Valla isterseniz topa tutun ama sokakta yaşayan okadar çocuk var ki demogoji yapıyorum diye düşünmeyin hayvanlarıda severim ama okadar ihtiyaç sahibi kadın çocuk varken sokaklarda hayvanları bukadar önemsemek biraz bana ters geliyo kusura bakmayın tabiki hayvan besliyorum yicekte bırakırım bazen ama okadar duyarlı olamıcam üzgünüm kişisel algılamayın ben bu olaya fena halde takığım yeri gelmişken sadece dile getirdim yanlış yerlere çekilmesinSelam Hanımlar ,
Malum kış bastırdı, kar,soğuk dışardaki canlar çaresiz. Hepsi muhafaza edilemez ama en azından çevrenizdeki hayvanlara yardım etmenizi rica ediyorum. Marketlerde çorbalık tavuklar var, pişirip içine makarna ya da ekmek ilave ediyorum, hafif ılık olarak market poşetlerine koyup, çöp konteynırlarının yanına bırakıyorum. En azından karınları tok olduğu zaman biraz daha dayanıklı olurlar. Hayvan severler zaten bu tip şeyler yapıyor ama bir de buradan hatırlatmak istedim, özel bir şey yapılmasa da en azından kalan yemeklerinizi çöpe karıştırmadan hayvanlar için ayırın, kış şartları zor ve onlar sahipli hayvanlar gibi şanslı değiller, lütfen elinizden geldiği kadar yardımcı olun.
Valla isterseniz topa tutun ama sokakta yaşayan okadar çocuk var ki demogoji yapıyorum diye düşünmeyin hayvanlarıda severim ama okadar ihtiyaç sahibi kadın çocuk varken sokaklarda hayvanları bukadar önemsemek biraz bana ters geliyo kusura bakmayın tabiki hayvan besliyorum yicekte bırakırım bazen ama okadar duyarlı olamıcam üzgünüm kişisel algılamayın ben bu olaya fena halde takığım yeri gelmişken sadece dile getirdim yanlış yerlere çekilmesintabii keşke alıntılamadan yazsaydım biraz manidar gözüksede art niyet barındırmıyorum emin olun
Allah razı olsunSokakları dolaştım kızlar gördüğüm tüm çöp konteynırlarının yanına tavuklu papara ve kuru mama bıraktım. Oturduğum yerde kedi evi pek dayanmıyor insanlar atıyor hemen ama yinede kuytu köşe iki yere koliden evler bıraktım. Az önce dönebildim eve az ateşim var üşüttüm sanırım ama içim rahatladı biraz. Herkese iyi geceler Allaha emanet olun
Allah razı olsunATTRAENTE ..
Ben de her geceki gibi,2 mahalle dolaşıp,kuru mamalarını dağıtarak geldim eve..
Koli evlerden yapıyoruz zaten devamlı..
ATTRAENTE,Hepimizden razı olsun Rabbim
Bizim burda kolileri tutmuyorlar ama olsun gece iş görse yeter. İçlerine polar battaniye koydum. Birde ara sokaklarda eski bir gece kondunun bahçesinde kediler gördüm. Ev sahibi besliyormuş onları üzerlerinde tente vardı eski bir mutfak dolabını onlara yuva yapmışlar bahçelerinde biraz strafor ve polar takviyesi yaptım çok tatlı bebekler vardı. Umarım bu gece hiç bir hayvan donmaz. Yanıma veterinerin verdiği vitaminide aldım tutabildiğime 1 er cc verdim şırıngalarla. Çantam kendimden büyüktü bu akşam:))
Babam sağolsun mahalledeki hayvanları besliyor..Tamam ben de etiketleyeyim...Çok iyi düşünmüssün.
Benim de aklıma geliyordu ama ortada hayvan görmeyince çok aklıma gelmiyordu.Bizim kantinde kediler var bir.Onlara tostumdan atıyorumBir iki yiyorlar sonra yemiyorlar nedenki..İstanbulda gezerken de çok kedi gördüm.Onlar da yemiyordu.Bu biraz şevkimi kırmıştı.Veya bazen kurban eti balık tavuk gibi artıkları dışarıya koyuyoruz.Diğer artıkları koymaya çekiniyorum yemezler de ortalıkta pis pis kalır diye.Komşular rahatsız olur diye.Nasıl bir çözüm bulmalıki buna?
Etiketlerim
Feraceli
@lavantakokulusandik
A AklinYolu1
sevde_
@EvvelAhir
ipeqbojuqu
M Munevvergul
lily86
FallenAngel
Senfonim
GelenKutusu
saft
Yinemipilav
@Kahve-Kokulu-Kadin
mesafeli
HanimKelesimiGetir
nomunomuchua
@Cok da Seyapmamak Lazim
S stepanova
N nerdeyim
@dertli gelin
@miss-sunshine
Laale
COLIN
Valla isterseniz topa tutun ama sokakta yaşayan okadar çocuk var ki demogoji yapıyorum diye düşünmeyin hayvanlarıda severim ama okadar ihtiyaç sahibi kadın çocuk varken sokaklarda hayvanları bukadar önemsemek biraz bana ters geliyo kusura bakmayın tabiki hayvan besliyorum yicekte bırakırım bazen ama okadar duyarlı olamıcam üzgünüm kişisel algılamayın ben bu olaya fena halde takığım yeri gelmişken sadece dile getirdim yanlış yerlere çekilmesintabii keşke alıntılamadan yazsaydım biraz manidar gözüksede art niyet barındırmıyorum emin olun
ATTRAENTE,
belediyeye gidip kedi evi talebinde bulunabilirsiniz, aslında tüm belediyelerin belli aralıklarla kedi evleri ve otomatik mama makineleri koyması gerekiyor. Etrafınızda otomatik mama makinesi ve kedi evleri yoksa rica edin belediyenize, aslında ricasız konması lazım hayvanları koruma kanununa göre.
