Hava çok soğuk !

Valla isterseniz topa tutun ama sokakta yaşayan okadar çocuk var ki demogoji yapıyorum diye düşünmeyin hayvanlarıda severim ama okadar ihtiyaç sahibi kadın çocuk varken sokaklarda hayvanları bukadar önemsemek biraz bana ters geliyo kusura bakmayın tabiki hayvan besliyorum yicekte bırakırım bazen ama okadar duyarlı olamıcam üzgünüm kişisel algılamayın ben bu olaya fena halde takığım yeri gelmişken sadece dile getirdim yanlış yerlere çekilmesin tabii keşke alıntılamadan yazsaydım biraz manidar gözüksede art niyet barındırmıyorum emin olun

Herkesin kendi görüşü saygı duyarım
Yardımda insan hayvan ayırmam ben
Ancak böyle zor hava şartlarında belediyeler sokaktaki insanlara barınacak yer sağlıyor ama hayvanlar açıkta kalıyor. Kar ve don olaylarında hassasiyetimiz bu yüzden. Yoksa hepsi Allahın yarattığı can ama bu havada önceliğim onlar

Sokakları dolaştım kızlar gördüğüm tüm çöp konteynırlarının yanına tavuklu papara ve kuru mama bıraktım. Oturduğum yerde kedi evi pek dayanmıyor insanlar atıyor hemen ama yinede kuytu köşe iki yere koliden evler bıraktım. Az önce dönebildim eve az ateşim var üşüttüm sanırım ama içim rahatladı biraz. Herkese iyi geceler Allaha emanet olun

Allah razı olsun ATTRAENTE ..
Ben de her geceki gibi,2 mahalle dolaşıp,kuru mamalarını dağıtarak geldim eve..
Koli evlerden yapıyoruz zaten devamlı..

Allah razı olsun ATTRAENTE ..
Ben de her geceki gibi,2 mahalle dolaşıp,kuru mamalarını dağıtarak geldim eve..
Koli evlerden yapıyoruz zaten devamlı..

Hepimizden razı olsun Rabbim
Bizim burda kolileri tutmuyorlar ama olsun gece iş görse yeter. İçlerine polar battaniye koydum. Birde ara sokaklarda eski bir gece kondunun bahçesinde kediler gördüm. Ev sahibi besliyormuş onları üzerlerinde tente vardı eski bir mutfak dolabını onlara yuva yapmışlar bahçelerinde biraz strafor ve polar takviyesi yaptım çok tatlı bebekler vardı. Umarım bu gece hiç bir hayvan donmaz. Yanıma veterinerin verdiği vitaminide aldım tutabildiğime 1 er cc verdim şırıngalarla. Çantam kendimden büyüktü bu akşam:))

Tamam ben de etiketleyeyim...Çok iyi düşünmüssün.
Benim de aklıma geliyordu ama ortada hayvan görmeyince çok aklıma gelmiyordu.Bizim kantinde kediler var bir.Onlara tostumdan atıyorumBir iki yiyorlar sonra yemiyorlar nedenki..İstanbulda gezerken de çok kedi gördüm.Onlar da yemiyordu.Bu biraz şevkimi kırmıştı.Veya bazen kurban eti balık tavuk gibi artıkları dışarıya koyuyoruz.Diğer artıkları koymaya çekiniyorum yemezler de ortalıkta pis pis kalır diye.Komşular rahatsız olur diye.Nasıl bir çözüm bulmalıki buna?

Etiketlerim
Feraceli
@lavantakokulusandik
A AklinYolu1
sevde_
@EvvelAhir
ipeqbojuqu
M Munevvergul
lily86
FallenAngel
Senfonim
GelenKutusu
saft
Yinemipilav
@Kahve-Kokulu-Kadin
mesafeli
HanimKelesimiGetir
nomunomuchua
@Cok da Seyapmamak Lazim
S stepanova
N nerdeyim
@dertli gelin
@miss-sunshine
Laale
COLIN

ATTRAENTE,
belediyeye gidip kedi evi talebinde bulunabilirsiniz, aslında tüm belediyelerin belli aralıklarla kedi evleri ve otomatik mama makineleri koyması gerekiyor. Etrafınızda otomatik mama makinesi ve kedi evleri yoksa rica edin belediyenize, aslında ricasız konması lazım hayvanları koruma kanununa göre.

Belediyenin koyacağı kedi evlerine birşey yapmaya çekinirler belki. Bizim buradaki bücürler diğer kardeşlerine göre daha şanslı, belediye yaz mevsiminde su kapları konması, kış mevsiminde evcillere barınma sağlanması için duyuru yapar.

Babam sağolsun mahalledeki hayvanları besliyor..
Tosun gibiler maşallahları var İlgi,Alaka hayvanlarım sevgiylede büyüdüklerine inanıyorum ben..

diğer mahalelerdeki hayvanlar ne durumda bilmiyorum hiç dolaşıp,bakmak gerek..

