kızlar merhaba... okuldan haziran ayında mezun oldum. bütün sene boyunca okulu bitirmek için bir yandan proje hazırladım bir yandan tez yazdım bir yandan da kpssye hazırlandım. çok şükür iyi bir puan alarak atandım. en büyük hayalimdi sınavı kazanıp iyi bir yerde işe girebilmek. 6 ay işe başlayacağım günü hayal ederek evde bekledim. işe başlayacağım gün geldi heyecanla gittim. atandığım müdürlük belli oldu fakat 2 gün hangi şefliğe gideceğime karar veremediler. 2. gün sonunda belli oldu gözlerim parlayarak odaya girdim. şefim gelir gelmez o kadar kötü konuştu ki benimle başımdan aşağı kaynar sular döküldü. en sorunlu şefin yerine düşmüşüm meğerse.
ne zaman mezun olduğumu ve bir programı bilip bilmediğimi sordu. yeni mezun olduğumu ve programı bilmediğimi söyledim. buradan bir sürü kişi gönderdik sebebi bilinmiyor(ben gelmeden önce 5 kişiyi sürmüşler), 10 yıllık memur vardı programı bilmiyordu proje verdik 1 ayda süre verdik ona buna sorarak yapmaya çalıştı yetiştiremedi gönderdik filan dedi. biz buraya tecrübeli işi bilen birini bekliyorduk ama kısmet değilmiş dedi. kısa sürede öğrenirim demekten başka bir şey diyemedim. o kadar üzüldüm ki
odadaki kişiler memurmusun (kadrolu musun) diye sordular ( meğer hepsi sözleşmeliymiş şef de dahil) sonra da başladılar haklarınız yakında elinizden alınacak da sen bizden küçüksün bize saygı duyacaksın demeye. oysaki ağzımı bile açmadım ben tek kelime etmedim ama dünyam başıma yıkıldı.
ayaklarım geri geri gidiyor ben böyle hayal etmemiştim işe gitmek istemiyorum bir hafta ölüm gibi geçti. nasıl başa çıkacağım bu durumla hiç bilmiyorum. şimdi 2 ay olmayacağım eğitime gönderiyorlar. tecrübeli arkadaşlarım bana bir yol gösterin nasıl başa çıkacağım bu durumla nasıl davranmalıyım ?