hayal kırıklığı çok mutsuzum :(

seni tanıdıkça lafları azalacaktır
sen de onları tanıdıkça kafana takmayı bırakırsın
yalnız herkese şikayetini anlatma yerin kulağı var
kendini şanslı say üzülme
ben atandım farklı bir şehre, arkadaşlarım var diye gittim, boşuna arkadaşlarım var demişim
tek kalmış gibiydim koca şehirde
sonra babam hastalandı
aklım hep ondaydı
babamı kaybetttik
bir buçuk yıl boyunca müdürün sataşmalarıyla uğraştım
çok ağlattılar beni orada farklı insanlar
ama dört sene okuduğum üniversiteden daha çok şey öğrendim
şimdi geçti gitti o insanlar
onların yerine başkaları geldi, yine sataşan oldu
ama artık kimsenin sataşmasına takmamayı öğreniyorsun
ılımlı mesafeli ciddi çalışkan olmak işe yarıyor
Allah yardımcın olsun

arkadaşlarda haklı tabi devlet burası ama benim gördüğüm kadarıyla seni biraz üzecekler durum bu ellerine koz olarak kulanakları bi cümle bile verme dikkat et öyle bir dilden konuşurlarki aslında elle tutulacak bişey yoktur ama imalar vurgular bazen hakaretten beter eder insanı sende onların dilini öğren asalatini önemli bir olay olmadıkla onaylamam gibi ihtimal yo öyle ilk başta hepimizi korkutular iki imzzaya bakar işden çıkmanız diye yok yaa yapsalarya hırsızmıyız herkes kendinin orda arkasının saglam oldugunu dayısınıda nlatır yakında ooo böbürlenmeler daha neler neler asalatini bozma ama kendininide bu eziklere uygun bir dille anlat canım doruk zamanla pekmez olurmuş :)

başınız sağolsun allah rahmet eylesin çok üzüldüm. siz dimdik ayakta durmuşsunuz umarım ben de durabilirim. tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. kimseye bir şey söylemeyeceğim. işi öğrensem zaten söylediklerine pişman olurlar çünkü ben çalışkanımdır baştan savma yapmam hiçbir şeyimi umarım düşünceleri değişir.

dayıları olmasa orda olamazlardı zaten. ben bileğimin hakkıyla geldim oraya. mütevazi bi yapım vardır benim öyle anlatmam çok kendimi puanımı sorduklarında bile çekinerek cevap verdim. ama böylelerine çat çat söylemek lazım ama yapamıyorum işte Allah büyük ben işi bir öğreneyim o zaman ne yapacaklar bakalım. benden daha fazla maaş alıyorlar yine de eziyorlar anlayamıyorum hepimiz ekmek parası için ordayız farklı bir amacımız yok nolur yani böyle yapmasalar benim samimi olmak gibi bir derdim yok azıcık saygı bekliyorum o kadar.

Sen iş verip vermemelerine bakma git yanlarına en azından dinle getir götür yap ne bileyim sen oranın çalışanısın birden çok önemli şeylere el atma ama dosyaları kurcala kimse sana alma dokunma diyemez. Ve sessiz ol kimseyle arkadas olma bi süre kimseye sakın güvenme :)
Veee unutmaaaaaa geçio, asaleti alamasam ben alamazdım. Bu benim emegimin oldugu kadar onların da dedikleri kadar destekli atmamalarından veya şöyle söyliim benim işleri sağlam kazıga bağlayıp açık vermememden kaynaklanıyor.
Şu anda diğer kurumlar bile yarım işler için beni arıyor.
Çünkü herkesi ikna edip her işin ucundan tutuyorum seviliyorum bu noktaya gelmek başarılı olmak cok güzel..

canım çok teşekkür ederim yazdıkların biraz olsun içimi ferahlattı. benim de arazi işlerim var ve ben de senin çalıştığın kurumdayım yani adı aynı nerdesin bilmiyorum ama . ben de susup öğrenmeye çalışıyorum. artık birinin masasına oturup izleyeceğim kovmaz heralde :)

minikkurba arkadaşım mesajın için çok teşekkür ederim. mesaj sayım henüz dolmadığı için burdan cevap yazmak durumunda kaldım. başaracağıma eminim ama yardım etmezler öğretmezler diye korkuyorum 2 ay olmayacağım dönüşte mecburen gidip bir şeyler soracağım elbet biri insafa gelir işi öğrendikten sonra zaten anlayacaklar haksızlık ettiklerini de bu süreçte ben sinir hastası olmazsam iyidir. çok duygusal bir yapım var kafama takar dururum. inşallah geçicek. tekrar çok teşekkür ederim. Allah razı olsun

