• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hatalarla dolu hayat 😔

O
Çok zor günler geçirmişsin umarim bundan sonra güzün güler..
Bu kadar sorunlu bir evliliği yeni tanistiginiz karsi tarafa aktarmak ne kadar doğru bilemedim..
Sizi aciz muhtac gibi görürse ikinciye ayni şeyleri yaşayabilirsiniz...
O yüzden adımlarınızı sağlam atmaya bakin😌
o kadar haklısınız ki...

oturduğum muhitte yaşıyor Tanıdıklar vasıtasıyla sosyal medyadan ulaştı. Cocuk bende. eski eşimde diyor ki anlaşmalıyı kabul et hıc bır sey talep etme bende zinadan dava açmayım
Sende karşıt dava aç darp raporunda varmış
Hemen herseyini kabul etme
O adamla da daha görüşme

İnsan bazen içerisindeyken olayın dışardan göremiyor nasıl bı hatadasın bılemiyor 😏 katlanmam dediğin seylere katlanıyor kabullenememm dediğin seylerle yaşıyorsun . Hayat asla dediğiini yaşatıyor insana

Hayatin kime ne yasatacagini bilemeyiz onda hemfikiriz. Dograken hepimiz az bucuk akilla donatilmisiz ki bunu kullanabilelim. Sen defalarca siddet gorup 4/4 luk estim herkes beni takdir ediyordu diye hatalatina devam edersen sucu hayatta arayamayiz.

Yani es dediginiz sahisin yemedigi halt kalmamis siddet dayak kufur aldatma ama siz bir kisiyle konustunuz diye birde sizi haksiz gosteriyor hem de herkese anlatiyor arsiz hem suclu hem guclu pislik
Siz neden yaptiklari karsisinda dava acmadnz darp raporum var dedniz onu kullanin aldattgni kanitlayn .

Sende karşıt dava aç darp raporunda varmış
Hemen herseyini kabul etme
O adamla da daha görüşme
Elimde dayaktan sonra vücudumda oluşan morlukların fotoğrafları ve eskiden aldattığı kızların mesajları var ettiği hakaretler var ama onlar geçmiş zaman 6 ay olunca düşüyormuş. Suan ben ona desem ki hayır ben cocuguma nafaka ıstıyorum evden arabadan payımızı ver bileziklerimi almıştı zorla onları felan istersen senden 100.000₺ tazmınat isterim diyor güzel bir mesleğim var ama suan çalışmıyorum Bılmıorm çalışılmaya durumda bu kadar tazmınat odemesi mümkün olurmu bilgisi olan var mı?

Hayatin kime ne yasatacagini bilemeyiz onda hemfikiriz. Dograken hepimiz az bucuk akilla donatilmisiz ki bunu kullanabilelim. Sen defalarca siddet gorup 4/4 luk estim herkes beni takdir ediyordu diye hatalatina devam edersen sucu hayatta arayamayiz.
Şöyle demek istedim eşiminn bu davranışlara yoneltecek bir durumum yoktundemek istediğim buydu aslında tabı ki haklısınız . Her değişicem dediğinde ınanıyordum yeniden başlıyordu 😏

Elimde dayaktan sonra vücudumda oluşan morlukların fotoğrafları ve eskiden aldattığı kızların mesajları var ettiği hakaretler var ama onlar geçmiş zaman 6 ay olunca düşüyormuş. Suan ben ona desem ki hayır ben cocuguma nafaka ıstıyorum evden arabadan payımızı ver bileziklerimi almıştı zorla onları felan istersen senden 100.000₺ tazmınat isterim diyor güzel bir mesleğim var ama suan çalışmıyorum Bılmıorm çalışılmaya durumda bu kadar tazmınat odemesi mümkün olurmu bilgisi olan var mı?
Adamla konuşmalarının içeriği ne ,
Bu kadar tazminat isteyebiliyor
Meslek ne sizin

Ailen çocuğunu nasıl kabul etmez, aklım almıyor. Sosyal hizmetlere yada babaya mı bırakman isteniyor.
"Benim gidecek yerim yok, kendimi toparlayana kadar buradayım. Evladımdan öldürseniz vazgeçmem" deseniz kucağınızdan zorla alıp götürecek değiller. En azından anneniz evlat sevgisi yaşamış biri olarak arkanızda durur belki. Kendinizi toparlayınca çıkarsınız ayrı eve. Hiç bir şekilde çözüm yolunuz yoksa sığınma evine başvuracaksınız.

Yaşattığı her şeyi geçtim evladının yiyecek ekmeğini çok görüp nafaka derdine düşen kocanız umarım layığını bulur. Sapla samanı karıştırmasaydı keşke.