Belediyenin koyacağı kedi evlerine birşey yapmaya çekinirler belki. Bizim buradaki bücürler diğer kardeşlerine göre daha şanslı, belediye yaz mevsiminde su kapları konması, kış mevsiminde evcillere barınma sağlanması için duyuru yapar.
Tamam ben de etiketleyeyim...Çok iyi düşünmüssün.
Benim de aklıma geliyordu ama ortada hayvan görmeyince çok aklıma gelmiyordu.Bizim kantinde kediler var bir.Onlara tostumdan atıyorumBir iki yiyorlar sonra yemiyorlar nedenki..İstanbulda gezerken de çok kedi gördüm.Onlar da yemiyordu.Bu biraz şevkimi kırmıştı.Veya bazen kurban eti balık tavuk gibi artıkları dışarıya koyuyoruz.Diğer artıkları koymaya çekiniyorum yemezler de ortalıkta pis pis kalır diye.Komşular rahatsız olur diye.Nasıl bir çözüm bulmalıki buna?
Etiketlerim
Feraceli
@lavantakokulusandik
A AklinYolu1
sevde_
@EvvelAhir
ipeqbojuqu
M Munevvergul
lily86
FallenAngel
Senfonim
GelenKutusu
saft
Yinemipilav
@Kahve-Kokulu-Kadin
mesafeli
HanimKelesimiGetir
nomunomuchua
@Cok da Seyapmamak Lazim
S stepanova
N nerdeyim
@dertli gelin
@miss-sunshine
Laale
COLIN
Çok üzüldümAh mune şu anda Bağcılarda yaşıyorum, burada sokaklar dar, evler arabalar üst üste , İstanbul`un en kalabalık semti burası ve belediyenin hayvanlarla ilgili hiç bir girişimi yok düşün barınak bile yok. Bağcılar rehabilitasyon merkezi E6 üzerinde kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde. İşin kötüsü buranın halkı hayvanda sevmiyor, gece gizli besliyoruz sokaktakileri , bir yerde mama görseler ayaklarıyla eziyorlar hayvanlar alışmasın diye. Beylikdüzünde rahattık orada hava şartları daha zor ama çok besleyen vardı burada sürekli tartışıyoruz insanlarla. Sokakta bir hayvan görmesinler hemen belediyeyi arıyolar. Kediler yine ufak kaçıp saklanıyorlar köpeklerin hiç şansı yok. Burada üçüncü yılım ilk kez bugün bir sokak köpeği gördüm((
Ya aslında kediler et harici yiyebiliyor çünkü küçükken çok kedimiz vardı.Hiç et vermezdik hep sütlü ekmek verirdik yerlerdi.Evin dışında beslerdik.Şimdi bunlar yemeyince çok şaşırdım Belki de etraf doyuruyor ondan.Canım beslemenin en kolay yolu kuru mama, kediler her şeyi yemiyor. Ben et, tavuk falan vereceksem kağıt tabaklarla çöp konteynırlarının yanına koyuyorum o zaman pek ses edemiyorlar. Biraz bekliyorum hayvanlar yiyince hemen atıyorum çöpe. Millet laf etmesin diye azami özen gösteriyorum ortalığı kirletmemek için. Mamayı internet üzerinden 15 kilo olarak alıyorum epey bereketli oluyor
Merhaba
Konuyu eskiden açmıştım, ama kış mevsimi hala güncel
İstanbul'da kar bastırdı, lütfen dışarıya bir el atın
Kuru, kuytu yerlere eski kazak, hırka, polar vb şeyler koyabilirsiniz
Özellikle gece tavuk sulu, sıcak paparalar
Plastik leğenlerden evler
Aklınıza ne gelirse iş görür
Tok hayvan daha az üşür, daha dirençli olur
Özellikle Beylikdüzü, Bahçeşehir,İkitelli, Kayabaşı, Tuzla, Beykoz, Pendik civarındaki arkadaşlar bu bölgelerde gece şiddetli don oluyor, yavrular ölüyor.
Nolur yardım edin sokaktaki canlara
M M e g
HanimKelesimiGetir
@elmadilimi
@Sephoraa
@Beren
tulipa
@Kazen
Mune
@mavi_patikli
@2bilinmeyen
@Samsonn
@AhlarAgaci
@office
Aklıma gelen gelmeyen herkes, bu topikten ses duyurmak zor, lütfen herkes birilerine iletsin
Tamam ben de etiketleyeyim...Çok iyi düşünmüssün.
Etiketlerim
Feraceli
@lavantakokulusandik
A AklinYolu1
sevde_
@EvvelAhir
ipeqbojuqu
M Munevvergul
lily86
FallenAngel
Senfonim
GelenKutusu
saft
Yinemipilav
@Kahve-Kokulu-Kadin
mesafeli
HanimKelesimiGetir
nomunomuchua
@Cok da Seyapmamak Lazim
S stepanova
N nerdeyim
@dertli gelin
@miss-sunshine
Laale
COLIN
Bende yemek ve mama takviyesi yapıyorum dostlarımıza..
Ellerine yüreğine sağlık ablacımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?