hayır...eşimle arada tartışmalar yaşadığımızı falan biliyorlardı...bu da zaten her evde olan şeyler...ama asla bir sırrım falan olduğundan değil..insanlara kendi yaptıkları yorumları değilde sadece benim kileri söylerlerse korkusu var o kadar...hatta kendi yaptıkları yorumları sanki ben yapmışım gibi anlatırlarsa o zaman biterim işte....
sorun onlar değil bence,kişileri ve olayları fazla ciddiye alıp
günlük hayatını,aile ilişkilerini,iş hayatını karartacak derecede önemseyen düşünce yapında.
Ben abarttığını düşünüyorum.
kim neye inanmak istiyorsa inansın,senin hayatın bir tek o kişilerden mi ibaret?
Kendini bu kadar yıpratıp harap etmenin hiçbir anlamı yok canım benim.Evet hata yapmışsın ama bunun farkındasın sen de .Arkadaşların için üzülme demekki o kadar gözünde büyüteceğin bir arkadaşlık değilmiş.Ayrıca gün boyu bunu düşünüp daha da dert edeceksin kendine.Eşine ve çocuğuna zaman ayır.Yeni arkadaşlıklar kur iş yerinde ve çok mutlu olmaya çalış.Bence senin üzüldüğün şey arkadaşlarını kaybetmek değil ortamı kaybetmek yanı o ortamı kurabilecek yeni arkadaşlıklar kur.İşinde yeni projelere imza at,giyin süslen püslen havalı havalı git iş yerine yeni insanlara da şans ver.Sürekli mutluluk sinyalleri ver.yeni arkadaşların olur emin ol.Hem de daha iyileri.Onlardan özür dileyip de götlerini kaldırma bence...İntihar falanmış.Bu kadarcık şeyden intihar mı olur yapma lütfen.Kendine güveni olmayan bir insan mısın ki sen onlar olmadan yaşayamayacaksın.Düşünme böyle şeyler.Unutma her işte bir hayır vardır.......
Tabi ki anlatmalısın eşine.
İnsan canını böylesine sıkan bir konuyu eşinden niye gizlesin ki.
Bence eşinle paylaş ve seni en iyi tanıyan kişi olarak gerekli telkinleri o yapsın.
burdan saatlerdir yazıyoruz bir arpa boyu yol alamadık.
arkadaşım ben bu olayı kısa sürede atlatamam zaten..pazartesi olmadan ne olacağını da göremem..değil saat, günlerce de yazsak atlatmam kolaymı sence...keşke şu an sizin gibi düşünebilsem...ama yazdıklarınız sayesinde ağlama krizlerim hafifledi..desteğinize çok tşkler
Offf yüzümü gözümü yolcam şimdi
Arkadaşım bu insanlar ekmeğini mi veriyo,suyunu mu veriyo?
Annen mi baban mı?
Hayatın onlara mı bağlı?Ne diye atlatamayasın,
hayır atlatılmayacak ne var sanki bi anlasam.
üç beş arkadaş birinin dedikodusunu yapmışsınız,
tam da yapmamışsınız da talihsiz bir sıkıntısını derdini mevzu yapmışsınız aranızda.
Sonra bi hain çıkmış aralarından satmış seni,o ona bu buna derken,
hepsi size cephe almış,kendi anlattıklarını da sizin üstünüze atmalarından korkuyorsunuz.
Tehdit etmişler bir de rezillik çıkar diye.Budur yani olay,bundan ibaret.
Evladınız sağlıklı,eşiniz yanı başınızda,maddi sıkıntı yok çok şükür,aileniz hayatta eee?
Neyi atlatamıyorsunuz ki?
İnsan hayatta herşeye alışıyor bu yaşadığınız ne ki?
En kötüsü ne olabilir ya?gelir kapınızın önüne iki bağırırlar,tamam çok çirkin,çok rezil bir durum ama
burada kim rezil olur,şuursuzca bağıran mı,sessiz kalan mı?
ben bağırana bakarım böyle bir durumda,bağıranı kınarım ayıplarım.
