Hayal kırıklığım,pişmanlığım

flyy3535

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2015
130
127
103
29
Gene hayal kırıklığımla buradayım.Hamile olma ihtimalim var eşimle 10 gündür ayrıyız akşam ona söylediğimde cevap bile vermedi ve yaptığım bütün fedakarlıkların,boyun eğmelerimin ne kadar gereksiz olduğunu gördüm.İnsan bazen duymak görmek istemiyor.Allah aslında hepimize o adam/kadın sana yar olmaz dediğinde kalbimizin sesi diye koştuğumuz o sese kulak veriyoruz gerçek yüzünü görmek yaptıklarının o anlık olduğunu düşünüyoruz ama anlık değil aslında olan oymuş.Evlenmeden önce ne de güzel herşey.Ailemi silip atmıştım,üniversiteden vazgeçtim,kendimden,hayatım o kadar lüksken ben aşk denilen o saçmalığa kendimi kullandırmışım.

Hep o çekip gitmiş,ben beklemişim,ilgisizliğine hep kendimce bahaneler uydurmuşum,alamadığında yapamadığında elinden gelmediğinden değil yapmak istemediğinden olduğunu anladım..Ki istediğim ne olabilir ki SEVGİ..Maddi durumu olmasın insan olsun dedim..Meğersem hep ben fedakarlık yaparsam olucakmış..Olur mu öyle şey.Hayatından vazgeçtiğin adam kendinden de vazgeç dediğinde hırpalanmaz mısınız.Zaten birçok şeye arkanızı dönmüşken.

Kim istemezdi ailesini seçmek,hayatını seçmek,maddi durumu değiştirmek,imkanlarını,olanaklarını..Bir adam sizi siz olduğunuz için neden sevmezde sizin dışınızdakilere bu kadar takılır..Bir baba damadını tutup sırf kızını atıyorsa bu damadına kızımı mutlu et mesajı değil midir..Neden etmezler anlamazlar..Ben babamın kanatları altında olacaksam her seferinde onun sıkıntıları için babamın kanatlarına gideceksem neden evliyim?Babamın verdiği evde oturmak,babamın verdiği arabaya binmek?Bide bunlardan memnun olmayan eş..Bir koca karısını evde günlerce beş kuruşsuz bırakıp,ne yer ne içer diye merak etmez mi..Kendi hatalarını bir insan nasıl kabul edemez.Nasıl göremezde başkasına yıkmaktan haz alır..

Bir kız ailem olmadı ama ailem ol dediğinde bir erkeğe ona dünyaları bahşetmek değil midir ki.Bir erkek bunu nasıl kullanır..Yaşadığı acıları ona unutturmak varken nasıl yüzüne vurur.Her sorunda ailesine sığınan bir erkek büyümüş,gerçekten koca olmuş mudur?Karısı evde ağlarken kendi dışarıda kafa dağıtan bir adam düşünceli midir..Ailesi oğlum iyi oğlum süper sen fedakarlık yapacaksın sorunlu ailen olmuş,sorunların var dediğinde incinmez misiniz?Siz onlara bunu paylaşırken sadece acınıza ortak olmalarını istemişken..Bunları bana söylemek yerine senin karın dur başında istediği çok şey değil ki sensin..Duymayan kulaklarının duymasını,görmeyen gözlerinin görmesini istedi sadece demek çok mu zordu.Her seferinde pohpohlamak yerine oğullarını.Bir erkekten bunları istemek sorunlu olmak mıdır?

O kadar çok sorum var ki kendime..Keşke diyorum.Babamı annemi dinleseymişim..Aylarca kendime neden yalan söylemişim..İhtiyacı olduğu için beni sadece git gelleriyle sevişme diye inandırmış,evlendiğimizden beri hiç dudaklarımdan öpmemiş,saçlarıma dokunmamış,koklamamış.Sarılmamış sarılmadan,öpmemiş öpmeden.Bunlarıda ben duygularımı belli edemiyorum diye isimlendirmiş.Bende inanmışım.Evlenmeden önce yiyip bitiren adam nerde ? Gece hayatından vazgeçmemiş evliliğimizide benide oralara sürüklemiş.Yapılan fedakarlıkları görmez olmuş.

Bir daha sevebilir miyim?Nereden başlarım bilmiyorum.Evimizden eşyalarını nasıl almaya gidebileceğimi,her köşesinde iyi ya da kötü anılarımızın olduğu o evde boğulmaktan çok korkuyorum.Bunları yaşamak zorunda olmam benim suçum ben tercih ettim.Ama hiçbirşey değil de babamın beni o koruma iç güdüsüyle yaptığı baskı eskisi gibi olur mu onuda bilmiyorum..Gene boğulup kendimi bir erkeğe atmaktan çok korkuyorum.Yaşama istediğimden vazgeçmek istemiyorum..Kalbim yorgun,bedenim yorgun,ruhum..Ona çok şey kazandırmış olup kendimin bu işten 1-0 ayrılmış olmam beni üzen..İşlerini maddi yardımımla yükseltti,olmayan öz güvenini kazandı,çünkü hem zengin hem güzel bir kızın kalbini fethetti bunu kendi söylemişti..Seni elde etmek benim için çok önemliydi dediğinde çok sevinmiştim..Meğersem olay farklıymış..İlahi adalet var inanıyorum..Allah onun kalbine öyle acı,karşısına öyle insanlar çıkarsın ki..Yalvardığım hergün dönmediği için kahrolsun..Kimse onu sevemesin benim kadar..Allah içinden attırmasın beni tek dileğim bu..