mrb arkadaşım bende bir buçuk yıl önce atandığımda hayallerim o kadar çoktu ki başıma gelmeyen kalmadı aynı yıldırma çabaları kaç kere ağladım ve benm ağlamamdan zevk aldılar resmen saçlarımın yarısı döküldü stresten,bunalımdan şu anda taktiği öğrendim yaşlı demiyorum saygısızlık demiyorum bağırıyorum ortalığı birbirine katıyorum çünkü ne kadar ezik kalırsan o kadar çok tepene biniyorlar ve ayrıca sen kadrolusun sözleşmeli birisinin seni işten atma sürme gibi bir durumu olamaz sen aday olduğun için müdürün birinci derece de senden sorumlu ayrıca senn hakkında senn davranışlarından kaynaklı dedikodu yapmalarına izin verme bırak onlar uydursunlar çünkü iftira eninde sonunda ortaya çıkar şu anda sudan çıkmış balık gibisin çok iyi anlıyorum o eğitime git ama dönerken bütün gardını toplayıp git dik dur çünkü asıl hayat iş yaşamı sana mobing uygulamalarına izin verme baskı olan bir yerde ne başarılı olabilirsin ne de mutlu Allah yardımcın olsun inş. hepsinin haklarından gelirsin :)

Allah razı olsun, inşallah mekanı Cennet olur
ayakta durmak mıydı o zamanki halim bilmiyorum
sık sık ağlıyordum
bu tip insanlarla baş etme yollarını öğrenmek için kaç defa psikologtan fikir aldım ben
ama doktorun en beğendiğim cümlesi şuydu : bu onların problemi
demek bu kadar basitmiş dedim, demek bende sorun yokmuş, karşıdaki insan saçmalıyor ve sen saçmalamışsın giib davranıyorsa bu onun problemi

böyle yorumlar geldikçe bana da cesaret geliyor :) Allah sizlerden razı olsun azıcık yüzüm güldü yemeden içmeden kesildim nereye düştüm ben dedim işe gitmek istemez oldum. bu iki ay nefes alma süresi olacak benim için. tecrübem yok diye aşağılyor şefim resmen ne yapayım ki ben yeni mezun oldum bilmiyorum doğal olarak bana deseki dert etme öğrenirsin hepimiz çalışarak öğrendim dört elle sarılırım bir dediğini iki etmem ama direk saldırdı resmen. iyi dileklerin için tekrar çok teşekkür ederim

ben de ağlıyorm ama onların yanında ağlamadım hiç. insan kendini ezik gibi hissediyor. keşke biraz çalışıp sonra tercih yapsaymışım diye düşünür oldum azcık öğrenip gitsem böyle yapmazlardı belki. ne bileyim çok karışığım.

ben onların yanında da ağladım
bak demek sen daha güçlüsün :)
ben de ilk yıl kurum değiştirmeyi düşünüyordum
zamanla alışıyor insan

biraz gözlemle diğerleri şefe nasıl davranıyor sende onlar gibi davran herkese her şeye yorum yapma bırak öğretmek istemiyorlarsa sende yapmazsın sorun mu çıktı şefim öğretmedi bilmiyorum ben yaparsın ayrıca sana imzaya evrak getirdiklerinde sor evrağın ne olduğunu aday olsan bile yaptığın işlerden sorumlusun o yüzden dikkat et ve lütfen ezik durma sen büyük ilde çalışıyorsun ben küçücük bir ilçedeyim tüm çalışanlar yerlisi dışarıdan gelen 3 kişiyiz, onlar birbirlerini kolluyorlar ama bizi asla!! o yüzden sana senden başka kimse destek olmaz güçlü durmayı öğren ben çok yıprandım bir buçuk senede olan sana oluyor psikolojini bozduğuna değmiyor sonra birşeyleri kurtarmak için geç olmasın ve bol bol dua et bana terapi olmuştu benimki sadece öneri belki işe yarar sende de :)

ben onların yanında da ağladım
bak demek sen daha güçlüsün :)
ben de ilk yıl kurum değiştirmeyi düşünüyordum
zamanla alışıyor insan