Başka ne yapabilirler birleşip okul çıkışında sizi dövecek halleri yok ya bunların,
hatırlatırım siz 3 ay sonra uçaktan el sallarken o insanlar hala aynı okulda görev yapacaklar.
Sizce size şiddet uygulamak,cezalandırmak,rezalet çıkarmak uğruna işlerinden olmayı göze alırlar mı?
Biraz mantıklı düşünseniz bu korkunun çok yersiz olduğunu anlayacaksınız da,
inatla yersiz bi korkunun ardına saklanmayı sürdürüyorsunuz.
arkadaşlar benim bu sıkıntıdan kurtulabileceğim bana iyi gelebilecek 1/2 saatte olsa uyuyabileceğim bir sıkıntı duası varmı...
olay şiddet olayı değil aslında...öyle bişey yapamazlar ama dedikodu malzemesi olup tüm okul birlikteyken ben onlardan ayrı olucam ona çok üzülüyoum..yanlız kaldım ona ağlıyorum..evet beni ele vermek için an kollayanlar benimle olmasın ama 3 ay kalmıştı allah kahretsin...ne olurdu şimdi olmasaydı.CANIM kendi derdin gibi kafa yordun çok saol lütfen pazartesi günü için dualarını esirgeme...
büyük salavat lardan olan şu dua yı biliyor musun salatı münciye bunu bul bilmiyorsanda ve abdestli olarak günde 100 defa oku tesbihi al daha kolay olur öyle oku inan iç dünyanı rahatlatacak tüm sıkıntılara birebir bu dua devam et bak bişey kalmayacak ben de duayla ayakta kaldım canım
çok saol arkadaşım..buldum kaydettim..abdest alıp okucam...yanlız bişey sorcam yanlış değildir inşallah,uzun bir dua bu değilmi..
bu kadar korkulcak ne dedikodu yaptınız merak ettim ? ayyy giydiğine bak, nasıl kilo almış, eşiyle arası kötüymüş bilmem ne... bunlar yüzünden mi korkularınız? ve elalem için eşinizi en önemlisi kızınızı ihmal etmişsiniz bence bunu dert edin kendinize
insan dır beşer şaşar herkes hata yapar bence böyle konuşarak bunalıma girmiş birini daha da alt üst ediyorsunuz onun şuan desteğe ve dertleşmeye ihtiyacı var onu karamsarlığa itmeyelim lütfen
evet ben ezberlemiştim okuya okuya ezberleyince daha çabuk okunuyor bide şuna dikkat et inanarak oku faydasını görürsün ve televizyon yada müzik açıkken okuma kendi haline bir odaya çekil huzurla oku tavsiyem. ben tefriciyye duasını da ezberledim onuda yine 100 defa okumaya devam edersen manevi yüksek derecelere yükseltileceğin ve ne dilersen kabul olacağı hikmeti var ama kesinlikle abdestli ve inanarak eksiksiz her gün devamlı okunacak tamammı
saol arkadaşım..ben bu eleştirilerden daha fazlasını haediyorum..canı saolsunnn
saol arkadaşım..ben bu eleştirilerden daha fazlasını haediyorum..canı saolsunnn
pardon canım sorunu görmedim..ee pazartesi okula gidince öncelikle bakalım millete neler anlatacaklar onu görücem,beni görünce laf atarlarmı onu görücem...ve ildeki diğer anadolu lisesine görevlendirme istemiştim..bakalım olacakmı...aaa,niye hakedesin daha fazlasınıyapma işte böyle,ne olmuşsa olmuş,
ne dediysen demişsin.tamam konuşmasaydın iyiymiş ama hırsızlık mı yaptın adam mı öldürdün?
Ya da söylediğin şey bir insanın hayatını mı kararttı?Nedir yani,
bırak Allah aşkına ya,seni söylediklerinden dolayı eleştirenler çok ak kaşık sanki.
sen konuşurken onlar ''aaa çok ayıp esra,lütfen konuşma böyle duymayalım bi daha'' mı dediler:)
soruma cvp vermedin hala,pzrtesi ne olacakmış?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?