Boşanma davasını bekliyorum açmasını açmıyor.Biliyor musunuz hala daha umutluyum belki diye..Ama benim onu önemsediğim kadar önemsemediğinin farkındayım..Dün gece hamileyim sanırım dediğimde yeşil ışık yaktım gene haklı olduğum halde pişman oldum belki buna sevinir kalbi ısınır diye cevap gelmedi..Yalvarmam gerek çünkü.O bulunmaz hint kumaşı.Ailesinin empoze ettiği gibi çok iyi çok karakterli bir adam..Bende ailevi sorunları olan kocasından sevgi isteyen o aciz kız.İkinci evliliği yapar mıyım?Yaptığımda bunları yaşar mıyım..Bilmiyorum..Ya da gene 1.000.000cu barışmamız mı olur..Babana git akıllan öyle gel diyen beni elleriyle kendinden uzaklaştıran adam hep böyle mi kalacak değişmez mi..Yoksa mutlu mu olacak bana bunları yaşatmamış gibi..Tek hatam onun hatalarını bile evliliğim kurtulsun diye yontup kabul etmekti..Ben olmadığımda bunun farkına varır umarım..Fedakarlığın ailevi sorunlarınız vardı ama evlendim demek değilde herşeyiyle kabul edip hatalarıyla sevmek olduğunu umarım anlar..Şimdi dershane ve sınavlara hazırlanmaya kendimi sararsam unutur muyum..Unutabildiniz mi..Çok uzun sürmez demi..Zavallı gibi hissediyorum kendimi..Olamazsa yapamazmışım gibi..Dağ gibi babam var oysa..Artık adice değil,adilce sevilirim umarım zamanı gelince..

Eşeğe fazla değer verirsen kendini yarış atı zannedermiş
Üzgünüm ama çoook şımartmışsınız
Ailem yok ailem sen ol ne demek, ailesiz büyüyen insanlar bile böyle körü körüne başkasına yapışmıyo..
Ailen varmış sen dinlememişsin
Hadi bunu da geçtim okumaya engel mi evlilik
Kula kul olmayı anlamıyorum, hayatı sadece ondan ibaret sanıyorsunuz o gidince ölürüm biterim filan
Yapmayın Allah aşkına kanserden ölen çok ta aşktan ölen duymadım ben

Yorumunuza gülsem mi kendime ağlasam mı bilemedim çok tatlısınız :)))

Yorumunuza gülsem mi kendime ağlasam mı bilemedim çok tatlısınız :)))
Teşekkür ederim
Bi yandan da telefonla konuşuyodum ne oldu karışık mı yazmışım ( :
Genel bi yorumdu aslında o olmazsa ölürümcülere çok kızıyorum, karşı tarafı havaya sokuyosunuz çünkü

Haklısınız oluruna bırakabilirsem zaten herşeyin üstesinden gelicem inşallah babam bile kızıyor eşek kafalı kızım diye :) İçimden Allah söküp almayı nasip etsin inşallah

Haklısınız oluruna bırakabilirsem zaten herşeyin üstesinden gelicem inşallah babam bile kızıyor eşek kafalı kızım diye :) İçimden Allah söküp almayı nasip etsin inşallah
Babana katılmamak elde değil kusura bakma ama
Bi daha sevebilir miyim demişsin
Seversin tabi niye sevemeyesin, kalbinin kökü sende. Kırılır darılır ama yine sıfırlayabilir kendini o yürek.
Allah insanoğlunu o yüzden 'unutabilir' kılmış
Öyle olmasa annesi babası evladı ölen insanlar hala nefes alıyor olamazdı

Çok şekersiniz cidden sağolun yorum yapıp neşelendirdiğiniz için :)))

Boşanma kararınız kesinse onu beklemenizi anlamıyorum
Ayrıca dava cekişmeli olacaksa kusurlu eş dava açarsa dava reddedilir Yani bana göre sizin açmanız gerekli
Bence böyle bir adama karşı siz gidip açmalısınız dava
ama siz Hala şımartmaya devam ediyorsunuz hiç haketmiyor karaktersiz

bu kadar mutsuzsanız ve eşiniz hamileyim deddiğinizde bile kılını kıpırdatmadıysa mümkünse artık hayal aleminden çıkın. muhakkak çok zor olur ama ömrünün sonuna kadar mutsuz yaşamaya değmez..

