• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayalimdeki dügün olmadi

Cnm

Ben pesin pesin söledim taki dahi istemiyorum

Canim ben esime destek oluyorun bende para aliyorun okula gidiyorum diye.
Ve az bi miktar degil suan benimde aldigim. Tabikide genclerle calismak zorunda degilim ama ypkselirsem gelir farkida var lresdede calissam digerlerinden daha yüksek gelirim oluyor iki meslek sahibi oldugum icin. Tek esimin ayliginla tabiki zorlaniriz. Ya esime kimse acimiyor gercekden bu gece 2de ben almaya gittim onu isten. Kayinbabama dedim kaynim alsin diye unutmuslar kocami is yerinden almayi resmen. Esim beni ario gel beni al diye. Epilepsisi oldugu icin belirli bi süre nöbet gecirmemesi gerek ehliyet almak icin simdi sükür iyi borclar bitsin kendi icin biseler yapmali. Ya altinlarim bende 1 bilezigimi vermediler beymis ben dügünde aglamisim ayip etmisim vs... ya sen ne diyorsun cnm eltimle kaynim maddi kobu yüzünden ayrilma asamasina geldi kiyamet koptu binada ama noldu bilionusun 10 dakka sobra kaynimdan kira istediler bu ay daha vermedin diye. Ya evladin ayrilma noktasina gelmis maddiyat yüzünden karsinizda tartistilar bagirrip cagirdilar siz kira diosunuz gercekden aklim almio

tuhaf bir aılesii varr canım allah sıze kolaylık versin...

İş güç yok kira nasıl veriyorsunuz kaynananıza?
İşi gücü yok neden evlendiniz?
İş güç yok çocuk niye yaptınız?
Bu kadar üzülünecek şeyin içinde ilahi çalınan düğün salonu olmamasımı içinize oturdu?
Hangi kafa ve aylaklıkla evleniyor bazı insanlar cidden bakıp şaşa kalıyorum.
Ne kadar ön yargilisiniz. Karsinizdakini karsinizdakinin ruh halini düsünmüyorsubuz...
1. Cocugum yok
2. O zamanlar calismiodu esim yani suan calisiyor
3. O zamanlar devlet ödüyordu kirayi ve biz tam 25 euroyla gecirioduk kos koca bir ayi.
4. Esim rahatsiz oldugu icin calisamaz raporu vermislerdi yani keyfine yan gelip yatmiodu.
5. Insan sevince herkezi kendi ailesi gibi sanarmis ama öle degilmis bunu bende sonradan anladim

Ne kadar ön yargilisiniz. Karsinizdakini karsinizdakinin ruh halini düsünmüyorsubuz...
1. Cocugum yok
2. O zamanlar calismiodu esim yani suan calisiyor
3. O zamanlar devlet ödüyordu kirayi ve biz tam 25 euroyla gecirioduk kos koca bir ayi.
4. Esim rahatsiz oldugu icin calisamaz raporu vermislerdi yani keyfine yan gelip yatmiodu.
5. Insan sevince herkezi kendi ailesi gibi sanarmis ama öle degilmis bunu bende sonradan anladim

bakın benim de hayalimdeki düğün olmadı üstelik şartları zorlasam olurdu, çok şükür iyi gelirimiz var eşimle ikimizin ama aileler düğün yapmayınca bize kaldı ve ben daha makul bir yerde evlendim, ama benim hayalim bu değildi. arada aklıma gelince acaba diyorum gönlümün istediği gibi mi olsaydı ssonra da diyorum ki amann boşver eğer öyle olsaydı hala borç ödüyor olurduk ne gerek var.

