- 15 Ocak 2014
- 5.992
- 5.203
- 398
Dr ismi özelden yazabilir misinz hangi ilDava etmeyi geçtim 7 düvele rezil rüsva etmiştim bu doktoru hergun polikiligini basar rezil ederdim çok geçmiş olsun çok üzüldüm bende Haziran 9 da oldum hemde çok uyguna oldum 24 bin şahane yaptı Allah razı olsun doktorum dan sizde hakkınızı çatır çatır alın başkasına yaptırın üzülmeyin yapılır burun
AdanaDr ismi özelden yazabilir misinz hangi il
Tırsmış bellidr ücret iadesi talep etti. Sizce ne yapmalıyım
Ara bulucuyla konuşacağız bakalım ne olacakTırsmış belli
İnsanlar buraya her türlü sorunlarını yazıyorlar ben anlamıyorum biri insanın hakkını aramaya meyilli olması gerekir demiş cümle sonunda, birisi uğraşmak istemiyor gibi görünüyorsun demiş, siz buraya başlık açmak yerine uzmanlaşmış bir avukat bulman gerek diyorsunuz. Bu işle uğraşıyorum şu anda. Ara bulucuyla konuşacağız ilk eğer beni tatmin etmezse dava açacağım. 2 tane avukat ile görüştüm. Burada buna benzer bir durum yaşamış birileri varsa fikir almak için yazdım, hakaret mi yazmam gerekiyor veya burada bas bas bağırmam mı gerekiyor, dava sürecine girerken haklıyken haksız durumuna düşmemek için ilk başta sakinliğimi koruyarak bir yola sokmaya uğraşıyorum, uğraştığımı belli etmek için veya başlık açtım diye uğraşmıyor gibi mi görünüyorum ben anlamadım ki. Maddi manevi yorucu bir süreçten geçerken benzer sorunları yaşamış birilerinden fikir almak absürt mü gerçekten anlayamıyorum.Dava acip acamayacaginizi ya da davanizin sizin istediginiz yonde sonuclanip sonuclanamayacagini saglik hukuku alaninda calismis bir avukata ucreti mukabilinde danismadiginiz surece aynu burun ameliyatinizda yasadiginiz hayal kirikligini yasarsiniz. Tibbi konular iste boyle sakaya gelmedigi gibi hukuki konular da gelmez. Her isin bir ehli var. Suan yapacaginiz sey buraya baslik acmak yerine tibbi malpraktis konusunda uzmanlasmis bir avukat bulmak.
Böyle kötü sorunlarla karşılaşmadığınıza çok sevindim. Dr ile görüşürken ben 3. Ameliyatımı olacağım gerçekten çok yoruldum diye konuşmuştum tamam halledeceğiz demişti. Şimdi bir kere söyledim sakin bir şekilde ve ilk söylemem de ücret iadesi talep etti. Yani daha söyler söylemez böyle bir şeyi kendisi talep ediyorsa zaten hatasını kabul etmiş demektir ki bir çok dr ile görüştüm hepsi dr hatası dedi. Her halükarda maddi manevi tazminat açma hakkına sahip olduğum görünüyor. Süreç gerçekten çok can sıkıcı, şekil itibariyle özgüvenim alt üst oldu sağlık açısından konforlu nefes alamıyorum. Şimdi bir daha revizyon olmak zorundayım. Gerçekten çok yorgun ve üzgünüm umarım ara bulucu ile konuştuktan sonra revizyon masrafımı karşılayabilirim de dava ile uğraşmam birde.Dava etmeyi geçtim 7 düvele rezil rüsva etmiştim bu doktoru hergun polikiligini basar rezil ederdim çok geçmiş olsun çok üzüldüm bende Haziran 9 da oldum hemde çok uyguna oldum 24 bin şahane yaptı Allah razı olsun doktorum dan sizde hakkınızı çatır çatır alın başkasına yaptırın üzülmeyin yapılır burun
Kimse olmaz umarım. Muayeneye gittiğim bir gün bir hasta beni gördü kafam eğikti pardon bir şey sorabilir miyim dedi kafamı kaldırdım doktoru soracaktım memnun musunuz diye ama anladım dedi. Hiçbir şey konuşmadan “anladım” dedi. Siz düşünün yaniParayı kabul edin bence bu kasaba tekrar ameliyat olmak istemez kimse
Her şey o kadar boşuna oldu ki. Revizyon olmadan önce en azından insanların dikkatini çekecek kadar bir problemim yoktu. Yolda giderken bile alakasızca birisi bana burnunuzu nerede yaptırdınız diye sordu. Girdiğim her yeni ortamda gündemde ki konu burnum oluyor ve insanlar gerçekten üzülüyor. He ben umursamazsa dalgaya vurup alttan alıyorum çaktırmıyorum ama içten içe yaşadığım üzüntüyü rahmin edersinizDoktor deglim ama kesinlikle doktor hatssi olduğuna eminim bence kesinlikle davalik bir mesele bu..
