Hay ben bu krediyi icat edenin!!

scrolllock

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
760
873
138
İstanbul
Eşim her başı sıkıştığında kredi çekelim diyor.
Şuan zaten ödediğimiz bi kredi var.
Borçlarımız çok dağıldığı için tek bi yere borcumuz olsun diye kredi çekmiştik.

Kızlar sizlerde kredi ödüyor musunuz?
Ne kredisi ödüyorsunuz? Niye kredi çekmek zorunda kaldınız.

Banka mağdureleri :) buyrun.

Bizde araba için kredi çektik. 9 ayimiz kaldı bitmesine. Ama bıktırdı bizi. Ben çocuk nedeniyle çalışmıyorum. Tek maaşla kredi çektik ve baya zorlandık. Bir daha mi kredi tövbe. Alacaksam para biriktirip alirim. Kredi insanı köle haline getiriyor resmen.

Bizde ev için çektik. zorlanmıyor değiliz her ay öde öde bitmiyor bizim bitmesine daha çoook var...

Ev için kredi çekmeyi düşünüyoruz ama gözüm korkuyor doğrusu.
Bir yandan kira öder gibi öderiz diyoruz ama masrafı , faizi neredeyse 1.5 katına geliyor çektiğin paranın.
Biriktirelim desen birikir mi bilemedim

gerçekten ihtiyaç olduğunda kredi çekilebilir ama sürekli borç kapatmak için çekilmez ki.. kredi de bir borç

veya bir ev gibi ciddi bir yatırımın altına girmek için kredi çekilebilir kira ödemek yerine kredi ödenebilir

Ben ev almak için çektim kredi. Ki taksite hiç girmem ödemelerim bile hep tek çekimdir. Ama ev olunca bilmiyorum bi cesaret çektim tek maaşım var. 60 aylık çektim 53 ay kaldı yani azı gitti çoğu kaldı:) Ama yani çok çabuk geçiyor bi şekilde. Pişman değilim ev sahibi oldum benim evim diyorum. Yani kredi çekiyorsanız ortada bişey olmalı diyorum. Yoksa insanın zoruna gider. Bi de ben araba için kredi almayı düsünüyorum aylık taksidi 300 400 civar olacak şekilde uzun vadeli bilmiyorum akıl işimi yaptığım emin değilim de alacam araba ne olursa olsun :)

mavi aşk çok iyi yapmışsın bence. ben de evlenmeden önce bi ev sahibi olmak istiyorum. en azından gelecekte bir kira gelirim olur kendime ait, bir birikim imkanım olur. aynen senin gibi 60 aylık düşünüyorum , ayrıca ödeyeceğim faizi de hesapladım. alacağım evi şimdi kiraya verirsem, aylık alacağım kira, aylık ödeyeceğim faizden daha fazla. yani karlı çıkacağım

konu sahibi bence siz de böyle yatırımlık borçlara girin

Daha evim barkım yok, hiç çekmedim ama.
3-4 gün önce arkadaşlarım ev aldılar, nişanlılar..
145bin TLye 220bin tl ödeyeceğiz gibi bişey dedi..

Şok oldum..
Bu ne be kardeşim yaaa...

Öyle yatırım gayet uygun. Ben 85 binlik ev aldım 35 binini kredi çektim. Ev bitmişti kücük ama olsun lüks bir sitede. O yüzden kiracı sorunum yok. Aylık 400 tl ye kiraya verdim 700 civarıda kredi ödüyorum. Ama sonuçta 5 sene sonraki ödemede 700 olacak ve benim maaşım artmış olacak hic dokunmayacak bile. Ben birikimimi bankada tutsam eriyip gidiyor faize yatırmakta istemiyorum. En güzel bence değerlendirme bu şekilde. Araba da şahsi ihtiyacım. Belki keyif gibi görünüyor ama yok şart bir bayana araba. İşte aylık 300 400 civarı kredi alırsam bana cok dokunmaz. Ama genede biraz birikim yapıp öyle alacagım. 15 binlik araba düsünüyorum hazirana kadar şöyle 7 8 bin biraz zor olacak ama biriktirebilirsem çekeceğim kredi. Hayırlısı. Bana bu evi almamda yardımcı olan arkadsım var dedi bu ev senin uğurun bak gör para parayı çekecek başka seyler alacaksın demişti. Cidden öyle maaşım bereketlendi. Yalnız birşey daha diyeyim kredi derken ben İslami yatırım bankasından aldım faiz olmadığı konusunda fetva var tabi Allah bilir ama alimlerin fetvasına dayanarak ve günümüz şartlarının gereği olarak aldım bakalım. Direk baska bankaların verdiği faizli kredide biraz dururum şahsen.

