havalar soguduu...

Yasanmiyor yasayamiyorum. Mesele sobada degildi sadece bi suru sey oluyor. Olacak biliyorum. Gitmek istiyorum sinavlarim var onlardan sonra gidicem insallahhh

Ama askerlik yapmamis atanmamis adamdan cocuk yapmayi bildiysen o cocugun sagligina da sahip cikacaksin.

bu nasıl bir üsluptur! ne kadar kolay ahkam kesebiliyorsunuz insanların hiç bilmediğiniz hayatları hakkında. demek ki öyle olması gerekmiş ki evlenmişler, hiç kimse size nedenini, nasılını açıklamak zorunda değil. neden kınıyorsunuz, unutmayın her şey insanlar için başkası yapabilirse siz de yapabilirsiniz.

Konuyu okuyorum tekrar tekrar dusunuyorum.
Yeni dogum yaptigimda evime gelen gunubirlik misafirlere bile tahammul edemiyordum cunku cocuk surekli emiyor, gazini cikar uyut altini degistir hepsi icin yalnizlik lazim.
Ayrica hadi kayinpederi gectim kaynimin ve esimin amcasinin yasadigi evde ne rahat rahat banyoya girebilirim ne tuvalete.
Kimsenin size bu eziyeti yapmasına izin vermeyin. Bu sizin hayatiniz, hasta olacak cocuk sizin cocugunuz, ozel sizin ozeliniz. Esinizin zaten dusunup ne işi var benim genc karimin o evde demesi lazimdi. O dusunemiyorsa siz anlatin ve gidin o evden.

Kv kp size bakmak zorunda değiller.
Siz evlenip çocuk yapmış insanlar olarak eşiniz askere gideceği zaman bu süreci nasıl atlatırız ne yaparız diye düşünmeli ve halletmeliydiniz.
Mesele hava soğuk soba yok meselesi değil.
Bi ton adamın olduğu evde siZin kalmanız.
Sanıyorum eşinizin zihinsel problemi var çünkü tek başınıza yaşayan babanzda kalmanıza izin vermiyor.
Neden çünkü kuzenler gelir kıskanırmış??
Bu kafada bir adamın üremesi bile büyük hata.
Kuzenler namahrem pis öcü ama küfür eden amca kayın mahrem biricik??
Al bu kafayı çöpe at.
Aman çıkmayın kocanızın sözünden sığıntı gibi bi alay zırcahilin içinde yaşayın çile doldurun.

Beni tek kalan babamın evine göndermeyecek adamın kıçına tekmeyi öyle bi basarım ki taa afrikayı boylardı o tekmeyle.

A olur mu babasının evine kuzenler gelirse mazallah kıskanırmış süper zeka koca namzeti.
Ama sürüyle adamın olduğu babasının evinde kıskanmaz çünkü onlar kendi tarafı.
Zihniyet on numero

A olur mu babasının evine kuzenler gelirse mazallah kıskanırmış süper zeka koca namzeti.
Ama sürüyle adamın olduğu babasının evinde kıskanmaz çünkü onlar kendi tarafı.
Zihniyet on numero

Karisini oz kuzenlerinden kiskanip, hicbir kan bagi olmayan adamlardan kiskanmayan koca modeli yani biri bisey yaparsa bari bizden biri olsun diye mi dusunuyor acaba.

Genel konuşacağım: "Eşiniz daha askerliğini yapmadan neden çocuk yapıyorsunuz? madem çocuk yapıyorsunuz o çocuğun sağlığı ,psikolojisi için neden en iyi ortamı oluşturmuyorsunuz? Sorularımı sizin nazarınızda, bu ve benzeri hataları yapan herkese soruyorum. Bu tabloda sadece bebeğe çok üzüldüm. Üşüdüğü için hastalanıp havale falan geçirip geri dönülmez bir hale geldiğini düşünün, yazık değil mi? Ayrıca kalabalık bir ortam yaşlısı genci vs. çeşitli sebeplerden mikrop falan da kapabilir. Geç uyuyorlar, sürekli tv açık, küfür vs. hiç huzurlu bir ortam değil. Ve siz orada sığıntı gibi olmuşsunuz sizin istekleriniz dikkate bile alınmıyor. Abinizin yanına gitmeniz de çözüm değil o da evli sonuçta bir süre sonra batar. En iyisi imkanınız dahilinde eşiniz askerliğini bitirene kadar güvenli bir yerde eşyalı bir ev tutmanız ya da annenizin evine gitmeniz. Başkasına muhtaç oldukça eziliyoruz bu hayatta. Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Ona hayır buna hayır e biz ne diyelim sana. Bazı şeyler çocuğunun önüne geçebiliyorken nasıl yorumlar nasıl yardımlar bekliyorsun. Eşin çok kıskanç ama amcasından kıskanmıyor. Çok düşünceli ama kendisinin tahammül edemediği evde küçücük bebeğini bırakabiliyor. Babanın doğalgazlı evi varken yeni doğum yapmış karısını kuzenlerinden kıskanıyor ama ağzından küfür eksik olmayan kardeşlerinden kartaloz amcasından kıskanmıyor çünkü bencil çünkü egosu bebeğinden önemli. Yanarım çocuğa yanarım anada babada umursamaz