Babamda annemden ayrıldığı için ve çok başına çoraplar örüldüğü için biliyor bu durumları baya..Babam bırak o açsın dedi.Zaten artık bildiğim kadarıyla öyle birşey yokmuş seyrini değişterecek olan delillermiş ki o konuda içim rahat..Donuna kadar alabilirim..

Hala var böyle bir durum açtığımız davalardan biliyorum
Hakim davacıyı kusurlu buldu ve davayı reddetti

Üzülme bak benime arkamda babam var bebeğimi babasıyla değil babamla büyütücem.Sen zavallı değilsin zavallı olan o aciz olan.Neden zavallı gibi hissedesinki kendini.İş işten geçtiğinde başını taşlara çok vurur ama iş işten geçer.Zamana bırak zamanla kendini daha iyi hissediceksin.Benim eşimde açmıyor davayı ben açıcam doğumdan sonra.Eğer kararlıysan bekleme aç davamı bekleme onun açmasını.

Çok aşıktım napıyım diyen insanlara gerçekten çok üzülüyorum.Aşk böyle bişey olmamalı bence ya.Korkunç bir hal alıyor ne yazıkki insanların iradesizlikleri yüzünden... Çok üzüldüm ama hayat devam ediyor.Bence boşanabilirsiniz, çocuğunuzu doğurmaya yada aldırmaya karar verebilirsiniz.Ailenizin evine dönerek yeniden başlayabilir ve herşeyden önce babanızın vermiş olduğu evi ve arabayıda giderken yanınızda götürebilirsiniz:))) Böyle ömür geçmez.Ve bütün hataları yapan kişi olarak,bence düzeltmesi gereken kişide sizsiniz.Davayı siz açmalı siz kararlı olmalı ve başlattığınız gibi siz bitirmelisiniz.ondan beklemeniz doğru değil.DEğişirmi demişsiniz.DEĞİŞMEZ.Lütfen bunu anlayın ve bu kadar şeyden sonra artık iradeli bir insan olun.En çook buna ihtiyacınız var.

Kıyamam size..İnşallah bebeğiniz size uğur getirir ve çok mutlu olursunuz..

Aslında biz kadınların hayatında "baba" figürü ne kadar önemli bir yer tutuyor değil mi?
Eğer babamızdan veya ailemizden beklediğimizi bulamazsak hep o arayış içinde oluyoruz.

Senin şanssızlığın, karakter fakiri bir adama ve ailesine denk gelmiş olman. Ve hatan ise olduklarından daha üstün görüp, sana saygısızlık etmelerine müsade etmen. Neden bu taviz? Sen kendi başına çok değerlisin zaten, neden kendine bu değeri vermeyip karşındakini yücelttin bu kadar?

Hayat her zaman seçimler ve sonucuna katlanma döngüsünde ilerliyor. Bir seçim yapmışsın, şimdi sonucuna katlanma zamanı. Silkelen kendine gel. Hatalarından ders al, yeniden okula mı dönmek istiyorsun? O zaman onun için uğraş. Boşanma davanı atlat önüne bak. Kim bilir nasıl insanlar çıkacak karşına, ama senin artık emin olduğun şey "karşındakini en fazla kendin kadar sevmek", daha fazlası değil.

Merhaba allah cyardimcin olsun öncelikle hamile olma ihtimalin var ama adam umursamıyor bile bu ne demek siz çok taviz vermişsiniz en başından yapmışsın bu hatayı eşinize bütün ipleri vermissin eline kendini dünyanın merkezi sanmış silkelen in ve kendinize gelin sen onun için mi doğdun onun icin mi yasayacaksin neden bu kadar vazgeçilmez yok öyle bir dünya olmayınca olmuyor senin de mutlu olmaya hakkın var unutacaksin önüne bakacaksınız bırak o kendi pisligiyle bogulsun sen niye onun peşinden kosacakmissin ne güzel bak dağ gibi baban var arkanda şanslısınız bu arada yaşınız kaç ne kadar oldu evleneli

Güzel düşünceleriniz için ve vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim..Burda okuyunca böyle şeyler gerçekten moral oluyor bana..20 yaşındayım 1.5 yıl oldu..

Teşekkür ederim..Sanırım hakkım olanı haksız yere paylaşmak zorunda kalmak yerine kendim yemeliyim çatır çatır :)) İnşallah yavaş yavaş sizin fikirlerinizle ailemle arkadaşlarımla ayağa kalkmaya çalışıyorum arada böyle içim sıkıldığında da yazıyorum işte..

Dediğiniz gibi baba figürü eksik olunca hep bir tarafınız eksik oluyor.Zaten kendi babamdan yüzüm gülmedi belki yarın belki öbürgün bunda güler diye bekleyip durdum..İnşallah dediğiniz kadar güzel dilekleriniz kadar güzel olur herşey..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…