helal çemberi geniştir.harama gerek yoktur.
faiz haramdır ve en hafifinin cezası Kabe onunde zina etmek gibidir buyrulmuştur.
o yuzden faiz ve türevleriyle iş yapmayı doğru bulmuyorum Rabbim düşürmesin.

faiz haramdır ve en hafifinin cezası Kabe onunde zina etmek gibidir buyrulmuştur.

helal çemberi geniştir diyosun arkadaşım iyi hoş diyorsun ama banada kimse tutup 70 binlira borç vermedi ev alırken.mecbur bankaların ağına düştük. ya ömür boyu kirada sürünecektik yada kendi evimizi ödeyecektik.

bizde bu yaz evimize gireceğiz 75bin gibi çekmeyi düşünüyoruz başka türlüsü olmaz arabamızıda krediyle almıştık geçen ay bitti çok şükür 3 senelikti nasıl öderiz diye hayıflanıyorduk ama çok rahat ödedik şükür ev kredisinide uzun vade düşünüyoruz 10 yıllık olucak sanırım faizler düşmüş bin lira bile olmuyor aylık tutar zaten kiraya 450+50 aidat veriyordum bir o kadar daha verip kendi evime hemde daha iyi imkanlarla oturucam nasipse eğer düzenli geliriniz varsa özellikle devlet memuru iseniz bir şekilde ayağını yorganına göre uzatıp ödüyorsunuz....

hayırlı olsun, bence de çok iyi yapmışsınız. ben 140.000 lik filan düşünüyorum ama beni biraz zorluyor birkaç ay daha maaşımı biriktirmem lazım. arkadaşın çok haklı bence şu sebeple, ben ev almayı düşünmeden önce maaşımı unufak ediyordum kredi kartlarım vs dopdolu geilyor asla boşaltamıyordum. şimdi hepsini sıfırladım o kadar rahatladım ki. geleceğe yönelik amaçlarımız var bu yönde birikim yapıyoruz en azından.

Çok şükür kredi sorunumuz yok...
Fakat zamanında çok kredi çekip ödemede bulundum.
Mantıklı davranmışsınız, tek kredi çekerek borçları tek bir kalemde ödemekte.
Fakat eşinizin davranışı tabii ki yalnış, her sıkıştığında kredi çekecek olursa, işiniz iş.
malum krediyi 1000 TL almışsan, 1500 TL (nerdeyse) geri ödüyorsun faize göre.
Çok zor bir durum, Allah bir an önce kredinizi bitirmeyi, borçlarınızdan kurtulmayı nasib etsin inşallah...

Allah razı olsun, Rabbim sizi de mecbur bırakmasın.

Benim kredim aman aman ödenmeyecek bi para değil.Çift rakam bile değil
Ama genelde ev için gözünü kırpmadan çekmiş arkadaşlar kredi, valla çok cesaretlisiniz.
Ben cesaret edipte ev kredisine giremiyorum.
Çalıştığım yerde bi arkadaşım var 78 binliraya 52 binlira faiz ödüyor 120 ay için (yanlış hatırlamıyosam)
Lan bu ne? 52 ay 4 sene 4 ay yapar.4 sene sadece bankaya çalışacaksam ben ev sahibi falan olmıyım istemiyorum.
Resmen soygun

Gerçekten öyle, alınan kredi neyse de, faizi bitiriyor insanı.
O yüzden bende ev kredisi alanlara hayranlıkla bakıyorum.
Zor birşey, Allah onlara da kolaylık versin.
Fakat benim cesaret edebileceğim birşey değil açıkçası.
Kirada oturmak gerçekten zor, bir ara bizde eşimle düşündük.
Kira öder gibi mortgage öderiz, netice itibari ile her sene mortgage artmaz.
Ama sonunda mal sahibi oluruz dedik.
Fakat hiç bir zaman evdeki hesap çarşıya uymaz, yılbaşı geçsin, iş durumları belli olsun diye bekledik.
İyi ki beklemişiz, benim iş durumum dengesiz bu ara...
Allah hayırlısını versin inşallah, beklemedeyim...

