- 24 Ocak 2021
- 12.906
- 29.705
- 548
Benim hemşire arkadaşım üni okudu çalışırken şimdi de diyetisyenlik okuyor , iş saatlerini okul okuyan kisilere göre düzenliyorlar, genelde devamlı nöbete kalacaksınız gündüz üniye gidebilmek için, eğer buna razı iseniz hem çalışıp hem de okuyabilirsiniz..Merhaba kızlar . Sağlıkçı atamaları açıklandı atanıyorum muhtemelen .Psikoloğum aynı zamanda şu an tıp 1.sınıfım .Tercih verirsem tıpa veda etmem gerekiyor çünkü devam edemem çalışma saatlerinden dolayı .Tercih vermeyip okula devam etsem 32 de mezun oluyorum yaş 26 . Nöbetli bi memurluk olarak kyk yurt yönetim düşünüyorum ama olur mu çalışma saatleri ayarlanır mı net bilgim yok ? Bu konuda yardımcı olacak birileri var mı yurtta çalışan ya da tanıdığı olan ? Siz olsanız ne yapardınız ? Tıpı bitirip ilk maaşını 31 32 gibi eline almak mı? Yoksa hayaline veda edip çok da istemediğin bi mesleği yapmak mı ? Çıkmazdayım..
Iste tam da bu sebeple konuyu actim . Bana da zor geliyor istemek .Part time da bulamıyorum cogu yer tam zamanli calistirmayi tercih ediyor .
Bu dediginizi kyk memurlukta denemekten baska care kalmiyor o zman .Onda da nobet sistemi var. Yardimci olurlar mi deneyip gormem lazim. Ya da atanmayip okula devam edicemBenim hemşire arkadaşım üni okudu çalışırken şimdi de diyetisyenlik okuyor , iş saatlerini okul okuyan kisilere göre düzenliyorlar, genelde devamlı nöbete kalacaksınız gündüz üniye gidebilmek için, eğer buna razı iseniz hem çalışıp hem de okuyabilirsiniz..
Tesekkurler yorumunuz icinBence hemen ayrilmayin, okulla ve de is yeri ile konuşarak bir orta yol bulabilirsiniz.
Ama ya o ya bu derseniz, ben para kazanacagim secenegi seçerdim, tamamen kişisel bir karar olarak.
tek bir gününüz bile çöp olmadı, ilk üniversiteniz size muhakkak pek çok şey kattı, siz o birikimlerinizle zenginleştiniz. hayallerinizin peşinden gidin yoksa ileride çok pişman olursunuz.Son 5 yıldır uykularımı kaçıran bi hayaldi hem de ama okulumu bitirmeyi tercih ettim . 1 sene hazırlandım . Kazandım ama bu 5 yılım çöp oldu düşüncesini atamıyorum kafamdan .
Genelde idare ediyorlar, zaten kimse nöbete kalmak istemiyor, onların yerine daha çok siz nöbete kalacağınız için bence kimse itiraz etmeyecektir, arkadaşım bu şekilde iki yıllık hasta bakım okudu, şimdi de diyetisyenlik okuyor, bence denemeye değerBu dediginizi kyk memurlukta denemekten baska care kalmiyor o zman .Onda da nobet sistemi var. Yardimci olurlar mi deneyip gormem lazim. Ya da atanmayip okula devam edicem
bir yurt yönetimci olarak söylüyorum nöbetli diye o işe girme nöbet işi herkese dert ayarlanmaz sorun çıkar üzülürsün yorulursun. tıp ı bitirmek daha güzel olur sanırımMerhaba kızlar . Sağlıkçı atamaları açıklandı atanıyorum muhtemelen .Psikoloğum aynı zamanda şu an tıp 1.sınıfım .Tercih verirsem tıpa veda etmem gerekiyor çünkü devam edemem çalışma saatlerinden dolayı .Tercih vermeyip okula devam etsem 32 de mezun oluyorum yaş 26 . Nöbetli bi memurluk olarak kyk yurt yönetim düşünüyorum ama olur mu çalışma saatleri ayarlanır mı net bilgim yok ? Bu konuda yardımcı olacak birileri var mı yurtta çalışan ya da tanıdığı olan ? Siz olsanız ne yapardınız ? Tıpı bitirip ilk maaşını 31 32 gibi eline almak mı? Yoksa hayaline veda edip çok da istemediğin bi mesleği yapmak mı ? Çıkmazdayım..