şimdi sizin şartları düşünelim, 2 nzde çalışmıyormuşsunuz, para yok pul yok, kayınpederi suçlamak bana saçma geliyor, evet keşke sizi kırmasalardı da yapasalardı daha iyi olurdu ama bu nedir aylarca unutmamak hala bunun için ağlamak? yeni evlisiniz yahu tadını çıkarın. düğün hazırlıkları sırasında herkes bir şeyler yaaşdı, ben 5 senedir tandıgım adamı tanıyamaz hale geldim, yeri geldi 3 kuruşluk şeyin lafı edildi ama sonradan anladım ki hepsi stresten vs. şimdi çogunu unuttum, hatırlamamaya ve hatırlatmamaya çalışıyorum. takılmışsınız bir düğüne, yani o evde huzurlu olmakdıktan sonra evliliğin tadını almadıktan sonra düğün nedir?

ne zengin arkadaşlarım bir nikah kıydılar geçtiler, üstelik en kral düğünü yapabilecek durumları varken. gerçekten dünyayı kendinize zehir etmeye aylarca aglamaya, evliliğin tadını çıkarmamaya değer mi?

üstelik siz kayınpederi suçlayamazsınız, eşinizi o zaman parasız kabul etmişsiniz sonuçlarını da katlanacaksınız yapacak bir şey yok, ee adam da varlıklaştıkça her isteğinizi yerine getirmeye çalışıyormuş, daha bu neyin üzüntüsü? lütfen bence artık kendinize gelin. Allah başka dert vermesin diyorum.

Son düzenleme:
1-çalışmayan iki kişi neden evlenir?
2-İstediği hiçbir şey yapılmayan gelin adayı neden evlenir?
3-Pasif kocayı görünce çoktan vazgeçmiş olmaması ne anlama gelir?
4-hormonların istilasından ötürü diyecektim ki her gün ağlıyormuş ,bu gelin hanımın psikolojisi normal midir?
5-bu dördü bir çelişki midir?

Üzülme canım geçmiş artık hiçbirimizin düğünü istediğimiz gibi olmuyor illa bir aksilik çıkıyo bir aksilik gibi düşün bunu da.

arkadaşım biz ikimizde çalışıyorduk ama gene de istediğimiz gibi olmadı. Ben hala düğün videolarımı izlemedim çünkü hiç istediğim gibi olmadı. 2 yıllık evliyim henüz o sıkıntıyı kafadan atamadığım için izlemiyorum. Ben salonda çekilen fotoğrafları bile fotoğrafçıdan almadım. Takılmıyorum unuttum gitti. Ama hatırlamak istediğim bir gün değil :confused:

1-çalışmayan iki kişi neden evlenir?
2-İstediği hiçbir şey yapılmayan gelin adayı neden evlenir?
3-Pasif kocayı görünce çoktan vazgeçmiş olmaması ne anlama gelir?
4-hormonların istilasından ötürü diyecektim ki her gün ağlıyormuş ,bu gelin hanımın psikolojisi normal midir?
5-bu dördü bir çelişki midir?

Ayrilmadim cünki sevgisimden süphem yoktu ve halada yok, jergpn aglamiyorum tabiki ama aklima geldikce üzülüp oster istemez agliyorum. Ha ve ayrilmama sebebim birde demekki nasibimmisli ayrilmamisim suan düsünüyorum meden ayrilmadim diye ama diyorumda iyilide ayrilmadim cünki esimin gercekden esi yokdur bunu anladim. Ben sadeve üzüntümü paylastim burda demekki icime oturmus biriyle paylasmak istemisim

Yahu dugunde zaten sen bisi anlamiyosun ki telasindan gelen gidenden.
Sonucta evlenmeden once camide yapilacagi belli olmus salon tutmamislar
Evlenmeseydiniz ozamam bunun icin aglanirmi yahu.
Ev konusuda bilmeden dugun gecesi suprizz demediler sanirim
Hersey gayet bilincli olmus

