Hatalar unutmak için...miş

cok kötü bir sey, hatalar unutulmuyor bende bir hata yaptim ömür boyu unutamiyacagim bir hata.

hata hatadır işte unutulmaz eğer o kişi değerliyse senin için
sadece unutmuş gibi yapılır ama o derinlerde bir yerde acıtır canını her hatırladığında

karşındaki önemsizse zaten yaptığını da sallamazsın, geçer gidersin...

Son düzenleme:
aslında hataları untmak istemiyorum affetmekte istemiyorum biraz tepkimi göstermek istiyorum ama gelin görünki hiç yapamıyorum hemen herşeyi unutuyorum hiç bir kötü şey aklımda kalmıyor herşeyi bir anda aklımdan çıkarıveriyorum tepkimi bile belli edemiyorum ..böyle olmak istemiyorum aslında insanlar benimde kızabilecegimi bilsinler istiyorum ama bir türlü hayatıma dahil edemedim bunu ,başaramadım böyle olmayı ...

çok affettim ve unuttum kindar değilimdir ; ama affetmemem gereken kişiler var o da affetmemem gerektiği için :hulya: Ömrüm billah unutmam o dediğim kişilerin yaptıklarını :1closedeyes:

affedersin ama asla unutamassın bence. onu her gördüğünde aklına gelir yaptığıı heleki sende derin bir iz bırakmışsa asla unutamassın yaşanılan unutulurmu hiç. kinci değilim çabuk parlar çabuk sönerim affederim ne olursa olsun ne yaparsa yapsın ama asla unutmam bunun adını koyamıyorum işte.

hata vardır HATA vardır.
kırılmak vardır bir de paramparça olmak vardır.
mesela arkadaşım kocasına kızmıştır bana çatmıştır kırılırım hata mıdır hatadır; es geçirlir mi geçilir..
ama olmadık bir şey yüzünden saçma sapan tripler yapıp, akla ziyan şeyler söylerse buna da kırılırım; hata mıdır hatadır; es geçilir mi benim nezdimde geçilmez.

hayatının hatasını yapmak farklı, günlük ufak tefek hatalar yapmak farklıdır.
kimse kimseyi o benim saçımı çekti; el misketlerimi ver bebeklerimi diye silmez sonuçta..

İşte budur....

bana göre hata 1 kere yapılır 2.kez artık o hatadan çıkmıştır bilerek yapılmıştır...
ben affettimi he affettim dedim, sonra ne oldu yine aynısı yine aynıs,ı şimdi bu hatamı; değil

en basiti sırf bu yüzden ilişkimi bitirdim ben
sinirlendiğinde her lafı söyliyen inciten kıran üzen
siniri geçince özür dilerim sinirden yaptım diyen bir insan
yok ya o kadar basitti çünkü, şimdi bu hatamıdır
değildir bana göre
he birde affetmiyorum seni diyince
ALLAH affediyo sen kimsinki affetmiyceksin diyo
çünkü o ulu yüce bunu unutuyo maalesef...
ben kinciyim yeri gelir babamın dediği lafları bile unutmam unutmuyorumda
ama annem babam ailem tabiki onlar ayrı benim için
eğer ben şimdi erkek arkadaşımı affetseydim
kendime saygım kalmazdıki
unutmam çünkü unutmadığım içinde hiçbirşey eskisi gibi olmaz
sonra bunlar birikir ortaya daha kötü şeyler çıkar
ben çok kinciyim kabul ediyorum

kötü birşey evet ama can çıkıyo huy çıkmıyo işte

bende bana yapılanı çabuk unutabiliyorum aslında ama yine de bi parça kin oluyor içimde
herkese karşı değil bu, bazen, bazı kişilere karşı...

[QUOTE=çirkin betty;9388947]aldatma olayında da erkek çok büyük kötülük yaptım demez değil mi?
çok büyük hata yaptım der...planlıdır, zorlamaz kimse onu...ama adı hatadır...işte aynen
bunun gibi...
ben şu arkadaşımın aklına uyarak senin hakkında yanlış düşündüm, yanlış yorumladım ve sana kötü davrandım,yanlış konuştum...hatalıyım...bu da bir örnek...

ya ağzı desene olacakki betty. adam öyle diyecek tabii. ne hatası. hata istemeden olur. adam karısını aldatacak. ayy hata yaptım diyecek. istemeden mi aldatmış. zorla yani. ben aldatma olayından bahsediyorum. kimse bana bir erkeğin bir kadını istemeyerek aldattığuını savunmasın. hatadır yaptığı demesin. bunu erkek der elbette. isteyerek canımın isteğiyle bilinçli seni aldattıım diyecek hali yok herhalde.
kendini suçsuz göstermenin yolu budur. hata yaptım demek. ama olay hata değildir.

gelelim ikinci dediğine,işte o hata . inanmış . yanlış konuşmuş...yanlış yorumlamış....bunu affederim ben. yaptığı yanlışı anlayıp benden özür dilerse. tabiii[/QUOTE]

istemeden büyük hata olmaz okypete...olmaz...akıl vermiş Allah hepimize...kendini suçsuz gösterme yolu bulunur her zaman...hatta o adam kendini haklı bile çıkarır...
kaç tane yorum okuduk burda sen kendine bakmıyorsan, sen kocanla ilgilenmiyorsan bakar da aldatır da anlamına gelen...okumadık mı...bak haklı bulanlar da çıkar işte...
İkinciye gelince, ki sessizliği bozmak için yazmıyorum Kazen; kocaman insanların başkalarının laflarıyla hareket etmesini anlayamam ben...bunu da hata olarak görmem...göremiyorum elimde değil...özür dilemek büyük şeydir doğru, ama her hata özürle affedilmez ki...sen dersin ki hata yaptım bir an boş bulundum affet, ben derim ki o anlık bana hissettirdiğin şey çok canımı acıttı...işte senin gerekçen beni telafi etmez...e o zaman...