Ama lütfen gözünüzü açın biraz, zaten hayatınızı alt üst eden olaylar yaşamışsınız. Kimseyi almayın bir süre hayatınıza, kendinize, evladınıza ve geleceğinize odaklanın. Sığınma evine giderseniz orada da gözünüz açık olsun, orada ki kadınlardan istifade etmek isteyen kötü insanları duyuyoruz. Tek gayeniz standart bir işte çalışıp gelirinizi sağlamak olsun.

Şöyle demek istedim eşiminn bu davranışlara yoneltecek bir durumum yoktundemek istediğim buydu aslında tabı ki haklısınız . Her değişicem dediğinde ınanıyordum yeniden başlıyordu 😏

Ha yani bu davranislara yoneltecek bir durumun olsaydi adam seni evire cevire gonul rahatligi ile dovup, hakaretler edip, kapilara birakabilirdi yani. Bacim senin degisimin biraz zor gibi. Bir sure erkeklerden uzak durup kafani toparla. Ha bu adamla konusmalarin ortaya cikmasaydi muhtemelen esine geri donecektin. Kusura bakma ama buradan bakinca cok farkiniz yok. Zira evliyken aldatan adam ne kadarsa kadin da o kadar benim gozumde. Bosanmak zor ama baskasiyla konusmak kolay.

Ha yani bu davranislara yoneltecek bir durumun olsaydi adam seni evire cevire gonul rahatligi ile dovup, hakaretler edip, kapilara birakabilirdi yani. Bacim senin degisimin biraz zor gibi. Bir sure erkeklerden uzak durup kafani toparla. Ha bu adamla konusmalarin ortaya cikmasaydi muhtemelen esine geri donecektin. Kusura bakma ama buradan bakinca cok farkiniz yok. Zira evliyken aldatan adam ne kadarsa kadin da o kadar benim gozumde. Bosanmak zor ama baskasiyla konusmak kolay.

Kelime oyunu yapmaya ne gerek var? Öyle mi demiş sizce?
Tabi ki şiddetin hiç bir şekilde savunması olmaz. Ama konu sahibi evliliğimde eşimden daha fazla sorumluluk sahibiydim.
Kavga ortamına meyil veren biri değildim demek istiyor.
Olan olmuş herkes hata yapar sonra dersini çıkarır, olgunlaşır. Kadın zaten hayatının belki de en zor günlerini yaşıyor? Kucağında evladıyla herkes başından def etmeye çalışmış. Azarlayınca çözüm mü üretmiş oluyorsunuz???

Hatasıyla, doğrusuyla konu sahibi bize akıl danışıyor, biz kadınlar olarak en mantıklı desteğimizi vermek zorundayız. Sırf sizin gibi bir kaç kişi böyle davrandı diye hata yapabilir, kendini güçsüz ve kötü hissedip eşine dönebilir, ailesine boyun eğip evladını istemeden bırakabilir. Bizler bu konular üzerine yorum yapmalıyız. Amaç bağcıyı dövmek değil üzüm yemekse tabi...

Tabi ki şiddetin hiç bir şekilde savunması olmaz. Ama konu sahibi evliliğimde eşimden daha fazla sorumluluk sahibiydim.
Olan olmuş herkes hata yapar sonra dersini çıkarır, olgunlaşır. Kadın zaten hayatının belki de en zor günlerini yaşıyor? Kucağında evladıyla herkes başından def etmeye çalışmış. Azarlayınca çözüm mü üretmiş oluyorsunuz???

Hatasıyla, doğrusuyla konu sahibi bize akıl danışıyor, biz kadınlar olarak en mantıklı desteğimizi vermek zorundayız. Sırf sizin gibi bir kaç kişi böyle davrandı diye hata yapabilir, kendini güçsüz ve kötü hissedip eşine dönebilir, ailesine boyun eğip evladını istemeden bırakabilir. Bizler bu konular üzerine yorum yapmalıyız. Amaç bağcıyı dövmek değil üzüm yemekse tabi...
Ne güzel yazmışsınız. Yalnızlık ve değer görmeme boşluğundan kaynaklı diğer kişiye meyil etmiş.

Çok talihsiz şeyler yaşamışsınız ama maalesef sizin yüzünüzden olmuş biraz bunlar da. İlkinde cahillik etmişsiniz haydi, ikincide, bir de bu kadar kötü bir evlilik tecrübesi ve çocuktan sonra çok daha akıllıca davranmanız lazımdı.

bunları kötü hissedin diye söylemiyorum. Sorunun karşınızdaki kötü erkeklerden değil, sizden Kaynaklandığını bilin ve bundan sonra kararlar alırken daha dikkatli olun diye söylüyorum.

henüz biriyle evliyken, başka bir erkek aramak hata. Devamlı bir erkeğin sahiplenmesi altında kalmak zorunda değilsiniz. Sizin küçük bir çocuğunuz var. En başta kendi ayaklarınız üstünde durmanız lazım.

