Hayaller

bu tamamen sizinle alakalı bi durum .benim iki bebeğim oldu arka arkaya.tamam zor kabul ediyorum.ikinci süprizdi.birinci tedavilerle vs.olunca.iyiki olmuş diyorum.yaşımada bakacak olursak.şuan olsa mesela ikinci için kesinlikle yapamam derdim.

madem iki yıllık bitirdiniz yerinizde olsam iş imkanıda yüksekse kpss çalışırdım

Aynen tam olarak bunu diyorum. Benimle alakalı. Ben arka arkaya büyütebilecegimi düşünmüyorum. Muhtemelen yaşları yakın olunca daha iyi anlaşır ama ben onlar küçükken benlikten çıktıktan sonra,onlara faydam olmadıktan sonra ne önemi varki. Sizede maşallah diyorum

Reactions: 000
Hayatı hep bi görev bilinciyle yaşamışsınız o yüzden hemen yapayım kurtulayım duygusu olabilir. Bu biraz da hayatı kontrol altında tutabilme hissinden ileri gelir. Ama aslında o kadar da kontrol delisi olmaya gerek yok, biraz hayatın akışına güvenin kendinizle ilgilenin.

Mükemmel tespit. Evlenmeden önce evliliğe çok odaklanmistim,evlendim. Sonra çocuğa,doğurdum. Sonrasında eee şimdi nolcak hissine kapıldım.

Hahah. Benim kizimda o yaşlarda bebekken olduğu kadar değil tabiki ama bana yapışık: ) ah o soranlar bebek olduğunda birde hal hatir sorsalar..

O "yap yap" diye akıl verenler bebek doğup en ufak sitem etsen "biz de büyüttük abartmayın" derler.

Daha dün bir doğumgününe katıldım. Bir tanıdığın bebeğini aldım kucağıma sigara içmeye çıkacaktı. "Al sev biraz özlemişsindir küçük bebek" dedi.
"Hayır hiç de özlemedim" diyemedim :))

Bir kaç dakika sevip yerine bırakmakla ikinci bebeğe sahip olmak aynı şey değil sonuçta..

Eşinizle aranız nasıl

Hayır bide ne ara ozlicem 2 buçuk senede. Daha benimki bebek. Gerçekten bazenn diyorum ki acaba bunlar biz yandık buda mi yansın diyorlar :))) şakası bir yana insanları kişisel tercihlerinde bi rahat bırakmalıyız toplumca

Bir çocuğunuz var, Allah bağışlasın. Kendinizi hazır hissetmeden ikinciyi yapıp ikisiyle de yarım yarım ilgilenmek ve bu arada kendinizi kaybetmektense, bir tanesini tam büyütün, kendinizi bulun. Tek çocuk olmak da kötü değil, mesela ben

Anne mutluysa çocuk mutlu. Anne mutsuzsa isterse beş kardeş olsun, bir şey ifade etmez.

Çok şükür iyi. Her evde olduğu kadar anlasmazliklarimiz olur ama genel açıdan uyumluyuz. Birbirimizi tanıyoruz
Ben bastırmaya çalıştığınız bişey olduğunu düşünüyorum yani bana öyle geldi çünkü bi insan durum dururken 2 çocuk takıntısı yaşamaz . Eşinizle aranız nasıl derken tanımak başka sevgi bağı başka şeydir .

Galiba o konuda iç mihrakların bir kulisi var :)
Eşim hiç sıcak bakmıyor zaten ikinci fikrine. Nötr. Sorumluluk alan bir baba olduğu için zor geliyor sanırım. O taraftan baskı görmeyeceğim kesin. Yaparsam kendim kaşınmış olacağım :))

Diğer taraftan etrafımda öz kardeş olup -hemcins olsalar da- hiç anlaşamayan o kadar çok örnek var ki? Onları gördükten sonra hiç gerek yok diyorum.

"2.çocuk olmak zorunda."
Peki neden zorunda?
Kime göre neye göre?
Yaşlı teyzelere göre her şey zorunluluk.
Kollektif kültür kırıldı artık.
Yaşlı teyzelerin baskılarını içselleştirmeyin.
Maddi ve manevi yetecekseniz 2.coçuk düşünün.
Ardı ardına sorarlarsa da bunlar kısmet işi deyip konuyu hemen değiştirin ki uzatmasınlar..

Öyle bir baskı varki. Hele de etrafınızda cahil insanlar varsa. 2.yi dusunuyormusun diye bile sormak ne kadar saçma geliyor bana. 2.yi ne zaman yapicaksin diyeni duydum. Mecburmussun hissi..
Kimse kayfimin kahyası değil, ister 10 yaparım, ister 1. O kadar çok biliyorlarsa kendileri 1 tane daha yapsınlar.Ben çok karşı karşıya geldim. Bana koca bulmaya çalışan anne mi dersin, yenge mi dersin! O kadar çok istiyorsunuz madem gidin kendiniz 2 . kez evlenin dedim. Şu an kimse de tıpp! yok. Size de öneririm.

Dimi dimi. Tek çocuğum diyede kimse mutsuzlugun dibinde degildir

Ah bir diyebilsem :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…