Siz evlenmsissiniz barklanmissiniz simdi biz napalim?
Aramizda para toplayip ilahili dugunmu yapalim size.
Ne kadar küstahca bir cevap ! Karsinizdaki insan bunu üzülmps bir durumda yazdi saece icini dökmek istedi neden bu negativ kirici yorumlar anlamiyorum bian ocimi dökmek istedim, rabbim basla der vermesin ama demekki icime cok oturmus. Kimse size dügün felan yapin demiyor. Ha bide evet biliniodu hepsi dügünden önce ama esimi birakamadim daha dogrusu oda beni birakmadi ben lac defa denedim birakmayi olmadi. Ama iyikide birakmamisim diyorum ama sadece icimde kalan birseyi paylastim

arkadaşım biz ikimizde çalışıyorduk ama gene de istediğimiz gibi olmadı. Ben hala düğün videolarımı izlemedim çünkü hiç istediğim gibi olmadı. 2 yıllık evliyim henüz o sıkıntıyı kafadan atamadığım için izlemiyorum. Ben salonda çekilen fotoğrafları bile fotoğrafçıdan almadım. Takılmıyorum unuttum gitti. Ama hatırlamak istediğim bir gün değil :confused:

Iste aynisi bendede öyle yani takilmiom ama insanin aklina geldikce siniri bozuluyo ! Ha cok mutluyum evliligimde rabbime sükür ben okuyom esim calisio. Tabiki evimin eksiklerini aldim taksitler var ama cok sükür istedimi aldim neden cünki karisan olmadi kocam dedi bak caöisiom artik sec begen al. Tabiki ödemesi zor ama icime sindi artik. Maddiyatla mutluluk olmuyo dügünlede olmuyo ama insan bagzi seyleri bi defa yasio tabili üzülüyo

Emin ol benim de istwgidim gibi olmadı bence artık aş onu dokuz ay olmuş eşinle mutlu musun ona bak haaa yaptıkları çok çok ayıp ailemin eside benim ailemi yemek yedirmek için yemek hazır olmadığından cami avlusuna götürmüşlerdi ben o ara dış çekimde idim çok ayıp eşime azima geleni saydım sinirden ama değişti mı değişmedi o yüzden sıkma canını lütfen geçmiş eşinle mutlu musun bırak geçmiş de kalsın

Aynen hic birsey degismiyor am evlenince insam kendi ailesinin degerini daha cok anliyor... evet esimle mitluyum diyorum ya sadece icimi dökmek istedim ama bir sürü kirici yorumlar okudum...

İşe girmeden maddi özgürlüğünüz olmadan kayınpederin eline bakarak evlenirseniz size camide de düğün yapar sokakta da.Parayı kim veriyosa onun sözü geçerli oluyor bunu unutmayın.Hele ki maddi durumu iyi olmayan bir ailese tabiki cebini düşünecek!

Gayet iyi maddi durumu olan bir aile. Ve bizde adetler bu bizde gelinin dedigi olur ve aile yapar aslinda bizde ama anladimki her yörede her ayilede baskaymis. Ha iyiki evlenmisim diyorum hic pisman degilim iyiki ayrilmamisim esimden nisanliyken. Ama insan birine anlatmak istiyor yasadiklarini ve icinde kalani bende bu yüzden yazdim.

İşte ben hep diyorum gençlere 1 yıl daha bekleyin en azından içinize sinen olsun para biriktirirsiniz diye. Olan olmuş biten bitmiş. Bundan sonrasına bakacaksınız eşinle. İlk önce bebiş düşünmeyin kendinizi toparlayın. Dişinizi sıkıp kendinize başka bir eve çıkmak gibi bir hedef koyun. Hayat devam ediyor 2. bir düğün şansı yok. Olanı kabullenip daha güzel bir hayat sürebilmek adına çabalayacaksın.

kabul etmeseydiniz o zaman.
camide düğün yapıldığını ilk defa duydum .
herkes gibi işssiz adamla neden evlendin diye ben de sorayım.
bu vaziyette evlenirken haliyle söz hakkınız olmaz tabi.
olmasını beklemen hata.
ne olursa razı olacaksınız en başından olduğunuz gibi.