Velhasıl, sonra dedik ev kredisi kusur kalsın, şimdilik böyle iyiyiz.
Araba istiyor eşim, birikmişimiz vardı kenarda dedik dokunmayalım.
Kredi mi alsak dedik, sonra dedim olacak şey değil.
Hem kira, hem kredi, hem araba masrafları, kaskosu vs.si derken çıkamayız işin içinden.
Şimdilik kalsın dedik o da, gerekli parayı toplar peşin alırız ki araba masrafları ağır gelmesin.

Böyle yani, herşeyin iyisini ve kötüsünü düşünerek hareket etmeye çalışıyoruz.
Hiç birşeyde fevri davranmamakta fayda var.
Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah...

Eşim de ben de bankacıyız sanırım faiz konusunda yatacak yerimiz yok:)))
Kredi uygun faizli olduğu sürece iyi bir şey, ne yazık ki artık insanların peşin parayla ev alma lüksleri kalmadı, ne kadar para alıyoruz ki ne biriktirelim. O yüzden bizimde kredimiz var ve bitince ev kredisine girmek istiyoruz bu da büyük ihtimalle 10 yıl vadeli olacak. Size nacizane tavsiyem 10 yıl vadeli çektiğinizde eğer biraz para biriktirirseniz her yıl ara ödeme yaparak taksit sayınızı azaltın ve daha az faiz ödeyin.

3 ayrı ıhtıyac kredımız var
bırı esımın 85 lıra 16 ayı var
bırı benım ceyızım ıcın cektıgım aylık 300 lıra onunda 18 ayı var
dıgerı ıse evın ıcının t adılatı ıcın harcandı cekıldı 722 lıra 23 ayı var

bu helal -haram işine girersek bir daha çıkamayız...haram oldugunu biliyoruz ancak ne yapalım....ana-babalarımız 1 kuruş yardım etmıyor ki kimden ne alalım.....en iyisi banka.......en azından kimseye yuk olmuyoruz yavas yavas ödüyoruz..eğer bu şekilde yaşamak günahsa Allah affetsin diyelim....
biz de ev için çektik + 27 ödeyecegız bizde .daha dogrusu ödüyoruz.......bankalar yerıne eminevim diye bır zımbırtı var...bankada ki açıkca faiz bunu biliyoruz bu tarz yerlerde saman altından faizi götürüyorlar....yani bu devırde kimse kımseye yüklü mıktarda borç vermez...
eeee müsriflik yapmayın bu da günahtır dendıgıne göre....haram-helal i ayırt edenler burda da işin içinden bir çıkıversinler.....bize de tek maaşla nasıl ev alınır onu söyleyiversinler.....

Bence birikir, eğer biraz kısarsanız masrafları gayet iyi biriktirebilirsiniz.
En iyi birikim altındır, döviz her daim güvensiz bir yatırım olur.
Nacizane fikrim, aç açıkta kalmayacak kadar kendinize para bırakın.
Eşiniz ile birlikte yatırım yapın.

Mesela şöyle bir örnek verebilirim.
Ben daha yeni evliyim ve evimizin kombisi bozuldu.
Ev sahibi ile konuştuk, dedik "ister siz karşılayın kiradan keseriz, isterseniz biz almış olalım evden çıkınca kombiyi söker alırız". İnsaflı geldi ve dedi ki tamam kalsın kombi, nasılsa oraya bir ihtiyaç bu, kirayı ödemezsiniz.
Kombiyi 2100 TL'ye hallettik. Kiramız 950 TL.
Bu ay kira vermedik, kredi kartı ile yapmıştık ödemeyi.
Ay sonunda şöyle birşey yapıyoruz eşimle, önce faturaları, kredi kartı taksitleri vs. ödüyoruz.
Elimizde ne kalıyor bakıyoruz ve bizi idare edebilecek kadar miktarı (genelde bu 400 - 300 TL arası) hesapta bırakıp geri kalan paranın hepsini yatırım yapıyoruz.
Bu ay kira vermediğimiz için 1000 TL yatırım yaptık.
Önümüzdeki ay da kira vermeyeceğimiz için aynı şekilde yatırım yapacağız.
Bu bizim için bir şans oldu zaten, kredi kartları nasılsa ödeniyor.
Burada önemli olan yatırım yapmak, her daim ele böyle rahat para geçmeyebiliyor.

Benden tavsiye sende oturup eşinle birlikte bir bütçe oluşturman.
Her ay ne kadar gideriniz var ve elinizde ne kadar para kalıyor.
Ona göre belirli bir miktarı muhakkak her ay kenara atarsanız alışırsınız.
Bir kere alışıldımı da öyle gidiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…