Yine saç baş yolduran bir konu...
Söylenmesi gereken herşeyi söylemiş zaten arkadaşlar, benim söyleyeceğim tek şey;

Analık karılıktan daha önemli. Yarın birgün boşansanız kocanız size yedi kat yabancı olacak ama evladınız bir ömür sizin evladınız kalacak.

Askerdeki kocanızın ego tatmini yapmasına yardım etmeyin artık. Siz anne sütünden başka birşey almaması gereken el kadar bebenin burnu ciğerleri tıkanıp nefes alamaz hale gelmesinin, gözlerinin hastalıktan çapaklanıp kabuk tutmasının, ateşler içinde yanarken durmadan ağlamasının ve elinizden hiçbir şey gelmemesinin ne demek olduğunu bilmiyorsunuz henüz. Dilerim hiç öğrenmezsiniz ama o evde kalmaya devam ederseniz bunları yüksek ihtimal tecrübe edeceksiniz... ha bu arada Allah korusun böyle bir hastalık geçirse bebeğiniz sonunda yine siz suçlu çıkarsınız bebeğe bakamadı diye onu da ekleyeyim.

Bir cinnet herşeyi çözer. Bexy

Kocadan izin alma durumunu sanirim omrum boyunca anlamayacagim. 55 yasindaki annem de gormedim ben bunu. 90 li yillarda da babam anneme gitme diyecek de gorucem, bosanirdi dogrudan. Dogrusu da bu bence. Ne demek kocadan izin almak anlayamiyorum. Izin alinmaz, haber verilir, ya da fikri sorulur. Ben babama giderken kocamdan izin alcaksam baslarim oyle evlilige. Kaldi ki bir de tanimadiginiz adamlarla ayni evde kalmayi kabul etmissiniz. Hakkaten nasil dus aliyorsunuz? Nasil tuvalete giriyorsunuz? Evde o kadar adam varken ben banyo yapamam.

Cocugun usumesi olayina deginmek istemiyorum, agir konusabilirim. Anne baba olmadan once bir olgunlasmak lazim sanirim.

Kalkın babanızın ya da abinizin yanına gidin. Böyle çile çekilmez.

sınava kadar abinde kal, sınav zamanı yine gelirsin. sobadan anlamıyorsun zehirlensen haberin olmayacak. kızını sakındığın insanların sana da zarar verme riski var. neden kendi ailen dururken yabancı erkeklerin içinde yaşamaya katlanıyorsun?
eşin ise bencil.

Iyi de madem eşin oraya bıraktı şartları da ayarlayacak

O zaman sen ayarlayacaksın

Babaannesi kalk sobayı yak babaannesi emzireceğim çıksınlar vs vs diyeceksin

Umursamıyorlar mı çıkar iki memeyi de ortaya emzir herkes içeride iken o zaman umursarlar

Ya bilemiyorum ama senin ailen abin baban vs varken kocanın seni kendi bekar kardeşlerine babasına amcasına emanet etmesi biraz genişçe geliyor bana. İnsan babasına bile emanet etmemeli karısını. Kardeşi ve babası dışında bir kadın kimseye emanet edilmemeli bence. O da manevi olarak tabi. Somut bi emanetten bahsetmiyorum. Ben asla o koşullarda o evde kalmazdım. Asla evimi kapattırmazdım. Asla bu koşullarda çocuk yapmazdım. Hepsi hata bence. Ve eşinin lafıyla o evde kalman da hata. Ailenin evine git.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…