hayal kırıklığı çok mutsuzum :(

okeanoss00

Kedileri severim :)
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2012
8.286
9.877
248
kızlar merhaba... okuldan haziran ayında mezun oldum. bütün sene boyunca okulu bitirmek için bir yandan proje hazırladım bir yandan tez yazdım bir yandan da kpssye hazırlandım. çok şükür iyi bir puan alarak atandım. en büyük hayalimdi sınavı kazanıp iyi bir yerde işe girebilmek. 6 ay işe başlayacağım günü hayal ederek evde bekledim. işe başlayacağım gün geldi heyecanla gittim. atandığım müdürlük belli oldu fakat 2 gün hangi şefliğe gideceğime karar veremediler. 2. gün sonunda belli oldu gözlerim parlayarak odaya girdim. şefim gelir gelmez o kadar kötü konuştu ki benimle başımdan aşağı kaynar sular döküldü. en sorunlu şefin yerine düşmüşüm meğerse.

ne zaman mezun olduğumu ve bir programı bilip bilmediğimi sordu. yeni mezun olduğumu ve programı bilmediğimi söyledim. buradan bir sürü kişi gönderdik sebebi bilinmiyor(ben gelmeden önce 5 kişiyi sürmüşler), 10 yıllık memur vardı programı bilmiyordu proje verdik 1 ayda süre verdik ona buna sorarak yapmaya çalıştı yetiştiremedi gönderdik filan dedi. biz buraya tecrübeli işi bilen birini bekliyorduk ama kısmet değilmiş dedi. kısa sürede öğrenirim demekten başka bir şey diyemedim. o kadar üzüldüm ki

odadaki kişiler memurmusun (kadrolu musun) diye sordular ( meğer hepsi sözleşmeliymiş şef de dahil) sonra da başladılar haklarınız yakında elinizden alınacak da sen bizden küçüksün bize saygı duyacaksın demeye. oysaki ağzımı bile açmadım ben tek kelime etmedim ama dünyam başıma yıkıldı.

ayaklarım geri geri gidiyor ben böyle hayal etmemiştim işe gitmek istemiyorum bir hafta ölüm gibi geçti. nasıl başa çıkacağım bu durumla hiç bilmiyorum. şimdi 2 ay olmayacağım eğitime gönderiyorlar. tecrübeli arkadaşlarım bana bir yol gösterin nasıl başa çıkacağım bu durumla nasıl davranmalıyım ?

Henüz yenisin diye gözünü korkutmuşlar.

Hiç sıkma canını, işini yap çık, fazla muhattap olmamaya çalış.
Kadrolusun diye seni kıskanmışlar.

Ben insanlara öğüt vermeyi hiç sevmem bende pek dinlemem bana verile öğüteri ama sana yasadıklarımı uzunca bir msja özel msj halinde atayım canım.. belki işine yarar belki brz yüreğin ferahlar.
geçio inan bana geçio hepsi..
sen dua et bol bol

kimsenin yaptığı yanına kalmaz üzülme
cahille laf yarıştırmaya gerek yok
kendilerine yazık ediyorlar

Henüz yenisin diye gözünü korkutmuşlar.

Hiç sıkma canını, işini yap çık, fazla muhattap olmamaya çalış.
Kadrolusun diye seni kıskanmışlar.

işimi yapabilmem için o programı öğrenmem gerekiyor ( çizim programı) bu da tek başıma halledebileceğim bir şey değil yani birilerine sorup öğrenmem lazım. ama öyle bir konuştular ki nasıl yardım isteyeceğim imza yetkim var imza attıracaklar bana bilmeden nasıl yapacağım

çok memnun olurum inanın fikirlere o kadar ihtiyacım var ki ben okulda çok başarılı bir öğrenciydim resmen özgüvenim kırıldı. inanın şuan ağlayarak yazıyorum

kimsenin yaptığı yanına kalmaz üzülme
cahille laf yarıştırmaya gerek yok
kendilerine yazık ediyorlar

hiçbir şey demedim zaten daha ağzımı açmadan bana böyle konuştular zaten hazır cevap biri değilimdir sustum kaldım öylece

Zamanla ögreneceksin.

Okulda ögretilenler genelde teorikte kalıyor, çalışmaya başlayınca iş pratiğe dökülüyor...

Zamanla ögreneceksin.