Olmadan mutlaka açın davanizi sakin yanna brakmayin tekrar revzyon olacaksiniz zaten bu yanls ameliyatın cekdiginiz agri odediginiz para bosuna gitmis . Hic bosuna olmasin bedelini odesin bir daha da basaramayacagi ise girmemeyi ogrensin doktor bey
Fotoğrafta belli olan durumu birde canlı görsenizCok geçmiş olsun .
Üzülmeyin fakat gerçekten burnunuz kötü görünüyor . Tekrar ameliyat olmayın önce dava açın . 5 yaşındaki çocuğa gösterseniz o bile burundaki anormalliği farkeder.
Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. 2 avukat ile görüştüm. Dr yaptığı ameliyat ücreti iadesini yapacağını söyledi. Fakat şu an ki fiyatlar ile 1 sene öncenin fiyatları bir olmadığı için ve burnumu mahvettiği için revizyon ücretim daha da yükseldi. Ara bulucuyla görüşüp bana haber vereceklerini söylediler. Bende her iki avukata da danıştım. Dava ile uğraşmak istemiyorum diyorsan revizyon masraflarını iste dediler. Benimde aklıma yattı bu fikir. Yani yanlış mı düşündüm bilmiyorum ama ara bulucu ile konuşup bir karara varacağımEvde oturuyorum boş vaktim de var sizi ve okuyanları biraz aydınlatayımdoktor ve hasta arasında kurulan sözleşme genelde vekalet sözleşmesidir ancak estetik ameliyatlar, diş ameliyatları eser sözleşmesi kapsamındadır Yargıtay da uzun süredir bu yönde karar veriyor zaten. Nedir eser sözleşmesi ? Yüklenicinin bir eser meydana getirmeyi, iş sahibinin de bunun karşılığında bir bedel ödemeyi üstlendiği sözleşmedir. Burada iş sahibi siz yüklenici de doktor oluyor. İş niteliği itibariyle fen, teknik, bilim ve sanat becerisi gerektiriyor. Yüklenici eseri meydana getirmek iş sahibi de ücreti ödemekle yükümlüdür. Doktor size vadettiği burunu yerine getirmezse bu yükümlülüğü ihlal etmiş sayılır sizin durumunuzda ise bu apaçık ortada. Bu noktada maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz konu sahibi görevli mahkeme tüketici mahkemesidir. Bir de enfeksiyon gibi bir durum var ki bu ceza davasının da konusu olabilir. Malpraktis nedeniyle doktorun sorumluluğu var. Bı da TCK kapsamına girer ki haksız fiil kaynaklı tazminat hakkınız da doğar. Bu arada bunların hiç birini tek başına takip edemezsiniz derhal bir avukatla anlaşın
Kırılmıyorum yok, görünen köy klavuz istemiyor maalesef gerçekten çok kötü bir vaziyetteAy burundan hiç anlamam ama sizi kırmak istemesem de cidden çok kalitesiz bi doktorun elinden çıktığı çok belli. Çok geçmiş olsun. Bence açın davayı, yaptığının arkasında dursa bi nebze derim ama hala öteleme derdindeler, yazık günah.