istemeden büyük hata olmaz okypete...olmaz...akıl vermiş Allah hepimize...kendini suçsuz gösterme yolu bulunur her zaman...hatta o adam kendini haklı bile çıkarır...
kaç tane yorum okuduk burda sen kendine bakmıyorsan, sen kocanla ilgilenmiyorsan bakar da aldatır da anlamına gelen...okumadık mı...bak haklı bulanlar da çıkar işte...
ıkinciye gelince, ki sessizliği bozmak için yazmıyorum Kazen; kocaman insanların başkalarının laflarıyla hareket etmesini anlayamam ben...bunu da hata olarak görmem...göremiyorum elimde değil...özür dilemek büyük şeydir doğru, ama her hata özürle affedilmez ki...sen dersin ki hata yaptım bir an boş bulundum affet, ben derim ki o anlık bana hissettirdiğin şey çok canımı acıttı...işte senin gerekçen beni telafi etmez...e o zaman...

bu yüzden unutulmuyor zaten betişim

Son düzenleme:
yapı olarak kinciyim. canımı acıtmışsa, unutamıyorum kolay kolay.
ufak tefek sorunlar değil bahsettiğim, onları büyütmem, düşünmem bile.
yine de niyete bakıyorum daha çok. kötü niyetle yapılmadığına inanırsam eğer, ilişkimi devam ettirebilirim.
ilişkinin, arkadaşlığın temelini, yaşananları düşününce, iyi veya kötü herşeyiyle değerlendirip sonuca bağlıyorum.

ciddi ciddi kafa yoruyorum yani, tamam mı, devam mı?

aldatmada affediliyo bence,affeden oluyo yani.demekki affedilemez bi hata değil.
affedilemez şeyler herkese göre değişiyo,kişilik meselesi,
bazısı küçücük denilen şeyi affedemez,bazısı çok büyük hata denileni affeder.
ben bunun neresindeyim bilmiyorum gerçekten
.

Cok dogru arkadasim....kimine göre aff edilmeyecek bir hata kimine göre aff edilebilir...bu tamamen bakis acisina bagli degilmi?

Ne kadarda aldatilmis bir kadinin esini aff ettigne anlam veremiyorsak belkide oda o kadar bizleri anlayamiyor....Neden aff edilmesinki diyordur!!

Yapimiz, karekterimiz, egitimimiz, ailemiz, cevremiz bunlardir dogru ve yanlislarimizi belirleyen.....kisiligmizi olusturan.....

Aslinda hayat dedigmiz su üc günlük yolculuk o kadar kisaki ne kin gütmeye deger nede aff etmemeye......tabiki yapilan kötülüklere boyun egmek herseyi aff etmekde degildir demek istedigim....sadece bazen insan gölgesinden atlamali....cünkü belki aff ederek en büyük iyligi kendine yapmis oluyor..a.s

zamanla yumuşarım belki ama ASLA UNUTMAM!hatta unutturmamda ara ara yeri geldiğinde hatırlatırım ki unuttu sanıp tekrarı olmasın.herkes ayağını denk alsın!
yani bıçak gibi kesmek de herzaman doğru gelmiyor bana:kahve:

bazı şeyler var ki asla unutulmaz
unutulmuş gibi görünsede ki benim için öle
derinlerde biryerde hala saklıdır...
özellikle eşime karşı yeri geldiği zaman iğnelemeyi severim
eşim memnun olmasada benimde huyum bu...

ama affetmek lafına karşıyım, affetmek ALLAHa mahsustur...

istemeden büyük hata olur. bir anlık dikkatsizlikle birinin hayatını yok edebilirsin. isteyerek değil.
araba kullanırsın,bir anda bir dikkat eksikliği arabadakinin ölümüne sebep olur. bir pencereyi açarsın kedinin aşağı düşüp ölmesine sebep olursun. bunlar isteyerek olmaz. çok büyük hatalardır ama istemeden olur...

hatalar ,yapılmaması gerekenler.
gerçekler,ispatlanamayanlar,bilinenler ama ispat edemeyince göz yumulmak zorunda kalınıp,alttan alınmaya çalışılanlar,,aman bana bulaşmasınlar diyerek,3 maymunu oynamak zorunda, kalmalar...yansıtılanlar ama yansımadaki gerçek dışı görüntüler,
yapılacak tek şey,gözlem ,gözlem ,gözlem ve ispatlanana kadar beklemek ve işte o an son kararı, keskin bir şekilde verebilmek.
affetmek yada affedememek.... affedilmek isteyeni affedebilmek yüreğine sahip olmak. yada olamamak....
ama bir şeyi bilipte ki öyle zaten,, bilmiyorum yanılmışım diyecek kadar olaylardan uzaklaşmak isteği. vs vs vs...
karmaşık işler. en iyisi uzamak uzamak uzamak...

onu kaybetmemek için unutmak zorunda kaldım ve kaldı.
unutuluyor gerçekten çok sevıyorsa insan unutuyor.yoksa hem kendısını hem karşısındaki insanı huzursuz ediyor.

Hata var,hata var
Kişiye göre çok göreceli birşey ama
Canını yakan bir hataysa maruz kaldığın
Dil unuttum dese,yürek unutmaz bana göre.
Belki zamanla üstü örtülebilir,kabuk bağlayabilir ama en ufak kaşımada yine kanar yaran.
Önemli olan o hatanın ne kadar canını acıttığı,üften püften bir hatayı affetmek kolayda,iz bırakanı silmek zor.

Back
X