Hayaller & hayatlar

Helal olsun sana gercekten eger bu dusuncedeysen.Esinide ikna et bence oku zaman su gibi geciyor baktin bitirmisin bile.sen insanlari takma onlr birinciyi yapsan 2 ciyi niye yapmiyon derler. ESIN de okudugun sehre gelirse olmaz mi?

Aslinda ben konuda cok eksik seyler yazdim ayrintiya girmemek icin. Bulundugum sehirden memnun degilim rahat degilim herkes benden cok benim evime hakim. Esimle hep baska biryerde yasama fikrimiz var. Bu yuzdende cok istiyorum. Ben cok farkli anlattim. Tabiki yemekten bulasiktan sklmam bu dusunceye itmedi beni. Birde allah korusun yarin birgun esime birsey olsa bana kim bakicak ? Kendi kendime yetmek istiyorum.

Ben evliyim çocuğum var. Ilahiyat aof okuyordum. 2. Sınıftaydım. Dondurdum doğum yaptığım için. Ama 2 senelik bölümü 4 senedir bitiremedim düşünün..
Ama kişiden kişiye değişen bir durum bu. Ben çalışmıyordum. Çok keyfine düşkün insanımdır. Ondan olsa gerek... sizde azim varsa her türlü yaparsınız. Örgünde olsa açıktanda olsa. Ayrıca üstte yazmışsınız. Görev için eşinden senelerce ayrı yaşayıp tutkuyla olan vs.. diye. Tamam da her insanın tabiatı bir mi ? Belki sizin evlilginiz sarsılacak? O zaman her sey sarpa sarar. Ya aöf okuyun . Ya da o gideceğiniz şehire neresiyse eşinizin imkanı varsa o da gelsin sizinle kendine güveniyorsa maddi manevi. Ama çok zor olur ikiniz içinde.. hakkınızda hayırlısı olsun

Aşilamam tutarsa acik ogretimden sansima ne gelirse onu okuyacagim. Cocugum buyuyunce de istedigim universiyeyi okuyacagim. Aşilama sadece bir prosedur. Cok istiyorum cocugumuz olsun. Ama artik o kadar olmadi ki olmayacakmis gbi geliyor.

Hayir 2 senelik okuyacagim. Istedigim yer en fazla 3-4 saat uzaklikta olsun istiyorum. Hafta sonlari bayramlar tatiller yaz tatilleri hep beraber gecirecegiz. Asla esimi 1 ay birakamamm. 3-4 saat uzaklikta cok guzel bolumler var.

Acik ogretimden lise okudum. Sinavlara son 1 gun calisiyordum :) yinede geciyordum cunku bilgi var internet var. Ama suan universite bolumuyle alakali bilgi yok internetre bulabilirmiyim bilmiyorum. Evde calisirsam oglen kalk temizlik yap şu diziyi izleyim dur yemek yapim derken olmaz gbi geliyo. Esimle farkli bir sehire gitme fikrimiz vardi birazda onh teşvik etmek istiyorum.

Esinizinde böyle fikri varsa olur bence
.. eşinizi kesinlikle bırakmayın derim . Siz nolursa olsun karı kocasınız.. mecburi durum olmadığı müddetçe eşlerin birbirinden ayrı olması doğru değil. Bu benim fikrim. Yine de siz bilirsiniz. Ikınızın ortak kararı olur InşaAllah.

Üniverste bölümleriyle ilgilide bir sürü konu anlatım test çözüm videoları konu özetleri vs.. var ki.. isterseniz yaparsınız kesinlikle

Teşekkur ederim bende eşlerin birbirinden ayrilmamasi traftariyim kesinlikle. Ama her hafta goruşulecek bir uzakliksa bunu eslerin ayrilmasi olarak gormuyorum. Yinede cok tesekkurler umarim ortak bir karar alabilirz

Ben 35 yasindayim, 3 tane cocugum var 7, 5 yaslari ve 20 aylik. Ben bu eylul de okula basliyorum. Esimden 300 km uzaklikta bir sehre tasiniyorum. Sizi cok iyi anliyorum. Benim ta evlenmeden once planladigim birseydi ama evlilik cocuklar derken bugune kaldi.\

Evet cok zor olacak, cocuklari okula krese birak okula git, aksam gel onlari yedir uyut, sonra evodevi yap.
Ama emeksiz ekmek olmaz demis atalarimiz.

Mecburi bir durum olsa neysede bu şekilde tuhaf olur bence.evliliğinizi gözden çıkarmadıysanız ayrılmayın eşinizin yanından.eşinizin hemen kabul etmeside ilginç geldi.

bence aşılanma, çocuk mocuk yapma. okuma isteğini erteleme. ne kadar çabuk başlarsan o kadar çabuk kendine gelirsin. başka şehire gitmek istediğine göre eşinden de evlilikten de bıkmışsın aksi takdirde uzak kalmayı aklından bile geçirmezdin.

Bence cesur olun ve okulu önceliğiniz olarak tutun. Ben herzaman şuna inanırım; bir insan kendi içinde mutlu değilse, hedeflerinden uzak bir hayat yaşıyorsa harika bir eşe de sahip olsa o evlilikte sorunlar bitmez. Çünkü bu şekilde kişi karşılanmayan tüm ihtiyaçlarını eşine ve evliliğine yöneltiyor. Oysaki kişinin o ihtiyaçlarını karşılayabilecek olan çok başka şeylerdir. Sizin durumunuzda olduğu gibi mesela. Önce kendinizi gerçekleştirmeye çalışın ve mesleğinizi edinin ki kendi içinizde bir bütünlük oluşsun, yapamadığınız yarım kalan şeyler tamamlansın.

Yorumlari okumadim ama tahminimce cogu kisi karsi cikmistir bu fikre bense size hak vardim
Okumak istemissiniz icinizde kalmis , keske evlenmeseymissiniz demeyecegim sonucta yasadiklarinizi bilmiyorum
Ancak kari koca ayri sehirlerde calisan ciftler var
Daha gecenlerde burda bi konu sahibi sormustu erzurum mu urfa mi diye kocasiyla ayri sehirlerde calisacaklardi
Bence hayallerinizin pesinden gidin , universiteyi istediginiz yerde okuyun , insallah gonlunuze gore olur

Çok saçma... her türlü idealistliği destekleyen biri olarak söylüyorum bunu..
1. Başka şehirde hem çalışıp hem okuyarak eşinize zerre katkınız olmaz. Şuan evdeki hesaplamalarınız çarşıya asla uymayacak giderseniz görürsünüz
2. 2 yıllık bir bölüm maaşınızda pek bir artış sağlayamaz. Şuan memur olabiliyorsanız 2 yıl sonra o okul size ne katacak?
3. Evlilik kısmı öyle dizilerdeki filmlerdeki gibi uzaklaşınca daha romantik olmayacak. Siz değişmeyeceksiniz. En fazla birbirinizden soğur dünyada başka insanlar da olduğunu farkeder ayrılırsınız. Zaten heyecan da yokmuş. O iş de yaş..

Okumak istemeniz çok güzel bunu yapın ama başka şehirde değil. İş daha sonra düşünülecek şey. Ve gerçekten işinize yarayacak, sevdiğiniz ve ilerleyebileceğiniz bir bölüm seçin derim ben..

Ben evli değilim ama yaşıtız seninle bilmiyorum ne kadar ciddiye alırsın ama eğer sen aranızdaki sevgiye güveniyorsan, düzenli olarak da görüşülecekse eşin için problem yoksa hiç sorun olmaz bence. Yine de çevre illerde bulursanız sabah gidip akşam dönersiniz servisler falan oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…