Hay ben bu krediyi icat edenin!!

evet zor ama imkansız değil......gerçi biz de şua n çocuk yok ..belkı ondan bıraz daha rahatız......biz 81 tl ye 106 ödüyoruz...arada sıfır araba parası var.....ama yapacak bir şey yok maalesef......herkes bu şekilde ev vs. sahıbı oluyor...kemerlerı sıkmazsak 40 yasından önce bir şey sahıbı olamayız....

Son düzenleme:
yerı degıl ama sorayım dedım
sımdı bız her aldıgımızı yaptıgımızı yazıyoruz
ancak sabıt odemeler yanı kredıler fatrualar akbıl telefon faturalaro dıogıturk vs cıkınca
elınızde ne kadar bırakıyorsunuz yanı bıze 300de kalsa 300 600de kalsa 600
yuzer kılo da degılız mını mınıcde degılız cırpı gıbıyız yukarıdan yıyıp as.dan cıkaıyoruzmu ne oluyo anlamadım bıraz gecım bılgısı ısıtıyebılırmıyım?

Haklısın, hangi şehirde oturuyorsun bilmiyorum.
Fakat ben İstanbul'dayım ve burada ev sahibi olmak artık bana hayal gibi geliyor.
Ha kendi evim var, annemin evi tabii ki şu an.
Fakat zamanında 31.000 USD ile alınmış bir ev, düşünebiliyor musun?
2000 yılında aldık sanıyorum evi... Şimdi ev fiyatlarına bak, dudak uçuklatır cinsten....

Kuzenim daha küçük bir yerde oturuyor.
Eşi iş sahibi, bir internet cafesi bir de bilgisayar üzerine bir yeri var, tamir, kurulum, satış yapıyor.
Ev aldılar geçen sene... 50.000 TL idi galiba, hemde işlek bir yerden...
Acaba diyorum küçük yerlerde daha mı kolay birşeyler.
Ama düzgün bir iş olacak tabii ki, yoksa eminim küçük yerlerde de yaşam zor.

Başlığa aynen katılıyorum, faizi olmasa bile borçlanmak büyük sıkıntı. Dünyanın binbir türlü hali var, insan ödeyebilecekken ödeyemez hale gelir hiç anlayamazsın. Seni geçtim çoluğunun cocuğunun başına dert olur. Allah kimseyi borca düşürmesin.

ben bizimkini yazayım......
biz de sadece eşim çalışıyor maalesef ben hala atanamadım .....
eşimin maaşı 2500 bazen 100-200 daha fazla aldıgı oluyor...
1500 tl kredi borcu ödüyoruz geriye kaldı 1000 tl........

elektrik+su+telefonlar= 200 tl
aylık pazar + market = 300 tl
100 tl aidat
benim açıkögretim vardı bu dönem= ona da ödeme yapıyoruz ayrıca ilçe de oturuyoruz yol masrafı falan.....
kredi kartı ödemesi oluyor bazen ayda 30 tl civarı ..elimizde para varsa hepsini kapatıyoruz....
eğer nakit param yoksa kredi kartına yüklenmeyız....zaten kredi kartı limitimiz eşimin öğrenciliğinden kalma 200 tl li kartlardan...
biz paramız olursa harcayanlardanız.....
gereksiz kuaföre gitmem hatta hiç gitmem evde kendi işimi kendim görürüm...
gereksiz alışveriş yapmam....şuan çalışmadıgım için hergün ayrı bir kostum gıymeye gerek yok...

herkes bize şaşırıyor siz nasıl yapıyorsunuz nasıl yetiştiriyorsunuz biz 2 maaşla gecınemıyoruz diyorlar......Allah bereketını verıyor dıyorum bende.....ayagımızı yorganımıza göre uzatıp ona göre harcama yapıyoruz.....
ilerde işe girersem tabı daha çok rahatlıcaz......

örnek: eşim lig tv istiyor+ ses sinema sistemi istiyor ama hep ertelıyorz....çünkü bunlar extra zevklere gırıyor.....ya da internet kullanmak.....bazı şeylerden kısmazsak bu yaşta biz bu evi alamazdık......hem de hiçkimseden 1 kuruş yardım almadık.....

Son düzenleme:

Canım, bizim eşim ile yaptığımız bir paylaşım var.
Ben kirayı öderim, eşim faturaları öder.
Benim yaptığım ödemeler genelde kredi kartı güncel dönem borcum, cep telefonu faturam ve kira.

Elektirik, su, doğalgaz, ev telefonu (içinde alarm sistemi ücreti de var), kendi cep telefonu faturası, türknet, internet vs. bütün ödemeleri o yapar. Bunun haricinde eve alınacak gıda, su, deterjanından herşeyine o karşılar. Bana dediği "sen kira ödüyorsun gerisine karışma, evin yükünü ben hallederim" eşim muhasebeci olduğu için birazda sanırım, idarede iyidir. O kısımları ben düşünmüyorum.