En son dediğinize özellikle katılıyorum. Elimden geleni yaptım demek bir nebze rahatlatır içimiGeçmiş olsun öncelikle. Ben hukuk alanından değilim, ama yine de sonuç alırsınız diye düşünüyorum. Sonuçta başka doktorlar da hatalı operasyon olduğunu onaylamış. Belki tarafsız bir doktorun görüşünün alınması falan gündeme gelir mahkemede, en kötü. O zaman da gene siz kazanırsınız diye düşünüyorum. Bir de, hadi kazanamadınız diyelim. Bu kadar üzülüp, eziyet çekip hiçbir şey yapmamaktansa "elimden geleni yaptım en azından" demek daha iyi gelmez mi?
Yok isim vermiyorum asla ve yorum yapmıyorum sadece buraya bir konu açtım böyle. Bilen birileri varsa daha iyi bir yol izlerim diyeŞimdilik öyle internete google yorumlara falan bir şey yazmayın derim. Muhakkak derhal sağlık hukukunda uzman bir avukata başvurun.
Verdiğiniz örnek benim içimi rahatlattı gerçekten. Teşekkür ederim. Şaşırdım böyle bir şeyden tazminat kazanmasına, helal olsun. Peşine düşmek gerekiyor büyük veya küçük her hangi bir olayda. Umarım kimse şu yaşadığım sıkıntıları yaşamazSaç boyama işlemi sonrası saçım yandı dye kuaföre dava açıp tazminat kazanan bir tanıdığım vardı. Bunu anlattım çünkü pek çok kişinin boyama işlemi sonrası saçı yıpranıyor yanan da oluyor ama kimse uğraşmak istemiyor en fazla kuaföre söylenip devam ediyorlar. Ama haklı olduğunda ve peşine düşüp uğraştığında bu tarz davalardan olumlu sonuç alınabiliyormuş. Diğer üyeler de söylemiş bariz bir hata var. Uğraşıp peşine düşerseniz iyi bir avukatla sonuç alırsınız
Buraya konu açıp fikir alıyorum sadece. Daha önce hiç avukatlık işim olmamıştı. Ben avukatlar ucuza çalışsın falan demedim veya bu konuda şikayetlenmedim durumu belirtiyorum. Buraya içimde ki ışığı göstermek için de konu açmadım nasıl bir görüntü verdiğim önemli değil. Önemli olan bu konular hakkında bilgisi olan veya tecrübeli birileri varsa şayet fikir almak. Bunun için yazdım ki bir yandan da avukatlarla görüşüyorum zaten. İnsanın hakkını aramaya meyilli olması lazım falan nedir, cesaretlendirmek için yazdığınızı varsayıyorum :) teşekkür ederim yorumlarınız içinAvukat elbette pahalı olacak. İnsanlar 10 bin tl ye dava bakmak için yıllarca hukuk okumuyor. Avukatın gelirinin %44 lük oranı da vergi bu arada. Yani sizden 10 bin tl alsa eline 6 bin civarı bir şey kalıyor ki bir dava en iyi ihtimalle yaklaşık 2 yıl sürüyor. 6 bine kim 2 yıl çalışır bir saç boyamak olmuş 5 bin tl. Avukatın mesleki hatalarına karşılık ağır cezada yargılanma sorumluluğu da var. O nedenle cebinde en az 30 bin lirası olmayan ki en az diyorum avukata gitmesin. Para iadesi alacağınız gibi ekstra olarak ciddi bir miktar da tazminat alırsınız ama sizde o ışığı göremedim ben