Benim esim rahatsiz bu yüzden calisamaz raporu vardi is bulmasi cok zordu ama suan calisio ve bende meslegimi yeni elime almistim ve bende suan devam yükselmek icin okuyorum. Suan durumumuz süüer diyemem ama cok sükpr iyiz eskiye balarak. Ve dedim gibi bizde adet gelinin desigi olur ve aileyä yapar herseyi bu bizde öyle kimsenin kinamaya vs bisey demeye hakki yok bizim aile/yöre öyle ama demekki her aile öyle degilmis onu anladim.

Tek derdin bu olsun
Cami ya da salon ne farkeder , salon da olsa dualı olcakmiş sonuçta, salon dedığin de mahalle arası bir salondur sonuçta.
İşsiz adamla evlemeyi kabul etmişsin, ailen de tamam demiş, ev konusunda da ailen tepki vermemiş, sen direnmemişsin.Hayallerle hayatlar biraz tutarlı olmalı bence.. ikiniz de işgüç sahibi kendini geçindirebilen ozellikte olsaydınız bunlar böyle olmazdı. Üzülme , birbirinize olan sevginiz en önemli şey, ilerde oğlun olursa anlı şanlı sünnet düğünü yaparsın.

Kizlar ben burda yeniyim
9 ay ve 3 haftalik evliyim... cok zorluklar yasadim nisanlilik döneminde, cok agladim, sinir krizleri gecirdim hersey berbat gecti dügünümü salonda ilahili istedim, kimseyi maddi skibtiya sokmak istemedim ifak olsun uygun olsun salon dedim.. babamda konustu kizim nasil istiosa öle olsun dügün dedi... ama kayinbabamlar lendi kafalarina göre gittiler camii tuttular. Neymis ne gerek varmis madem ilahili olcak camiide olsun taki bize kalirmis... cok agladim hayalimdi sinir krizleri gecirdim nedenmi? Cok istiodum gercekden cok... olmadi dügün günp agladim. Dügün esnasinda agladim eve geldim agladim ve simdi hala agliyorum ya abartmiyorun gercekden cok asiri derece istiodum hayalimdi cok seDen vazgectim. Geldim kaynananmlarin binasina vi dairesine oturttular beni... yarim yamalak yaptilar biz esimle calismioduk ama taksitlerle tamamlamaya calistim evi ve yeri geldi ekmek alcak param olmadi... hepsini gectim kira aliyorlar bizden halbuki evin kredisi felan yok ha tabi camiode toplanan takilan paralar sözde bizim olcakdi... ama tavi sözde kaldi... simdi napioda unutabilirim bunlari kizlar ? Gercekden bir yil olcak ben hala agliyorum sanki kacmisim gibi dügün yapildi ya icim cok yanio gercekden
Canim gercekten seni cok iyi anliyorum.bende tam tersi dugun salonunda dugun istemedim hayellerim vardi olmassa nikah ve yurt disi istedim ama maalesef nisanlim elalem neder demekten beni dinlemedi bile ve inan koltuk takimini bile spor istedim soylemeden yaninda tanidiklarini getirmis bana uymayan takim begendiler daha sabrim kalmadi cok guzel alin dedim cunku benim istedigim seylerin zorla yapilmasi beni mutlu etmiycekti zaten benim hayalimdeki birliktw hevesle yapabilicegim kisi o degil zorlamayla olmuyor benim istediklerimi bildigi halde duymamazliktan geliyor.inan keske benimki camide olsaydi kuran okunsaydi daha mutlu olurdum.cunku benim dusuncemi onemsemeyen insanlara dugun yapicam banane bende gelinligimi giyip gidicem inan gorev gibi geliyor suan

Cogu insan soylemis ama bende bos gecemicem
Ne yazikki. Esinizde siz de calismiyorsunuz evlenmeye kalkiyorsunuz sonra istediginiz gibi olmadi diye hayiflaniyorsunuz...