Yoksa, nasıl ilk evliliğinizde maddi imkansızlardan dolayı boşanamadıysanız, ikincide de kendinizi aynı duruma düşürürsünüz.

ilkinde Eşinizin size ne kadar değer vermediğini gördünüz, belki ikinci adam da ileride, evliyken onunla görüşmenizi yüzünüze vuracak? Belki kendinin değil diye, çocuğa kötü davranacak?

onun yerine çalışan, çocuğunu güzelce büyüten , kimseye ihtiyacı olmayan bir kadın olarak yaşayın. hayatın ve üst üste yapılMış hataların sizi böyle sürüklemesine izin vermeyin. Arada çocuğunuzun hayatı da mahvolacak bu şekilde. Kendim ettim, kendim buldum dersiniz kendi hayatınız İçin ama o çocuğun hayatını mahvetmenin günahını alabilecek misiniz?

bence sizin bütün suçunuz, yalnızca bu adamla yanlış zamanda tanışmak değil. Yanlış zamanda, yanlış adamla da tanışmak.

Henüz evli olan bir kadınla görüşen bir erkeğe de güvenmeyin bence. Bırakın, hayatınıza bir müddet erkek girmesin. Bunca yıl çile çektiniz, birazda tek başına nasıl olduğunuzu görün. Çocuğunuzun o berbat evlilikten olan yaralarını tamir edin. Onunla vakit geçirin.

Çocuğun psikolojisini yalnızca size yüklEmek adaletli değil elbette. Ama eşiniz dediğiniz adam berbat biri. Kendi çocuğunun masraflarından kurtulmak İçin sizi tehdit ediyor. Ondan kurtulmak bile çok büyük şans çocuğunuz İçin.

avukat kısımlarını bilmiyorum ama hayatınızı yeni baştan düzenlemeniz lazım. Aileniz destekse, onların yanında çocukla bir müddet kalıp çalışmak daha mantıklı.

Olan olmuş, herkes hata yapar sonra dersini çıkarır, olgunlaşır. Kadın zaten hayatının belki de en zor günlerini yaşıyor? Kucağında evladıyla herkes başından def etmeye çalışmış. Azarlayınca çözüm mü üretmiş oluyorsunuz???

Kelime oyunu yapmadim, azarlamadim. Fikrim ne ise onu yazdim. Siz de fikrinizi yazin cunku bu benim dusuncem.

Evet herkes hata yapar ve herkes hatasindan doner. Dune kadar konu sahibi benim fikrimle hareket etmemis, eminim simdi de etmeyecektir. Hatasindan donmek yerine hata yapmis. Konustugu adam ortaya cikinca tutusmus. Ben hatasindan donmek icin ugrastigini gormedim. Ha siz gorduyseniz ona gore tavsiye verin. Ne yazdigimdan ve dusuncemden ben sorumluyum. Amaciniz uzum yemekse bunu birilerini alintilamadan da yapabilirsiniz.

Iyi forumlar.

Ne güzel yazmışsınız. Yalnızlık ve değer görmeme boşluğundan kaynaklı diğer kişiye meyil etmiş.

Oda tamamen yanlış, ilk mesajımda belirttim zaten. Keşke kötü giden evliliğinden kendini sıyırmaya çalışsaymış, geleceğini yapılandırmaya kanalize olsaymış. Ama yapmamış, ne yapalım hepimiz tü kaka mı diyelim. ilk taşı kim atsın?

Belki de dertleşecek kimsesi yoktu, o yakınlık dilinin bağını çözdü, cinsel yada duygusal bir şey hissetmedi. Ama nasıl başka kadınlarla aldatan, 5 aylık karısını bayıltana kadar döven, evladının yiyeceği lokmadan kaçan bir insan müsveddesi ile kıyaslanıp "ikiniz de aynısınız" denebilir ki.

Kelime oyunu yapmadim, azarlamadim. Fikrim ne ise onu yazdim. Siz de fikrinizi yazin cunku bu benim dusuncem.

Evet herkes hata yapar ve herkes hatasindan doner. Dune kadar konu sahibi benim fikrimle hareket etmemis, eminim simdi de etmeyecektir. Hatasindan donmek yerine hata yapmis. Konustugu adam ortaya cikinca tutusmus. Ben hatasindan donmek icin ugrastigini gormedim. Ha siz gorduyseniz ona gore tavsiye verin. Ne yazdigimdan ve dusuncemden ben sorumluyum. Amaciniz uzum yemekse bunu birilerini alintilamadan da yapabilirsiniz.

Iyi forumlar.

Belki eder nereden biliyoruz? Şurada yazan iki sözcük kafasına dank ettirir, güç verir, yön gösterir. O seçtiği yön tüm hayatını kurtarır belli mi olur? Amacım sizinle atışmak değil, gerçekten değil. Ama zaten biz kadınlara yaşam şartları daha zor, biçilen roller eşit değil bırakın biz birbirimize destek olalım. İnsanız yahu şaşar beşer demişler. Kusursuzluk Allah'a mahsustur.

Back
X