• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Havalı olmak nasıl bisey?

moonserein

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
49
Puanlar
28
Burda bi konu açıldığından kaynana, kayınpeder , eş, arkadaş gibi
bu konularda şu yorumları çok görüyorum onları sevmek zorunda değilsin , söyle olmak zorunda değilsin , söyle yapma , sınır çiz mesafe koy gibisinden , bunları söyleyenler size sorum gerçek hayatta yapabiliyor musunuz , nasıl yapıyorsunuz 😂 böyle sormama bakmayınız bende sınır çizebilen insanım ama yeri geliyo bazen insan ne yapacağını şaşırıyor🤗 gerçek hayatta bu durumlar nasıl , burda yazıldığı gibi uygulayan varmi malum terzi kendi söküğünü dikemez

Kendi ailem bıraksam sınırlarıma tecavüz ediyor sürekli az görüşüyorum.
Kayınvalideyi de yılda 1-2 kez görüyorum gördüğümde sınır anlaşmalarını bayram sebebiyle askıya alıp ne derseler he diyip sinirimi bozmadan evime geliyorum 😂

Yapıyorum evet direkt hayatımdan çıkarttım kaynanamı

Annemle de görüşmüyorum artık açık açık söyledim ona da. Yılda 2 kere gör beni dedim

Zaman zaman herkes bocalar, icindeyken daha net goremez, duygularini yeterince duzenleyemez. Ama gunun sonunda o sınırı koyup koruyabiliyorsa sorun yok.

Sınır cizebilen bir insanim ama bazen ne yapacağımı sasiriyorum demissiniz, cok normal. Insaniz, robot degiliz sonucta.

bu konularda şu yorumları çok görüyorum onları sevmek zorunda değilsin , söyle olmak zorunda değilsin , söyle yapma , sınır çiz mesafe koy gibisinden , bunları söyleyenler size sorum gerçek hayatta yapabiliyor musunuz , nasıl yapıyorsunuz 😂 böyle sormama bakmayınız bende sınır çizebilen insanım ama yeri geliyo bazen insan ne yapacağını şaşırıyor🤗 gerçek hayatta bu durumlar nasıl , burda yazıldığı gibi uygulayan varmi malum terzi kendi söküğünü dikemez
Her iki aileyle de seviyeli bir ilişkimiz var. Hiçbir kararımıza karışmazlar.

Ben özellikle sınır koymuyorum ama duruş hayat tarzı olarak erişilmez durduğumuz için eşimle, bize çok elleşmez kimse 😂

bizim toplumda sınır çizmeyi öğrenmek yıllar alıyor
Dış kapının mandalı insanları geçtim, aileler bile sınır ihlali yapmaya bayılıyor
Daha kendi ailemizde böyle büyüdüğümüz için biz de sınır çizmeyi çok zor öğreniyoruz

Sınır ihlali yapan insanların yanında öyle savunmasız, nasılsa sadece iyiliğimi düşünüyorlar gibi rahat davranmıyorum

Söyleyebilecekleri her lafa hazır ve de nazikçe had bildiren cümlelerle cevap veriyorum
Gardımı alarak gidiyorum yani
Susuyorlar

Ama yorucu mu
Yorucu

İlişkiler her zaman siyah-beyaz değil. Bazı insanlar direkt kötü evet ama faydasını da gördüğünüz birine hemen sınır çizmek şöyle dursun sınır çizmek gerektiğini fark etmek de zor olabilir. Yani bir süreç, bazı şeyler tolere edilir tolere edilemeyenler ifade edilir duruma göre mesafe ayarlanır. Ama bu aile meselelerinde eşlerin duruşu da çok önemli.

Evet uygulayabiliyorum, hayatımdaki herkes ben izin verdiğim kadar dahil oluyor hayatıma,
kimseye sevgi borcum olduğunu da düşünmüyorum kimsenin bana olmadığı gibi, ne kendimi birileri beni sevsin diye paralıyorum ne de birilerini sevmek için kendimi zorluyorum,
aramda sevgi bağı olmayan insanlara sonsuz saygıyla başlıyorum mesela zamanla sevemesem bile saygımı eksik etmiyorum ama zamanla saygıyı da kaybedersem (bu bir süreç) çıkarıyorum hayatımdan.