Okulda ögretilenler genelde teorikte kalıyor, çalışmaya başlayınca iş pratiğe dökülüyor...

söylemeyi unutmuşum. şefim okuduğum okulu da kötüleyip durdu yok marjinal okulmuş, doğru düzgün bir şey öğretmiyorlarmış vs.

yabancı bir şehirde bekar evinde olsan daha çok sıkıntı çekerdin
ev arkadaşı desen ayrı sorun

bir süre geçince nasıl tavır takınman gerektiğini öğreniyorsun
yani kendinden gelişiyor
ne yapacağım diye üzülme
dua et, zararlarından korunmak için
bir de seni başka yere gönderseler şehir dışı olmaz herhalde

söylemeyi unutmuşum. şefim okuduğum okulu da kötüleyip durdu yok marjinal okulmuş, doğru düzgün bir şey öğretmiyorlarmış vs.

senin okulunu kötülemiş
bana dedi ki size okulda hiç mi bir şey öğretmediler
üstelik ben de başarılı bir öğrenciydim ve onun karalaması çok saçmaydı

en başta demorileze olmayı bırak onların amacı bu seni panikletip sonra bişey yapamaz hale getirmek bende seninkine benzer seyler yaşadım hele o sözleşmelilerin sana olan tavırları çok güldürdü beni kıskançlar sekerim bu kadar basit en başta dik durmayı öğren ne kadar eğilirsen fazlasını isterler hem öyle adam sürmek öyle kolay iş değil ne sandın sen devleti şekerim özel değil burası girmenin zor olduğu kadar atmakta zor hem sen en az bir yıl stajer memursun senin sorşturma geçirmen halinde amirinde soruşturma geçiri işe yeni başlamış birine niy yapadın diye savunma istendiğini hiç duymadım :)bide sakın zayıf görünme ve biraz dişli dur kıvrak cevaplarda yapıştırabilirsen senden uzak durdular demektir:)

yok şehir dışına gönderemezler sadece istanbulda bulunan bir kurum çakılı kadro yani. çok dedikodu dönen bir yermiş bir de kadınlara çok değer verilmiyormuş kadın şef yok hiç. adam makayjıma ojelerime bile laf söylüyor çok makyaj yapan biri değilim açık saçık da giyinmiyorum ama etrafımdakiler güzel olduğumu dikkat çektiğimi söylerler direk bana değil de ortaya söylerek konuşuyor ama bana söylediği çok belli. kıyafet serbest diyebilirim başı örtülü bayanlarda var odada da var. izmirli bir bayanı göndermişler başka bir birime gelip beni buldu. anlattıklarını duyduğumda şok oldum. sezeryanla mı doğdun sen allahın işine karışılırsa böyleleri dünyaya geliyor demiş artık bana söyleyenin yalancısıyım beni onunla konuşurken görse daha da takar herhalde.

cevap verirsem daha kötü olur gibi geliyor. takışırsam asaletimi onaylamama gibi bir durum olabilir mi?

ne kadar yazık bizlerde binbir ümitle iş sahibi olduk emekle olur bunlar ve umutlarının sonunda kendileri tatmin edemiş ezikliklerini seni ezzerek örtmeye çalışan bir yığın insan çok yazık birde size nacizane sözüm olacak 'devlet konumaz yazışır' bunu sakın unutma verilen işerde böyle onlar sözleşmeli ve imza sende sen yapmasanda işi imza senin mutlaka dikkat et tutanaklarla sorumluluğunu imza yetkisi olanlarla paylaş

Sakın takışma cevap verme ben çok sey kazandım tepkisizliğim ile.
Bol bol oku, dosya karıştır, yavas yavas emin adımlar at. Bırak hiç bi yetkin gibi yokmus gibi davran, onlara sorup sana haklarını vermeyecekler.
Asaletin önemli, yok yere kaybetme korkutmak için değil, her türlü şey olabilir devlette olmaz olmaz yok inan ki yok o yüzden diyorum.

özel msj atarken bir problem oldu ve silindi tekrar yazıyorum

eğitime gideceğim belli oldu süresi de uzun 2 ay kadarmış sanki ben zevkim için gidiyorum oraya süreyi de ben belirlemişim gibi bana canın sağolsun diyor. 2 ay uzak olacağım onlardan ama geri döneceğim malesef işte o zaman daha çok yüklenecekler eminim şuan iş veremediler bana eğitim sebebiyle. odada benimle beraber 16 kişi olduk yalnız kaldım emeklerime yazık gerçekten

şuan bir iş vermediler arada laf sokarak bakışlarıyla eziyorlar hiç cevap vermedim. ama çok zoruma gidiyor yaşça da küçük kaldım biz okuldan mezun olduğumuzda sen doğmuşsun diye dalga geçiyorlar. mesajınızı bekliyorum. benim henüz özel mesaj hakkım yok size burdan cevap yazarım. çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…