- 21 Eylül 2008
- 2.761
- 1.892
- 773
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
-
5 sene ayri yerlerde gorev yapan eşler taniyorum. Bana da cok sacma geliyordu. Ama dedikleri kadariyla sevgili gibi oluyosun arada tutku oluyo seni ozluyo falan demislerdi. Benimki 5 senede degil tatillerde yannda olacagim falan. Evet abes ama cokmu sacma
ben üniversitedeyken bir kız vardı evliydi yurtta kalıyordu kyk'da.. ama eşi de yakın bir ildeydi hafta sonları-tatillerde gidip geliyordu ve bu kız lisans okuyordu son sınıftaydı artık. bence, 2 yıl=hayatınızın geri kalanında mesleğinizin olması olduğundan üniversiteye başlamanız mantıklı.
zor olur sizin için kabul, bir de o tutku sevgi gerçekten güçlüyse oluyor, bunu da göz önünde bulundurun.
sadece ilk sayfayı okudum belki yazılmıştır ama, bunuda bir araştırın üniversite okurken evlenen 25 yaş altı kişilere öğrenim kredisi degil bursu veriliyor olması lazım.
Ben eşimi kesinlikle bırakmazdım, zaten üniversite ortamı hele iki yıllıksa bence o da beni bırakmazdı :)
İşin şakası yaşadığın ilde bir üniversteye gitmek daha sağlıklı olacaktır. Hem çalışacağım diyorsun yorucu olmaz, hem kendi evinde kalırsın o zamn sosyal hayatında kesinlikle değişir merak etme. Başka şehre gitmek çözüm değil. Zaten eşin okumanı istiyor. Ayrıca farklı bir il dediğinde farklı masrafların olacak madem masraftan kaçmak için çalışacaksan senin için en iyisi can eşinin yanı olur inşallah :)
Sizin derdiniz, hiçbir zaman hayatınızın kontrolünü ele alamamış olmanız. Okumak ve akademik kariyer yapmaktan ziyade kendinize bunu ispatlamaya ihtiyacınız var. Bu adımlarınıza saygı duyuyorum. Fakat evlilik bağında böyle bir düzen olmaz. Zorla oldursanız da kimsenin içine sinmez.
Benim tavsiyem, hayatınızın kontrolünü ele aldığınıza dair somut şeyler ortaya koymanız. Yani "önceden çalıştım" demiştiniz ama sanırım bu somut bir şey ortaya konmayan çalışmalardan. (büro işçisi, kasiyerlik vs) size tasviyem açın youtube'u takı yapmayı öğrenin, dikiş yapmanızı geliştirin, yani ortaya somut bir takı, hediyelik, örtü vs çıksın. Bunları satın. Emin olun kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. O satış/ticaret işlerine girdiğinizde çevre de yaparsınız, sosyalleşirsiniz.
25 yaşında üniye gitseniz de aradığınızı bulacağınızı sanmıyorum ne yazık ki (ben 26'mda mezun oldum)
Daha onceki konumda yazmiştim bulundugum ilde de cok arasirdim ben sozelciyim ve olan bolumler veterinerlik gemicilik aşcilik muhendislik dis hekimligi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?