Bence hem calısıp hem okuyun.Ama bırını tercıh edeceksen tıp oku .HarikaMerhaba kızlar . Sağlıkçı atamaları açıklandı atanıyorum muhtemelen .Psikoloğum aynı zamanda şu an tıp 1.sınıfım .Tercih verirsem tıpa veda etmem gerekiyor çünkü devam edemem çalışma saatlerinden dolayı .Tercih vermeyip okula devam etsem 32 de mezun oluyorum yaş 26 . Nöbetli bi memurluk olarak kyk yurt yönetim düşünüyorum ama olur mu çalışma saatleri ayarlanır mı net bilgim yok ? Bu konuda yardımcı olacak birileri var mı yurtta çalışan ya da tanıdığı olan ? Siz olsanız ne yapardınız ? Tıpı bitirip ilk maaşını 31 32 gibi eline almak mı? Yoksa hayaline veda edip çok da istemediğin bi mesleği yapmak mı ? Çıkmazdayım..
Son 5 yıldır uykularımı kaçıran bi hayaldi hem de ama okulumu bitirmeyi tercih ettim . 1 sene hazırlandım . Kazandım ama bu 5 yılım çöp oldu düşüncesini atamıyorum kafamdan .
Sizin hangi alan saglik miOkuduğunuz bölüm ve atanacağınız bölüm aynı bakanlıkta olduğu için eğitime izin veriyorlar bildiğim kadarıyla. Çalışma saatleriniz ona göre ayarlanıyor. Gece haftasonu gibi. En azından bizimkinde öyle.
Acı gerçekler . Tıpın zorlaştıkça çekici gelen bu cazibesine ne demeli pekiTıp herhangi bir şekilde part time da olsa çalışılarak yapılacak bir bölüm değil. Bu ihtimali direk eleyiniz. Maddi sebepler doğrultusunda seçecek iseniz yine mantıklı değil. 6 sene maaş alamayacaksınız ve sonrasında çok ekstrem bir şey yapmazsanız alacağınız maaş o kadar çaba ve emek sonrası sizin tatmin etmeyecek. Uzmanlık için dünyanın en zor 2.sinavina hazırlanmanız lazım. Onu kazandıktan sonra hayatınızdan bir 5 seneyi daha gözden çıkarmanız gerek asistanlık için. Ayda ortalama 350-400 saatten fazla mesai yapacaksınız. Sonrasında mecburi hizmet vs vs bu iş uzar gider. Ha bir de çok daha fazla sorumluluğunuz olacak ve yerli yersiz malpraktis davaları. Dayatma ile 5 dakikaya bir hasta bakmak zorunda kalacaksınız. Akşamlarınız ve hafta sonlarınızda yatan hasta/icap/nöbet nedeni ile devamlı bir ayağınız mecazi değil reel anlamda hastanede olacak. Vs vs. Bunları göze alıyorsanız neden olmasın hiç bir şey için geç değil. Azminiz için tebrikler ciddenşayet etrafınızda varsa bence hem psikolog hem doktor arkadaşlar ile görüşün.
Bu arada yukarıda hep olumsuz şeyler yazmış gibi oldum ama zorluklardan haberdar olmanız için.
Bu arada ben sizin yerinizde olsam sanırım tıp okumaya seçerdim, sonradan pişman olur muydum bilmem orası ayrı
Hakkınız da hayırlısı olsunher türlü çok güzel bir mesleğiniz olacak
Bu arada pratisyen kalmayı düşünüyorum bitirsem yeterAcı gerçekler . Tıpın zorlaştıkça çekici gelen bu cazibesine ne demeli peki
Yurt memuru muydu arkadasinizGenelde idare ediyorlar, zaten kimse nöbete kalmak istemiyor, onların yerine daha çok siz nöbete kalacağınız için bence kimse itiraz etmeyecektir, arkadaşım bu şekilde iki yıllık hasta bakım okudu, şimdi de diyetisyenlik okuyor, bence denemeye değer
Maddi getiri anlaminda cop demek istedim . Yoksa en basta kendime ve cevreme cok faydasi oldu bolumumun tabi kiNiye çöp olsun ki, psikiyatri alanı seçerseniz psikoterapist olursunuz mesela. Nöroloji seçerseniz de bir alt dal vardı onunla birleşirse tadından yinmez
Psikoloji yancı olarak her zaman iş yapar, tıpla birleşir, computer sciencela birleşir, linguistikle birleşir...doktor olacaksanız ufku açık tutmak gerek
Peki istesem surekli 17-8 arasi ayarlanir mi ? Yani nobet saati oluyor galiba surekli nobet tutmus oluyorum ama nobete kalmak isteyen baskalari da olur mu nobet ucreti almak icin ? Bi de toplam 40 saati doldursak yetiyor mu ? Nobeti de ayrica mi ekliyorlar ? En iyi ihtimali dusunmek istiyorum en azindan denerim gittigi kadar ihtimal varsa yeter banabir yurt yönetimci olarak söylüyorum nöbetli diye o işe girme nöbet işi herkese dert ayarlanmaz sorun çıkar üzülürsün yorulursun. tıp ı bitirmek daha güzel olur sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?