Alt komşununki bozuk olduğu için üstüne konuşmaya değmezHe canım he
Sen benim psikolojimden önce alt komşununkini düşün
Neden saldirgan bir şekilde konuşuyorsunuz? Hanımefendi kötü birşey yazmamış kiEğer polemiklere girmek istemiyosan
ağzını bağla köpeğin havlamasın tövbe tövbe
ne dememizi bekliyosun onu diyelim
Acaba dedim o bahçeli evdeki rahatlığı istediği için mi havliyor... sitenizin bahçesinde köpeğinizi serbest bırakabileceğiniz bir alan varsa orada zaman geçirseniz hergün bi saat kadar belki ise yarar...evet oyun oynamak istiyor çocuklarla ve onlara havluyor.
Hayvan düşmanıNeden saldirgan bir şekilde konuşuyorsunuz? Hanımefendi kötü birşey yazmamış ki
Acaba dedim o bahçeli evdeki rahatlığı istediği için mi havliyor... sitenizin bahçesinde köpeğinizi serbest bırakabileceğiniz bir alan varsa orada zaman geçirseniz hergün bi saat kadar belki ise yarar...
Ben de hayvan düşmanlarına düşmanım...Hayvan düşmanı
Hiç sokakta cins köpek görmediniz mi? Ben husky bile gördüm. Öyle ya da böyle bir evleri olmazsa sokakta kalma olasılıkları çok yüksek.
Ben de hayvan düşmanlarına düşmanım...
Allah allah ben düşünememişim bunu, çok enteresanOnlar sahiplenip terkedilen köpekler. Cins köpeklere karşı talep azalmali.
Sizin yazınızı okurken yan dairedeki çocuklar yere neyle vurduysa odamın yeri titredi.Ben de sizin gibi insanları anlamıyorum kusura bakmayın.Köpek evde beslenecek bi hayvan değil.Kimseyi de rahatsız etme hakkınız yok.Bizim binada da üst katta kaniş sahibi bir komşu belası var.Hayvanı tıkıyorlar sabah gidip akşamın köründe geliyolar o hayvan bütün gün kendini yırtarak havlıyor hem de saatlerce.Binadan çıkarırlarken de avazı çıktığı kadar havlıyor o ekoyla zaten sesten durulmuyor. Bebeğim günde 2 kez uykuya yatıyor ve ikisinde de bu hayvan yüzünden uyanıyor.Buna hakları var mı sizce?bi de bu hayvanseverlik muhabbeti öyle çok sınırlarını ve amacını aştı ki hayvanlarla ilgili en ufak rahatsızlığınızı dile getirdiğiniz an hayvan düşmanı muamelesi görüp linç ediliyosunuz.Ama bu devirde bu duyarsızlık pes gerçekten.
Sizin yazınızı okurken yan dairedeki çocuklar yere neyle vurduysa odamın yeri titredi.
Çocuk sahipleri de çocuklarına apartmanda bakmasa keşke.
İnsanların yaşam alanı ev ve apartmansa, ben sınava çalışmaya çalışırken kimse beni rahatsız edemez. Herkes çok hassas ya gürültü konusunda. Önce çocuklarınıza sahip çıkın da sonra köpeklere tahammülsüzlük gösterin. Sanki hayvanların yaşayabilecek çok fazla alanı var da, dışarıda onları harika hayatlar bekliyor da...Hanfendi insanların yaşam alanları evler ve apartmanlardır.Çocuklardan rahatsız oluyosanız dağa çıkabilirsiniz köpeklerinizle.
İnsanların yaşam alanı ev ve apartmansa, ben sınava çalışmaya çalışırken kimse beni rahatsız edemez. Herkes çok hassas ya gürültü konusunda. Önce çocuklarınıza sahip çıkın da sonra köpeklere tahammülsüzlük gösterin. Sanki hayvanların yaşayabilecek çok fazla alanı var da, dışarıda onları harika hayatlar bekliyor da...
Teşekkür ederim : ))Golden eğitmek çok kolaydır. 2 aylık olsa bile öğrenir o siz hiç merak etmeyin. Eski bir golden sahibi olarak umarım yardımcı olabilirim.
Öncelikle günde 2 kez dışarı çıkacaksınız mutlaka. 2 en az. Yemek saatleri, yemek yeri ve yemekleri mümkün olduğunca aynı olsun. Köpekler rutin sever. Bir diğeri dışarıyı görebileceği bir yer ayarlayın. Pencere, balkon gibi. Dışarı bakmaları rahatlatabiliyor. Şimdi gelelim işin zor kısmına. Minik yanınızda olacak. Havladığında hayır diyip işaret parmağınızla köpeği dürtün. Vurmak, şimdiklemek falan değil dürtmek. Burada asıl olan hayırın sertliği ve kesinliği. Küçük olduğu için oyun sanabilir, yılmayıp devam edin. Havladıkça dürtün. Geceleri büyük bir havlunun içine tik tok yapan bir saat sarın ve havlunun köpekle yatmasını sağlayın. Yumuşaklığı ve tik tok sesleri ona başka köpeklerle, kardeşleriyle yatıyormuş gibi hissettirir ve sakinleşir. Yada sorun etmiyorsanız yatağınıza alın. Ben mutfak ve yatağa karşıydım.
Dediğim gibi goldenlar dehşet zekidir. Benim köpeğim bekleyi 9. göstermemde öğrenmişti mesela. Eğitmeye ağırlık verirseniz kolay eğitilirler.
Önce köpeğinizi belediyeye kayıt ettirin sonra aşı zamanı için erken de olsa veterinerinizden karnesini alın köpek bu havlayacak sakince het havladığında hayır deyin ilgilenmeyin susunca sevin anlayacak zamanla.Evde yalnız kaldığı zamanlar kapıdan çıkarken alıştıra alıştıra 10dk 20 dk gibi ben gidiyorum bekle havlama diye alıştırdım her geldiğimde ödül maması verdim.Daha bebek alışacak sabırla büyütmek lazım.Karneniz ve kaydı olduktan sonra bir şey olmaz.Ha gece çok havlıyordur evlerine ses cihazı takılır gerçekten gürültü var mı yasal olarak takip edilir öyle istemiyorumla olmaz bu işlet değişmiş olabilir siz araştırın haklarınızı.
Konu sahibi günde 2 kez dışarı çıkarıyormuş. Yeterince dışarı çıktığı sürece evde yaşayıp bol bol sevilmesinden rahatsız oluyorsanız o da sizin vicdanınız. Büyük şehirlerde hayvanların doğal yaşam alanları mı var gerçekten?Bunu benle değil komşularınızla konuşun mümkünse.Evet gürültü konusunda hassasmışsınız işte rahatsız oluyomuşsunuz ya çocuk gürültüsünden.Hayvanların yaşayacak alanının kalmaması da benim ya da bebeğimin suçu değil ayrıca.Bilmiyosanız tekrar ediyim insanların yaşam alanı evlerdir sokakta yaşayamazlar ama o zavallı köpekleri evlere tıkan sözde hayvansever egoist tipler köpekleri de doğal ortamından koparıp asimile ediyor maalesef.Nası bi hayvansever bi canlının tüm gün eve tıkılıp çaresizce saatlerce havlamasından zevk alabilir.Bu hayvan sevgisiyse zaten yeterince sadistçe ben almayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?