- 23 Temmuz 2017
- 14
- 14
- 3
- 29
- Konu Sahibi Mihrimah95
-
Gerçekten mi? Öyleyse çok mutlu oldum. O kadar çok duydum ki daha aşık olmadığın için böylesin, aşk fedakarlık gerektirir, seni o zaman görürüz laflarını. Kendimden şüphe ettim artıkNormal olan sensin.
Sorun da şurada aslında. Mesela o evli kızın ailesini de tanırım. Benim ailem de onun ailesi de 45+ olmasına rağmen bikini giyer ve karışan eden yoktur. Böyle bir çevrede büyümesine rağmen böyle laflar duyuyorum ondan. Gözüm korktu o yüzdenErkekler böyle kızları ciddiye almaz derken bile, nasıl kendi kendilerine hakaret ediyorlar, farkında bile değiller. Ciddiyet giyimle olsaydı, herkes ona göre giyinince hiçbir sorun kalmazdı. Demek ki kafa ile ilgili, duruş ile, öz güven ve karakter ile ilgili.
Erkekleri genelleme olayı da bir acayip, allasen kaç erkek görüp tanıyıp böyle çıkarımlarda bulunabiliyorlar şaşıyorum, ya da nasıl bir çevredeler ki her erkek kendilerini örtme, kısıtlama istemiyle yaklaşıyor onlara.
Siz kendi düşüncelerinizi, duruşunuzla giyin üzerinize. Herkes bir değil, ne istediğinizi bildikten sonra gerisi gelir, ona göre insanlarla dolar çevreniz, ona göre gelir teklifler.
Hahahaah herkesin başına bir acun denk gelsin o zaman ne diyimSeyma subasina bak kocasi veyahut sevgilisi..
Hic arkadasina gittigi ortama giydigine karisiyormu
Kadinin girdigi ortamlar bayandan cok erkek ..sanada bir acun denk gelir insallh
Onu da yerdiler biliyor musunuz. Sözde böyle rahat, üst seviyeden tanıdığı olan insanlar varmış ama o kadar rahatlarmış ki erkek gidip başkalarıyla birlikte olurken kadın bilmesine rağmen ses çıkarmıyormuş. Öyle rahatlık bunu getirirmiş.Varoş bunu diyenler
Üst eğitim ve sosyoekonomik sınıftan erkeklere bak
Onların arasında kadın erkek ayrımcısı tipler daha az çıkıyor
Sorun da şurada aslında. Mesela o evli kızın ailesini de tanırım. Benim ailem de onun ailesi de 45+ olmasına rağmen bikini giyer ve karışan eden yoktur. Böyle bir çevrede büyümesine rağmen böyle laflar duyuyorum ondan. Gözüm korktu o yüzden
YuhhhEvde babası, eşi var diye sevgililerinden, arkadaşına ev ziyareti için izin alamayan tanıdıklarım var ya.
'aşk fedakarlık gerektirir,'Gerçekten mi? Öyleyse çok mutlu oldum. O kadar çok duydum ki daha aşık olmadığın için böylesin, aşk fedakarlık gerektirir, seni o zaman görürüz laflarını. Kendimden şüphe ettim artık
Ya o kadar emin ve kesin konuşuyorlar ki, kendimden şüphe ediyorum ben de mi böyle olacağım acaba diye'aşk fedakarlık gerektirir,'
Böyle derken vuramadın mı ağzına kürekle?
Ya yine de genellememek lazım. Mesela benim ailemin içinde kimse kimseyi kısıtlamaz ki. Annem, yengemler arkadaşlarıyla tatile gider falan. Ben sosyal ortamlara girmeye başlayınca öğrendim mesela buna "izin vermeyen" normal karşılamayan tipler olduğunu.Kastettiğin erkekler ya türkiyedeki dizilerde ya da avrupada abd de filan yaşıyor.
Bizim türk erkeklerinde bukadar rahatı yok. Yani çok nadir.
Ayrıca sevgilin kısıtlayan ve kıskanan bi tipse bile bu zamanla geçiyor.
İnsan evleneceği zaman bağımlı oluyor. Ben bağımsız olmak istiyorum dersen, az ilgiye de hazırlıklı olmalısın. Çünkü türk erkeklerinin ilgi anlayışı kıskançlık ve kısıtlamadan ibaret.
Merhabalar. Bir konu hakkında çevremden o kadar tepki alıyorum ki acaba yanlış mı düşünüyorum diye kendimi sorgulamaya başladım ve fikirlerinize ihtiyacım var. 22 yaşında iyi bir üniversitede mimarlık öğrencisiyim ve şimdiye kadar hiç sevgilim olmadı. Olmamasının sebebi de şu; kafama göre birisini bulamadım. Neyse konu tam olarak bu değil. Mesela şu anki eşiyle tanışmadan önce bikini, kısa şortlar giyen bir arkadaşım artık eşinin isteğiyle mayo ve daha kapalı şeyler giydiğini söylüyor. Ya da kızın erkek arkadaşlarıyla, erkeğin kız arkadaşlarıyla görüşmeyi kestiklerini duydum kaç kişiden. Birbirlerinden izin alma konusuna hiç girmiyorum. Evde babası, eşi var diye sevgililerinden, arkadaşına ev ziyareti için izin alamayan tanıdıklarım var ya.
Bense bu konularda böyle düşünmüyorum diye çok rahatsın, erkekler böyle kızları ciddiye almaz gibi tepkiler alıyorum. Büyük konuşuyormuşum. Bunları yazarken bunaldım resmen ya. Normal mi böyle şeyler? Ben mi çok abartıyorum? Gerçekten sevgili, eş demek bu demek mi? Kafama uygun birisini bulamama sebeplerimden birisi de bu. Kiminle görüşsem daha en başında bu tarz şeyleri ima ettiler çünkü. Ben istiyorum ki ailesinden bağımsız olsun, onlarla kalmasın, evlenmeden birlikte yaşayıp birbirimizi daha iyi tanıyalım. Çok mu hayal dünyasında yaşıyorum acaba? Fikirlerinizi çok merak ediyorum gerçekten.
Nadir dedim ya canım. Gerçekten nadir. Genelimiz kısıtlanmaya çalışıldık.Ya yine de genellememek lazım. Mesela benim ailemin içinde kimse kimseyi kısıtlamaz ki. Annem, yengemler arkadaşlarıyla tatile gider falan. Ben sosyal ortamlara girmeye başlayınca öğrendim mesela buna "izin vermeyen" normal karşılamayan tipler olduğunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?