Yatırım yapan kişi de benim, çünkü eşim evin bütün diğer maddi yükünü üstleniyor. Ben kendi hesabımda 300-400 TL bırakırım. Ama bunu bırakmadan da hesabımı yaparım, ne kadarlık yatırım yapabilirim? 200 TL dahi olsa, yatırımdır benim için. Ve kesinlikle çeyrek, cumhuriyet vb. almam, sertifikalı gram altın en mantıklısı. 1 gr (100 TL aşağı yukarı) alsanız bile kârdır, işinize yarar... Eşimde eğer arttırabiliyorsa muhakkak bir yatırımda bulunur...
Sonra 155 TL akbil için gider içinden, genelde bana 150 - 200 TL gibi bir para kalır.
Nasılsa kredi kartımı ödemekte sorun yaşamıyorum, nakit gerekmedikçe kullanmam.
Kredi kartımı kullanmaya çalışırım fakat fuzuli birşey almamaya özen gösteriyorum ki borcum boyumu aşmasın.

Diğer arkadaşın dediği gibi, yatırım için veya birşeyler yapmak için kemer sıkmak malesef ki şart oluyor.
Bende çok isterim gezeyim tozayım, herşeyi alayım... Fakat biz eşimle evlendik evleneli bir kaç kere haricinde dışarda yemek yememişizdir. Yediğimiz yerlerde hep ekonomik yerlerdir. Sevgililer günü için eşim çok lüks bir restoranda yer ayırtacaktı, ben kabul etmedim. Fakat onun için farklı süprizler hazırladığım için zaten masraf yapmıştım, 2. bir masrafa gerek olmadığını düşündüm... Yoksa tabii ki ne için çalışıyoruz ne için yaşıyoruz, hayatın da tadını almak gerek...

Son düzenleme:

tabi ist da yasam zaten cok zor.....ev fiyatları uctu zaten yakalayana aşk olsun......
biz de alanya da oturuyoruz.....
ev fiyatları turistlerden dolayı euro üzerinden ...ve inanılmaz pahalı......
çok eski evlerın bile yanına yaklaşılmıyor.....
bizim kiramız 750 tl idi....asansörsüz kucucuk bır evdi......
elin karnını doyurmaya gerek yok dedik .....
zaten evlendıgımız ılk gunden beri birikim yaptık her ay bankaya borc öduyormus gıbı para bırıktırdık....
şuan gercekten o bırıktırdıgımız parayı bankaya öduyoruz dırek.....
değişen tek şey artık bankaya borcluyuz.evdeki kumbaraya değil

Ev için de araba içinde zamanında borçlandık, elde bişey varsa evet, ama ihtiyaç kredisine karşıyım.

Ben mecburen ihtiyaç kredisi çekenlerdenim.
"tatile mi gitmek istiyorsunuz? paraya mı ihtiyacınız var? çok normal çok normal" diyen reklamlara gazlanıpta tatile gitmek için değil yani :) Ama aynen dediğin gibi ihtiyaç kredisi çektiğinde sanki karşılığında hiç para almamış, karşılıksız bankaya borçlanmışsın gibi insanın zoruna gidiyor.Keşke hiç mecbur kalmasaydım da hiç bulaşmasaydım

Son düzenleyen: Moderatör:
smdı ben aslında bu konunun devamını kırlı cıkılara yazsam daha ıyı olacak ama bız oyle onu sen bunu ben dıye bolusmuyoz bu aya kadar 1.5 ay evvel kendı evımıze gectık tadılattı tasınmaydı derken uctuk tabı ondan oncede dugun borcları bıseyler vardı
onumuzdekı ayı hesaplamak ısıtyorumda belkıde kırlı cıkılara sorsam daha ıyı cunku market pazar bana cok fazla oluyor gıbı gelıyor

İki tane ihtiyaç kredim var biri 265 tl ödemesi , diğeride 310 tl ödemesi olan ,
Ben birini çekmeye mecburdum düğün zamanında ihtiyaç için diğeride amcam için çekmiştim
Ve tabiki sonuçta ben ödüyorum amcam aklına gelirse ödüyor bu benim için epey bir külfet maalesef..
Şuanki aklım olsa başkası için asla çekmezdim.. Sırf onun için epey zorlanıyoruz eşimle...