Kimse sokak hayvanları için yiyecek ve barınma saglamanız için sizi zorlayamaz.
Ancak kadınlar ve çocuklar üzerinden verdiginiz örnegin yanlış oldugunu düşünüyorum.

Özellikle kedi ve köpekleri biraz daha ayrı bir yerde tutuyorum çünkü insan eliyle daha farklı bir şekilde evrimleşmiş canlılar. Yani onların şu an yaşadıkları sıkıntıların sorumluları yine bizim türümüz.

Konuyu siyasete çevirmeden şöyle yazayım ki kapanmasın;
Sizin bahsettiginiz evsizlerin yaşadıgı sıkıntıların nedeni ise insanlıgın kendi türüne ihanet etmesinden kaynaklanıyor.

Birilerinin size "neden üşüyen bir cocuga yardım ediyorsun" ve "onlarım haklarını savunuyorsun" demesi insancıl olmadıgı gibi kimse bunun için mücadele etmenize de engel olmamalı.

Ancak bu durum hayvan haklarını ve mücadelesini önemsizleştirmez. İstenildiği sürece ikisi -hatta daha fazlası- bir arada yürütülebilir şeyler.

Sizin enerjiniz yalnızca biri için yetiyordur ya da tercihiniz o yönde degildir bu ayrı bir mevzu.
Art niyetle yazmadıgınızı vurguladıgınız ve amacınızın başka bir yöne de dikkat çekmek oldugunu düşündügüm için olumsuz birşey dememeyi tercih ederim.

Ah mune şu anda Bağcılarda yaşıyorum, burada sokaklar dar, evler arabalar üst üste , İstanbul`un en kalabalık semti burası ve belediyenin hayvanlarla ilgili hiç bir girişimi yok düşün barınak bile yok. Bağcılar rehabilitasyon merkezi E6 üzerinde kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde. İşin kötüsü buranın halkı hayvanda sevmiyor, gece gizli besliyoruz sokaktakileri , bir yerde mama görseler ayaklarıyla eziyorlar hayvanlar alışmasın diye. Beylikdüzünde rahattık orada hava şartları daha zor ama çok besleyen vardı burada sürekli tartışıyoruz insanlarla. Sokakta bir hayvan görmesinler hemen belediyeyi arıyolar. Kediler yine ufak kaçıp saklanıyorlar köpeklerin hiç şansı yok. Burada üçüncü yılım ilk kez bugün bir sokak köpeği gördüm((

Canım beslemenin en kolay yolu kuru mama, kediler her şeyi yemiyor. Ben et, tavuk falan vereceksem kağıt tabaklarla çöp konteynırlarının yanına koyuyorum o zaman pek ses edemiyorlar. Biraz bekliyorum hayvanlar yiyince hemen atıyorum çöpe. Millet laf etmesin diye azami özen gösteriyorum ortalığı kirletmemek için. Mamayı internet üzerinden 15 kilo olarak alıyorum epey bereketli oluyor

Çok üzüldüm ne zaman anlayacak bu insanoğlu, biz ve hayvanların aynı cana sahip olduğunu?
Ne zaman anlayacaklar ağzı var dili yok sessiz canlıların da yaşama hakkı olduğunu?
Bizde bahçeye kutular koymuştuk, çoğunlukla kediler geliyordu barınmak için ama son 2-3 haftadır birde köpeğimiz oldu, ona da kutu yaptık, içine strafor, battaniye koymuştuk, herkes yemek artıklarını veriyordu, bugün dışarı çıktık akşam üstü 16:30 gibi eve döndük kutunun içinde yatıyordu, 1 saat kadar önce eşim yemek vermek için indi kutusu yok komşulara sorduk hiçbiri görmemiş, onlar atmış olamaz çünkü birlikte bakıyoruz köpeğe, biri bahçeye izinsiz girip alıp gitmiş, içinde köpeğin yattığı belli, yanında mama ve su kabı var, ne lazımdı o kutuda izinsiz girip aldın, içinde battaniyesi falan hepsi gitmiş öyle sinir olduk ki anlatamam, yaptıkları hem bir canın barınma hakkını gasp, hemde hırsızlık
Eşim yine kutu yerleştirdi aynı yere, alıp götüreni bir yakalayayım çok kötü olacak

Ya aslında kediler et harici yiyebiliyor çünkü küçükken çok kedimiz vardı.Hiç et vermezdik hep sütlü ekmek verirdik yerlerdi.Evin dışında beslerdik.Şimdi bunlar yemeyince çok şaşırdım Belki de etraf doyuruyor ondan.

Bende yemek ve mama takviyesi yapıyorum dostlarımıza..

Geldim mama ve yemek takviyem devam ediyor..
Bugün yine mama almam lazım ..

Bu bizim belalımız yaz kış apartmanda cirit atar,asansörde her an karşınıza çıkabilir..
Adı gibi kendiside müstesna kedimiz psikopat,ona en uygun ad bunu buldum ..
Yedi bizi bitirdi resmen ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…