Havlama sesine çare var mı ??

Bütün konuyu okumadım ama allah aşkına ağlayan bebekten ne farkı var. Komşunun ağlayan bebeği olunca nasıl kapısına gidip sustur şunu diye bağırmıyorsak o ağzı dili olmayan üstelik yavru köpek içinde böyle birşey denmez. Hele alacaklı gibi kapıyı yumruklamak ne çirkin birşey.
Ama malesef bende baktım ve yavruluk dönemleri bitene kadar biraz ses çıkarmaya eğilimli oluyorlar sürekli ilgi bekliyorlar oyun oynamak istiyorlar.

Hiç sokakta cins köpek görmediniz mi? Ben husky bile gördüm. Öyle ya da böyle bir evleri olmazsa sokakta kalma olasılıkları çok yüksek.

Sokaktaki cins kopekler de once alinip sonra atilanlar, sokakta dogmuyorlar genelde. Talep olmazsa uretim olmaz. Irk hayvanlari makina gibi uretip satilmasina destek olmak yerine sokaktakileri almaktan yanayim herzaman.

hayvanı apartman dairesini hapsedip havlamamasını beklemek de çok komikmiş.

Sokaktaki cins kopekler de once alinip sonra atilanlar sokakta dogmuyorlar genelde. Talep olmazsa uretim olmaz. Irk hayvanlari makina gibi uretip satilmasina destek olmak yerine sokaktakileri almaktan yanayim herzaman.
Ben de bundan yanayım ama golden köpüş de doğmuş ve kimse almazsa ne olacağı malum maalesef.

Sokaktaki cins kopekler de once alinip sonra atilanlar sokakta dogmuyorlar genelde. Talep olmazsa uretim olmaz. Irk hayvanlari makina gibi uretip satilmasina destek olmak yerine sokaktakileri almaktan yanayim herzaman.

Satın almadık. Bir arkadaşımızın restorantının bahçesinde baktığı 2 köpeğinden doğan yavrularından birini sahiplendik.

Ben de bundan yanayım ama golden köpüş de doğmuş ve kimse almazsa ne olacağı malum maalesef.

Kisa vadeli dusununce dediginiz dogru ama uzun vadede her dogani alarak bitmez, kurtulmaz hicbir hayvan sonu yok bunun cunku. Almayarak kurtulacaklar. Keske sokaktakilerin de uremeleri kontrol altinda tutulsa.
Uzun bir mesele...

Öncelikle sunu söylemek istiyorum, köpeğiniz hiç bi komuttan anlamayacak kadar küçük değil bu konuda yanlışsınız... onu eve ilk getirdiğinizde ilk öğrenmesi gereken komut "hayır"dır. Ilk gunden neyi yapmamasi herektigini bilmeli bunu sonradan ogretmek sizin icin de onun icin de iskence olacak... ben iki gun once ikinci kopegimi getirdim eve, şu an 8 hafta 3 günlük ve eve kaka çiş yapmaması gerektiğini öğrendi, hayır dediğim zaman yaptığı işi kesmeyi öğrendi sayılır... eve geldiği ilk gün eğitime başlamalısınız... sizin şu an yapabileceğiniz en iyi şey uzman bir eğitimciden destek almanız... ve köpeği günde 2 3 kez dışarı çıkarın.. 4 aylıkken her bi yürüyüş 20 dakika yeterli daha fazlası kemikleri için iyi degil her ay 5 dakika artırın yürüyüs sürelerini.. bu kadar havlaması da normal değil, mutsuz olabilir zavallı.. onunla oyunlar oynuyor musunuz? Enerjisini atması için neler yapıyorsunuz?

Satın almadık. Bir arkadaşımızın restorantının bahçesinde baktığı 2 köpeğinden doğan yavrularından birini sahiplendik.

Sahiplendirme sayfalarinda tekir sokak kedilerinin ilanlari gunlerce, haftalarca dönüyor da kimse donup bakmiyor cogunlukla yuva bulunmuyor ama bedava cins bir kedi ilani düştüğünde havada kapiyorlar. Sonra satin almadim sahiplendim diyorlar. :))))) satin alinsa da alinmasa da dusunceler benzer oluyor genelde.

Şua sabah ve akşam olmak üzere dışarı çıkıyor hafta içi. Hafta sonu il dışında bahçeli bir evimiz var orada oluyoruz genellikle ve çocuklarla bütün gün oynuyor. Mutsuzsa gerçekten çok üzülürüm.Daha iyi şartlarda olması için sahiplendik .

Bu arada yok apartman , yok cins köpek gibi polemiklere girmek istemiyorum. Sadece bu işte tecrübesi olan kişilerden yardım istedim havlama anlarında ne yapabilirim diye .

Haftasonlarinizi geçirdiğiniz evde herhangi bir havlama ve ya suanki evinizde gösterdiği sıkıntılı davranışları var mı

Şu masum canlılara tahammül edemeyen insanlara anlam veremiyorum cidden, ben de ciddi manada çocuk sesine tahammül edemiyorum ama küçücük çocuk, masum yavru ne yapsınlar diye sesimi çıkarmıyorum. Köpekte bir canlı sonuçta , insanlar bunu anlasa gözlerine batmaz da, canlı olarak bile gördüklerini sanmıyorum. Bizim komşumuz bahçedeki kuşlara yem veriyorum diye sinirleniyor, neymiş kuşlar gelince rahatsız oluyormuş. Heyy Allah'im ya kendinden başka canlıya tahammül edemeyen insanlar oldukça laf ta anlatmak zor.

Benim köpeğim çok havladiğinda kucağıma alınca susardı ama küçük cins bir köpekti kucakta sıkıntı olmuyordu. Birde dışarıda çok vakit gecirdigimizde eve gelince yorulmuş olurdu uyur kalırdı.

Büyük ırk köpeklerin apartman dairesinde beslenmesine karşıyım. Hele ki golden en hareketli ırklardan birisi eviniz 500 m2 değilse(o da yetmez de neyse) ve koşup oynayacak alanı yoksa hayvana eziyetten başka bişey değil evde beslemek. Bence kısa zamanda bahçeli bi ev bulmaya bakın.

Komşunuz 1kere kapınıza gelip tekmeledi diye rahatsız oldunuz

Komşunuz ne yapsın her dakka hayvan tepesinde havlıyor

Ben olsam bende rahatsız olurdum

Bu arada yok apartman , yok cins köpek gibi polemiklere girmek istemiyorum. Sadece bu işte tecrübesi olan kişilerden yardım istedim havlama anlarında ne yapabilirim diye .
Eğer polemiklere girmek istemiyosan
ağzını bağla köpeğin havlamasın tövbe tövbe
ne dememizi bekliyosun onu diyelim

Yavrunun havlamasına çare var mıdır bilmiyorum ama komşunun havlamasını kesmek için ağzının ortasına kürekle vurmayı denesen??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…