Benim sahsi fikrim gencler bir yuvayi kendi kendine kuracak ve yurutecek kadar kazanc saglamadigi surece evlilige kalkismamalidir. Yani aileler destek verirse ne ala ama vermese bile kendi kendinize yetebiliyor olmaniz lazim ki ev sorumlulugu alabilin bence. Yazik olmus, is guc yerlessin diye beklemeden evlenmeye kalkmis ve sonra hayallerinizden olmussunuz. Paramiz olunca bi daha yapariz diyeceginiz birsey degilki bu, dugun yani insan kac defa dugun yapar hayatinda...

Cogu insan soylemis ama bende bos gecemicem
Ne yazikki. Esinizde siz de calismiyorsunuz evlenmeye kalkiyorsunuz sonra istediginiz gibi olmadi diye hayiflaniyorsunuz...

Benim sahsi fikrim gencler bir yuvayi kendi kendine kuracak ve yurutecek kadar kazanc saglamadigi surece evlilige kalkismamalidir. Yani aileler destek verirse ne ala ama vermese bile kendi kendinize yetebiliyor olmaniz lazim ki ev sorumlulugu alabilin bence. Yazik olmus, is guc yerlessin diye beklemeden evlenmeye kalkmis ve sonra hayallerinizden olmussunuz. Paramiz olunca bi daha yapariz diyeceginiz birsey degilki bu, dugun yani insan kac defa dugun yapar hayatinda...
Kimde para varsa sonucta o fedakarlik yapmali bence cunku is kolay bulunmuyor bu donemde maalesef ailelerin eline baktigimiz oluyor tabi her hayal gercek olamaz budurumda gercekci olmak lazim fakat 2 secenek varken kendi param kendi istedigim olucak gibi davranan kisilere tepkimiz sonucta bu birlikte karar verilmesi gerekiyor iki eksik bir fazla ama birlikte verilen karar herzaman tatmin eder

Kimde para varsa sonucta o fedakarlik yapmali bence cunku is kolay bulunmuyor bu donemde maalesef ailelerin eline baktigimiz oluyor tabi her hayal gercek olamaz budurumda gercekci olmak lazim fakat 2 secenek varken kendi param kendi istedigim olucak gibi davranan kisilere tepkimiz sonucta bu birlikte karar verilmesi gerekiyor iki eksik bir fazla ama birlikte verilen karar herzaman tatmin eder
Vermesin demiyorum sadece gencler buyuklere guvenip yola cikmasin diyorum.verirse ne ala ama vermedi de yapmadi da hayalime kavusamadim olayini anlamiyorum kimse kimsenin hayallerini gerceklestirmek zorunda degil hayalin varsa onu uygulayacak olgunluga gelmeyi beklersin oyle evlenirsin...

İyi ben cerrah olmak istiyorum ama liseden sonra okula gitmek istemiyorum...

Vermesin demiyorum sadece gencler buyuklere guvenip yola cikmasin diyorum.verirse ne ala ama vermedi de yapmadi da hayalime kavusamadim olayini anlamiyorum kimse kimsenin hayallerini gerceklestirmek zorunda degil hayalin varsa onu uygulayacak olgunluga gelmeyi beklersin oyle evlenirsin...

İyi ben cerrah olmak istiyorum ama liseden sonra okula gitmek istemiyorum...
Dogru tespit yaptiniz bende sizinle ayni fikirdeydim maalesef konu maddiyat degil etrafimda gordugum durum su bir bayanin imkanlarida olsa erkekler benim dedigim olsun mantigiyla gidiyor gidiyor genelde.yada iki tarafin istedigi olmuyor aileler devreye giriyor cok gelismis aileler de genclere izin veriliyor mesela ben nikah istedim ama dugun yapiliyor sonra o paralar bizden cikicak amac ne aileye tanidiklara hava atmak kendi egosu erkegin

Back
X