- Konu Sahibi scrolllock
-
mavi aşk çok iyi yapmışsın bence. ben de evlenmeden önce bi ev sahibi olmak istiyorum. en azından gelecekte bir kira gelirim olur kendime ait, bir birikim imkanım olur. aynen senin gibi 60 aylık düşünüyorum , ayrıca ödeyeceğim faizi de hesapladım. alacağım evi şimdi kiraya verirsem, aylık alacağım kira, aylık ödeyeceğim faizden daha fazla. yani karlı çıkacağım
konu sahibi bence siz de böyle yatırımlık borçlara girin
helal çemberi geniştir.harama gerek yoktur.
faiz haramdır ve en hafifinin cezası Kabe onunde zina etmek gibidir buyrulmuştur.
o yuzden faiz ve türevleriyle iş yapmayı doğru bulmuyorum Rabbim düşürmesin.
Öyle yatırım gayet uygun. Ben 85 binlik ev aldım 35 binini kredi çektim. Ev bitmişti kücük ama olsun lüks bir sitede. O yüzden kiracı sorunum yok. Aylık 400 tl ye kiraya verdim 700 civarıda kredi ödüyorum. Ama sonuçta 5 sene sonraki ödemede 700 olacak ve benim maaşım artmış olacak hic dokunmayacak bile. Ben birikimimi bankada tutsam eriyip gidiyor faize yatırmakta istemiyorum. En güzel bence değerlendirme bu şekilde. Araba da şahsi ihtiyacım. Belki keyif gibi görünüyor ama yok şart bir bayana araba. İşte aylık 300 400 civarı kredi alırsam bana cok dokunmaz. Ama genede biraz birikim yapıp öyle alacagım. 15 binlik araba düsünüyorum hazirana kadar şöyle 7 8 bin biraz zor olacak ama biriktirebilirsem çekeceğim kredi. Hayırlısı. Bana bu evi almamda yardımcı olan arkadsım var dedi bu ev senin uğurun bak gör para parayı çekecek başka seyler alacaksın demişti. Cidden öyle maaşım bereketlendi. Yalnız birşey daha diyeyim kredi derken ben İslami yatırım bankasından aldım faiz olmadığı konusunda fetva var tabi Allah bilir ama alimlerin fetvasına dayanarak ve günümüz şartlarının gereği olarak aldım bakalım. Direk baska bankaların verdiği faizli kredide biraz dururum şahsen.
Çok şükür kredi sorunumuz yok...
Fakat zamanında çok kredi çekip ödemede bulundum.
Mantıklı davranmışsınız, tek kredi çekerek borçları tek bir kalemde ödemekte.
Fakat eşinizin davranışı tabii ki yalnış, her sıkıştığında kredi çekecek olursa, işiniz iş.
malum krediyi 1000 TL almışsan, 1500 TL (nerdeyse) geri ödüyorsun faize göre.
Çok zor bir durum, Allah bir an önce kredinizi bitirmeyi, borçlarınızdan kurtulmayı nasib etsin inşallah...
Allah razı olsun, Rabbim sizi de mecbur bırakmasın.
Benim kredim aman aman ödenmeyecek bi para değil.Çift rakam bile değil
Ama genelde ev için gözünü kırpmadan çekmiş arkadaşlar kredi, valla çok cesaretlisiniz.
Ben cesaret edipte ev kredisine giremiyorum.
Çalıştığım yerde bi arkadaşım var 78 binliraya 52 binlira faiz ödüyor 120 ay için (yanlış hatırlamıyosam)
Lan bu ne? 52 ay 4 sene 4 ay yapar.4 sene sadece bankaya çalışacaksam ben ev sahibi falan olmıyım istemiyorum.
Resmen soygun
helal çemberi geniştir.harama gerek yoktur.
faiz haramdır ve en hafifinin cezası Kabe onunde zina etmek gibidir buyrulmuştur.
o yuzden faiz ve türevleriyle iş yapmayı doğru bulmuyorum Rabbim düşürmesin.
Ev için kredi çekmeyi düşünüyoruz ama gözüm korkuyor doğrusu.
Bir yandan kira öder gibi öderiz diyoruz ama masrafı , faizi neredeyse 1.5 katına geliyor çektiğin paranın.
Biriktirelim desen birikir mi bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?