Ben avukatla gorustugunuz konusunu iceren mesajlarinizi sonradan okudum. Belki ilk mesajinizda bu sekilde ifade etseydiniz tam olarak aradiginiz cevaplari alirdiniz. Dogrusunu isterseniz ilk yazdiginiz mesajdan yeterince hukuki mucadele verdiginiz ya da istekli oldugunuz sonucu cikmiyor ama hassas bir durum icinde oldugunuz icin tepkiselliginizi anlayabiliyorum. Sadece siz meseleye magdur gozuyle bakiyorsunuz biz belki vekil belki hakim gozuyle. Burada hukukcu olmayan kisilerin yorumlari yuzunden nice avukat muvekkilerine laf anlatmakta gucluk cekiyor. Simdi burada biri cikip ben dava actim kaybettim soyle boyle yazsa sizin olayinizla birebir olmadigini bir hukukcu anlar ama siz hukukcu olmadiginiz icin anlayamayabilirsiniz gibi gibi. Netice olarak umarim maddi manevi tatmin olursunuz.İnsanlar buraya her türlü sorunlarını yazıyorlar ben anlamıyorum biri insanın hakkını aramaya meyilli olması gerekir demiş cümle sonunda, birisi uğraşmak istemiyor gibi görünüyorsun demiş, siz buraya başlık açmak yerine uzmanlaşmış bir avukat bulman gerek diyorsunuz. Bu işle uğraşıyorum şu anda. Ara bulucuyla konuşacağız ilk eğer beni tatmin etmezse dava açacağım. 2 tane avukat ile görüştüm. Burada buna benzer bir durum yaşamış birileri varsa fikir almak için yazdım, hakaret mi yazmam gerekiyor veya burada bas bas bağırmam mı gerekiyor, dava sürecine girerken haklıyken haksız durumuna düşmemek için ilk başta sakinliğimi koruyarak bir yola sokmaya uğraşıyorum, uğraştığımı belli etmek için veya başlık açtım diye uğraşmıyor gibi mi görünüyorum ben anlamadım ki. Maddi manevi yorucu bir süreçten geçerken benzer sorunları yaşamış birilerinden fikir almak absürt mü gerçekten anlayamıyorum.
Geçmiş olsun öncelikle, ne yapılır hiç bilmiyorum inşallah doğru kararı verir sağlığınıza kavuşursunuz. Şunu merak ettim: doktor alıntıladığım cümlenize tamam mı dedi… yüze göre olmuyor mu burun tasarımı? Yuvarlak yüze küçük burun istesem okey mi diyorlar, olmaz mesela bana…Ameliyatım da doktor beye kavisli küçük bir burun istediğimi söyledim.
Yani büyük yüzde ne diyordur bilemiyorum ama benim yüzüm ufak ve çok minyon biriyim. Drla ilk görüştüğümde bana ufak bir burun gideceğini düşündüğümü söyledim oda benimle aynı fikirdeydi. Maddi manevi yoruldum istediğim tek şey düzgün estetik bir görüntü ve rahat nefes alabilmek dedim. Ben barbie nose istemiştim yaparız dedi. Önce ki ameliyatlarımdan kalan scar izlerini de minimuma indireceğini söyledi. Benim scar dokusu için büyük bir beklentim hiç olmadı o yüzden o konuda drda suç var diyemem ama şekli ve nefes almam çok kötü. Belki büyük bir yüzde farklı bir burun yapabilir bilemiyorum onu. Genel olarak barbie nose yapıyordu tarzı oydu.Geçmiş olsun öncelikle, ne yapılır hiç bilmiyorum inşallah doğru kararı verir sağlığınıza kavuşursunuz. Şunu merak ettim: doktor alıntıladığım cümlenize tamam mı dedi… yüze göre olmuyor mu burun tasarımı? Yuvarlak yüze küçük burun istesem okey mi diyorlar, olmaz mesela bana…
Arabulucu henüz aramadı aradığı zaman avukat bana istediğin miktardan kapıyı aç dedi. Çünkü şu an benim revizyon ücretim minimum 200 bin tlÇok geçmiş olsun, revizyon ücreti üzerine tazminat talep etseniz içiniz ferahlardı. Arabulucu o şekilde karşı tarafa iletebilir mi...
1 yıl psikolojik olarak bunaldığınızı hissediyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?