman bizler de affedilmeyi bekleriz,
sizler o durumda ne düşünürsünüz...?

hata vardır HATA vardır.
kırılmak vardır bir de paramparça olmak vardır.
mesela arkadaşım kocasına kızmıştır bana çatmıştır kırılırım hata mıdır hatadır; es geçirlir mi geçilir..
ama olmadık bir şey yüzünden saçma sapan tripler yapıp, akla ziyan şeyler söylerse buna da kırılırım; hata mıdır hatadır; es geçilir mi benim nezdimde geçilmez.

hayatının hatasını yapmak farklı, günlük ufak tefek hatalar yapmak farklıdır.
kimse kimseyi o benim saçımı çekti; el misketlerimi ver bebeklerimi diye silmez sonuçta..

hataları unutamıyorum maalesef ama kabulleniyorum.keşke unutabilsem. unutmamakta insanın içinde bir yük oluyor. ama hataya bağlı birazda, beni çok üzmüşse ne unutabiliyorum nede kabullenebiliyorum.

içi kötü olan insanı asla affetsende değiştiremezsin. benim bahsettiğim bu değil. ruhu kötü olan elbet o kötülüğünü bir gün sana tekrar yansıtacaktır.
bu hata değildir betty, hata istemeyerek yapılır... adı üstünde, hata işte.
ama o kısa boylu arkadaşına edilen söz hata değil. bilinçli isteyerek yapılmış ,planlanmış bir cümle. bir aşağılama. konu sahibi hata demiş. açarken. hata başka ,bilinçli isteyerek karşındakini dediğin kelimeyle kanırtmak başka. ikisi farklı..

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanın bir de kendi kendine yaptığı hatalar vardır,
sanır ki,sadece kendim etkilenirim sonucundan,
halbuki,yakın çevremizi de etkiler bu durum,
işte o zaman bizler de affedilmeyi bekleriz,
sizler o durumda ne düşünürsünüz...?

ben en büyük kötülüğü kendime yaptıysam ve bundan dolayı başkalarına da zarar verdiysem eğer;
başkalarının beni affetmemesinin sonucu çekeceğim acı; benim kendi kendime çekeceğim vicdan azabının yanında hafif kalır.
ben kendimi affetmem ki af beklemeye yüzüm olsun..

insanlara bir şans veririm ben . ama 2ci kere yaparsa aynı şeyi,,, elbette,, bende silerim. o kadarda naif değilim.

o arkadaşıma o lafı söyleyene sorsanız "ama kötü niyetim yoktu ki...arkadaşıyım ben onun hiç kötülüğüne olsun ister miyim" diyeceğine kalıbımı basarım...
o yüzden hata da nerden baktığına göre değişir okypete...kendine dürüst olabilen insan evet ben kasıtlı yaptım der...ama olamayan çoğunluk, onlar art niyet yoktu der...çok gördüm ben bunları çok...

Son düzenleme:
hata vardır HATA vardır.
kırılmak vardır bir de paramparça olmak vardır.
mesela arkadaşım kocasına kızmıştır bana çatmıştır kırılırım hata mıdır hatadır; es geçirlir mi geçilir..
ama olmadık bir şey yüzünden saçma sapan tripler yapıp, akla ziyan şeyler söylerse buna da kırılırım; hata mıdır hatadır; es geçilir mi benim nezdimde geçilmez.

hayatının hatasını yapmak farklı, günlük ufak tefek hatalar yapmak farklıdır.
kimse kimseyi o benim saçımı çekti; el misketlerimi ver bebeklerimi diye silmez sonuçta..

bir imza buna...
ben en büyük kötülüğü kendime yaptıysam ve bundan dolayı başkalarına da zarar verdiysem eğer;
başkalarının beni affetmemesinin sonucu çekeceğim acı; benim kendi kendime çekeceğim vicdan azabının yanında hafif kalır.
ben kendimi affetmem ki af beklemeye yüzüm olsun..

bir kaşe bir imza da buna...ben kendimi affetmem ki af beklemeye yüzüm olsun...çok güzel laf...

Back
X