Hayalinizdeki hayatları mı yasıyorsunuz ??

Bakin iyi ki açmışsınız konuyu herkes ne guzel hayat mücadelesini anlatmış. Hepiniz umarim cook mutlu olursunuz, okuduğum hikayelerden oldukça etkilendim.

Kesinlikle bende 😍 ve çok mutlu oldum ne kadar güçlü kadınlar varmış feyiz aldım, bakış açım genişledi

Bende anlatiyim kisaca:) ünvde okurken okuduğum bölümden hiç atama yoktu, hatta eğitim fakültesi olmadığı için formasyon alip atanma ihtimalim de çok azdı çünkü o zamanlar bizim bölüme sadece bir tane unv. formasyon veriyordu. Bunu bildiğim için daha birinci sınıfta kafaya koydum not ortalamami yüksek tutacaktım, çünkü hayalim öğretmenlikti. Bölümü okuyup işsiz kalacağım gozuyle bakıyordu herkes bana zaten çokta çalışkan bir öğrenci değildim o zamana kadar. Ünv 1'de arkadaşlarım bana gülüyordu şimdiden araştırıyorsun neler değişir diye ama bu beni dinç tuttu. Derslerime sıkı çalıştım not ortalamam iyiydi. Ales çalışacaktım son sene derken formasyon için ales şartı kalktı sadece not ortalaması ile aldılar:) o da iyi olduğu icin hemen okul bitince formasyon almaya basladim. Ve o yil 40 bin öğretmen ataması oldu ilk defa. Bölümümden atama çok az derken o yil hatrı sayılır bir rakam verdiler ve evime çok yakın bir okula atandım hatta:)
Herkes şaşırdı basarabildigime aslinda çalışmak ve umut etmekti sırrı. Umut etmeden çalışma olmuyor çünkü bırakıyorsunuz bir yerde. Vazgeçmeyenler atanıyor.
Şu an mesleğimde yedi sene geçti bile. Bu sene benim bölümümden bir arkadaş atandı okuluma otuz sekiz yaşında:) o da vazgeçmediği için atandı.
Vazgecmeyin. Geçecekseniz de hayallerinizi değiştirin böyle kendinizi aşağı çekerek yaşamayın lütfen.

başlığa istinaden hayır.
günde 10 saatten fazla ders çalışarak kpss yi kazandım
eşim görevden alındı evlendikten 1 sene sonra
eve çift maaş giriyor kıza bakıcı ayarlarım haftada ya da iki haftada birde kadın alırım temizlik derdim olmaz mis gibi kızımı büyütürüm derken hayatım tepetaklak oldu. şimdi eşim çocuğa bakıyor, eve geçince bakıcı da benim, temizlikçi de.. maddi kaygılar, istediğini yeyip içememe, maaşından 10 lira bile harcayamamakta cabası.. halbuki hiç böyle hayal etmemiştim.
içim yangın yeri yeteer diye bağırasım geliyor bazen.. çoğu zaman..

Siz sorunca hiç hayal etmediğimi farkettim. :KK70:
Belki prenses gibi yaşamıyorum ama,iyi bir evliliğim,çok güzel iki yavrum,gelecekten umudum var.
Kova burcu musunuz?

Ben de aynı şeyi yazacaktım, çok zorladım ama şu da benim hayalimdi diyecek hiç bişey bulamıyorum, hayatımın hiç bir döneminden. Dibine kadar realizm :D :D

Kova burcu musunuz?

Ben de aynı şeyi yazacaktım, çok zorladım ama şu da benim hayalimdi diyecek hiç bişey bulamıyorum, hayatımın hiç bir döneminden. Dibine kadar realizm :KK70: :KK70:
Terazi burcuyum canım. :KK66:
Beklentisiz yaşamayı seviyorum. Böylece hayalim ve hayal kırıklıklarım pek olmuyor. :KK70:

Okul bitmeden(üniversite) bu kadar net gerçeklerle yüzleşmemiştim. Düşünürdüm ama hep de bi umut vardı. Şimdi okul bitti 3 yıldır evdeyim kpss çalışıyorum. Düzenli, istikrarlı çalışmıyorum beceremiyorum çünkü.
Sonuç olarak aklımda hep güzel bi iş sahibi olmak var. Ama buna ulaşmama imkan yok evet yok çünkü çok yüksek puanlar ve kuş kadar alımı olan bi bölüm mezunuyum bunun için günde 10 saat çalışmam lazım bende bu kapasite yok. Ki zaten bi odam bile yok(bahane mi bunlar bilmiyorum)

26 yaşındayım hayatımı günde 2 saat ders çalışıp, hayaller kurarak geçirmeye devam edemem bi yandan hayat kaçıyor diyerek evlilik planları yapmaya çalıştım onu da beceremedim. Çünkü ben gelin olmak, ev hanımı olmak istemiyorum 😔 bunlar beni mutlu etmiyor. Ama bi yandan da evlenmemeye saygı duyacak bi aile yapım yok. Şimdiden yaşın geçticiler sardı etrafımı.