Bu yaşıma kadar çok sorun yaşamadım bu duruşumla ilgili, ta ki eşimle tanışana kadar, benim tam tersim bir yedi sülalesi var, ilk zamanlar çok sorun yaşadık
geri adım atmadım onlara göre şekillenmedim çatır çatır tartıştım sizin doğrunuz bu ise benimki de bu, bir ortak noktamız var ve o yüzden orta yolu bulmamız lazım bulamazsak birbirimizin
hayatında olamayız siz bilirsiniz dedim hep ve sonuç olarak şu an herkes yerini haddini biliyor beni tanıyor, ne birbirimizin hayatına salça olup rahatsızlık verecek mesafedeyiz ne de buz gibi soğuk mesafedeyiz.

Benim kayınvalidem aşırı sabit fikirli ve her şeyi ben bilirim havasında yaşayan bir insan, eve gelen ustanın işine bile karışır öyle söyleyeyim yani. Baştan ben de biraz çekingendim ona karşı ama kendimce bir yöntem geliştirdim ve benden iyisi yok, her şeye sen bilirsin anne, yürü kim tutar seni anne diyorum. Ya işte politik davranmak buysa politik davranıyorum çünkü öbür türlü davransam bir numaralı düşmanı olurum ve asla huzur vermez. Amann bir tarafım eksilmiyor sonuçta 😒

Bana da keskin gelen yorumlar oluyor. 🤷‍♀️
Zaman zaman az görüş dediğim üyeler de oluyor konuya göre ama herkesin hayatı, aile dinamikleri farklı.
Ben mesela geniş ailede daha geleneksel bir yapıya sahibim. Eşimin ailesi de öyle.
Kendime göre elbette sınırlarım var, en başta eşim tarafından saygı duyulan ama bunlar keskin olmak zorunda değil. Duruma, kişiye göre değişip, esneyebilir. Hayatta her şey siyah beyaz olacak diye bir şey yok zaten. Sınır koyacağım diye de kendini kasmaya da hayatını başkalarına göre tamamen şekillenmesine izin vermeye de gerek yok diye düşünüyorum. Ama havalı olmakla bu konuyu bağdaştıramadım

Son düzenleme:
Kendi ailem bıraksam sınırlarıma tecavüz ediyor sürekli az görüşüyorum.
Kayınvalideyi de yılda 1-2 kez görüyorum gördüğümde sınır anlaşmalarını bayram sebebiyle askıya alıp ne derseler he diyip sinirimi bozmadan evime geliyorum 😂
Evet kesinlikle fazla görüşünce herşeye müdahale ediyorlar ama azaltinca görüşmeyi sorgulayacaklari durumlar azalıyor bence de..

Kendi ailem dahil insanlarla aramda hep mesafe vardır. Aileme yılda bir kez (uzaksalar) kayınvalideme yılda 2/3 kez uğrarım ( aynı apartmandayız) gittiğimde de saatlerce kalmadım şimdiye kadar, maks 15 dk.
ilk zamanlar “misafir gelecek” yada “misafir geldi sende gel” gibi teklifi beklentisi oldu, hiç birinde gitmeyince artık beklentisi yok.
Emin olun böyle kafanız çok rahat olur.
Haa belki kayınvalidem anlaşabileceğim sevdiğim biri olsaydı farklı olurdu bilemiyorum. Ama bu şartlarda bayramdan bayrama.

Havalı biri değilim. Yani sınırlarını korurum. Ama bu demek değil ki keskin biriyim. Biri sınırlarıma müdahale ederse uzak dururum. Mesela oğlumun öğretmeni çok sınırlarıma girdi geçen sene bu sene biraz daha uzak ve mesafeliyim. Bir iki kere denedikten sonra o da kendini çekti. Saygısızlık yapmadan kenara çekilmek benimki bence. Saygı sınırını aştığım da oldu tabi kimse mükemmel değil elbette. Ama genel olarak tavrım bu. Eş ailesini keza sevmem kayınvalidem ilk senelerde sınırlarımı zorladı ve uzak durmaya başladım. Kayınpederle mesela saygı sınırını karşılıklı aştık onla asla konuşmam komple diyaloğu kestim. Kayınvalidem hatırına senede 2 bilemedin 3 kere gidip üç beş gün gelip görüp dönüyoruz. Kaç senedir bu durum hala ama az kaldınız az geliyorsunuz derler, zamanımız bu kadar der geçeriz. Siz kesin durur ama diye bahane sunmadan söylerseniz insanlar da anlıyor durumu bence.

Back
X