Birikim yapıyoruz canım arttırabildiğimiz kadar.
Ama istanbulda ev fiyatları şaka gibi.
Biriktirmekle olacak iş değil yani.
Kiram çok fazla , oğlum özel okulda.
Eskidenmiş para biriktirip ev sahibi olmak inan.
Küçük yerde ev alacak param var ama burada yarım ev etmiyor.
Anadolu yakasınada az bir farkla ev alabilirim mesela ama ne iş ne okul uymuyor şu anda.
Hedefim biraz daha birikim yapıp daha az kredi alma en azından.

Son düzenleme:
2 kredimiz var. biri 2000 diğeri 550 tl aylık ödemesi.
çok zorlanıyoruz açıkçası ama yapacak bişey yok.
ilki ev kredisi.
ikincisi borç kapatma kredisi.
yarın itibari ile her ikisinin bitmesine 29 ay kalacak.

kredi çekmeden mal sahibi olmak zor. ama her şeye de kredi çekmek
hayatı daha da zorlaştırıyor. 2. krediyi çektik borçları kapattık 7 ay oldu.
şimdi yine borç içindeyiz. tekrar kredi mi çekelim. çekemeyiz. çünkü ödeyemeyiz.
neden mi bu kadar battık?
eşim kaza geçirdi. çalışmıyor. o nedenle.

Kredi borcu ödüyoruz bizde.

Konut kredisi. Aylık ödememiz 1700.

96 aylık çekmiştik, 42 ayımız kaldı, çoğu bitti azı kaldı.

Ben ev haricinde şükür kredi çekmedim, inş. çekecek durumada gelmem.

Çünkü konut kredisi haricindeki kredileri mantıklı bulmuyorum, insan kredi öderken sıkıntı çekiyor, karşılığında elinde bişey olmalı ki çektiği sıkıntıya değsin.

Biri kredi mi dedi ???

775 + 125+ 110+ 185 + 175 + 60 + 126 bunlar sadece bankalara olan kredilerimiz. 3 tanesi annemin. Bize çekmişti biz ödüyoruz.

Bıktım kredilerden 5 günde bir kredi kredi kredi. Evlenme kredisi araba kredisi sıkıştık tek yere borç olsun kredisi :)

Kartları da saymıyorum hiç

borç yiğidin kamçısıdır. Bizde eşimle nişanlı iken kredi çekip ev aldık 5 yıllık çekmiştik düğün sonrası takıları bozdurup büyük kısmını kapadık kalan borcuda 2 senede kapadık. Tabi herşeyimizden kısarak biz böyle yapınca özellikle eşimin ailesi bunların eline çok para geçiyor deyip ev kredimizin bitmesiyle bizden sürekli para istemeye bşaladı. Bizde ne yaptık hooopp araba kredisine girdik oda haziran gibi bitiyor biter bitmez tekrar başka borca gireceğiz ne yapalım kötü aile insanı mal sahibi yapıyor:)

Biz hem ev, hem de araba kredisi ödüyoruz. Önce evimizi aldık 10 yıl vade ile 3 yılı kaldı çok şükür, ödemeleri çok fazla olmasın diye 10 yıllık aldık ne olur ne olmaz ileride çalışamazsam tek kişinin kazancıyla ödenebilecek gibi olsun diye. 1.5 yıl öncede 3 yıllık araba kredisi aldık onunda yarısı bitti çok şükür. Eğer elinizde toplu paranız yoksa ancak kredi çekip ödeyerek yatırım yapılabiliyor maalesef

bu kredi zıkkımları yüzünde ev fiyatları artmadımı zaten
öncedende maaş aynı maaş ama kiralar uçuk değildi bugüne göre evlerde öyle
şimdibu krediler çıkdı

onlan beraber ev fiyatları
yok arsa tapuluysa uyguna çok ev var
ama kimin kenarda 100 bini 80 bini var
Sen napıcan ya kredi çekip borç batağına düşücen
ya kiralarda kalıcan
yada istanbuldan çekip gidicen arkadaş
Bu istanbulda bir evim olucağına inanamıyorum artık

Seni anlıyorum canım, zaten birikimle ev alınamaz bende bunun farkındayım.
Eğer düzgün bir semt, iyi bir muhitte oturmak istiyorsan 250 bin TL ve üstünü gözden çıkartacaksın.
Zaten bu kadar para kısa sürede birikebilecek gibi olsa, zengin olurduk...

Para biriktirmekteki maksat köşende her daim paranın bulunması.
Aynı zamanda dediğin gibi olurda kredi alınabilecek bir durum oluşursa, elindeki nakdin fazla olması.
Yani yatırım çok yönlüdür bana göre, birikim her şekilde değerlendirilebilir.
Önemli olan ihtiyaç - gerekliliği bilmek ve ona göre davranmak...

bu dünyada belki bir 30 yıl daha yaşayacağım.
30 yıl için ahiretimi heba edemem
varsın evim olmasın.
bu benim fikrim
sizinkine katılmasamda saygı duyuyuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…