Halledemeyeceğimi düşünüyo sanırım. Onun güzünde herkes beceriksiz çünkü bi tek kendi ve kızının elinden her iş geliyo ona göre
Ama niye yeri geldiğinde lafınızı söylemiyorsunuz ki? Anne beraber heves ettik, beraber aldık; bebeğimi kreşlere bırakıp çalıştım ben orasının parasını ödemek için. Bizim bahçemiz demiyorsunuz ki?Benim de emeğim var ama kimsenin gördüğü yok. Bütün emek oğlunun heves etmiş oğlu almış hep öyle söylüyo. Telefonda konuşurken birileriyle oğlum bahçe almış ona bakmaya geldim. Oğlumun bahçesi hep böyle lafları. Kıskandığı için mi böyle yapıyo anlam veremiyorum.
Yanlış anlaşılmak istemem, oğlunun evi tabiki heves edebilir. Belki seviniyo oğlum ev sahibi oldu diye, ama tepkileri çok yanlış değil mi? Benim fikir vermeme bile müsade etmiyo kendi dediğini yaptırmaya çalışıyo. Öyle olmaz böyle olur diyerek. Oğlu tek başına kendi almadıki orayı ikimiz aldık.
Kendileri yıllardır babasından kayınbabasından kalacak malları bekliyolar. Benim de babamın malları var ama ben oturup Allah gecinden versin babam ölsün malı bize kalsın demedim ki. Yada onlar gibi babamın malına güvenip nasılsa mal sahibi olucaz bekleyelim demedim ki. Çalıştım didindim biriktirdim sırf kendi emeğimiz kendi alın terimizden yapalım istedim. Kendisinin 1 kuruşu dahi yok orda, bana bir hayırlı olsun bile demedi ne kendi, ne kocası, ne kızı. Beni üzen bunlar, madem hayal kuruyo beni de katsın o hayallere. Bi fikir verirken öyle değil mi erdemli sen ne diyosun desin. Daha ben konuşurken lafı ağzıma tıkıyo yooo öyle olmaz böyle olur diye.
Devretmeye gerek yokki oğlunun ya zaten onların oluyo. Yani oğlu ve karısının değil oğlu ve annesinin babasının bacısının zihniyet böyle. İstediği gibi gelip konuyo işte. Fikir sorulmuyo ama o evin tadilatina eşyalarına ben para vericem onu hiç görmüyoOnların üzerine devredin tam olsun.
Bu hayallerin içinde sizin fikirleriniz ne zaman sorulacak?
Eşiniz annesiyle yaşasın ozaman orda.
Devretmeye gerek yokki oğlunun ya zaten onların oluyo. Yani oğlu ve karısının değil oğlu ve annesinin babasının bacısının zihniyet böyle. İstediği gibi gelip konuyo işte. Fikir sorulmuyo ama o evin tadilatina eşyalarına ben para vericem onu hiç görmüyo
Malesef öyle aman oğlumuz kızımız bizden kopmasın onların eşleri bizim ailemize katılsın istedikleri bu.Ben sizi haklı gördüm.
Bu kayınvalideler ne acayipmiş ya.
Yeni bir aile kavramını kabul etmiyorlar.
kayınvalideyim.tahminime göre de kayınvalidenizle aynı yaşlardayım.kendimi kayınvalidenizin yerine koydum da,olmadı vallahi,olduramadım.size,emeklerinize büyük haksızlık ve saygısızlık bu yapılanlar.
bundan sonra mali yönden kendinizi geri çekin.eşinize de söyleyin.nedenini sorarsa,hiç birşeyinde söz hakkım olmayan bir evin,maddi külfetini de üstlenemem,kusura bakma diyin.
Her konuda konuşur mutlaka fikri vardır. Sadece ben bilirim havalarındadır. Başlarda bana da çok konuştu ama ben hep kendi bildiğimi istediğimi yaptım baktı bana lafı geçmiyo oğluna konuşmaya başladı. Eşimi bu konuda net bi şekilde uyarmıştım en başta karışmasını istemiyorum benim evim benim hayatım diye. Eşimde bu konuda çok laf söyletmez daha doğrusu kayınvalide söyler ama eşimde bende son kararı kendimiz veririz hep. Ama bu bahçe konusunda garip bişey oldu oğlum evimiz evimiz sürekli eşime bu şekilde konuşuyo eşimde sesini çıkarmıyo. Beni sinir eden korkutan bu aslında yani oğlu mal sahibi olunca aynı zamanda annesininde oluyo gibi tavır takındı kayınvalide. KAdın eviniz demiyo evimiz diyo. böyle konuştuğu için de benim bütün hevesim kaçtı.konuda cok haklısın,belkide dişinden tırnağından arttırdın orayı aldınız,tabiki gönlünce döşemek planlamak senın hakkın..
acaba kv böyle her konuda konusup fıkırlerını söyleyen birimi yoksa düşüncelerini yaptırana kadar didinene tiplerdenmı?
sahsen kendı kv den örnek vereyım..sürekli fikir verir,şunu alın bunu kullanın bunu yapın vs.. he he der geçerım bılırımkı 5 dk sonra kendıde unutur ben yıne bıldıgımı okur istedigimi alırım..
eger mobılyalar yada bahce konusnda fikir verdiginde he evet ben planladım onu,yada evet benım aklımda var zaten mobılya vs. gibi konussan susarmı?*
mevzu bahcede şuan ot yolmaksa bırak yolsun en azından o hevesını alır,seninde bahcen ekime biçime hazır hale gelir..
eger cadı degılse cok ta kırmamak lazım,belkı heves etmıstır oda
Her konuda konuşur mutlaka fikri vardır. Sadece ben bilirim havalarındadır. Başlarda bana da çok konuştu ama ben hep kendi bildiğimi istediğimi yaptım baktı bana lafı geçmiyo oğluna konuşmaya başladı. Eşimi bu konuda net bi şekilde uyarmıştım en başta karışmasını istemiyorum benim evim benim hayatım diye. Eşimde bu konuda çok laf söyletmez daha doğrusu kayınvalide söyler ama eşimde bende son kararı kendimiz veririz hep. Ama bu bahçe konusunda garip bişey oldu oğlum evimiz evimiz sürekli eşime bu şekilde konuşuyo eşimde sesini çıkarmıyo. Beni sinir eden korkutan bu aslında yani oğlu mal sahibi olunca aynı zamanda annesininde oluyo gibi tavır takındı kayınvalide. KAdın eviniz demiyo evimiz diyo. böyle konuştuğu için de benim bütün hevesim kaçtı.
İnşallah bu iş sadece ot yolmayla biter, yoksa sonu çok kötü olucak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?