Öyle bir baskı varki. Hele de etrafınızda cahil insanlar varsa. 2.yi dusunuyormusun diye bile sormak ne kadar saçma geliyor bana. 2.yi ne zaman yapicaksin diyeni duydum. Mecburmussun hissi..Bence şu an tekrardan böyle bir şeyi kaldıracak durumda gibi durmuyorsunuz.
Ayrıca her çift 2. çocuğu yapmak zorunda da değil.
Onların ne dediğine bakarsanız ohoooo :)Öyle bir baskı varki. Hele de etrafınızda cahil insanlar varsa. 2.yi dusunuyormusun diye bile sormak ne kadar saçma geliyor bana. 2.yi ne zaman yapicaksin diyeni duydum. Mecburmussun hissi..
Evet malesef. Kız olsa bide erkek olsun. Erkek olsa tam tersi. Sonra en ufacık basın sıkıştığında nasılsın bile demeyen bi grup..Onların ne dediğine bakarsanız ohoooo :)
2. olur 3. düşünmeyecek misin? derler.
Biz toplum olarak çok cahiliz maalesef.
Ya bakın siz de mantıklı düşününce aslında kimseyi umursamamanız gerektiğini anladınız.Evet malesef. Kız olsa bide erkek olsun. Erkek olsa tam tersi. Sonra en ufacık basın sıkıştığında nasılsın bile demeyen bi grup..
Acilen hemde. Eski çabalayan günlerime dönmek istiyorum. Kendim için birşeyler yapmak. Kiziminda böyle bi anneyle daha mutlu olacağına inanıyorumYa bakın siz de mantıklı düşününce aslında kimseyi umursamamanız gerektiğini anladınız.
Bence diğer dediklerinize yönelmelisiniz .
Öyle konuşuyorlar ki yapmazsan mutlaka pişman olacaksın . Ben asla olmasın demiyorum Allah nasip ederse ilerde olabilir. Şimdi dediğiniz gibi bebeğime daha verimli olabilirim diye düşünüyorum. Birde dünyanın kötü olma durumu varki oraya hic girmiyorum çıkamayız zira..Bu baskıyı, insanı mecburmuş hissettiren psikolojiyi çok iyi anlıyorum.
Benimde oğlum 4 aylık çevrede kimi görsek "arayı açmayın zor olur bir daha ikinciyi hemen yap birlikte büyüsünler ilerde istersen 3 ü yaparsın diyorlar"
Rabbim olmayanlara versin bana evladım yetiyor büyük konuşmak istemem ama ikimci çocuğu düşünmüyorum da isyemiyorum da. Şu hayat şartlarında bir çocuğuma çok iyi maddi ve manevi olanak sağlarım ama ikinci için oğlumun olanaklarını bölmek istemiyorum.
Tek çocuk yeter bazılarına herkese ikinciyi yap diye akıl verilmesini de anlamış değilim millet ne seviyor insanların yapacağı çocuk sayısına dahi karışmayı.
Bende bunun kesinlikle kişinin kendisiyle alakası olduğunu düşünüyorum. Bazen bakıyorum mesela 2,3 çocuğu olan kadınları görüyorum .cıvıl cıvıl enerjik. Ama ben o değilim. Benim bunyem değil. Herkes sabrinca gücünce yapsa . Kimsenin ne kadar doğuracağına karismasa . Ben planladiklarimi bile kimseye söyleyemiyorum artık. Bir kere söyleme gafletinde bulundum . Guya.okumus bir arkadaşım okusanda calissanda istesende istemesende çocuk dogurcaksin evlendik bi kere dedi...Tek çocuk olan arkadaşlarım hep daha mutlu yani çocuğun kardeşi olmak zorunda değil bence. Kendi kafanızda bu bir zorunluluk bunu yapmam gerek diye büyütmeyin. Rahata alıştıktan sonra yapsanız çocuğu ne olacak yani? Hem yaş farkı çok olan kardeşler daha iyi anlaşıyor bence.
Ne güzel yeni bir bölüm okumaya başlamışsınız, ehliyete yazılmışsınız artık kendiniz için bir şeyler yapıyorsunuz. Bunun devamı gelir bence doğru yoldasınız.
Evet eşim destek . Ve çok şükür şimdilik bi sağlık problemim yok.bence siz cok olgun ve kendinizi taniyan birisiniz.
Kendinize sormussunuz ve yanitinizi almissiniz, bence kendinizi dinleyin.
insanlar neler basariyor, siz de yaparsiniz.
Anladigim esiniz de destek, saglik sikintiniz da yok,
neden yapamayasiniz.
kendinize guvenin.
Kesinlikle katılıyorum size. Insanların bence dinlenmeye hakkı var kadınlarda insan. Kuluçka gibi ard arda doğurup buyütmek bana yanlış geliyor.Öyle konuşuyorlar ki yapmazsan mutlaka pişman olacaksın . Ben asla olmasın demiyorum Allah nasip ederse ilerde olabilir. Şimdi dediğiniz gibi bebeğime daha verimli olabilirim diye düşünüyorum. Birde dünyanın kötü olma durumu varki oraya hic girmiyorum çıkamayız zira..
Gercekten cogu kadinin omru bu dongude ve buna istemiyorum demek bile cok buyuk bi yanlismis gibi gosteriliyo Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.Kesinlikle katılıyorum size. Insanların bence dinlenmeye hakkı var kadınlarda insan. Kuluçka gibi ard arda doğurup buyütmek bana yanlış geliyor.
Siz kimseyi dinlemeyin. Hayalleriniz çok güzel peşinden gidin. Hayat gerçekten çok kısa. Ömrümüzü yemek temizlik çocuk koca arasında tüketmektense, herşeyi dozunda tutarak hayallerede yer verilmeli.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah tüm dilekleriniz gerçekleşir.
Hahah. Benim kizimda o yaşlarda bebekken olduğu kadar değil tabiki ama bana yapışık: ) ah o soranlar bebek olduğunda birde hal hatir sorsalar..Doğumdan önce kardeş araları az olmalı derdim. Hatta bekarken bile hariçten gazel okurdum :)
Oğlum doğdu çok zor bir bebek değildi. 2 buçuk yaşına geldi ve hala ikinciye cesaretim yok. Bana çok düşkün. Evdeki muhabbet kuşuna gösterdiğim ilgiyi bile kıskanıyor :)
Bir ortama girince de sanki 2. 3. şartmış gibi davranmaları çok olumsuz hissettiriyor.
Etrafa kulaklarımı nispeten tıkadım. Sorana direk "yok" diyorum. Bir de şaşırıp "aaa niye?" demeleri yok mu? İfrit oluyorum. Sanane! diye bağırasım geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?