Hep Allahım hayırlısı neresiyse beni oraya düşür diye dua ettim. vardır bunda da bir hayır. çok taktım kafama gülüp geçebilsem sinir olacaklar eminim ki. yüzüm düşüyor zevk alıyorlardır heralde bu durumdan. kurum değiştirmeyi şuan için düşünmüyorum iyice canıma tak ederse o zaman düşünürüm sınava hazırlanma süreci çok zor iyi de puan aldım bir kez daha hazırlanmak zor gelir bana o kadar emek ver sana böyle yapsınlar ne acı bir durum

fikirleriniz benim için çok önemli inanın. dediklerinize dikkat edeceğim benim işim biraz fazla sorumluluk gerektiren bir iş baktığıma göre herkes belirli bir alanı tek başına çalışıyor. yapılan projelere siyaset karışıyor. projeye çok itirazlar geliyor( halk tarafından, meslek odalarından, vekillerden vs.) onlar için hukuki savunmalar yazmak filan gerekiyormuş. öğretmezlerse çok zorlanacağım kesin. allahım bana yardımcı olsun sizler de bana dua edin nolur

Aslında şu anda iyi günlerin biliyormusun, hemen korkma ama zaman geçtikçe paylaşımlar arttıkça karsındakni tanıdıkça daha farklı bakıyorsun. Daha zor oluyor çözmek daha baska acıtıyorlar canını. Ve en önemlisi senin için acı ama önemsiz oluyor. Bak içime akıyor gözyaslarım günlerdir ama orda sadece çalışıyorum çalısıyorum günler geçiyor.. Aklıma geldikçe avaz avaz ağlayasım geliyor. Yoldan insanları çeviresim mülki amirin odasına girip yakasına yapısıp anlatasım gelio. Amaa sonra susup yutkunup devam ediyorum
Nası asalet ummadığım anda geldiyse hepsi bittise buda bitecek diorum
En garibi de hepsi beni sevio, o bahsettiğim bi kişi hariç
Sevio çok sevio ve kendince iyilik yapıo
Amaa gelde bana sor :)
Alıstım artık hepsine :)
Sende alısacaksın, insanları iyi gözlemle, mutlaka iyiside vardır bi tane dostun olsa süper olur :)
Kurumumu nasıl anladın bilmiyorum ama özel msj atacağım öyleyse sana baska tavsiyelerim de olur işler anlamında hem takıldığın yerde sorarsında :)

evet canım mesajında yazdığın gibi kurum. müdürlüğü buraya yazamıyorum ama çok benzeri ona benzer 2 tane daha müdürlük var sen tahmin edersin :)

Ben çözdüm işi :)
Hiç moralini bozma yaşadıkların çok normal :)
Sadece kendi odanda değil diğer birimlerde iletişimin çok önemli. Hiç bişey yapmasanda git otur gözlem yap.
Attığın imzalara çok dikkat et
Evrak alırken tarihine mutlaka bak, aldığın tarihi elle yaz ismini yaz öyle imzala.
Giriş çıkış saatlerine çok dikkat et..
Bu bir yıl çok önemli senin için, dövselerde sövselerde tut çeneni sadece yaptığın iş cevabın olsun. Amirin sen bilmesende en üst amir peşine bir sürü adam takmıştır herkese cok dikkat et.
Ben kurum mantığını çok güzel çozdüm 100 msja ulaşınca bana her türlü şeyi sorabilirsin, mevzuat, hakların, herhangi bişeyi yardımcı olurum hatta muhtemelen bizim kurum için cok normaldir :)
Ve hiiç moralini bozma bozma bozma.. Ben anlattım işte yasadıklarımı geçermi derken geçti bitti çogu..
Hadi asaleti kutlayacagız yakında :)

şuanda çok korktum çünkü beraber kazandığımız bir arkadaşım var onu diğer müdürlüğe verdiler aramız iyidir bir tek ona anlattım o da sanırım odasındakilere bahsetmiş bana üzülme filan dediler. arkama birilerine taktılarsa kesin kulağına gider eyvah eyvah ((((

Bak eğer çok fazla yorum katmadıysan ve bahsettiğin şefin problemli birine benziyor benim sana anlattıklarım gibi o zmn kimse inanmaz bir hafta da kimse dibe vurmaz zirveyede cıkmaz bundan sonra olabildiğince sessiz kalmaya çalış en azından bir altı ay altı ay sonra ztn sende kendi çevreni kurup aynı bakıs acısına sahip insanlar ile olacaksın ve konusmasanda olacak. Hatta karsındakini konusturup aa bak aynı sekilde düşünüomusuz bende anormallik yok dediğinde biraz daha rahatlıyorsun.
Bir süre yediğin içtiğin gezdiğin telefonda konusman internetin giriş cıkışların - olabildiğince mesaiyi 2 3 dk geçirmeye çalış artı puandır odada ilk ayaklanan sen olma - giydiğin makyajın hersey önemli zor ama ipleri eline aldıkça yuları sık şimdi kaçırma ipleri elinden
ben bazen heyt be bir sıfır öndeyim gol gol gol nidalarıyla geziyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…