Piskolojim çok kötü lütfen bana hayat tecrübelerinizden, yaşamlarınızdan, yaşadıklarınızdan bahseder misiniz. Belki umut olur, yol olur..
Biraz özel sektöre yönelmekte fayda var bu aşamada ayrıca şehrinizin imkanları kısıtlı olabilir insan bazen gözünü karartıp şehir değiştirmeli. Kpss herkesin altında kalkabileceği bir sınav değil maalesef biraz ara verin.

Yalnız değilsiniz ben de aynıyım. 27 yaşındayım ve hiç bu yaşımda bu kadar mutsuz olacağımı düşünmemiştim :( 2 yıllık turizm otelcilik mezunuyum. mezun olduğumdan beri iş konusunda hiç yüzüm gülmedi. Hizmet sektörü (ıtelcilik restorancılık gibi) hiç bana göre değilmiş. Başka biyerler baktım ama iş bulamadım. Malu şu an virüs vs var zaten iş yok zaten. Gideyim bir yerde sekreter olayım diyorum ''yok şu kadar tecrübesi olsun yok şurdan mezun olsun'' bilmem ne. Onu bile bulamıyorum.
Sevgilimden yeni ayrıldım. Arkadaşlarıma bakıyorum hepsi ya evlendi ya da iş insanı oldu. Bir yol çizdiler kendilerine. Ben havada sallanan bir şey oldum. O kadar doluyum ki anlatamam. Sinirden çok ağlıyorum...
İsterseniz özelden yazabilirsiniz. Konuşur dertleşiriz.

Ya niye bu kadar abartıyorsunuz anlamıyorum. Ben özelde çalışırken kazanıp atandım. Sadece sözelleri okudum, biraz baktım. Haftada 2 saat çalışmamışımdır. Serviste bakıyordum. Kaç senelik devlet memuruyum...

"kaç senelik devket memuruyum" demişsiniz. sizin zamanınızda daha kolaydı, son senelerde ise aday sayısı fazlalaştığından kazanmak zorlaştı, fark bu.

Yalnız değilsiniz ben de aynıyım. 27 yaşındayım ve hiç bu yaşımda bu kadar mutsuz olacağımı düşünmemiştim :KK43: 2 yıllık turizm otelcilik mezunuyum. mezun olduğumdan beri iş konusunda hiç yüzüm gülmedi. Hizmet sektörü (ıtelcilik restorancılık gibi) hiç bana göre değilmiş. Başka biyerler baktım ama iş bulamadım. Malu şu an virüs vs var zaten iş yok zaten. Gideyim bir yerde sekreter olayım diyorum ''yok şu kadar tecrübesi olsun yok şurdan mezun olsun'' bilmem ne. Onu bile bulamıyorum.
Sevgilimden yeni ayrıldım. Arkadaşlarıma bakıyorum hepsi ya evlendi ya da iş insanı oldu. Bir yol çizdiler kendilerine. Ben havada sallanan bir şey oldum. O kadar doluyum ki anlatamam. Sinirden çok ağlıyorum...
İsterseniz özelden yazabilirsiniz. Konuşur dertleşiriz.

😢 Üzülme lütfen ben kafayı yicem diye korkuyorum gerçi üzülme demek anlamsız.. Ama buradaki arkadaşlarımın yazdıklarını okuyunca biraz olsun kendime geldim kalktım ders çalışıyorum. Biraz haber izleyince neler yaşıyor insanlar neler geliyor başlarına ama çok şükür bak biz evimizdeyiz sağlıklıyız ailelerimiz var.. Ya da buradaki konuları biliyosun evlenip neler neler yaşıyor hemde bizden yaşça küçük kızlar.. Çok mu birinden ayrılmışım, henüz iş bulamamışım hepsi elbet bir gün olucak

"kaç senelik devket memuruyum" demişsiniz. sizin zamanınızda daha kolaydı, son senelerde ise aday sayısı fazlalaştığından kazanmak zorlaştı, fark bu.

Başarısız olmak için bahane bulmayın. Ben istiyorsan, çalışırsan atanırsın diye anlattım... Ben girdiğimde de memur olmak kolay değildi. 20 yıllık memur değilim yani.

Düğün arefesinde iken corona virüs engellerine takılmış biri olarak ne deseeeeeemmmm eh sen beni anladın 😭

herkes atandım, çalış senin de olsun demiş ama 3 yıl önce 80 ile atanılan yer şu an aynı puanla aynı kontenjanla mı alıyor? 5 yıl önce pdr mezunları atanırkenü şimdi onlar da 80 ile atanamıyor. Ben mezun olduğumda tecrübesiz halimle hemen iş bulmuştum. Şu an tecrübeli halimle bulamıyorum.

Back
X